- 17 Aralık 2021
- 7
- 1
- 31
yaaaa ne kadar güzel Rabbim korusun acılarını göstermesin inşaallah sağlıkla huzurla büyüyün inşaallahBir mutlu sonlu hikaye de ben ekleyeyim. Bakınca bizdeki problem aslında problem bile değilmiş.. sadece yolumuz doğru insanlardan geçmedi. Tüp bebek ile gebe kalmak için sadece 1 sperm yeterliydi. Oysa eşimde 9 milyon vardı ve üstelik yüzde 3 u ileri hareketliydi. Yani 300000 taneden sadece bir taneye ihtiyacımız vardi. Sayı ve hız problemi vardı. Evliliğin 9. Ayında benim tahlillerde problem cikmayinca eşinize bakalım denilmesiyle öğrenmiştik.. eşim canım benim hiç itiraz etmedi.. kabullenmemek gibi bir durumun içine girmedi. Vitamin verdiler kullandı kürler yaptım içti. Öyle ki aktardan hazır aldığımız kürleri bile içti. O kür onu sağlığından etti bunu bile göze almıştı. Tam tedaviye gidecegimiz zaman ereksiyon sorunu yaptı içtiği ilaçlar. Hakan hocayla konuşması hiç kulağımdan gitmiyor. Ne olacak şimdi hocam dedi .. gerekirse mikro tese operasyon ile sperm alın ama tedaviyi ertelemeyelim dedi. O an boğazıma bir yumruk oturdu. Oysa vardı yeterliydi niye bu kadar hirpaladi ki kendini. Sonuç negatif oldu sayımız ciddi oranda düşmüştü kür yüzünden. 6 ay sonra bu sefer yine baştan aldık . Bu sefer gittiğimiz yer bana odaklanmışti. Kendimi rahimden parça alınırken ameliyat masasında soğuk bir odada tavanı izlerken buldum. On görüşmeye gidip ertesi gün kendimi parça verirken üstelik bunu orda anlayarak yaşadım.. çıktığım da çok yorgundum İlk defa sonta takılmıştı ve çok değişik duygular yaşadım.. o gün ameliyat raporunda sezeryanla doğum yazılmış yanlışlıkla.. diğer doktor kızdi kadın çocuk için gelmiş siz doğum yaptı diye yazmışsiniz. Çok garip traji komik şeyler yaşadık ilk iki tedavi de bütün garip insanlar olaylar bizi geldi buldu. Yarım koli yumurta ya bir sperm bulunamamıştı yıne. Sonra psikolojik olarak yeter dedim altı ayda iki tedavi ve ben kendimi tanıyamaz haldeydim. Şiş içinde her yerim. 1 yıl ara verdikten sonra 3. Tedaviye başladık. Karşımda ne istediğimi rahatlıkla anlatabildim biri vardı. Yol haritası çizdi sen ne dersen tamam dikkate alacağım dedi. Çünkü isyanımda haklı olduğumu imkansız olmayan sorunu çıkmaza soktuklarınin o da farkındaydı. Her şey benimde istediğim gibi içime sinecek şekilde başladı. Ama şans bende ya Tokso plazma testim pozitifti tedavi o negatif olmadan olmayacaktı. Tam 9 test 4 tanesi pozitif 5 i negatif geldi. Ankara Liv hastanesinde intaniye doktoru tarafından yalancı pozitif tanısı alınca iki ay aksamali başladı. Yüksek dozda ilaç tedavisi ile 31 yumurta toplandı bir koli olmuştu bu sefer. Mikro çip ile sperm seçimi İlk defa uygulandı bize ve ikinci meni örneği ile döllenme yapıldı. Bu sefer oranlar yüksekti 3. Güne gitmeden biten embriyolar. 5. Güne gelmişti 10 tane hayalini kur deseler kuramayacagim bir sayiydi. Sadece bir taneye ihtiyacımız varken 10 tane olmuştu. Hepside iyi kalite. En iyi ikisinden başlanacak şekilde donduruldu ve rahim dinlemesi sonrası 2019 Ekim 23 te transfer edildi. O iki melek bu ayın 23 ünde 1.5 yaşında olacaklar. Test verme günüm 4 Kasım di. Dayanamayıp 3 Kasım da saat 4 te verdik. 16.57 sonuç 997 di. Eşime sen al dedim. Aldı bana elini uzattı gel acilden çıkalım dedi. Neden kaç ki dedim. Gel sen dedi sayı var dedi gel. Çıktık elime verdi. 997 ağlamaya başladım o an sadece ikiside benimle diyebildim. Bir elimde sonuç diğeri karnimda ikiside benimle Çok şükürikiside benimle.. şuan uyuyorlar nefeslerini dinliyorum
. Bakımları çok zor oldu ikiz annesi olmak beni aşırı yıprattı öğretmenim çalışmaya çok alışmışım. 18 aydır evdeyim. Ailelerin yardımıyla büyüttüm. Rutin hayatım kalmadı ama çok şükür rabbime iki can nasip etti bana. Kısa bir süre sonra işime döneceğim. Her şey daha güzel olacak inşallah.
