-
- Konu Sahibi Yagmurdamlasi3434
Amin inşallahÇok geçmiş olsun, inşallah bundan sonraki ilk denemenizde olumlu sonuç alırsınız. Benim daha önce denemem olmadı fakat şu kısa sürede anladığım doğru doktoru bulmak çok ama çok zor. Çünkü bir doktorun dediği diğerini hiç tutmuyor.
Sadece doktor araştırmak bile insanı yıpratıyor.Doğru tedavi sürecinden sonrası nasip, kısmet işi.
Semra hoca ile geçen sene ağustos ta görüştümŞu an ben de dostinex kullanıyorum, düşürdü benim prolaktin değerimi.
Semra Hanım ile yakın zamanda mı görüştünüz? Ben de kendisine görüşmeye gideceğim fakat henüz randevu almadım.
Umarım randevu süreleri uzun değildir.
Canım. İçinden ne geliyor ise onu yap.Merhaba kızlar, Ali Osman Koyuncuoğlu ile görüştüm muayenede oldum. Bizi güzel karşıladı, eşimle beraber giitim , elimizde evraklarımız vardı onlara baktı , sorun sperm sayısı azlığı ve yumurta rezervi azlığı dedi. Bir önceki tüp bebek denememizi nerde yaptığımızı ve kaçıncı gün transferi olduğunu sordu. 4. Gün dedim. Biz olsak yapmazdık dedi yani 5 e gitmiyorsa embriyo, transfer etmeye gerek yok dedi. Muayene oldum yumurta sayın az dedi. Biestoron ve dha yazdı. Eşimin sperm sorunu içinde bi test istedi ilk defa duydum bu testi, adı host testiymiş. Testin amacı tüp bebek denemesi yapmadan önce, sağlıklı sperm olup olmadığı anlamak varsa da 5. Güne gidip gidemeyeceğinin ölçülmesiymiş. Eğer sağlıklı sperm yoksa üroloji doktoruna yönlendirecekmiş. Üroloji doktoru ilaçla spermleri doktorun istediği seviyeye ulaştırabilirmiş. Bu sonunu çözdükten sonra tüp bebek tedavisine başlarız dedi. Ben dedim hocam kısa protokol mü uzun mu uygun benim için , yumurta sayın az o yüzden kısa protokol dedi. Şişli kolan ile çalışıyor. Doktoru beğendim kendinden emin işinin ehli olduğu çok belli. Ama hala kararsızım. Benim kafamda şişli kolanda ki bulat aytek şık var aslında, ona mı yaptırsam karar veremiyorum bi türlü.
Canım bu arada sisli memorial sitesinde host testi için aşağıdaki bilgiyi vermişMerhaba kızlar, Ali Osman Koyuncuoğlu ile görüştüm muayenede oldum. Bizi güzel karşıladı, eşimle beraber giitim , elimizde evraklarımız vardı onlara baktı , sorun sperm sayısı azlığı ve yumurta rezervi azlığı dedi. Bir önceki tüp bebek denememizi nerde yaptığımızı ve kaçıncı gün transferi olduğunu sordu. 4. Gün dedim. Biz olsak yapmazdık dedi yani 5 e gitmiyorsa embriyo, transfer etmeye gerek yok dedi. Muayene oldum yumurta sayın az dedi. Biestoron ve dha yazdı. Eşimin sperm sorunu içinde bi test istedi ilk defa duydum bu testi, adı host testiymiş. Testin amacı tüp bebek denemesi yapmadan önce, sağlıklı sperm olup olmadığı anlamak varsa da 5. Güne gidip gidemeyeceğinin ölçülmesiymiş. Eğer sağlıklı sperm yoksa üroloji doktoruna yönlendirecekmiş. Üroloji doktoru ilaçla spermleri doktorun istediği seviyeye ulaştırabilirmiş. Bu sonunu çözdükten sonra tüp bebek tedavisine başlarız dedi. Ben dedim hocam kısa protokol mü uzun mu uygun benim için , yumurta sayın az o yüzden kısa protokol dedi. Şişli kolan ile çalışıyor. Doktoru beğendim kendinden emin işinin ehli olduğu çok belli. Ama hala kararsızım. Benim kafamda şişli kolanda ki bulat aytek şık var aslında, ona mı yaptırsam karar veremiyorum bi türlü.
Öyle evet hakkımızda hayırlısı olsun,Canım. İçinden ne geliyor ise onu yap.
Ama sana tavsiyem hangi Dr ne diyor ne istiyor. İse başka Dr ile veya başka vasıta ile teyit et mutlaka.
