• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tüp bebek için dogru yeri arayanlar mutlaka okuyun!!!

bugun transferimin 6 günü tek emriyo yerlestirdiler ve icimde hic bir ümit yok nie böyle oldum acaba ilk 3 gün ful yattim suan yatmiyorum her isimi yapiyorum agir isler haricindee benle transfer olanlarin 3 ne 2 emriyo yerlestirdilerr bilmiyorum kafam cok karışık allaha sıgındım hep dua ediyorumm 14 ocakta kan testiyle belli olcak ogun ya bana mevlamin sübrizi olcak yada icime doganlar olacakk olumsuz cikcak 4 tanede yumurtamizi dondurdularr bu aralar pisikolejim cok berbat :mad:
Şuanda sizi güldürecek bir Şeyler yapsanız ne güzel olur... Önce bir komedi filmi izleyip modunuzu düzeltseniz sonra biraz namaz zikir derken ruhunuz tekrar canlansa... Tutunacağı varsa bile embriyocuk zorlanacak sizin mutsuzluğunuz dolayısıyla :(

Şuanda sizi güldürecek bir Şeyler yapsanız ne güzel olur... Önce bir komedi filmi izleyip modunuzu düzeltseniz sonra biraz namaz zikir derken ruhunuz tekrar canlansa... Tutunacağı varsa bile embriyocuk zorlanacak sizin mutsuzluğunuz dolayısıyla :KK43:
COK az bir zaman kaldiii son 3 gunumuz beisim tutunduysa bana tutunmustur hersey rabbimden geliyoo dilimden duami elimden kuranimi eksik etmedim ama 9 sene hep olumsuz ciktigim icin bundada oyle olcak sandim ve yenilgiye düstüm sanki bilmiyorum hakkimda hayirlisi herseyin kendimi gelecek bütün sonuclara hazirladim:KK43:

COK az bir zaman kaldiii son 3 gunumuz beisim tutunduysa bana tutunmustur hersey rabbimden geliyoo dilimden duami elimden kuranimi eksik etmedim ama 9 sene hep olumsuz ciktigim icin bundada oyle olcak sandim ve yenilgiye düstüm sanki bilmiyorum hakkimda hayirlisi herseyin kendimi gelecek bütün sonuclara hazirladim:KK43:
Daha iyi olmanıza çok sevindim. Rabbim gönlünüzün muradını versin. İnşallah güzel haberlerinizi duymak nasip olur bize, sevgiler

