Merhaba hanımlar, bizim
tüp bebek maceramız bir sene önce başladı. Eşimde varikosel vardı hemde çift taraflı.
Ameliyat olduktan sonra iki sene geçti fakat baktık olmayacak, sonuçta benimde yaşım 32 ye doğru gidiyordu. tüp bebeğe karar verdik. Bize yakınlığı ve maalesef çaresizliğimiz sonucunda medicana beylikdüzünde 2013
yılında tüp bebek denemesinde bulunduk. doktorumuz Aysun Lacin di. Meşhur Selman Lacin in eşi. Kendisi
tedavi başladığında hamileydi ve bizimle ön görüşmeyi kendisi yapmasına rağmen yakında izne çıkacağı konusunda hiçbir şekilde bilgilendirmedi. zaten hastaneye ürkek ürkek gidiyor ve tedaviye başlıyorsunuz, bir de tedavinin yarısında doktorunuz değişiyor. ilk transferimizi kendisi gerçekleştirdi maalesef tomurcuk tutunamadı. ikinci transfer için bir ay bekledik ve geldiğimizde kendisi yoktu tabiki tedirgin oldum. medicana
bahçelievlerden Eylem hanım isminde bir doktor getirmişler Aysun Hanım ın yerine. ikinci trasferimiz dondurulmuştu ve iki tane transfer oldu biri tutunmasına rağmen kısa sürede kanama, kanam ve 2,5 ayını tamamlamadan karnımda öldü. Eylem hanımla görüşüp durumu belirtmek istediimde kendisi resmen lütfenle konuştu ve bu tip durumların olabileceğini belirtti. Tekrar muayeneye çağırıp bir bakalım bile demedi eşimle cok üzüldük ve bu ilgisizlikten dolayı bize en yakın yer olmasına rağmen başka bir merkez araştırmaya başladık.
en komiği de neydi biliyor musunuz? beni olaydan 1 ay sonra arayıp hamileliğimin nasıl gittiğni sormaları!.. Tabi o sinirle verdim veriştirdim zaten yeterince üzülmüşüz... Daha sonra hem maddi hem manevi olarak toparlanmak için eşimle bir sene kadar beklemeye karar verdik. Bir sene sonunda nereye gideceğiz diye düşünürken-sonuçta konu hassas zaten herkes bebek sorup duruyor bir de tüp bebeği kimseye söyleyemiyorsunuz. Sorun var dediğiniz anda hemen yapılan vah vah, tüh tüh yorumları daha da kötü etkiliyor insanı. o yüzden en yakınlarımıza bile söylemedik. Ben sürekli internetten araştırdım, eşim de öyle. Sonra konuyu tam bilmeyen bir arkadaşımız Berra Önsoy Gidemez Hanım ı tavsiye etti. Kendisi kadın doktoruydu tüp bebekle ilgisi yoktu ama yine de danışmak istedik. İşte SERKAN ORAL ile tanışma maceramız böyle başladı. Berra Hanım ın özellikle tavsiyesi medyatik yerlerden uzak durun yeterince ilgilenemiyorlar dedi ama İstanbul da da nereye gidecektik başka? Bize LIV HOSPITAL -ulus hastanesinin belirtti. Zaten başka da çaremiz yoktu. Ya kalabalık tüp bebek merkezlerinde paramızla rezil olacaktık ya da burada şansımızı deneyecektik. Neyse biz randevumuzu aldık ve dooooğru Liv Hospıtal a... Yalnız eşimle hastanenin kapısından bir girişimiz var direk eşime dönüp "biz buradan çıkamayız" dedim. Bildiğiniz 5 yıldızlı otel gibi... Tabi geri dönmedik sonra Serkan Bey le tanıştık cok sıcak ve sempatik bir doktor. işini iyi yaptığıda her halinden belliydi. Tabi işin maddi kısmını daha cok merak ediyorduk. DEdim ya hastane epey lüks görünüyor. TEdavi fiyatını öğrenince şok olduk! Diğer hastanelerle aralarında 1.000 TL fark vardı sadece. Denemeye değer dedik ve dualarla tedaviye başladık. TRansfer gününe kadar hiçbir sıkıntı yaşamadık gayetsakin ve nezih bir hastane. TRAnsfer günü geldiğinde eşimde bende çok sakindik. TAbiki çok istiyorduk ama sonuçta en iyi doktorda olsa her şey Allah ın izniyle... TRAnsferim 3.güntransferiydi o yüzden biraz canım sıkıldı. Cünkü genelde 5. güntransferlerinin tutunduğunu biliyorduk. Cok yanlış biliyormuşuz. Bu konuyu hastanenin laboratuvarı ile görüştüğümde verdikleri cevap çok mantıklı geldi bana: Embriyo ne zaman rahme dönmek isterse o zaman transferi gerçekleştriyorlarimış. Transferden sonra 10 günlük sinir bir bekleme süreci veeeeee artık bende HAMİŞİM:) su an 10 haftalık maşallah her şey yolunda görnüüyor. AYrıntılı yazdım ama istedmkii ışık tutsun, umut olsun birilerine... ama en önemlisi dua!!! SAKIN ümidinizi kesmeyin. Sevgiyle kalın...