Tüp bebek kanda pozitifi görüp kese ve kalp atışı için bekleyenler

Benim önceki haftalara oranla arttı ondan merak ediyorum,belki de bebek buyudikce rahimde genisliyordur..Sanırım yirminci haftalar civarı hareketler hissediliyor,Allah'ım hayırlısıyla göstersin o haftaları☺
Amin insallah:))) bu hafta biraz benim de kramp gibi batma oluyor , yani normalde karın agrısı gibiydi , bu sefer ani batmalar şeklinde ... vardır bir hayır diyorum :)

Benim önceki haftalara oranla arttı ondan merak ediyorum,belki de bebek buyudikce rahimde genisliyordur..Sanırım yirminci haftalar civarı hareketler hissediliyor,Allah'ım hayırlısıyla göstersin o haftaları
küçük küçük seyirme gibi birsey ler hissetmiyormusunuz ben sürekli kendimi dinliyorum birsey ler arıyorum etraftanda söylüyorlar seeyirme varmı diye bu zamanlar pıt pıt yapıyormuş bebek etrafın demesiyle!! kasıklarım arada hafif ağrıyor ben seviniyorum aksine yer açmaya çalışıyor diye adet ağrısı gibi hafif hafif oluyor hep ben bebeğim nerde ne tarafta bilmiyorum

Amin insallah:))) bu hafta biraz benim de kramp gibi batma oluyor , yani normalde karın agrısı gibiydi , bu sefer ani batmalar şeklinde ... vardır bir hayır diyorum :)
Ben de kramp çok ani kalkınca oluyor onun dışında yok,ya batma gibi bir ağrı tek taraflı,dün sol taraftı bugün sağ taraf,oturunca uzabinca çok yok ama özellikle ayağa kalktığımda hareket ettigimde bariz hissediyorum.
Valla seyirme nasıl oluyor bilmiyorumiğne batar gibi,tek taraflı batma şeklinde bir agri.
Benim ultrasyon kağıdında da bebek sağda ondan dolayı çok net hissediyorum,senin tam orta kisimdaysa demekki ondan hissetmiyorsun.

Bende seyirme hissediyorum özellikle de sabahları yada yatakta olduğum zamanlarda dinlenirken. İçerden bi seyirme ama yüzeysel değil ayırt edebiliyorum. Bizimkiler altlı üstlü olduğu için sağ sol değil de yukardan ve aşağıdan hissediyorum

Ya bizim dr ultrason çıktısı veremiyor flaşa yüklüyoruz kağıdımı bitmiş ne bu nedenle çok üzülüyorum geçen haftanın görüntüsünü heyecandan istemeyi unuttum 8 haftalık hali nerde durduğunu ben anlamdım sizce nerde duruyorortada gibi ama

Eklentiler

• IMG_20200221_171013.jpg
    74,6 KB · Görüntüleme: 44
Benim önceki haftalara oranla arttı ondan merak ediyorum,belki de bebek buyudikce rahimde genisliyordur..Sanırım yirminci haftalar civarı hareketler hissediliyor,Allah'ım hayırlısıyla göstersin o haftaları

Evet canım benim de Bu aralar kasıklarımda ağrı başladı. Rahim ve rahmi tutan bağlar yüzünden oluyormuş. Aile sağlığı merkezindeki hemşire de ilk çocuk olduğu için anlamazsın ama hareketlerini de hissediyor olabilirsin demişti Kimbilir belki de hissetmeye başlamışızdır

Kızlar eltiminki bu arada 5-6 haftalık filan herhalde , daha yeni doktora gideceklermiş , aramızda fark olmasına çok sevindim kayınvalidemi zor duruma sokmak istemiyordum , o her şekilde ben senin yanına geleceğim dedi ama vicdanen ben orda da olmasını istiyorum , herhalde önce bizim yanımıza gelir sonra da 40ı olunca da döner ....

Yaaa ben az önce ilk defa seyirme hissettim sol tarafımda eger o bebeğin hareketiyse, emin değilim tabii de yine de mutlu oldum

Gözünaydin canim Allah saglikla gecirip kucagina almayi nasip etsin insallah benimde pazartesi kontrolumde ense kalinligi ölçüldü iyi dedi sizin nekadar çıktı ölçtüğünde kan testi gönderildi 1 hafta sonra cikar ama sen 3 hafta sonra gel kan sonucunla birlikte bakarız dedi cinsiyetide ozaman kesinlesir

Kızlar Günaydın
Benim midem bi garip eksimemi diyeyim yoksa tadı yok mu diyeyim bazen yanıyor
Ben de muzun rahatlattigini farkettim ve günde 3 4 tane küçük muzlardan yiyorum
Ama işte nette okuyunca muz yemek fazla zararlı diyo .ay bilemedim ya ne yicem de rahatlicam.
Keyfi m hiç yok benim kızlar siz nasıl mutlu oluyorsunuz ya?

