Canım bir de her şeye sebepsiz diyorlar zaten. Ben de endometriosis var (çikolata kisti), eşimde morfoloji %3 ama sebepsizmiş çünkü bunlar engel değilmiş.
Ankalife ile görüştüm ben. Onların da ekip olarak çalışması çok hoşuma gitti. İmmünoloji uzmanı var, patalog var, kadın doğrum, embriyolog, biyolog herkes kendi uzmanlık konusuna bakıyor. Şimdiye yadar bana "yapalım belki tutar" yaklaşımı uygulandı. Ankalife yapmadan önce iyice araştırıyor anladığım kadarıyla. Fakat ben çok fazla testten, tedaviden sıkıldığım için orayı tercih etmedim. Şuanki doktorum tedavi edilebilen problemler var varsayıp test yapmadan onun tedavisini veriyor. Örneğin ankalife rahimden biyopsi alıp tutunma molekülleri var mı diye bakıyor şuanki doktorum tüp bebek öncesinde tutunma moleküllerini arttıran bir şey yapıyor. Ankalife immünolojik bir problem var mı diye kan testi istiyor benim doktorum immünolojik bir şey varsa zaten yapacağım şey prednol ve coreaspirin vermek diyor ve kafadan ilacı veriyor. Aslında bilimsel yaklaşan Ankalife daha iyi gelse de tüp bebekte her şey gri. Yani immünolojik bir sorunun olabilir ama çok rahat hamile kalabilirsin. O zaman boşu boşuna seni kurculanmış olacaklar. Belki zaman kaybedeceksin. Yaşını bilmiyorum ama zaman çok önemli bizim için. Benim düşüncem eğer üst üste başarısız denemeler oluyorsa Ankalife'a gidip kapsamlı araştırmalardan geçtikten sonra tedavi olmak.