Tüp bebek mi tekrar şansımı denemek mi lütfen yardım edin 🙏🏾

Genetikle alakalı siz ve eşiniz wes panel diye bir test var baya ayrintili genetik olarak bakiliyor ikinizde de tasiyicilik olan bir gen var mi ona bakilabilir,
Pihtilasma sorunu varmis bir sefer daha normal yolla gebelige sans taninabilir oksapar coraspin kullanarak eger ki bir dusuk yapma riskini daha alacak kadar psikolojiniz saglamsa,
Genetik tanili tup bebek yaptirdim ben 190-200bin civari tuttu
Benim bir bos iki kimyasal bir dis gebelik
Ayni zamanda pihtilasma sorunu t rahim vardi bunlara ragmen kimyasal dis gebelik olunca
Genetik tanili tup bebek yaptirdim su an 7 haftalik hamileyim ilk defa kalp atisi tup bebekle duyabildim
Bunlara ragmen derken pihtilasma icin oksapar kullandim t rahim icin operasyon gecirdim ama sonuc yine kimyasal gebelik pesine dis gebelik olunca mesela ben tekrar normal yolla gebe kalma cesaretini kendimde bulamamistim

kimyasal gebelik de olsa dusukler psikolojiyi cok fazla bozuyor, bu tüp bebek gebeligimde de 5+1 de kanamam oldu mesela, o kadar korktum ki hayatimda ilk defa o korkuyla tansiyonum düştü bayılıp nöbet geçirdim, inşallah saglikla bebeklerimize kavuşuruz hepimiz.
Tüp bebek sureci maddi yorabilir
Can yakacak bir şey yok birkac gun şiskinlik rahatsizlik hissi olabiliyor o da herkese olmuyor bile

Genetikle alakalı siz ve eşiniz wes panel diye bir test var baya ayrintili genetik olarak bakiliyor ikinizde de tasiyicilik olan bir gen var mi ona bakilabilir,
Pihtilasma sorunu varmis bir sefer daha normal yolla gebelige sans taninabilir oksapar coraspin kullanarak eger ki bir dusuk yapma riskini daha alacak kadar psikolojiniz saglamsa,
Ayni zamanda pihtilasma sorunu t rahim vardi bunlar icin oksapar kullanip t rahim icin operasyon gecirmeme ragmen peşine kimyasal dis gebelik olunca
Genetik tanili tup bebek yaptirdim su an 7 haftalik hamileyim ilk defa kalp atisi tup bebekle duyabildim

Merhabalar konuyla şöyle ilgili olan bişi sormak istiyorum benim 2 gebelik kaybım var biri kromozom bozukluğu 12 haftada sonraki de kalp durması sonucu oluştu
, doktorum bana tüp bebek yapmamı önerdi gebe kalabiliyorum fakat devam gelmiyor. Son kayıptan sonra kandapıhtılaşma da çıktı genetik vs sorun çıkmadı yumurtalık sayım iyi

, kafam çok karışık doktor bir kere daha deneyebilirsin tekrar sorun olursa kesin tüp bebek dedi.
yada şubat ayında hazırlık yapıp tüp bebek ile genleri eleyip transfer yaparız dedi. Ne yapacağımı bilmiyorum. Tüp bebek süreci nasıl zor mu siz olsanız ne yapardınız. Bi yanım yine dene diyor bir çok vitamin takviyesi vs başladım. Bir yanım ya yine kayıp yaşarsam diye tedirgin tüp bebek dene diyor. Yorumlarınız çok değerli kararsızım. O kayıpları tekrar yaşama ihtimali beni çok korkutuyor
Pıhtılaşma testinizi yazarsanız yorumlayalım.
Pıhtılasmanın boyutu da önemli. Mesela bende pai geninde sorun var pıhtılasmaya yatkınlıkmış ama drlar düşüklere neden olmaz diyorlar. Sorun bunla alakalıysa kan sulandırıcı kullanırsanız saglıkla kucagınıza alabilirsiniz. Ama pıhtılasmanız önemli boyutta degilse pgtli tüp bebek düşünebilirsiniz.

