tüp bebek için tekrar deneme

mimosa11

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2014
1.804
1.013
88
merhaba hocam;
biz toplamda 5 defa tüp bebek denedik.
eşimde sperm sayısı çok çok düşük, canlılık oranı ve hareketlilik de az. (%2-4 arasındaydı.)
ayrıca Preimplantasyon genetik tanı da kondu. eşimde translokasyon taşılığı var.
benim yumurta rezervim de çok yüksek değil. 2 yıl önce AMH 1.405 çıkmıştı.
sizce imci yöntemi bizim için uygun mudur, olumlu sonuç almamıza ne kadar etki yapar?
pgt yöntemiyle 5 denemenin ikisinde elimizde hiç sağlıklı embriyo kalmamıştı, transfer yapılamadı. yapılan 3 transferden de sadece bir tanesinde tutunma oldu, o da dış gebelikle sonuçlandı.
o yüzden döllenmeden önce spermlerin incelenebilmesi beni çok mutlu etti.
tekrar tedaviye başlamadan önce bize neler önerirsiniz?
kliniğinize gelmeden önce neler yapmalıyız?
not: son 2 senedir tüp bebekle ilgili hiç bir girişimimiz olmadı.

Son düzenleme:
merhaba hocam;
biz toplamda 5 defa tüp bebek denedik.
eşimde sperm sayısı çok çok düşük, canlılık oranı ve hareketlilik de az. (%2-4 arasındaydı.)
ayrıca Preimplantasyon genetik tanı da kondu. eşimde translokasyon taşılığı var.
benim yumurta rezervim de çok yüksek değil. 2 yıl önce AMH 1.405 çıkmıştı.
sizce imci yöntemi bizim için uygun mudur, olumlu sonuç almamıza ne kadar etki yapar?
pgt yöntemiyle 5 denemenin ikisinde elimizde hiç sağlıklı embriyo kalmamıştı, transfer yapılamadı. yapılan 3 transferden de sadece bir tanesinde tutunma oldu, o da dış gebelikle sonuçlandı.
o yüzden döllenmeden önce spermlerin incelenebilmesi beni çok mutlu etti.
tekrar tedaviye başlamadan önce bize neler önerirsiniz?
kliniğinize gelmeden önce neler yapmalıyız?
not: son 2 senedir tüp bebekle ilgili hiç bir girişimimiz olmadı.
Merhabalar :
Öncelıkle tüp bebekte merkez secımı önemlıdır. Laboratuvar tüp bebek basarısında oldukca önem kazanmaktadır.
Laboratuvarımızda tüp bebekte uygulanan ımsı metodu ile 8000-9000 büyütme ıle mıkroskopık olarak sperm secımı yapılabılmekte.Genetık taramaya gonderılecek embrıo sayısını artırmak ve dolayısı ıle sansınızı artırmak adına havuz (poolıng) sıstemı ıle bır kac kez tup bebek denemesınde embrıo bırıktırmek yararlı olucaktır.Genetık tarama sonrası saglıklı embrıo bulunması halınde transfer öncesınde rahım-tup fılmı ıle rahım ve tüplerı degerlendırmek yararlı olucaktır. Ayrıca
hısteroskopı(rahım içini kamera sistemi ile kontrol etmek ve tutunmayı artırmak rahım ıcıne centıklenme yontemı yapmak: bu prosedürün tutunmayı artırmada faydalı olduguna daır tum dunyadan bılımsel yazılar mevcut. ) ıle gormekte fayda vardır.Bol sans dılerım.

Back