Öncelikle aynı yoldaki tüm arkadaşlara Allah tez vakitte hayırlı, sağlıklı evlatlar versin inşallah. Benim hikayem biraz uzun. 12 yıllık evliyim ilk 3 yıl korunduk bırakınca hamile kaldım o kadar sevinmiştim ki ama sonuç hüsran oldu, bebeğimizin 8 haftalık kontrolünde kalp atışı olmadığı için kürtaj oldum. Bir yıl sonra tekrar hamile kaldım aynı şeyleri 8 haftalık muayenemde tekrar yaşadım
2 yıl bekledim artık hamilede kalamıyordum. Tetkikler yapıldı hiç bir sorun çıkmadı. Karyotip, tüplerin açıklığı, diğee tüm tahliller iyi çıktı. Sonra ilk aşılamam oldu zeynep kamil de sonuç yine hüsran... Bu arada orda yapılan genetik testte kan pıhtılaşmam olduğu anlaşıldı. Sonra arka arkaya 3 tüp bebek denemem oldu, ilki normal sonrakiler dondurulmuş embriyolarla yapıldı. İlk ikisi aynı şekilde kalp atışı olmamasıyla kürtaj
( yanluz ikinci tüpümde 7 haftalıkken ilk defa bebeğimin kalp atışlarını duydum o anki dıygularımı anlatamam, ama buda kısa sürdü bir hafta sonraki muayenemde doktorumun yüzündeki ifadeyi görünce dünya başıma yıkıldı sanki, bebeğimiz yine gitmişti...ve kürtaj yine aynı üzüntüler, ahlar, vahlar ve bende büyüyen üzüntüler... bir yıl sonra tekrar deneme oda dış gebelik
( evladımıza kavuşalım derken benim canım tehlikeye girmiş meğer... Velhasılı kelam çocuk hasretim uzun ve sancılı bir şekilde sürdü. Şu an 40 yaşındayım son denemem 8 ay önceydi. Hala donmuş 2 embriyom var ama artık bıraktım ve vazgeçtim
( Gzel Allah ımın bizim için sınavıda bu demekki. Yine de şükrediyorum ve rabbim daha hayırlısını bilir diyorum. İşte böyle canlar biraz uzun oldu ama. İnşallah sizler bu yolda hayırlısıyla evlatlarınıza kavuşursunuz, aminn.