Ayni zamanda pihtilasma sorunu t rahim vardi bunlara ragmen kimyasal dis gebelik olunca
Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin çok sevindim nazarlardan korusun çok çaba harcamış çok yıpranmışsınız 😞 olsun sonunda çok şükür ödülü güzel olmuş 🌸
Biz sadece periferik kanda kromozom analizi benim için klasik trombo paneli lupus vs bakıldı , perde var dedi dr işte film çektireceğim bende orda herşey netleşir , dr da bana aynı şekilde garanti olsun diye tüp bebek önerdi yada yine dene dedi … maddi olarakta bu sene olan fiyat , benim karar versem şubat mart gibi olucak , Buda 220-250 arası bişi tutar diye tahmin ediyorum o da ayrı yorucu 😞😞 sizin yasınız kaçtı ? Ben tekrar bi düşük bilmiyorum bi yanım dene diyor ailemde aynı fikirde aka yaşayan bilir kayıplardan sonra o psikolojiyi … birazda beklemek istemiyorum diyorum ama hemen tutar diye bişi de yok sonuçta diğer türlü tüp bebekte transfer genetiğe gidip edilmesi mayıs haziran dedi dr sizin süreç ne kadar sürdü

Pıhtılaşma testinizi yazarsanız yorumlayalım.
Pıhtılasmanın boyutu da önemli. Mesela bende pai geninde sorun var pıhtılasmaya yatkınlıkmış ama drlar düşüklere neden olmaz diyorlar. Sorun bunla alakalıysa kan sulandırıcı kullanırsanız saglıkla kucagınıza alabilirsiniz. Ama pıhtılasmanız önemli boyutta degilse pgtli tüp bebek düşünebilirsiniz.
Bende sonuçlar şöyle
pai heterozigot
Mhfr c 677T Heterozigot
mhfr a1298c heterosigot
Diğerleri normal görünüyor.
Doktorum eğer tüp bebek yapmazsan ve gebe kalırsan kalp atışını duyduğun an oksapar başlaman gerekecek dedi tüp bebekte zaten kan sulandırıcı ile başlanıyor zaten
yani ilk gebeliğindeki kromozom bozukluğunun bununla bir alakası yok bunu genetiği de sormuştum fakat son olan kalp durması sonucu ama inanılmaz öncesinde bir ağrı ve kanama yaşamıştım vücut atmak istiyordu yani resmen Ama onun tanısını bilemiyoruz zaten beni şu an muallakta bırakan şey bu oldu şimdi çok sağlam bir vitamin takviyesi ile başladık yürüyüş vs .. tüp bebeği önermesini sebebi de zaten ilk tanıda böyle olması … yorumlayabilirseniz tabii ki de çok sevinirim teşekkürler

kimyasal gebelik de olsa dusukler psikolojiyi cok fazla bozuyor, bu tüp bebek gebeligimde de 5+1 de kanamam oldu mesela, o kadar korktum ki hayatimda ilk defa o korkuyla tansiyonum düştü bayılıp nöbet geçirdim, inşallah saglikla bebeklerimize kavuşuruz hepimiz.
Tüp bebek sureci maddi yorabilir
Can yakacak bir şey yok birkac gun şiskinlik rahatsizlik hissi olabiliyor o da herkese olmuyor bile
Kesinlikle düşün her türlüsü psikolojiyi bozabiliyor ki sizinki dış gebelik çok daha problemli bir durum çok şükür hepsini atlatmışsınız ama siz de mümkün olduğu kadar çok zor olduğunun farkındayım ama rahat olmaya çalışın siz naparsınız bebeğiniz ondan etkilenir çünkü ben sizde şeyi merak ettim genetik olarak incelemeye gönderilmesi ilaç başlamanız kendinize size transfer edilmesi ortalama kaç ay sürmüştü

Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin çok sevindim nazarlardan korusun çok çaba harcamış çok yıpranmışsınız 😞 olsun sonunda çok şükür ödülü güzel olmuş 🌸
Biz sadece periferik kanda kromozom analizi benim için klasik trombo paneli lupus vs bakıldı , perde var dedi dr işte film çektireceğim bende orda herşey netleşir , dr da bana aynı şekilde garanti olsun diye tüp bebek önerdi yada yine dene dedi … maddi olarakta bu sene olan fiyat , benim karar versem şubat mart gibi olucak , Buda 220-250 arası bişi tutar diye tahmin ediyorum o da ayrı yorucu 😞😞 sizin yasınız kaçtı ? Ben tekrar bi düşük bilmiyorum bi yanım dene diyor ailemde aynı fikirde aka yaşayan bilir kayıplardan sonra o psikolojiyi … birazda beklemek istemiyorum diyorum ama hemen tutar diye bişi de yok sonuçta diğer türlü tüp bebekte transfer genetiğe gidip edilmesi mayıs haziran dedi dr sizin süreç ne kadar sürdü başladığınızdan itibaren

