İyi akşamlar size bir şey sormak istiyorum ya. Ben 5+3 deyim ve dün sadece keseyi gördüm doktorum bebek daha görünmez dedi bu normal mi. Siz kaçıncı haftada bebeği be kalp atışını duydunuz. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Dünden beri içim içimi yiyo
Geçen bir Doğum hikayesi videosu izliyordum .... yeni doğmuş bebek sesi duyunca ben de öyle aglamaya başladım ....ben bugün 10+1'de kontrole gittim...
yalnız ben çocuğumu görünce bir ağladım ki hıçkırıklı hıçkırıklı böylene kadar güzel duygular, bebişler ne kadar güzeller
10 gün sonra beni 2li test için çağırdı. umarım herşey yolunda gider...
Geçen bir Doğum hikayesi videosu izliyordum .... yeni doğmuş bebek sesi duyunca ben de öyle aglamaya başladım ....hersey yolunda gidecek merak etme ben daha ilerisini düşünmeye başladım .... iyi bir anne olabilecek miyim çocuklarım beni sevecek mi vs vs vs
Fetal dna testi olacak sanırım bizim. Önce bir kontrolümüzü yapalım ona göre karar veririz dedi doktor.
1-2 gün böyle giderse tekrar doktora git bence en azından sıvıdan eksik kalmasın vücudun , insallah emedur işe yarar.... en klasik ilaçlardan gebelik bulantısında .... ben onu denemedim prilam işe yarayınca... onu da bir gün alıyorum bir gün almıyorum ama almayınca kötü oluyor ...kızlar mide bulantılarım hafifledi derken tekrar şiddetlendi ilk defa şu saate kadar 4 kere çıkardım içtiğimi dahi çıkartıyorum emedur yazmıs Dr varmı kullanan sizde durumlar nasıl...
Fetal DNA biraz daha yeni bir yaklaşım , diğeri ise yıllardır uygulanan klasik bir test , doktorların çoğu klasik kabul görmüş yöntemleri bırakmak istemezler , tabi yeniliklere de açık olmak lazım .... bence yaptırılabiliyorsa ikisini de yaptırmak mantıklı gibi .... hiçbir testin sonucu %100 degil tabi ... mesela tüp bebek doktorum ikiz olduğu icin önermedi bana fetal dna yı.... ben Perinatologa gittiğimde de soracağım o da önermezse yaptırmayacağım sonucta yanlış çıkma olasılığı (iki bebekte birinde sorun olursa kafa karıştırıcı olabilir dedi tüp bebek doktorum bana) olan bir test yaptırmak istemem ama önerirse yaptırırım.... tek olsaydı kesin yaptıracaktım ama klasik testleri de yaptırırdım .... bir de fetal DNA sanırım su şansı sağladı ; eskiden ikili testte sorun çıktığı zaman dörtlü test ve amniyosentez, koryon biyopsisi gibi direkt bebeğe yakın bir bölgeden örnek alınıyordu , bu da düşük de olsa riskli bir işlemdi , şimdi ikili testte risk olursa direkt anne kanından DNA bakılıyor böylece girişimsel bir işlemin yaratacağı risk azalıyor .... ben böyle biliyorum .... yine de kadındogumcunuzla konuşursunuz .... yeni ve güzel bir test ama henüz tam anlamıyla klasik testlerin yerini almadı .... bir de pahalı tabi ....ben de bugünkü kontrolümde başka bir doktora gittim; "önce ense kalınlığı, kan testi vs yapalım, gerekirse fetal dna yaparız" dedi... ilk gittiğim doktor diğer testleri pas geçerek direkt fetal dna demişti... bu farklı yaklaşımlar neden hiç anlamıyorum...
Benimkide önce bebeğin yapısal durumuna bakalım sonra ne isteyeceğimize karar verelim dedi. Inşallah sağlıkla büyüyordur bebişlerimizben de bugünkü kontrolümde başka bir doktora gittim; "önce ense kalınlığı, kan testi vs yapalım, gerekirse fetal dna yaparız" dedi... ilk gittiğim doktor diğer testleri pas geçerek direkt fetal dna demişti... bu farklı yaklaşımlar neden hiç anlamıyorum...
