Tüp bebek sürecinde tanı

Hangi tanı ile Tüp Bebek süreciniz kesişti ?

• Ankete Katılan
    1.859
Canim merhaba bizde de erkek faktorunden kaynakli sorun var.Ve tup bebek yaptirmayi dusunuyoruz. Sen koc universitesi hastanesinde olmussun tedavini spermler icin ozel.bir islem uyguladilar mi ? Ve fiyat konusunda bilgi verebilir misin ? Eger ozel olmazsa tabi
Spermleri IMSI diye bir yöntemle seçip mikroenjeksiyon yaptılar. Fiyatta ilaçlar hariç 5700tl ilaçlarda yaklaşık 2000tl tutuyor. Hastane de tüp bebek raporu da geçiyor buarada,ama raporlu fiyatını bilmiyorum ben :)

Yeni
Kızlar bana yardım eder misiniz doktorum yine tüp bebeğe başlamadı histeroskopi istedi ve jimerde sırf bu işlem için 2.150 tl istediler doktorum devlet hastanesinde ya da başka yerde de yaptırabilirsin dediler nerelerdeyapılıyor bu işlem nolur fikir verin hangi hastaneler yapar bunu ?????????

Arkadaşlar merhabalar..Sebepsiz infertilite var bizde de acaba sebepsiz infertilite olup başka sorunla karşılaşan var mı? Veya ilk aşılamada yada ilk tüp bebekte tutan? Bu haftaiçi Mustafa bahçeci ye gideceğim aranızda onda tedavi olan var mı ? Çok soru sordum ama beni anladığınızı düşünüyorum Rabbim hepimizin yardımcısı olsun bu arada 26 yaşındayım 5 yıllık evliyim eşim de 30 yaşında

Umarım bilgi alabileceğim birisi vardir. Amh yani yumurtalarım çok çıksada az çıksada her ay 3 tane yada 4 tane çıkıyor. Tüp bebege basladim dün 3 yumurta gördü doktor az dedi.
Benim gibi 3 yumurta ile tüp bebege başlayan var mi?

Umarım bilgi alabileceğim birisi vardir. Amh yani yumurtalarım çok çıksada az çıksada her ay 3 tane yada 4 tane çıkıyor. Tüp bebege basladim dün 3 yumurta gördü doktor az dedi.
Benim gibi 3 yumurta ile tüp bebege başlayan var mi?
Benimde adetli iken 3 yumurta çıktı şuan vitamin ilacı kullanıyorum birde kist var önümüzdeki ay adet olunca gideceğim doktora

Benimde adetli iken 3 yumurta çıktı şuan vitamin ilacı kullanıyorum birde kist var önümüzdeki ay adet olunca gideceğim doktora
Ben o verilen ilaçlara inanmıyorum, rant olmuş. O ilaçları alacagima ibrahim Saraçoğlunun incir kürünü yaparım ( ki yaptım hamile kaldım, düştü sonra), ardından da testere dişli aslan pencesini icerim 2 ay.
Dogal yolla hamile kalacak yumurtalarim var, ama tüp bebekte daha fazlasını istiyorlar.
Benim bir arkadaşım var yumurtasi yoktu. Zar zor 3 yumurta topladı ikisi embriyo olabildi suan ikizleri var.
İnş bizede rabbim nasib eder.

Ben o verilen ilaçlara inanmıyorum, rant olmuş. O ilaçları alacagima ibrahim Saraçoğlunun incir kürünü yaparım ( ki yaptım hamile kaldım, düştü sonra), ardından da testere dişli aslan pencesini icerim 2 ay.
Dogal yolla hamile kalacak yumurtalarim var, ama tüp bebekte daha fazlasını istiyorlar.
Benim bir arkadaşım var yumurtasi yoktu. Zar zor 3 yumurta topladı ikisi embriyo olabildi suan ikizleri var.
İnş bizede rabbim nasib eder.
İnşallah canım benim