Merhaba hanımlar, bizim tüp bebek maceramız bir sene önce başladı. Eşimde varikosel vardı hemde çift taraflı.
Ameliyat olduktan sonra iki sene geçti fakat baktık olmayacak, sonuçta benimde yaşım 32 ye doğru gidiyordu. tüp bebeğe karar verdik. Bize yakınlığı ve maalesef çaresizliğimiz sonucunda medicana beylikdüzünde 2013
yılında tüp bebek denemesinde bulunduk. doktorumuz Aysun Lacin di. Meşhur Selman Lacin in eşi. Kendisi
tedavi başladığında hamileydi ve bizimle ön görüşmeyi kendisi yapmasına rağmen yakında izne çıkacağı konusunda hiçbir şekilde bilgilendirmedi. zaten hastaneye ürkek ürkek gidiyor ve tedaviye başlıyorsunuz, bir de tedavinin yarısında doktorunuz değişiyor. ilk transferimizi kendisi gerçekleştirdi maalesef tomurcuk tutunamadı. ikinci transfer için bir ay bekledik ve geldiğimizde kendisi yoktu tabiki tedirgin oldum. medicana
bahçelievlerden Eylem hanım isminde bir doktor getirmişler Aysun Hanım ın yerine. ikinci trasferimiz dondurulmuştu ve iki tane transfer oldu biri tutunmasına rağmen kısa sürede kanama, kanam ve 2,5 ayını tamamlamadan karnımda öldü. Eylem hanımla görüşüp durumu belirtmek istediimde kendisi resmen lütfenle konuştu ve bu tip durumların olabileceğini belirtti. Tekrar muayeneye çağırıp bir bakalım bile demedi eşimle cok üzüldük ve bu ilgisizlikten dolayı bize en yakın yer olmasına rağmen başka bir merkez araştırmaya başladık.
en komiği de neydi biliyor musunuz? beni olaydan 1 ay sonra arayıp hamileliğimin nasıl gittiğni sormaları!.. Tabi o sinirle verdim veriştirdim zaten yeterince üzülmüşüz... Daha sonra hem maddi hem manevi olarak toparlanmak için eşimle bir sene kadar beklemeye karar verdik. Bir sene sonunda nereye gideceğiz diye düşünürken-sonuçta konu hassas zaten herkes bebek sorup duruyor bir de tüp bebeği kimseye söyleyemiyorsunuz. Sorun var dediğiniz anda hemen yapılan vah vah, tüh tüh yorumları daha da kötü etkiliyor insanı. o yüzden en yakınlarımıza bile söylemedik. Ben sürekli internetten araştırdım, eşim de öyle. Sonra konuyu tam bilmeyen bir arkadaşımız Berra Önsoy Gidemez Hanım ı tavsiye etti. Kendisi kadın doktoruydu tüp bebekle ilgisi yoktu ama yine de danışmak istedik. İşte SERKAN ORAL ile tanışma maceramız böyle başladı. Berra Hanım ın özellikle tavsiyesi medyatik yerlerden uzak durun yeterince ilgilenemiyorlar dedi ama İstanbul da da nereye gidecektik başka? Bize LIV HOSPITAL -ulus hastanesinin belirtti. Zaten başka da çaremiz yoktu. Ya kalabalık tüp bebek merkezlerinde paramızla rezil olacaktık ya da burada şansımızı deneyecektik. Neyse biz randevumuzu aldık ve dooooğru Liv Hospıtal a... Yalnız eşimle hastanenin kapısından bir girişimiz var direk eşime dönüp "biz buradan çıkamayız" dedim. Bildiğiniz 5 yıldızlı otel gibi... Tabi geri dönmedik sonra Serkan Bey le tanıştık cok sıcak ve sempatik bir doktor. işini iyi yaptığıda her halinden belliydi. Tabi işin maddi kısmını daha cok merak ediyorduk. DEdim ya hastane epey lüks görünüyor. TEdavi fiyatını öğrenince şok olduk! Diğer hastanelerle aralarında 1.000 TL fark vardı sadece. Denemeye değer dedik ve dualarla tedaviye başladık. TRansfer gününe kadar hiçbir sıkıntı yaşamadık gayetsakin ve nezih bir hastane. TRAnsfer günü geldiğinde eşimde bende çok sakindik. TAbiki çok istiyorduk ama sonuçta en iyi doktorda olsa her şey Allah ın izniyle... TRAnsferim 3.güntransferiydi o yüzden biraz canım sıkıldı. Cünkü genelde 5. güntransferlerinin tutunduğunu biliyorduk. Cok yanlış biliyormuşuz. Bu konuyu hastanenin laboratuvarı ile görüştüğümde verdikleri cevap çok mantıklı geldi bana: Embriyo ne zaman rahme dönmek isterse o zaman transferi gerçekleştriyorlarimış. Transferden sonra 10 günlük sinir bir bekleme süreci veeeeee artık bende HAMİŞİM:) su an 10 haftalık maşallah her şey yolunda görnüüyor. AYrıntılı yazdım ama istedmkii ışık tutsun, umut olsun birilerine... ama en önemlisi dua!!! SAKIN ümidinizi kesmeyin. Sevgiyle kalın...
Rabbim sonuna kadar daim etsin inşallah sende bize dua et Cnm