Kesinlikle düşün her türlüsü psikolojiyi bozabiliyor ki sizinki dış gebelik çok daha problemli bir durum çok şükür hepsini atlatmışsınız ama siz de mümkün olduğu kadar çok zor olduğunun farkındayım ama rahat olmaya çalışın siz naparsınız bebeğiniz ondan etkilenir çünkü ben sizde şeyi merak ettim genetik olarak incelemeye gönderilmesi ilaç başlamanız kendinize size transfer edilmesi ortalama kaç ay sürmüştü
Yaş 30 eylul 15gibiydi tedaviye basladik 27eylul yumurta toplama o sirada embriyolar genetige gitti geldi derken ikinci adetin ortalarinda yani 20kasımda transfer oldu

Bende sonuçlar şöyle
pai heterozigot
Mhfr c 677T Heterozigot
mhfr a1298c heterosigot
Diğerleri normal görünüyor.
Doktorum eğer tüp bebek yapmazsan ve gebe kalırsan kalp atışını duyduğun an oksapar başlaman gerekecek dedi tüp bebekte zaten kan sulandırıcı ile başlanıyor zaten
yani ilk gebeliğindeki kromozom bozukluğunun bununla bir alakası yok bunu genetiği de sormuştum fakat son olan kalp durması sonucu ama inanılmaz öncesinde bir ağrı ve kanama yaşamıştım vücut atmak istiyordu yani resmen Ama onun tanısını bilemiyoruz zaten beni şu an muallakta bırakan şey bu oldu şimdi çok sağlam bir vitamin takviyesi ile başladık yürüyüş vs .. tüp bebeği önermesini sebebi de zaten ilk tanıda böyle olması … yorumlayabilirseniz tabii ki de çok sevinirim teşekkürler
Cnm doktorun kim? Şöyle söylim kan pıhtılasma sonucun benimle birebir aynı. Benim drum ve birkaç doktor daha pıhtılasman yok dedi. Painin heterizigot olması toplumdaki kadınlarda tahmini %60-70 arası diyorlar. O mantıkla kimse dogum yapmamalı vs dediler.

Mthfr heterzigot ise vücudun folik asidi kullanamıyor işleyemiyor, folat formunda folik asit kullanmalısın mtfr heterzigot olması tehlikeli bir durum degil pıhtılasma için.

Burda tek tartısma konusu pai durumun onu da drlar farklı yorumluyor. Durum böyleyse embriyolarında sıkıntı olabilir pgtli tüp bebek deneyebilirsin. Ben okudugum arastırdıgım kadarıyla faktör olarak yazan gen cok önemliymiş pıhtılasmada. Ancak 2 düşüğün varsa önlem amaclı kullansan faydalı olur. Benim 1 düşük var o nedenle bu durumu hala arastırıyorum drum vermeyecegini değerlerimde hicbir sıkıntı olmadıgını söyledi. Bana sadece 1 prof kullanmalısın dedi

Cnm doktorun kim? Şöyle söylim kan pıhtılasma sonucun benimle birebir aynı. Benim drum ve birkaç doktor daha pıhtılasman yok dedi. Painin heterizigot olması toplumdaki kadınlarda tahmini %60-70 arası diyorlar. O mantıkla kimse dogum yapmamalı vs dediler.

Mthfr heterzigot ise vücudun folik asidi kullanamıyor işleyemiyor, folat formunda folik asit kullanmalısın mtfr heterzigot olması tehlikeli bir durum degil pıhtılasma için.

Burda tek tartısma konusu pai durumun onu da drlar farklı yorumluyor. Durum böyleyse embriyolarında sıkıntı olabilir pgtli tüp bebek deneyebilirsin. Ben okudugum arastırdıgım kadarıyla faktör olarak yazan gen cok önemliymiş pıhtılasmada. Ancak 2 düşüğün varsa önlem amaclı kullansan faydalı olur. Benim 1 düşük var o nedenle bu durumu hala arastırıyorum drum vermeyecegini değerlerimde hicbir sıkıntı olmadıgını söyledi. Bana sadece 1 prof kullanmalısın dedi

Benim dr Serpil kırıma gidiyorum şu an İstanbul’da sizin dr kim?
Yorum için teşekkürler , yani benim kromozom 18 ilk gebeliğim olmuştu .. 12 haftalık sonrasında bi araştırma önermedi başka dr du o zaman , bebeği gönderdik sorun yok sizde genetik bir durum yok dedi , sonra 2. Gebelikte kalbi durunda ki öncesinde aşırı ağrı ve kanamam olmuştu , test yaptık bunlar çıktı .. ama dr um bana kalp atışını duyar duymaz lak sulandırıcı başlaman lazım dedi ,, takip eden başka bir dr ise planlı ilaçla gebelik önermişti bu sonuçlara göre … yani bu pai mi gebelikte genleri bozan bi durum ve kayıp mı veriyor , kan sulandırdı buna çözüm olmaz mı?

