Tüp bebek doktoru Ali Osman Koyuncuoğlu

Amin inşallah
Allah hepimizin gönlüne göre versin
Dediğin gibi çok zor doğru dr u bulmak
Ama genel olarak her dr ticari olarak bakıyor
Sizin duygularınız sizin sağlığınız sizin ekonomik durumunuz hiç bir şekilde onlar için önemli olmuyor
O yüzden inşallah vicdanlı işinin ehli.Dr ile muhatap olmamız ilk etapta nasip olur

Semra hoca ile geçen sene ağustos ta görüştüm
O gerçekten çok yoğun ama ona gelmeden önce bir Dr ile görüsuyorsunuz sonra başka br Dr ile görüşme yapıyorsunuz
Onlar notlarını alıyor baya detaylı herşeyi sorarakı en son semra hoca geliyor ne yapılmalı nasıl hareket edilmeli onun fikrini verip bir soru var ise cevaplayın gidiyor
Randevu almak.zorlamadi
Sanırım hemen alabiliyorsun diye hatırlıyorum

Canım. İçinden ne geliyor ise onu yap.
Ama sana tavsiyem hangi Dr ne diyor ne istiyor. İse başka Dr ile veya başka vasıta ile teyit et mutlaka.
Öyle bir testi inan bende hiç duymadım
neden bizden istemedi acaba o testi
Benim eşimde translokasyon var
Ayrıca morfoloji düşük
Neye göre nasıl karar veriyor bu Dr lar inan insan anlayamıyor.

Hakkımızda hayırlısı

Canım bu arada sisli memorial sitesinde host testi için aşağıdaki bilgiyi vermiş

Hipo-Ozmotik Şişme Testi (HOST):
Bu test semende hiç hareketli sperm bulunmadığı durumlarda yapılır. Tanı amaçlı kullanımının yanında, canlı olduğu tespit edilen spermler mikroenjeksiyon işleminde kullanılabilmektedir. Bu sayede semende hareketli sperm bulunmadığı hallerde de mikroenjeksiyon için canlı sperm seçimi mümkün olmaktadır.

Öyle evet hakkımızda hayırlısı olsun,
Host testi yapmasının 1. Nedeni sperm sayısının azlığı ve morfolojisinin düşük olması, 2. Nedeni ise ilk tüp bebek denememin olumsuz olmasının nedeni acaba sağlıklı sperm olmayışı mı yoksa sağlıklı sperm var ama tüp bebek merkezinin özensiz iş yapışımı bunu tespit etmek. Aslında düşününce insana mantıklı geliyor, sağlıklı sperm yoksa doğal haliyle kaliteli embriyonun oluşması çok zor diye düşünüyorum bu test ile az çok bunu kestirebiliyorsun, senin dediğin gibi de madem böyle bir test yapılabiliyor neden diğer doktorlar bunu yapmıyor ve bundan bahsetmiyor , sperm sayısı az olan her çift bu testi yaptırabilir o zaman.

Bende araştırdım canım, birbirine benzer açıklamalar var

Merhaba tekrar, hayırlısı olsun bakalım. Acaba bu kaçıncı gün embriyo transferi olduğu kişiden kişiye değişen bir şey mi? Bana da 3. gün embriyo veya 5. gün embriyo transferi mi başarılı olur kanıtlanmış bir bilgi yok gibilerinden bişey söylemişti. Şimdi çok net hatırlamıyorum. Erkeklerde olan sorunları daha rahat çözebiliyorlar. Sanırım senin kafanda bu iki doktor var değil mi? Bu arada senin AMH kaç? Farklı yerlerde test yaptırdın mı? Ben yaklaşık 1 ay önce özel bir hastanede yaptırmıştım 0,3 çıkmıştı. Bu ay devlet hastanesinde yaptırdım 0,7 çıktı. Bu kadar fark olması normal gelmiyor bana. Hangisine inansam bilemedim.

Amin inşallah. Bir de ne kadar çok doktora görüşmeye gitsem o kadar kafam karışıyor. Bir de her doktorun mevcut durumun üstüne farklı şeyler çıkarması var. Onu hazmetmek de zor oluyor.

Semra Hanım muayene yapmıyor mu? Ben özellikle ona muayene olmak istiyorum çünkü. Mesela benim şimdiye kadar hiç çikolata kisti gören olmadı. Ali Osman Bey' e gittiğimde çikolata kistin var dedi. Ertesi gün başka doktora gittim. O da basit kistin var dedi.

O da muayene edebiliyor
Sen randevu alırken mutlaka semra hanım baksın istiyorum dersen mutlaka muayene eder

Merhaba canım, embriyo transferinin kaçıncı gün olacağı tabiki kişiden kişiye değişir, yani burda önemli olan embriyo kalitesi. embiyo kaliteli ise zaten 5. Güne gidiyor. ve görüştüğüm çoğu doktorun dediği 5 . Güne gitmezse transfer etmeyiz , trasnsfer etmenin bir anlamı yok , çünkü gebelik oluşmaz. bulat aytek te böyle dedi Ali Osman Koyuncuoğlu da. Benim ilk tüp denememde doktorum böyle bişey dememişti 4. Gün aradılar embiyo sayınız 3 ten 2 ye düştü transfer edelim dediler. Bende gittim tabi tıpış tıpış. Transfer oldu sonuç negatif. Benim amh Nisan ayında yapmıştım en son 0.99 du. Ama amh sabit bi değer değil zaten aydan aya değişiklik gösterir. Devlet hastanelerine kan testi konusunda daha çok güveniyorum ben.

Her dr oyle.demiyor sanki
Kimisi 3.gün embriyosu dahi koyabiliyor ve tutuyor
Amh ı sen nerede olcturuyorsun
Bende devlette olcturuyorum

Bazı doktorlar 3. Gün embriyosu da transfer ediyorlar , karşı değiller. Her doktorun görüşü farklı işte kime inanacağımızı şaşırdık. Bende devlette baktırıyorum amh değerine

Bazı okuduğum yorumlarda 3. gün transfer edilen embriyolarda tutanlar da var. Bilemiyorum, burası işin nasip kısmı sanırım. Benim de devlet hastanesine güvenesim var ama, muayenede yumurta görülmediği için sanki özelin sonucu daha doğru düşünüyorum. Evet AMH sabit değil ve aydan aya düşen bir değer. Maşallah aslında senin AMH çok da düşük değil neredeyse 1. Bu arada Zeynep Kamil' de rapor için yapılan kan testlerinin arasında AMH yok mu, ben göremedim. AMH' ın olmaması garip geldi bana.

Bazı doktorlar 3. Gün embriyosu da transfer ediyorlar , karşı değiller. Her doktorun görüşü farklı işte kime inanacağımızı şaşırdık. Bende devlette baktırıyorum amh değerine

Doktor seçiminde en çok zorlayan aslında farklı farklı söylemlerde bulunmaları, hangisinin teşhisinin doğru olduğunu kestiremiyoruz. Bu arada AMH testimi 1 ay sonra aynı gün hem özel hem de devlet hastanesinde yeniden yaptırsam mı diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…