Merhaba hanımlar, bizim tüp bebek maceramız bir sene önce başladı. Eşimde varikosel vardı hemde çift taraflı.
Ameliyat olduktan sonra iki sene geçti fakat baktık olmayacak, sonuçta benimde yaşım 32 ye doğru gidiyordu. tüp bebeğe karar verdik. Bize yakınlığı ve maalesef çaresizliğimiz sonucunda medicana beylikdüzünde 2013
yılında tüp bebek denemesinde bulunduk. doktorumuz Aysun Lacin di. Meşhur Selman Lacin in eşi. Kendisi
tedavi başladığında hamileydi ve bizimle ön görüşmeyi kendisi yapmasına rağmen yakında izne çıkacağı konusunda hiçbir şekilde bilgilendirmedi. zaten hastaneye ürkek ürkek gidiyor ve tedaviye başlıyorsunuz, bir de tedavinin yarısında doktorunuz değişiyor. ilk transferimizi kendisi gerçekleştirdi maalesef tomurcuk tutunamadı. ikinci transfer için bir ay bekledik ve geldiğimizde kendisi yoktu tabiki tedirgin oldum. medicana
bahçelievlerden Eylem hanım isminde bir doktor getirmişler Aysun Hanım ın yerine. ikinci trasferimiz dondurulmuştu ve iki tane transfer oldu biri tutunmasına rağmen kısa sürede kanama, kanam ve 2,5 ayını tamamlamadan karnımda öldü. Eylem hanımla görüşüp durumu belirtmek istediimde kendisi resmen lütfenle konuştu ve bu tip durumların olabileceğini belirtti. Tekrar muayeneye çağırıp bir bakalım bile demedi eşimle cok üzüldük ve bu ilgisizlikten dolayı bize en yakın yer olmasına rağmen başka bir merkez araştırmaya başladık.
en komiği de neydi biliyor musunuz? beni olaydan 1 ay sonra arayıp hamileliğimin nasıl gittiğni sormaları!.. Tabi o sinirle verdim veriştirdim zaten yeterince üzülmüşüz... Daha sonra hem maddi hem manevi olarak toparlanmak için eşimle bir sene kadar beklemeye karar verdik. Bir sene sonunda nereye gideceğiz diye düşünürken-sonuçta konu hassas zaten herkes bebek sorup duruyor bir de tüp bebeği kimseye söyleyemiyorsunuz. Sorun var dediğiniz anda hemen yapılan vah vah, tüh tüh yorumları daha da kötü etkiliyor insanı. o yüzden en yakınlarımıza bile söylemedik. Ben sürekli internetten araştırdım, eşim de öyle. Sonra konuyu tam bilmeyen bir arkadaşımız Berra Önsoy Gidemez Hanım ı tavsiye etti. Kendisi kadın doktoruydu tüp bebekle ilgisi yoktu ama yine de danışmak istedik. İşte SERKAN ORAL ile tanışma maceramız böyle başladı. Berra Hanım ın özellikle tavsiyesi medyatik yerlerden uzak durun yeterince ilgilenemiyorlar dedi ama İstanbul da da nereye gidecektik başka? Bize LIV HOSPITAL -ulus hastanesinin belirtti. Zaten başka da çaremiz yoktu. Ya kalabalık tüp bebek merkezlerinde paramızla rezil olacaktık ya da burada şansımızı deneyecektik. Neyse biz randevumuzu aldık ve dooooğru Liv Hospıtal a... Yalnız eşimle hastanenin kapısından bir girişimiz var direk eşime dönüp "biz buradan çıkamayız" dedim. Bildiğiniz 5 yıldızlı otel gibi... Tabi geri dönmedik sonra Serkan Bey le tanıştık cok sıcak ve sempatik bir doktor. işini iyi yaptığıda her halinden belliydi. Tabi işin maddi kısmını daha cok merak ediyorduk. DEdim ya hastane epey lüks görünüyor. TEdavi fiyatını öğrenince şok olduk! Diğer hastanelerle aralarında 1.000 TL fark vardı sadece. Denemeye değer dedik ve dualarla tedaviye başladık. TRansfer gününe kadar hiçbir sıkıntı yaşamadık gayetsakin ve nezih bir hastane. TRAnsfer günü geldiğinde eşimde bende çok sakindik. TAbiki çok istiyorduk ama sonuçta en iyi doktorda olsa her şey Allah ın izniyle... TRAnsferim 3.güntransferiydi o yüzden biraz canım sıkıldı. Cünkü genelde 5. güntransferlerinin tutunduğunu biliyorduk. Cok yanlış biliyormuşuz. Bu konuyu hastanenin laboratuvarı ile görüştüğümde verdikleri cevap çok mantıklı geldi bana: Embriyo ne zaman rahme dönmek isterse o zaman transferi gerçekleştriyorlarimış. Transferden sonra 10 günlük sinir bir bekleme süreci veeeeee artık bende HAMİŞİM:) su an 10 haftalık maşallah her şey yolunda görnüüyor. AYrıntılı yazdım ama istedmkii ışık tutsun, umut olsun birilerine... ama en önemlisi dua!!! SAKIN ümidinizi kesmeyin. Sevgiyle kalın...

Hikayenizi okuyunca çok sevindim inşallah kucağınıza sağlıklı bir biçimde alırsınız. :)

Bende sizin gibi düşünüyorum ama 5 gün olanlar tutunuyor nasıl ikna oldunuz Banada yazarmısınız