Mrblar. Ben şimdi ankete baktım sorunum tekrarlayan düşükler. 24yasındayım 5 yıllık evliligim boyunca cok doktorlara gittik . Bütün doktorlar senin yumurtaların tembel senin yumurtaların kalitesiz dediler düşüklerimi hep buna bagladılar. Rahim filmi çekilmeye karar verdik onca doktorun içinden sadece birinin önermesiydi bu. Rahmim y şeklinde oldugu söylendi yine sorun bendeydi eyvallah dedik histeroskopi oldum herşey normale döndü ben ilk ayıma klomenle hamile kaldım ve yine düşük oldu. Kadın dogum uzmanım bana tüp bebegi önerdi .rahim düzelmiş yumurtaların kalitesiz dedi .tamam dedik gittik tüp bebek merkezine. İgnelere basladık opu işlemim yapıldı 23yumurtadan 10 tanesi 5.gün embriyosuydu donduruldu. Genetik test yapılcak dediler .yolladık 3 yumurtayı pgt ye .2 tanesi saglıklı geldi ve şimdi transfer günümü bekliyorum. Şimdi herşey normal giden bir tüp bebek serüvenim var peki benim sorunum ne ?

Mrblar. Ben şimdi ankete baktım sorunum tekrarlayan düşükler. 24yasındayım 5 yıllık evliligim boyunca cok doktorlara gittik . Bütün doktorlar senin yumurtaların tembel senin yumurtaların kalitesiz dediler düşüklerimi hep buna bagladılar. Rahim filmi çekilmeye karar verdik onca doktorun içinden sadece birinin önermesiydi bu. Rahmim y şeklinde oldugu söylendi yine sorun bendeydi eyvallah dedik histeroskopi oldum herşey normale döndü ben ilk ayıma klomenle hamile kaldım ve yine düşük oldu. Kadın dogum uzmanım bana tüp bebegi önerdi .rahim düzelmiş yumurtaların kalitesiz dedi .tamam dedik gittik tüp bebek merkezine. İgnelere basladık opu işlemim yapıldı 23yumurtadan 10 tanesi 5.gün embriyosuydu donduruldu. Genetik test yapılcak dediler .yolladık 3 yumurtayı pgt ye .2 tanesi saglıklı geldi ve şimdi transfer günümü bekliyorum. Şimdi herşey normal giden bir tüp bebek serüvenim var peki benim sorunum ne ?
Sorununu doktorlar bilebilir.
Fakat su aklima takildi. Rahim kalinligin ne kadar kalinlasiyor. Hangi kalinliktayken düşük yapıyorsun.
Youtube de bi bayan var gecen denk geldim. Çok kötü denilen kalitedeki embriyo ile hamile kalmış.
Hastanelerde de kaliteli embriyolar tutmuyo, Kalitesiz tutmaz denilenler tutuyo. Kaliteyi bölünmeye göre değerlendiriyor doktorlar, benim mantığıma ters bölünme yavaş olabilir. Herkesin yumurtasi spermi farklı.
Önemli olan embriyo sana tutunsun, gerisi boş. Allahin istemesi önemli.
20 yumurtasi toplandi bir hanimin hic biri dollenmedi, benden 3 yumurta toplandı 1 i dollendi.
Sen ne sayıya ne kaliteye takıl, yeter ki yukardaki yüce rabbimiz ol desin.

Genetik kan pıhtılaşma sorunun olabilir kız kardeşim bu yüzden 3-4 kez düşük yaptı sonra bi dr farketti pıhtılaşma olduğunu tüp bebek öncesi 2 ay önce iğne kullandı ta ki Doğumdan 15 gün sonrasına kadar çok geçmiş olsun peki siz genetik testinizi yaptırdınız mı

Genetik kan pıhtılaşma sorunun olabilir kız kardeşim bu yüzden 3-4 kez düşük yaptı sonra bi dr farketti pıhtılaşma olduğunu tüp bebek öncesi 2 ay önce iğne kullandı ta ki Doğumdan 15 gün sonrasına kadar çok geçmiş olsun peki siz genetik testinizi yaptırdınız mı
Yaptırdık canım ondada sorun çıkmadı adetşn 2.günü doktora gidip pıhtılasmayı söylicem