Günaydın :) iyi şeylere tutunmaya çalışıyorum ben , bunun geçici bir süreç olduğunu , sonunda çok büyük bir ödül olduğunu vs düşünüyorum .... yoksa tedavi süreci de , su anki süreç de hayatımın en zor süreci diyebilirim .... yoksa sıkıntıları düşünürsem; 1,5 aydır adam gibi evden dışarı çıkmıyorum , işe gidemiyorum , hiçbir seye konsantre olamıyorum , yerimden kalkmamama rağmen hep karnım kasıklarım agrıyor(bu da insanın psikolojisini bozuyor birsey mi oldu olacak diye - hele geçen haftaki kayıptan sonra) .... yediğim birseyden de zevk alamıyorum....
halbuki hamilelik icin eşimle hayalim her ay yakın bir yerlere giderdik filan diye düşünmüştüm , okumadığım kitapları okurum vs diye
Sonra da kendime kızıyorum ; şükret haline , bugünlerimize de şükürler olsun , minikler doğup büyüyünce anlatırız analık zor şeymiş diye.... eşimle ailem destek oluyorlar sagolsunlar..... şimdilik düşünmüyorum ama 2-3 ayı devirdikten sonra (kafayı çizmeden devirebilirsem) hala böyle kaygılar vesveseler filan olursa bir psikoloğa mı gitsem diye düşünmedim bile degil kendi adıma .... ama atlatırım gibi geliyor ....
sonuç: muz iyidir [3-4 yerine 2 küçüğün zararı olduğunu zannetmiyorum]

Yaaa ben az önce ilk defa seyirme hissettim sol tarafımda eger o bebeğin hareketiyse, emin değilim tabii de yine de mutlu oldum
kasıklara doğru hissettiysen bebeğin dir canım genelde bu dönemlerde olabiliyormuş ne bileyim bebiş olmasa bile ona yoruyorum ben benimle olduğunu hissettiriyor bana

günaydın canım
benimde aynı sabah bulantılarım akşam mide yanmalarım ekşimelerim kabızlığım keyif bırakmıyor ettiğim kahvaltı yarım yamalak bulantıyla çıkıyor oda... muzun tadını unuttum ben kabızlık yedi bitirdi beni minik muzlar diyorsun 2 tane yeterli bence seni rahatlatıyorsa herseyi kararında yedikten sonra sıkıntı olmaz sanırım muzun hamilelikte zararı olduğunu bilmiyordum ben şu yazıyı okumustum

(Beslenme listesinden eksik edilmemesi gereken sağlıklı besinlerden biri de muzdur. Hem kilo kontrolü hem de bebeğin gelişimi için uzmanlar tarafından önerilen muz, günlük 2-3 porsiyon kadar tüketilebilir. 1 adet muzun içerisinde yaklaşık 105 kcal vardır, fazlasını tüketmek hem anne adayına hem de bebeğe zarar vereceği için ölçüyü aşmamakta fayda vardır. )

kızlar bu arada birsey sormak istiyorum Doktoru folik hariç magnezyum kan ilacı falan başlayan varmı merak ediyorum ne zaman başlayacağız acaba biz bunlara sağlık ocağına tsh için gitmiştim haberim olmadan glukoz kalsiyum demir bağlama demir serum feritin folat b 12 bakmış

Bu arada tatsızlığımın bir nedeni daha var ; pis Boğaz olduğum için dün tavuk pilavcıdan tavuk pilav söylemiştim .... yanında minik turşulardan getirirler ya... 2-3 tane çok degil ... o turşulardan yedim üzerinize afiyet ... sabah 6da tuvalete zor yetiştim ishal gibi birşey yaptı tek seferlik , acı biber barsakları irrite etti sanırım ; bir daha tuvalate çıkmadım ama karnım yine davul gibi şiş

Süper; nasıl çıkmış peki? Sanırım ilk üç aydan sonra (zamanımız gelmek üzere) ... ben bugün tüp bebek doktoruma soracağım ....

Günaydın. Küçük muzlardan yiyorum her gün bende. Kabızlık varsa belki onda sıkıntı yaratabilir. Ayvayı düşünebilirsiniz ilk zamanlar hafif ekşimsi tadı iyi geliyordu bastırıyordu bulantıyı. Süt ve süt ürünleri tüketemiyorum pek. Ona taktım bu ara. Kefir denemedim hiç içebilirsem iyi olur

Yoğurt veya beyaz peynir de mi tüketemiyorsun? Ben her gün süt içerdim eskiden 3 aydır ağzıma koyamadım ilk defa dün akşam içebildim tekrar, beni beyaz peynir kurtardı...

Demir eksikliği biraz başlamış ama şu ara ilaç veremem dedi benim doktorum. Sanırım 20. haftadan sonra dedi.Kafein alımına dikkat ediyorum. Bir çay tiryakisi olarak günlük hakkımı sadece kahvaltıda kullanıyorum d vitamini vermişti bir de. Folic asitin içinde de var bazı mineraller

Ben bu kramplar için magnezyum ve kalsiyum sormak istiyorum .... ama tablet istemiyorum suda karıştırılanlar iyi mi acaba....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…