Prilam ise yaradi mi sende,beni sadece kusturmuyor ama bulantımi da geçirmiyor.1-2 gün böyle giderse tekrar doktora git bence en azından sıvıdan eksik kalmasın vücudun , insallah emedur işe yarar.... en klasik ilaçlardan gebelik bulantısında .... ben onu denemedim prilam işe yarayınca... onu da bir gün alıyorum bir gün almıyorum ama almayınca kötü oluyor ...
Bulantı hoş bir duygu degil ama ilaç insallah biraz rahatlatır sizi ....Kızlar sonunda zofer 4 mg ulasabildik. Çok zor buldular valla kanser tedavisinde kullanılıyormus bi çok tereddtler var ama hemşire bunu soyleyince aldım içtim 2 ye bölüp .cikarmiyorum ama midem kayniyo şu icemiyorum 3 gündür düzgünce .ve en önemlisi çok mutsuzum resmen suratimi gorseniz acı çekiyor gibiyim .ay bi hoş oldum
İlaç almaktan nefret ettiğim icin sadece akşam dozunu alıyorum 2 tane ... onu da iki günde bir .... kusmuyorum ama midem bulanıyor doğru .... ful doz(sabah 1 öğle 1 akşam 2) alsam belki tamamen geçer ama dayanmaya çalışıyorum .... tamamen zararsız (gebelik kategorisi A) diye geciyor ilaç ama yine de içim rahat etmiyor işte hiçbir ilaç konusunda....Prilam ise yaradi mi sende,beni sadece kusturmuyor ama bulantımi da geçirmiyor.
Ya öyle mi maşallah. Doktor herşey yolunda dedi de ben yine de taktım kafama 6+5 bi daha gideceğiz. İnşaallah o zaman hem görür hem duyarım5+5'te hem bebeği gördük hem kalp atışı duyduk ama benim yakın bir arkadaşım da 5+1'de bebeği göremedi; doktoru geç döllenmedir demiş. boşuna canını sıkma, biraz geç de görülebiliyor böyle durumlarda
Eşimle bunu tartışıyoruz o da pek yaptırma taraftarı degil .... bilmiyorumBenimde cuma veya cumartesi kontrolüm var, ense kalınlığı ölçülecek. Benim doktorum ikili testi pek önermedi ikiz olduğu için, fetal dna tavsiye etti ama ben hiç birini yaptırmayı düşünmüyorum. Sonuçta tedavisi olan bişey değil ikiz olunca hata payıda olabilir diye düşünüyorum. Hakkımızda hayırlısı
Enson kontrole 10+3te gittim 2 hafta sonra gel dedi pazartesi gittiginde doktorun söyler zaten canım su zaman gel diye gün verirBenim haftaya Pazartesi 11+0 oluyor .... normalde 11-14 arası ikili test öneriliyor , Pazartesi gitsem erken mi olur diye düşünüyorum soracağım doktoruma ....
Ya benim bunda da gözlerim doldu amaYaaa hanımlar nerden nereye? Bu içerik oluşturulduğunda bhcg değerlerimizi yazıp duruyoduk. Bugün şu çıktı bugün bu çıktı diye. Şimdi ikili testi fetal dna yı konuşuyoruz. Çok şükür bugünlere getirene. İnşallah doğumda yaşadıklarımızı yazdığımız günleri de görürüz
Benim de yazarken gözlerim doldu. Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah. Kimsenin kucağını boş bırakmasın. Asm de hemşireyim, bugün bir kadın, malesef hamileymişim size kayıt açtırmam gerekiyormuş diye geldi. İçim cız etti. Peşinden 15 yıl sonra ivf le ikizlere gebe kadın geldi gözleri parlıyodu. Allah’ın hikmeti işte ne desek boş.Ya benim bunda da gözlerim doldu ama
Gerçekten nerden nereye geldik .... benim bu denememde hiç umudum yoktu ..... şükürler olsun .... isteyen herkes icin de hep dua ediyorum , hayatımda da hayırlı olsun diyen herkese ilk söylediğim cümle “Allah isteyen herkese tez vakitte nasip etsin”.... bizim icin de Allah sürecimizi tamamına erdirsin insallah ....