Öyle bir testi inan bende hiç duymadım
neden bizden istemedi acaba o testi
Benim eşimde translokasyon var
Ayrıca morfoloji düşük
Neye göre nasıl karar veriyor bu Dr lar inan insan anlayamıyor.
Hakkımızda hayırlısı
Bende araştırdım canım, birbirine benzer açıklamalar varCanım bu arada sisli memorial sitesinde host testi için aşağıdaki bilgiyi vermiş
Hipo-Ozmotik Şişme Testi (HOST):
Bu test semende hiç hareketli sperm bulunmadığı durumlarda yapılır. Tanı amaçlı kullanımının yanında, canlı olduğu tespit edilen spermler mikroenjeksiyon işleminde kullanılabilmektedir. Bu sayede semende hareketli sperm bulunmadığı hallerde de mikroenjeksiyon için canlı sperm seçimi mümkün olmaktadır.
Merhaba kızlar, Ali Osman Koyuncuoğlu ile görüştüm muayenede oldum. Bizi güzel karşıladı, eşimle beraber giitim , elimizde evraklarımız vardı onlara baktı , sorun sperm sayısı azlığı ve yumurta rezervi azlığı dedi. Bir önceki tüp bebek denememizi nerde yaptığımızı ve kaçıncı gün transferi olduğunu sordu. 4. Gün dedim. Biz olsak yapmazdık dedi yani 5 e gitmiyorsa embriyo, transfer etmeye gerek yok dedi. Muayene oldum yumurta sayın az dedi. Biestoron ve dha yazdı. Eşimin sperm sorunu içinde bi test istedi ilk defa duydum bu testi, adı host testiymiş. Testin amacı tüp bebek denemesi yapmadan önce, sağlıklı sperm olup olmadığı anlamak varsa da 5. Güne gidip gidemeyeceğinin ölçülmesiymiş. Eğer sağlıklı sperm yoksa üroloji doktoruna yönlendirecekmiş. Üroloji doktoru ilaçla spermleri doktorun istediği seviyeye ulaştırabilirmiş. Bu sonunu çözdükten sonra tüp bebek tedavisine başlarız dedi. Ben dedim hocam kısa protokol mü uzun mu uygun benim için , yumurta sayın az o yüzden kısa protokol dedi. Şişli kolan ile çalışıyor. Doktoru beğendim kendinden emin işinin ehli olduğu çok belli. Ama hala kararsızım. Benim kafamda şişli kolanda ki bulat aytek şık var aslında, ona mı yaptırsam karar veremiyorum bi türlü.
Amin inşallah
Allah hepimizin gönlüne göre versin
Dediğin gibi çok zor doğru dr u bulmak
Ama genel olarak her dr ticari olarak bakıyor
Sizin duygularınız sizin sağlığınız sizin ekonomik durumunuz hiç bir şekilde onlar için önemli olmuyor
O yüzden inşallah vicdanlı işinin ehli.Dr ile muhatap olmamız ilk etapta nasip olur
Semra hoca ile geçen sene ağustos ta görüştüm
O gerçekten çok yoğun ama ona gelmeden önce bir Dr ile görüsuyorsunuz sonra başka br Dr ile görüşme yapıyorsunuz
Onlar notlarını alıyor baya detaylı herşeyi sorarakı en son semra hoca geliyor ne yapılmalı nasıl hareket edilmeli onun fikrini verip bir soru var ise cevaplayın gidiyor
Randevu almak.zorlamadi
Sanırım hemen alabiliyorsun diye hatırlıyorum
O da muayene edebiliyorSemra Hanım muayene yapmıyor mu? Ben özellikle ona muayene olmak istiyorum çünkü. Mesela benim şimdiye kadar hiç çikolata kisti gören olmadı. Ali Osman Bey' e gittiğimde çikolata kistin var dedi. Ertesi gün başka doktora gittim. O da basit kistin var dedi.
Geçen sene sanırım. Geçmiyordu orada raporBu arada Ali Osman Bey' e gittiğinde SGK raporu ile ilgili bilgi aldın mı?
