selam arkadaşlar, üçüncü denemede nihayet oldu. umarım hikayem herkese umut olur, onca gözyaşından sonra Allah yüzümüzü güldürdü. ama daha çok level var biliyorsunuz. şu an sadece kanda gördük. inşallah Allah tamamına erdirir. sizden ricam sakın umudunuzu kaybetmeyin ve bol bol dua edin. bugüne kadar foruma pek yazmadım, umutsuzluğumu kimseye bulaştırmak istemiyordum. ama şimdi umut olacak bir hikayem var. öncelikle teşhisim açıklanamayan infertilite idi, ama yumurtalık rezervim de yaşımdan beklenmeyecek kadar düşüktü. tedaviye 29 yaşımda başladım. ilk denemede sadece 5 yumurta toplanmıştı ve 1 embriyo oluşmuştu. olmadı. ilk denemem çapadaydı. ikinci denemem ivi'deydi. çok güzel bir klinik ve doktorum salih beyi her zaman sevgiyle anacağım. orada da 9 yumurta oldu, 4 embriyo oluştu, 2 transfer, ama yine olmadı. ve son denemem memorial'de 7 yumurta toplandı, 4 embriyo oluştu, yine 2 transfer ve sonuç pozitif. ilk ikisinde endometriumum 7 civarındaydı, sınırda yani. sonuncuda 9 civarıydı. doktorum ekstra östrojen takviyesi yaptı. hala estrofem kullanıyorum, günde üç tane. sanırım endometriumu östrojen takviyesi düzeltti. estrofem çok tartışmalı bir ilaç, ama Allah'a zararlarından bebeğimi koruması için dua ediyorum. sizden hepimiz için bol bol dua etmenizi tekrar istiyorum. Allah hepimize yardım etsin. bu arada iyi klinik seçimi çok önemli. özellikle istanbul dışındaki arkadaşlara mutlaka istanbul'a gelmeye çalışmalarını tavsiye ediyorum. çünkü tedavi sürecinde detaylar öyle önemli ki. elbette Allah'ın nasip etmesiyle herşey, ama dermanı da doğru yerde aramak, sonra tevekkül etmek lazım. sevgiler...