Merhaba benimde her iki tüpten sıvı geçimi olmadı ve ameliyatla tüplerim bağlandı tüp bebek tedavime başladım 2. Deneme ye geçeceğim 1. Denemem olumsuz oldu hayırlısı tüp bebekten başka çaresi olmuyor tüplerden geçiş olmazsaBen de bugün bir tüpümün sıvı ile dolu olduğunu diğerinin ise tıkalı olduğunu öğrendim. Tüp bebekten başka bir çarem olmadığı söylendi. Peki laparoskopide tüpler bağlanır ya da alınırsa tüp bebek nasıl yapılacak yumurtalar da gitmiyor mu? Pek bilgim yok kusura bakmayın yardımcı olur musunuz
Merhaba,Tüplerde hidrosalpenks varsa tüpde sıvı rahime aktığı için embriyoyu öldürüyor..
Lütfen ameliyat olmadan tüp bebek yaptırmayın yazık emeğinize piskolojinize yazık.. Ameliyattan korkmayın eğer sorun yoksa bakıp kapatırlar ama varsa bozuk olan tüpten kurtulursunuz.. zaten size faydası yok zararı var.. bana tüp bebek tedavisi yaptılar keşke biri beni uyarsaydı ameliyat olmadan tedaviye başlama deseydi keşke.. ben çok yıprandım mücadele vermekten yoruldum..
Lütfen ameliyat olmadan tüp bebek tedavisi yaptırmayın.. bana güvenmezseniz bir kaç doktorun önerisini alın..
Merhaba,
Benim de hikayem benzer,size sormak istedim.
Tüplerinizle ilgili sorunu hallettiniz sanırım, tek tüp mü sorunluydu ikisi de mi? Neler yaptınız? Umarım pozitif sonucu da görmüşsünüzdür
Teşekkür ederim cevabınız için.Umarım çok yakında sağlıkla kucağınıza alırsınızTek tüpte problem vardı..sağ tüp alındı sol tüp temiz çıktı çok şükür.. ameliyat sonrası normal yolla hamile kaldım maalesef kimyasal gebelik oldu düştü..
Henüz mutlu sona ulaşamadım.. RABBİM hepimizin yardımcısı olsun inşallah
Tüpüm alındı.. hidrosalpenks in başka çaresi yok.. bozuk olan tüp ya bağlanmalı yada alınmalı.. aksi takdirde tüp deki sıvı rahime aktığı için embriyoyu öldürü
Sevgili arkadaşlar,
sizleri tek tek 1,5 senedir takip ediyorum. her birinizin acılarını, sevinclerini buradan okuyarak paylaştım. hic bir sey yazmadan sadece okudum. bende sizin gibi cok zor gunler gecirdim ve halen de gecirmekteyim.
tunemi sen bana cok umut veriyorsun okurken...
ben 1,5 yıl icinde 2 defa sol tupumden dis gebelik gecirdim. İlkinde daha cok toy oldugum ve anlamadigim icin soka girdim. ic kanamayla hastaneye kaldirildim. tupumu almadilar tamir ettiler. sonra 8 ay cocuk denemedim. cok korkmustum. 8 ay sonra denedik ve 5 ay icinde tekrar hamile kaldim. fakat yine ayni tupte cikti. metotreksat la dusmedi. 1 doz vuruldum. bu sefer ayni tup oldugu icin tupumu aldilar. ameliyatta doktor karnimin arkasina ve sag tupume bakmis ve acik oldugunu soyledi.
bu 2. dis gebeligim bundan 4 ay once oldu. tam korunmam bitti baslayacagim derken bende akintilar basladi. doktora gittim ve israrla benden klamedya testi neden almadigini almasi gerektigini soyledim. o da eger klamedya olsa acidan duramassin, sende oyle bir sey yoktur dedi ama ben israrla kultur aldirdim ve bende klamedya cikti. bana kontrole gelmene gerek yok denemeye basla diyen adam, bunu gorunce cok sasirdi ve hemen antibiyotkik verdi ve bu hastaligin yumurtaliklarim rahmime bile zarar verebilecegini, bu ay antibiyotigim biter bitmez rahim filmi cekmemiz gerektigini soyledi.
arkadaslar cok korkuyorum. cocugum olmayacak mi benim? nolur bana cevap verin.
surekli agliyorum, esimle muhabbet bile edemiyor olduk.
tup bebekcileri aradim, sag tupune baktirip gel dediler. rahmime de bakilacak. eger sag tupum aciksa normal mi denesem direk tup bebek mi yapsam? tupumde iltihap varsa onu da alacaklarmis. ben kisir kalicakmiyimkafamdan atamiyorum. calisamiyorum, yiyemiyorum, uyuyamiyorum. yasamiyorum..
26.06.1980 doğumlu. Yengeç burcu. Bilgi Üniversitesi Halkla İlişkiler mezunu. Küçük kızı Melina’sına ulaşabilmek için hasretle savaş vermiş, bu yolda deneyimlediklerini benzer sorunlar yaşayan kadınlarla paylaşmak için www.melinasmom.com internet sitesini kurmuş bir “Tüp Bebek Annesi.” Bebeğine giden yolda sosyal çevresini, ihracat müdürlüğü yaparken kariyerini kaybetmiş. Ama yaşadığı sorunlar hayatında bambaşka bir açılıma sebep olmuş. ‘Ben sıramı savdım’ deyip bir kenara çekilmek yerine, kendisine bu acılı yolda faydalı olan her şeyi aynı yoldan geçen kadınlarla paylaşmayı misyon edinmiş. Şimdilerde sadece bir anne değil, ünlü bir anne bebek boggerı. Kendisine faydası olan ‘Nefes’ eğitimlerinin sertifika programlarına katılmış, aynı kaderi paylaşan kadınlara nefes eğitimleri vermeye ve onlarla umut hikayeleri paylaşmaya devam ediyor.
Bu hikayeyi gözyaşları içinde dinlemiştim.Bahsettiği forumun Kadınlar Kulübü olması ve anne olmadan önce burda geçirdiği bir sürecin olması ise hikayesini dahada anlamlı kılmıştı benim için. 710 mesajının hepsini okudum..Merve Öztürk (olacakolacak ) kızı Melina'ya, anneliğe giden yoldaki hikayesini anlatıyor.
Bu yolda başına gelenler ise çok kişiyi derinden etkiliyor.
Videoyu sonuna kadar izleyin lütfen...
Sabırsızlıkla bekliyorumBu hikayeyi gözyaşları içinde dinlemiştim.Bahsettiği forumun Kadınlar Kulübü olması ve anne olmadan önce burda geçirdiği bir sürecin olması ise hikayesini dahada anlamlı kılmıştı benim için. 710 mesajının hepsini okudum..
En az bu kadar etkileyici ve mucizelerle dolu bir hikayede bende var.İlk fırsatta paylaşacağım hepinizle...
Ağlayarak izliyorumMerve Öztürk (olacakolacak ) kızı Melina'ya, anneliğe giden yoldaki hikayesini anlatıyor.
Bu yolda başına gelenler ise çok kişiyi derinden etkiliyor.
Videoyu sonuna kadar izleyin lütfen...