Maşallah size! ! Bezim de rezil hikâyemiz var bu Medikana Beylikdüzünde ! !Aysun Laçin hiç professional değil! 3 defa tedavi gören ve her seferinde ha olucak dediğinde hep negatif sonuç aldım, artık başka klinik düşündüğümüzde, oraya gittim ve dosya istedim! Vermediler , , uzun zaman bekletiler! Sonra bir kaç aydan sonra gittim oraya !yeniden beni ikna ediyorlar orda devam etmeye! Anladığında artık ben kararını verdim bi surat bi surat!Ve bana sende en yüksek Şansın var dediğin kişi Aysun han dediki bana ! Sen döner ara kendine , ben yıkıldım! Allaha havale ediyorum! Başka birşey demiyorum!
Şimdi Memorial baş vurdum,ilk randevu aldığımda , muanede polikistik gördüler ve benim önce yapılan tedaviye şok oldular , yani yüksek doz ve ihmal ! Yani anlamadım şey nasıl 3 defa tüp bebek yaptığında o kadar muane ediyorlardı nasıl görmezler? Ve hatırlıyorum her defa diyorlardı senin yumurtan olgunlaşmiyor ! Ve gereksiz genetik testler yapıldı, bir sürü para boşuna gitti!

hıc sasırmadım aynı rezıl hıkayede ben de var.bosuna yapılmıs amelıyatlar ve 3 bosuna deneme..allahtan mustafa acet vardı da tek amelıyatla kurtuldum..kızım 6 ayını bıtırdı bıle rabbıme sukur olsun..

Merhaba sanatsever anne :)

Öncelikle gebeliğiniz hayırlı olsun, inşallah çok güzel bir gebelik ve harika bir doğum ile bebeğinizi ya da bebeklerinizi sağlıkla kucaklamayı nasip eder Rabbim.

4 Yıldır bebek bekliyoruz. abuk sebeplerle çok zaman kaybettim. Tüp bebek tedavisine başlayacağım, ve biraz bıkkın bir moddayım.. Dış heyet raporu aldım, raporu alınca 1 ay içinde merkeze karar verip ilaçları almak gerekiyormuş ama karar vermek çok zor. Bir kaç saat önce eşimle "tamam Beylikdüzü medicana ya gidiyoruz" demiştik ama burada iki memnuniyetsizlik okuyunca yine kalakaldım :KK43: Çorlu'dan ulus'a sık sık gidip gelmek beni çok strese sokar, o Yüzden pek Liv hospital a gidebileceğimi düşünmüyorum. Ne yapacağım ben ya of of

kesınlıkle medıpole gıdın..hem fıyat uygun hem hoca cok ıyı.profılımı ıncelersenız neler cektıgımı gorursunuz..mustafa acete gıdın halen tedavıdeysenıx..medıcana zaman ve para kaybı en onemlısı duygusal cokuntu

selamm arkadaslar hemen hemen 2 seneye yakindir görüsmüyoruz en son denedigim tüp bebek tedavisnde buraya uye olmustum bilgiler almistim ilk denememizde negatif sonuc aldik ve 2 ci denememizi yaptik bugun transferimin 5 gunu ve ben ayaklandim geziyorum fazla yatmiyorum bunda cift emriyo konuldu boyna bir arastirma icindeyim suan hic bir belirtim yok illa olmasi lazim degil demii ama moralim iyi ilkinde surekli tutmuycak diodum tutmadi ama bunda daha pozitifim sizlerden biraz moral alayim dedimm :) 4 adet dondurlmusum vardi gecen seneden kalan 2 si suan benle 2 si hala hastanede nolur dua edin bebislerim benle kalsin

selam kızlar bugun tranferimin 8 günü gecen hafta cuma yaptirmistik ve ben dayanamadim idrar testi aldim yaptim bugun 2 cizgi silik gibi ama belli oluyo sizce tutmusmudur simdiye kadar yaptim idrar testlerinde hic böyle olmamistimm

Merhaba hanımlar,

Bende Allah izin verirse bu ayın sonunda tüp bebeğe başlayacağım. Daha önce Dr. çağcıl yetim'e gitmiş duymuş olan var mı? Tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

Merhaba,

Ben de hastane arayışı olanlar için deneyimlerimiz paylaşmak istedim. Önemli ve stresli bir süreç, bu konuda herkes dünyanın masrafını yapıyor. Umarım yardımcı olur.

Ben Doç. Dr. Deniz Gökalp Kaya'nın hastasıydım. Normal yollarla hamile kalamadığım için Arda Lembet beni ona yönlendirmişti. Bir kere yumurta toplama işlemi oldu. Embriyolar gelişimini tamamlamayınca transfer yapılamadı. Yumurta kalitesini artırmak için bir süre ara verdik. Bunu konuştuğumuz gün beni rahatsız eden bir gelişme de yaşandı. Eşim ve benim raporlarımın olduğu dosyanın kapağında başka bir çiftin fotoğrafı vardı. Buna ne hemşireler ne de Deniz Hanım dikkat etmişti.

