Tüp Bebek Günlüğümüz !

iyi akşamlar kızlar,idrar yollarım berbat bi halde ilaçta fayda etmiyor napcam ben bilemiyorum

canım gebelikteki en büyük sıkıntılardandır ilaçla birlikte bol bol su içeceksin ve wc gideceksin en iyi yol budur

İyi akşamlar kızlar,idrar yollarım berbat bi halde ilaçta fayda etmiyor napcam ben bilemiyorum

Canım her zamankinden daha fazla su içmen lazım.. Bak bende de enfeksiyon çıktı geçenlerde ama o kadar su içiyorum ki dr. çok su içtiğin için ilerlemesini engelledin ilaca gerek yok dedi. Geçmiş olsun tatlım. .

maç 1-1 :44::44::44::44::44::44::44::44::44::44::44::44::44::44::44::44::44:

Evet canım çok şükür başladım. İlk günden enteresan olaylar olmaya başladı. Lucrine doğum kontrol hapının 18. günü başladım ve ertesi günü lekelenme oldu. Bugün doğum kontrol hapının 19. günü lucrinin 2. günü ve kahve rengi sulu kanama var, adet sancıları eşliğinde. Belli ki lucrin kanama yapıyor. İlk kez böyle oldu. Hiç böyle olan birini biliyor musun?

Otoantikor testleriydi canım. Otoantikor vücudun kendi kendine karşı geliştirdiği bir bağışıklık sistemi yanıtı. Yani vücudum kendi kendine saldırıyor. Bunun bir çok çeşidi var. Ben de çıkan kendi hücrelerimin DNA'sındaki histon denen DNA'nın üzerine sarıldığı top şeklinde proteinleri hedef alıyor. Bebeğin tutunmasını doğrudan engelliyormuş. Eğer tutunursa da plasenta gelişirken plasentaya saldırıyor ve onu parçalayarak bebeğin düşmesine sebep oluyormuş. Bu nedenle eğer hamile kalırsam her gün bir iğne olacakmışım. Daha bir çok çeşit antikorlar var. Benim tüp bebek doktum bakmaya gerek yok nasıl olsa aspirin ve prednol kullanacağım onlardan başka da otoantikor tedavisi yok demişti. Düşük olursa bakıyoruz demişti. Ama ben önceden engellenebilecek şeyleri yaşamaya gerek olmadığını düşünüyorum. O nedenle İbni Sina'ya gittim. İç hastalıkları polikliniğine girdim sabahtan ve imminoloji uzmanından randevu aldım. 2-3 saat içerisinde odaya girdim ve doktora ben doğrudan etki edecek bir sebep olmamasına rağmen hamile kalamıyorum, 2 tüp bebek başarısızlığım var bir dahakine başlamadan önce imminolojik sebeplerin araştırılmasını istiyorum dedim. Daha önceden gittiğim bir tüp bebek merkezinde üreme immünolojisi uzmanı ile görüşmüştüm. O bana önemli bütün testleri vermişti. Ben de o listeyi doktora verdim. Bunlardan mümkün olanlara bakılmasını istiyorum dedim. O da yarısını falan istedi nedense. Bir gün yatış yaparsak hepsine bakarım falan dedi ama istemedim. Geri kalanı için de ya yeniden gitmeyi düşünüyordum yada Düzen gibi özel bir lab'a gidip para vererek yaptıracaktım. Ama şimdi geri kalanını yaptıracak zamanım kalmadı. Onlar adetin belli günlerinde bakılıyor. Mesela NK hücreleri denilen türkçesi "doğal öldürücü" olan yabancı hücreleri öldüren hücreler var. Onların da oranı çok önemli. Embriyoyu yabancı algılayıp daha tutunamadan veya tutunur tutunmaz öldürebiliyorlar. Onlara da özelde baktıracaktım. İnşallah bu denemede hamile kalırım ama kalamazsam onlara da baktıracağım. Bence sen de mutlaka immünoloji bölümüne git Ankara Üniversitesinin. Onların lablarında yapılıyor bütün testler. Ama benim gibi polikliniğe gitme. Akademik yerleşke binasına git, immunoloji profesorunun sekreterinden randevu al. Ben böyle yapıldığını oradayken öğrendim. Polikliniktekiler tecrübesiz. Bir daha gidersem böyle yapacağım. Durumunu anlat ve altta yatıyor olabilecek bütün immunolojik sebeplerin araştırılmasını istediğini söyle. Ben çok doktorla yazıştım. Çoğu da farklı ülkelerden. Buna çok önem veriyorlar. Türkiye'de buna önem veren tek yer Ankalife. Onun dışındakiler önemsemiyor. Ciddi bağışıklık sistemi rahatsızlıklarından bile hamile kalınabildiği için eğer düşük yoksa araştırmıyorlar. Ama makalelerde öyle önemli veriler var ki. Örneğin bu ANA pozitif kadınlara tüp bebek yapılmış ve başarı oranı %0 çıkmış. Daha sonra prednol ile tedavi görmüşler %30'ı mı ne hamile kalmış. Hatta başka bir makalede otoantikoru olan ve hamile kalamayan kadınların ilaca başladıkları ilk ay %54'ünün hamile kaldığını yazıyor. Yani eğer sorun bu ise, başka bir sorun yoksa tedavi olursan hamile kalma olasılığın yüksek.