Yaş 30 eylul 15gibiydi tedaviye basladik 27eylul yumurta toplama o sirada embriyolar genetige gitti geldi derken ikinci adetin ortalarinda yani 20kasımda transfer oldu
Öncesinde peki takviye tedavi kullandınız mı ? Sizde geneitğe gönderilen embriyo ne kadar günde çıktı benim dr 1 ayı buluyor dedi … birde ilk transferde oldu değilmi sizin 🌸

Öncesinde peki takviye tedavi kullandınız mı ? Sizde geneitğe gönderilen embriyo ne kadar günde çıktı benim dr 1 ayı buluyor dedi … birde ilk transferde oldu değilmi sizin 🌸
Evet ilk transferde oldu pozitif
Genetikten sonuc gelmesi iki hafta surdu ama doktorum iki defa adet gorup oyle transfer yapacagi icin adet zamanini bekledim

Evet kendisi söyledi bunu ama genetik olarak problem oluyor gebelikte bu yüzden tüp bebek yapıp sorunlu genleri seçip en normal embriyoyu enjekte etmek için bu yolu önerdi eğer bir kayıp daha yaşarsam kesin tüp bebek dedi.
Niye bir daha aynı şeyi yaşamak korkutmuyor!? Kayıp etmek o psikoloji yerine tüpe gidin genetipine bakılan embriyo transfer olun. Nasipte varsa olacaktır. Dr önerisi de bu yöndeyse düşünmeye ne gerek var. Korkulacak ve o kadar zor bir şey değil. Hatta bir nimet böyle imkanlar.

Ayni zamanda pihtilasma sorunu t rahim vardi bunlar icin oksapar kullanip t rahim icin operasyon gecirmeme ragmen peşine kimyasal dis gebelik olunca
Merhaba hayırlı olsun sağlıklarla kucağınıza almak nasip olsun inşallah. Bu testi nerede yaptırttınız tıbbi genetikte mi? Bana düşüğüm olmadığı için ekstra test yapmadılar. Nelere bakılıyor bu testle benim de son çare genetik öneriliyor ondan sordum 🌸

Evet ilk transferde oldu pozitif
Genetikten sonuc gelmesi iki hafta surdu ama doktorum iki defa adet gorup oyle transfer yapacagi icin adet zamanini bekledim

Anladım hayırlısı olsun sağlıkla kucağınıza almak tekrar nasip olsun kiminin tek adet geçirip kiminin iki adet olabiliyor süreç herkesin farklı ,,teşekkürler 😞

Niye bir daha aynı şeyi yaşamak korkutmuyor!? Kayıp etmek o psikoloji yerine tüpe gidin genetipine bakılan embriyo transfer olun. Nasipte varsa olacaktır. Dr önerisi de bu yöndeyse düşünmeye ne gerek var. Korkulacak ve o kadar zor bir şey değil. Hatta bir nimet böyle imkanlar.
Evet doğru söylüyosunuz fakat önceki gebeliklerimde herhangi bir hazırlık yapmamıştım vitamin veya bir kan sulandırıcı kullanmamıştım tüp bebekte de yani sonuçta sonrasında tutmamaya da düşük riski onlarda da mevcut bir de tabii boyutun maddi kısmı var yani eksileri artıları koyduğunda ikisinde de sonuçta bir kaybetme ihtimalim söz konusu..

Merhaba hayırlı olsun sağlıklarla kucağınıza almak nasip olsun inşallah. Bu testi nerede yaptırttınız tıbbi genetikte mi? Bana düşüğüm olmadığı için ekstra test yapmadılar. Nelere bakılıyor bu testle benim de son çare genetik öneriliyor ondan sordum 🌸

Merhaba ben devlet hastanesinde eşime ve bana periferik kanda kromozom analizi ve bana trombofoli paneli bazı Lupus antikorları yapıldı.. sizde de ilk düşükse bence şansa bırakmayın Trombofoli paneli kromozom analizi zaten genetiği gittiğiniz zaman size belli başlı testleri direkt olarak yaptırıyor. genelde genetikle ilgili bir problem çıkma olasılığı düşük ama pıhtılaşma da düşük yaşatabiliyor aynı zamanda doktorunuz iyice bir muayenenizi yapıp herhangi bir rahim anomali var mı diye bakması hatta gerekiyorsa rahim filmi çektirmesi bence çok daha sağlıklı oluyor çünkü ben bu sürece gelene kadar yaklaşık iki sene ve iki tane kaybım oldu

X