Eşim bu hatadan rahatsız olduğu için ara verdiğimiz dönemde bir arkadaşımın ısrarı üzerine Memorial'da Semra Kahraman'la görüşmeye gittim. Gittiğimde Semra Hanım'ın tüp bebek teşhisi için sorduğu tahlillerin çoğunu Liv'de yapmamıştım. Bu tahliller olmadan tedaviye başlamamıza çok şaşırdı. Tahlilleri tamamlamamızı istedi.

Liv'in yeni bir hastane olması, Semra Hanım'ın referansları nedeniyle Memorial'da devam etmeye karar verdik. Ve bam başka bir tedavi süreci yaşadık. Öncelikle adetin 2. gününden itibaren 2 günde 1 kan tahlilleri ile hormonlar kontrol ediliyor ve yumurta ölçümü yapılıyor. Buna göre ilaçların dozajı yeniden ayarlanıyor. Her tahlilden sonra hastaneden mesajla kullanmanız gereken doz geliyor, ayrıca aranıyorsunuz, ilaçlarınızı doğru alıp almadığınız kontrol ediliyor. Yumurta toplama işlemi için doğru gün bu ölçümlerin sonucunda belirleniyor. Bu işlemin hazırlık sürecinde de sürekli aranarak işlemlerinizi doğru yapıp yapmadığınız kontrol ediliyor, gerekli yönlendirmeler yapılıyor.

Bugün benim yumurta toplama işlemi yapıldı şimdi sonuçları bekliyoruz. Buraya kadar ki deneyimimle kıyaslarsak:

Liv Hospital'da Deniz Hanım bilgilendirici ve ilgili bir doktor. Fakat sekreterlik ve hemşire kadrosuna gelince aynı şeyleri söyleyemem. Öncelikle biz süreçle ilgili birkaç defa hatalı bilgilendirilme yaşadık. Örnek vermek gerekirse yumurta toplama işlemi yarım saatlik bir işlem dediler, işe gidebilir miyim diye sorduğumda kendinizi iyi hissediyorsanız tabii ki dediler. İşlem günü ise keşke izin alsaydınız, işlem yarım saat ama öğleden önce çıkış yapamazsınız, narkoz da alacağınız için işe gitmeniz doğru olmaz dediler. İlaçlarla ilgili ayak üstü bilgilendirme yapıyorlar. Bazen telaştan yanlış anlatıp, sorduğumuz sorularda düzelttikleri oldu. Telefonla bilgi istediğim bazı konularda dönüş yapmadıkları için kendim takip etmek zorunda kaldığım zamanlar da oldu.

Sonrasında da tedaviye devam etmek istemeyince kendime ait embriyo raporlarını istedim. Ki bu raporlar yeni tedaviye başlamak için gerekliydi. Bana hemen gönderiyoruz dedikleri halde 1,5 ayda dönüş yaptılar. Bu yüzden yeni tedaviye 1 ay geç başlamak zorunda kaldım. Kısacası takip ve ilgide çok titiz olduklarını söyleyemeyeceğim.

Sürece gelince 2. gün ultrasonla muayene dışında herhangi bir kan tahlili, hormonların kontrolü ya da yumurta takibi yapılmadı. İlaçlara başladık ve 9 ya da 10. gün, tam hatırlayamıyorum, yumurta toplama işlemi yapıldı. Arada bir kere daha ultrasonla muayene olmuştu yanlış hatırlamıyorsam. Memorail'deki süreçle kıyaslayınca daha kontrolsüz bir süreç olduğunu hissediyorum.

Bunlar benim kıyaslamam. Kimseye Deniz Hanım'a git ya da gitme diyemem. Doktor olarak hiçbir rahatsızlığım olmadı ama bu iş sadece doktor işi değil, ekip işi.

Diğer konu Liv Hopital'ı kesinlikle önermiyorum. Bu kadar lüks ve maliyetliyken hizmet çok kötü. Yumurta toplama işlemi sırası ve sonrası hemşireler hiç bizimle ilgilenmedi.

Tedaviye devam etmek istemediğimiz için iade etmeleri gereken 1.000 TL'yi 3 aydır iade etmiyorlar. Muhaseden Kartal Bey'e yönlendirdiler telefonlarımızı açmıyor, geri dönüş yapmıyor. Deniz Hanım'ın ekibi konu bizimle ilgili değil diyor. Bakalım kısmet, kim bu sorumluluğu kabul edip ödemeyi geri yapacak:)

Umarım yardımcı olmuştur.

Back