Geçen sene sanırım. Geçmiyordu orada rapor
Bize söylenmedi, yada biz sormadık
Aret hoca da biz rapor çıkarttık sadece
Merhaba canım, embriyo transferinin kaçıncı gün olacağı tabiki kişiden kişiye değişir, yani burda önemli olan embriyo kalitesi. embiyo kaliteli ise zaten 5. Güne gidiyor. ve görüştüğüm çoğu doktorun dediği 5 . Güne gitmezse transfer etmeyiz , trasnsfer etmenin bir anlamı yok , çünkü gebelik oluşmaz. bulat aytek te böyle dedi Ali Osman Koyuncuoğlu da. Benim ilk tüp denememde doktorum böyle bişey dememişti 4. Gün aradılar embiyo sayınız 3 ten 2 ye düştü transfer edelim dediler. Bende gittim tabi tıpış tıpış. Transfer oldu sonuç negatif. Benim amh Nisan ayında yapmıştım en son 0.99 du. Ama amh sabit bi değer değil zaten aydan aya değişiklik gösterir. Devlet hastanelerine kan testi konusunda daha çok güveniyorum ben.Merhaba tekrar, hayırlısı olsun bakalım. Acaba bu kaçıncı gün embriyo transferi olduğu kişiden kişiye değişen bir şey mi? Bana da 3. gün embriyo veya 5. gün embriyo transferi mi başarılı olur kanıtlanmış bir bilgi yok gibilerinden bişey söylemişti. Şimdi çok net hatırlamıyorum. Erkeklerde olan sorunları daha rahat çözebiliyorlar. Sanırım senin kafanda bu iki doktor var değil mi? Bu arada senin AMH kaç? Farklı yerlerde test yaptırdın mı? Ben yaklaşık 1 ay önce özel bir hastanede yaptırmıştım 0,3 çıkmıştı. Bu ay devlet hastanesinde yaptırdım 0,7 çıktı. Bu kadar fark olması normal gelmiyor bana. Hangisine inansam bilemedim.
Her dr oyle.demiyor sankiMerhaba canım, embriyo transferinin kaçıncı gün olacağı tabiki kişiden kişiye değişir, yani burda önemli olan embriyo kalitesi. embiyo kaliteli ise zaten 5. Güne gidiyor. ve görüştüğüm çoğu doktorun dediği 5 . Güne gitmezse transfer etmeyiz , trasnsfer etmenin bir anlamı yok , çünkü gebelik oluşmaz. bulat aytek te böyle dedi Ali Osman Koyuncuoğlu da. Benim ilk tüp denememde doktorum böyle bişey dememişti 4. Gün aradılar embiyo sayınız 3 ten 2 ye düştü transfer edelim dediler. Bende gittim tabi tıpış tıpış. Transfer oldu sonuç negatif. Benim amh Nisan ayında yapmıştım en son 0.99 du. Ama amh sabit bi değer değil zaten aydan aya değişiklik gösterir. Devlet hastanelerine kan testi konusunda daha çok güveniyorum ben.
Rapor geçmesine sevindim. Evet, 7500 olan fiyat eylülde 8000 gibi bi rakam olacak demişlerdi gittiğimde.Ali Osman Koyuncuoğlunda rapor geçiyor, raporlu fiyat 5000 TL artı ilaçlar, raporsuz fiyat 7500 TL artı ilaçlar. Eylül'de zam gelme ihtimali varmış.
Bazı okuduğum yorumlarda 3. gün transfer edilen embriyolarda tutanlar da var. Bilemiyorum, burası işin nasip kısmı sanırım. Benim de devlet hastanesine güvenesim var ama, muayenede yumurta görülmediği için sanki özelin sonucu daha doğru düşünüyorum. Evet AMH sabit değil ve aydan aya düşen bir değer. Maşallah aslında senin AMH çok da düşük değil neredeyse 1. Bu arada Zeynep Kamil' de rapor için yapılan kan testlerinin arasında AMH yok mu, ben göremedim. AMH' ın olmaması garip geldi bana.Merhaba canım, embriyo transferinin kaçıncı gün olacağı tabiki kişiden kişiye değişir, yani burda önemli olan embriyo kalitesi. embiyo kaliteli ise zaten 5. Güne gidiyor. ve görüştüğüm çoğu doktorun dediği 5 . Güne gitmezse transfer etmeyiz , trasnsfer etmenin bir anlamı yok , çünkü gebelik oluşmaz. bulat aytek te böyle dedi Ali Osman Koyuncuoğlu da. Benim ilk tüp denememde doktorum böyle bişey dememişti 4. Gün aradılar embiyo sayınız 3 ten 2 ye düştü transfer edelim dediler. Bende gittim tabi tıpış tıpış. Transfer oldu sonuç negatif. Benim amh Nisan ayında yapmıştım en son 0.99 du. Ama amh sabit bi değer değil zaten aydan aya değişiklik gösterir. Devlet hastanelerine kan testi konusunda daha çok güveniyorum ben.
Bazı doktorlar 3. Gün embriyosu da transfer ediyorlar , karşı değiller. Her doktorun görüşü farklı işte kime inanacağımızı şaşırdık. Bende devlette baktırıyorum amh değerine