Tüp bebek kanda pozitifi görüp kese ve kalp atışı için bekleyenler

5+5'te hem bebeği gördük hem kalp atışı duyduk ama benim yakın bir arkadaşım da 5+1'de bebeği göremedi; doktoru geç döllenmedir demiş. boşuna canını sıkma, biraz geç de görülebiliyor böyle durumlarda

Geçen bir Doğum hikayesi videosu izliyordum .... yeni doğmuş bebek sesi duyunca ben de öyle aglamaya başladım .... hersey yolunda gidecek merak etme ben daha ilerisini düşünmeye başladım .... iyi bir anne olabilecek miyim çocuklarım beni sevecek mi vs vs vs

ayy evet doğum videolarında ben de su koyveriyorum hep sorma... ilerisini ben de çok düşünmeye başladım... yenidoğana bakmakta hiçbişey yok; yürümeye, konuşmaya başladıktan sonra nasıl olacak, güzel eğitebilecek miyim vs vs... esas zorluk birey olarak yetiştirmeye çalıştırmakta... allah hepimize güç kuvvet versin ne diyelim...

kızlar mide bulantılarım hafifledi derken tekrar şiddetlendi ilk defa şu saate kadar 4 kere çıkardım içtiğimi dahi çıkartıyorum emedur yazmıs Dr varmı kullanan sizde durumlar nasıl...

Fetal dna testi olacak sanırım bizim. Önce bir kontrolümüzü yapalım ona göre karar veririz dedi doktor.

Fetal dna testi olacak sanırım bizim. Önce bir kontrolümüzü yapalım ona göre karar veririz dedi doktor.

ben de bugünkü kontrolümde başka bir doktora gittim; "önce ense kalınlığı, kan testi vs yapalım, gerekirse fetal dna yaparız" dedi... ilk gittiğim doktor diğer testleri pas geçerek direkt fetal dna demişti... bu farklı yaklaşımlar neden hiç anlamıyorum...

kızlar mide bulantılarım hafifledi derken tekrar şiddetlendi ilk defa şu saate kadar 4 kere çıkardım içtiğimi dahi çıkartıyorum emedur yazmıs Dr varmı kullanan sizde durumlar nasıl...
1-2 gün böyle giderse tekrar doktora git bence en azından sıvıdan eksik kalmasın vücudun , insallah emedur işe yarar.... en klasik ilaçlardan gebelik bulantısında .... ben onu denemedim prilam işe yarayınca... onu da bir gün alıyorum bir gün almıyorum ama almayınca kötü oluyor ...

Fetal DNA biraz daha yeni bir yaklaşım , diğeri ise yıllardır uygulanan klasik bir test , doktorların çoğu klasik kabul görmüş yöntemleri bırakmak istemezler , tabi yeniliklere de açık olmak lazım .... bence yaptırılabiliyorsa ikisini de yaptırmak mantıklı gibi .... hiçbir testin sonucu %100 degil tabi ... mesela tüp bebek doktorum ikiz olduğu icin önermedi bana fetal dna yı.... ben Perinatologa gittiğimde de soracağım o da önermezse yaptırmayacağım sonucta yanlış çıkma olasılığı (iki bebekte birinde sorun olursa kafa karıştırıcı olabilir dedi tüp bebek doktorum bana) olan bir test yaptırmak istemem ama önerirse yaptırırım.... tek olsaydı kesin yaptıracaktım ama klasik testleri de yaptırırdım .... bir de fetal DNA sanırım su şansı sağladı ; eskiden ikili testte sorun çıktığı zaman dörtlü test ve amniyosentez, koryon biyopsisi gibi direkt bebeğe yakın bir bölgeden örnek alınıyordu , bu da düşük de olsa riskli bir işlemdi , şimdi ikili testte risk olursa direkt anne kanından DNA bakılıyor böylece girişimsel bir işlemin yaratacağı risk azalıyor .... ben böyle biliyorum .... yine de kadındogumcunuzla konuşursunuz .... yeni ve güzel bir test ama henüz tam anlamıyla klasik testlerin yerini almadı .... bir de pahalı tabi ....

Kızlar sonunda zofer 4 mg ulasabildik. Çok zor buldular valla kanser tedavisinde kullanılıyormus bi çok tereddtler var ama hemşire bunu soyleyince aldım içtim 2 ye bölüp .cikarmiyorum ama midem kayniyo şu icemiyorum 3 gündür düzgünce .ve en önemlisi çok mutsuzum resmen suratimi gorseniz acı çekiyor gibiyim .ay bi hoş oldum

Benimkide önce bebeğin yapısal durumuna bakalım sonra ne isteyeceğimize karar verelim dedi. Inşallah sağlıkla büyüyordur bebişlerimiz

Prilam ise yaradi mi sende,beni sadece kusturmuyor ama bulantımi da geçirmiyor.

Bulantı hoş bir duygu degil ama ilaç insallah biraz rahatlatır sizi ....

Prilam ise yaradi mi sende,beni sadece kusturmuyor ama bulantımi da geçirmiyor.
İlaç almaktan nefret ettiğim icin sadece akşam dozunu alıyorum 2 tane ... onu da iki günde bir .... kusmuyorum ama midem bulanıyor doğru .... ful doz(sabah 1 öğle 1 akşam 2) alsam belki tamamen geçer ama dayanmaya çalışıyorum .... tamamen zararsız (gebelik kategorisi A) diye geciyor ilaç ama yine de içim rahat etmiyor işte hiçbir ilaç konusunda....

Ya öyle mi maşallah. Doktor herşey yolunda dedi de ben yine de taktım kafama 6+5 bi daha gideceğiz. İnşaallah o zaman hem görür hem duyarım

Benimde cuma veya cumartesi kontrolüm var, ense kalınlığı ölçülecek. Benim doktorum ikili testi pek önermedi ikiz olduğu için, fetal dna tavsiye etti ama ben hiç birini yaptırmayı düşünmüyorum. Sonuçta tedavisi olan bişey değil ikiz olunca hata payıda olabilir diye düşünüyorum. Hakkımızda hayırlısı

Eşimle bunu tartışıyoruz o da pek yaptırma taraftarı degil .... bilmiyorum karar vermek çok zor ....

Yaaa hanımlar nerden nereye? Bu içerik oluşturulduğunda bhcg değerlerimizi yazıp duruyoduk. Bugün şu çıktı bugün bu çıktı diye. Şimdi ikili testi fetal dna yı konuşuyoruz. Çok şükür bugünlere getirene. İnşallah doğumda yaşadıklarımızı yazdığımız günleri de görürüz

Ya benim bunda da gözlerim doldu ama
Gerçekten nerden nereye geldik .... benim bu denememde hiç umudum yoktu ..... şükürler olsun .... isteyen herkes icin de hep dua ediyorum , hayatımda da hayırlı olsun diyen herkese ilk söylediğim cümle “Allah isteyen herkese tez vakitte nasip etsin”.... bizim icin de Allah sürecimizi tamamına erdirsin insallah ....

Benim de yazarken gözlerim doldu. Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah. Kimsenin kucağını boş bırakmasın. Asm de hemşireyim, bugün bir kadın, malesef hamileymişim size kayıt açtırmam gerekiyormuş diye geldi. İçim cız etti. Peşinden 15 yıl sonra ivf le ikizlere gebe kadın geldi gözleri parlıyodu. Allah’ın hikmeti işte ne desek boş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…