Çok uzun yazdım ama çok önemli bir konu olduğunu düşünüyorum. Ben ODTÜ biyoloji mezunuyum ve bu konularda çok araştırma yaptım, bilgim var. Ona rağmen doktorumu ikna edemiyorum. Benim kadar hakim olmayan biri gittiğinde ise google doktorumusun vs diyip söylediklerini hiç yapmıyor ama ısrarcı ol. Senin sağlığını senden daha fazla kimse düşünemez. Doktor bir dener negatif oldu der eve gider ve unutur, onun hayal kırıklığı ile sen uğraşırsın. Allah bu sebepleri yaratmış. Bize araştırmak ve elimizden geleni yapmak düşüyor. Sonra olur yada olmaz o artık kısmet.

Son düzenleme:

çok saol canım uzun uzun detaylı bilgi vermişsin üşenmeyip...
bu testleri yani vücudun embriyoyu öldürmesi vs..bağışıklık durumlarını biliyorum hatta ilk tüp bebek negatif olunca ben bunu istemiştim ama adını bilmiyordum ne gerekiyorsa yapılsın dedim ama sende gerek yok denildi hep bana...ısrarcı olunca çok bilmiş oluyorsun...hazır beklerken bende testleri yaptırsam güzel olacak sadece kan vererekmi tespit ediliyor ya da rahimden bişiler alınıyormu...

canım şu imzaya resim ekliyorsun ya onu nasıl yapıyorsun bana anlatırmısın

Ne demek canım rica ederim. Sen yinede ısrarcı ol. Tüp bebek doktoruna değil de üniversite doktoruna gidince daha farklı oluyor.
Testlerin %99'u kandan. 2 haftada çıkıyor. Yarın sabah dediğim gibi gitsen yaptırır gelirsin öğlene kadar. Rahimden biyopsi alınarak yapılan bir test de tutunma moleküllerine bakıyor. Ben olmazsa onu da yaptıracağım. Tutunma molekülü yoksa 1 ay lucrin kullandırıyorlar. Yada rahme çizik atıyorlar. Sonra tekrar bakıyor. Varsa tüp bebeği yapıyor. Bizim rahme çizik atma olayını yaptık. O tutunma moleküllerini arttırıyor. İnşallah işe yarar :)

slm bende sizin gibi durmadan araştıran biriyim bende ankara kimya mezunuyum... ilk tüp bebeği anatolia da yaptırdım negatifti hakan yaralı bana sadece kromozon testi yaptır dedi ben pıhtılaşmaya da baktıralım dedim gerek yok falan dedi .. ben durur muyum ona da baktırdım ve pıhtılaşma var homozigot şekilde yani muhakkak pıhtılaşma iğnesi kullanmam gerekiyo! geçen sene de ankalife yaptırdım tüp bebeği pıhtılaşma iğnesi kullandım hamilelik aşısı yapalım demişlerdi ama onu yapmadılar yine olumsuz.. bu kez zübeyde hanımda başladım doktordan habersiz kendi çapımda hergün 1 tane çocuk aspirini yutuyorum folik asit kullan falan demedi ben kendim bi gün folik asit 1 gün B 12 alıyorum doktorların bişi yapacağı yok kendi kendimin doktoru oldum

iyi etmissin cnm folik asit ic bizim dr lar hep verio.bebe asprini yerine corasprin de icebilirsin.

canım bu bu vücüdun embriyoyu öldürmesi ve bağışklık durumunu öğrenmek için genetik test yeterli değilmi
yani genetik test sonucunda bunların olup olmadığını anlamazmıyız
ayyy yine kafam karıştı

ayy valla cnm cok arastirmak iyi mi kotu mu bilemedim arastirdikca okudukca acaba bende su da mi var bu da mi var diye kaygilanip kafamiz karisiyo.

İyi geceler kızlarrrr bende birz önce sünnet dügününden geldim kuzenleride topladım getirdim kahve içtik onlr eve gitti yalnızım eşimi beklıiyorum maça gitti kendileri:2::2: çok olaylr olmus dah yoldalar yaa gelemedi neyse onlar yendi biz yenildikkk ne vr yok canlrrr

benim eşimde şimdi geldi maçtan beşiktaş taraftarı sahaya inmiş galiba çok olay olmuş

benim eşimde şimdi geldi maçtan beşiktaş taraftarı sahaya inmiş galiba çok olay olmuş

Evet ttlım yaaaa benimki dh gelemedi bekliyorummm siz nerede oturuyorsunuz bu arad ben beşikteşlıyım şekerim eşim cimbomm ama mçı beşiktş tribününden izledi hatta beşiktş formasıyla ugurldım kocmı maça

biz beylikdüzünde oturuyoruz cnm siz nerdesiniz trafik vardır cnm gelir inş
canım bende beşiktaşlıyım aynen eşimde galatasaray
eşim öyle söyledi bende izledim gerçekten girmişler sahaya maç bitmeden bitirmek zorunda kalmış hakem
ama biz akıllı uslu izledik t6abeee canım

Leventte oturuyoruz canımm evet y mç erken bitmiş eşimde dedi çok trafik vrmıs bende gidicektim mça iyiki dügün varmış yoks maçda ödüm kopardı Valla

Leventte oturuyoruz canımm evet y mç erken bitmiş eşimde dedi çok trafik vrmıs bende gidicektim mça iyiki dügün varmış yoks maçda ödüm kopardı Valla

valla ben bi kere gittim maça dahada gitmem pek bana uymadı o ortam canım
sende iyiki gitmemişin bu gün gerçekten çok ciddi olaylar olmuş arada kaynardın ALLAH korusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…