Sorununu doktorlar bilebilir.
Fakat su aklima takildi. Rahim kalinligin ne kadar kalinlasiyor. Hangi kalinliktayken düşük yapıyorsun.
Youtube de bi bayan var gecen denk geldim. Çok kötü denilen kalitedeki embriyo ile hamile kalmış.
Hastanelerde de kaliteli embriyolar tutmuyo, Kalitesiz tutmaz denilenler tutuyo. Kaliteyi bölünmeye göre değerlendiriyor doktorlar, benim mantığıma ters bölünme yavaş olabilir. Herkesin yumurtasi spermi farklı.
Önemli olan embriyo sana tutunsun, gerisi boş. Allahin istemesi önemli.
20 yumurtasi toplandi bir hanimin hic biri dollenmedi, benden 3 yumurta toplandı 1 i dollendi.
Sen ne sayıya ne kaliteye takıl, yeter ki yukardaki yüce rabbimiz ol desin.
Benşm rahşm kalınlasma sorunum var ssnırım bş doktorum öyle demişti normal adet olamadıgın için rahim duvarın kalınlasmıyor hamile kalıncada çocuk tutanamıyor demişti. Peki bunun bi tedavisi varmı

Benşm rahşm kalınlasma sorunum var ssnırım bş doktorum öyle demişti normal adet olamadıgın için rahim duvarın kalınlasmıyor hamile kalıncada çocuk tutanamıyor demişti. Peki bunun bi tedavisi varmı
Tahmin ettim cnm, o yüzden sordum.
Var cnm progestan iğne oluyorsun.
Ama cok fena bi iğne.
Gebelige hazirlanacagin zaman git bi doktora rahmini hazırlasin ilaclar var igne var jel.
Rahmi hazirlayinca kalırsın hamile.

Tahmin ettim cnm, o yüzden sordum.
Var cnm progestan iğne oluyorsun.
Ama cok fena bi iğne.
Gebelige hazirlanacagin zaman git bi doktora rahmini hazırlasin ilaclar var igne var jel.
Rahmi hazirlayinca kalırsın hamile.
Ben şuan tüp bebek tedavisindeyim canım. Transfer için adet olmayı bekliyorum

Hayırlı olsun cnm.
Zaten rahmini hazirlarlar.
Benim transferimde yarın
Coraspirin ve progestan iğne vurguluyorum.
Tutunma artsin die.
Ayy hadi insallah canım rahim kalınlıgın kactı en son. İnsallah tutunur canm bizide haberdar et

Halit Fırat erden di benim canım doktorum. Genetikte problem olduğunu öğrenmemi onun detayli çalışan bir doktor olmasına borçluyum. Allah gani gani rahmet eylesin, canımdır. Halit hocaya olan vefasından ve detaylı çalışma prensibinden dolayı diğer gözdem Bülent tıraştır.

Ancak bu yaptığımız anket için şöyle bir fikir sunmak isterim. Genetik problemlerde en iyi doktor Semra kahramandır. Uzmanlık alanı genetik zaten. Şuan piyasadaki embriyologların çoğu Semra hocanın öğrencileri. Ancak kendi embriyologlarıyla yaptığım bir görüşme sonucu edindiğim bilgi benim gibi zor hastaları çok severmiş Semra hanım. Ama ben denek değilim insanım. Bu yüzden Semra hanıma hiç gitmedim. Bu konuda iyi olması beni denek olarak görüp herşeyi üzerimde denemesine iZin vermemi sağlamaz. Yani özet olarak anketin ne kadar doğru sonuç vereceğini bilemem. Genetikte bir numara bir doktor ama hastalarına denek muamelesi yapan aynı doktor... bilemedim.

Ayy hadi insallah canım rahim kalınlıgın kactı en son. İnsallah tutunur canm bizide haberdar et
@Mucizeolsakeske Pazartesi transfer oldum. Onca git gel uğraş. İki dakkalik işlem için.
Doktordan şunu öğrendim. Embriyoyu rahme attıkları an tutunuyorsa tutunuyor. Transferden sonra 2 saat yat 3 saat yat bisey ifade etmiyormuş. Yarim saat yattım. Sonra topladım pılımı pırtımı geldik evimize.
Yavaş hareket edin, hızlı ani hareketden kaçının. Eğilmeyin ve uzanmayın dediler.
Sonuç rabbimizin elinde ol emrini bekliyoruz.

Sebepsiz İnfertilite seçeneği seçen arakadaşlarıma Önerim şu; diğer bütün seçenekleri elemişsiniz, yani o seçeneklerin testleri yapıldı mı? Emin misiniz onların kesinlikle sebebiniz olmadığından. Doktorunuzdan her seçeneğe bakılmasını, testlerin yapılmasını isteyiniz bence. Bir şeyin nedenini bilmemek, sonuç ne olursa olsun daha kötüdür. Belirsizlik fena.