Herkese merhaba. Beni aranızda illa ki buradan bilen vardır, 4 yıllık evliyim yaşım 25 ve hiç hamile kalamadım. Şimdiden yazayım amh kaçtı vs gibi sorular sormayın çünkü bizde bütün değerler normal, eşimde de bende de hiçbir sorun yok çok şükür. Yumurtalıklarım gayet iyi çalışıyor ve rahim kalınlığım gayet iyi ve tüpler açık.. Biz çok doktor değiştirdik, bi tanesi bana en sonunda yaa çok gençsin ne bu acele demişti.. Ondan sonra da bıraktım klomeni folik asiti, dedim tüp bebek yapalım. Zaten burda danışmıştım yine birçok kişi tüp bebek yap neyi bekliyosun demişti.. Bir arkadaş tavsiyesi üzerine Ali Osman Koyuncuoğlu ile tanıştık, hatta aranızda belki bilen vardır arada Esra Erol’a çıkıyor. Bahçelievler’de özel muayenehanesi var. İlk karşılaşmamızda beni çok sevdi, sebebi durumun ‘sebepsiz infertilite’ olmasıydı. En sevdiğim hasta grubu dedi. Yaşın genç %70 ihtimal pozitif olur ilk denemede dedi.. Hangi ilaçları kullandığımı söylememe gerek yok çünkü aşağı yukarı hepimizi aynı ilaçları kullanıyoruz. Çoğunluğu göbekten ve kalçadan iğne zaten. Benim 4 embriyom vardı, doktor çift transferi uygun gördü (biri 5. diğeri 6.gün embriyosu) diğer iki embriyo için dondurmaya gerek yok boşuna para vermeyin dedi. Çok ümitliydi transfer ettiği iki embriyo için, açıkçası bizde. Elimden gelen herşeyi yaptım: 10.gün sonunda aldığımız sonuç; negatif. Bhcg önce 21’di ve sonra sıfırlandı. Sonucu attık, bi mesaj geldi bana ‘yarın buraya gelebilir misiniz sizinle görüşmek istiyorum’
Gideceğiz ama duyacağımız hangi cevap bizi tatmin edecek ki daha? Embriyo sağlıklı değildi genetik bozukluk vardı, beklediğim cevap bu. Gerçi bu süreçte doktor elinden geleni yaptı hakkını yiyemem, içimize sinmeyen hiçbir şey olmadı. Ve aşağı yukarı tüp bebek tedavimiz eşimin hesabıyla bi 15-16 bin lira arası bişey tuttu. Elde var koca bi sıfır, aldığım dünya kadar hormon ilacı. Olmadı, tutmadı ve tüp bebek maceramız sona erdi. Bir kez daha denemeyeceğim, pes etmek değil bu, üstelememek.. Sanırım Allah bizi en çok istediğimiz şeyle sınıyor. Her şeyin bi vakti var buna tüm kalbimle inanıyorum. Buraya çok isterdim benim mucizem size mucize getirsin diye yazmayı ama nasip olmadı. Eğer çocuğumuz olursa erkek yada kız isimleri bile belli yıllardır yani bekarlık zamanımızdan beri. Ama ortada çocuk yok. Olmuyor, olmuyor..
Allah bu yolda beklenti içinde olan kim varsa, tez zamanda kucağını doldursun. Bebek hasreti çeken kim varsa Rabbim tez zamanda nasip etsin hayırlı haberleri.Ama ben an itibari ile çocuk konusunu hayatımdan çıkarıyorum, artık doktora gitmek yok ilaç kullanmak yok. Madem hiçbir şeyim yok, o zaman olmuyorsa da olmasın çok yoruldum.. Dilerim bu yolda emek verenler çektiği tüm zahmetlere değecek sonuçlar alırlar
Gideceğiz ama duyacağımız hangi cevap bizi tatmin edecek ki daha? Embriyo sağlıklı değildi genetik bozukluk vardı, beklediğim cevap bu. Gerçi bu süreçte doktor elinden geleni yaptı hakkını yiyemem, içimize sinmeyen hiçbir şey olmadı. Ve aşağı yukarı tüp bebek tedavimiz eşimin hesabıyla bi 15-16 bin lira arası bişey tuttu. Elde var koca bi sıfır, aldığım dünya kadar hormon ilacı. Olmadı, tutmadı ve tüp bebek maceramız sona erdi. Bir kez daha denemeyeceğim, pes etmek değil bu, üstelememek.. Sanırım Allah bizi en çok istediğimiz şeyle sınıyor. Her şeyin bi vakti var buna tüm kalbimle inanıyorum. Buraya çok isterdim benim mucizem size mucize getirsin diye yazmayı ama nasip olmadı. Eğer çocuğumuz olursa erkek yada kız isimleri bile belli yıllardır yani bekarlık zamanımızdan beri. Ama ortada çocuk yok. Olmuyor, olmuyor..
Allah bu yolda beklenti içinde olan kim varsa, tez zamanda kucağını doldursun. Bebek hasreti çeken kim varsa Rabbim tez zamanda nasip etsin hayırlı haberleri.Ama ben an itibari ile çocuk konusunu hayatımdan çıkarıyorum, artık doktora gitmek yok ilaç kullanmak yok. Madem hiçbir şeyim yok, o zaman olmuyorsa da olmasın çok yoruldum.. Dilerim bu yolda emek verenler çektiği tüm zahmetlere değecek sonuçlar alırlar