Rabbim yardımcın olsun canım tevekkül et isyan etme belki vardır bunda da bir hayır öyle düşün acıyı çeken bilir bizi de bizden başkası anlamaz bol bol dua et oku en güzeli o oluyor inan banaBende güzel bir hikaye eklemek isterdim ama maalesef ki, evlat sahibi olmak için cektiklerime şu an, onlar da neymiş ki diyorum.. 9yillik evliliğimde 3 kez aşılama, sayısız çatlatma iğneleri, bir kimyasalla sonuçlanan tup bebek tedavisi, hiç sonuç alamadığımız ikinci transfer ve 2021 de baştan bir tüp bebek tedavisi yaşadım. Şükür bu son tedavimde evladım bana tutunmustu.. çok güzel giden bir hamileliğim vardı, 36.haftaya gelmiştik. 38.haftayi takip eden günlerde sezaryen ile kavuşacaktır oğlumuza. 36+1 de plasenta erken ayrıldı rahimden, 17 Ekim 03.00 da kanama ile karşılaştım. 04.50 gibi oğlum cennet kuşu oldu. Çok umud ettik hayaller kurduk. Koskoca 9yilin sonunda oğlumuza kavuşacaktık. Allah böyle yazmış bizim yazımızı. Adım Esra bana dua edin, iyileşmek iyi hissetmek artık çok uzak bı ihtimal bana ama hiç değilse acım biraz dinsin istiyorum
Cok duygulanıp agladim valla. Allah tum olmayanlara herkese nasip etsin. AminnMerve Öztürk ( @olacakolacak ) kızı Melina'ya, anneliğe giden yoldaki hikayesini anlatıyor.
Bu yolda başına gelenler ise çok kişiyi derinden etkiliyor.
Videoyu sonuna kadar izleyin lütfen...
Sitede ki ilk mesajı ; 4 Ağustos 2011 tam 10 yıl önce ...
Rabbim yardımcın olsun canım tevekkül et isyan etme belki vardır bunda da bir hayır öyle düşün acıyı çeken bilir bizi de bizden başkası anlamaz bol bol dua et oku en güzeli o oluyor inan ba
Rabbim yardımcın olsun canım tevekkül et isyan etme belki vardır bunda da bir hayır öyle düşün acıyı çeken bilir bizi de bizden başkası anlamaz bol bol dua et oku en güzeli o oluyor inan ban
Rabbim yardımcın olsun canım tevekkül et isyan etme belki vardır bunda da bir hayır öyle düşün acıyı çeken bilir bizi de bizden başkası anlamaz bol bol dua et oku en güzeli o oluyor inan bana
Çok ama çook sevindim, sağlıkla da kucağınıza alın inşallah, bizler için de dualarınızı esirgemeyinBugün msj geldi çok önceden yazmışım size.. tekrar yazmak istedim UMUT olmak için.. Benim 4. Tüp bebek tedavim de natürel siklus ile tuttu şuan 5 aylık hamileyim çok şükür.. inşallah sizden de güzel haberler alalım..
Hep dualarımdasınız.. RABBİM emek veren herkesi sevindirsin inşallah kucağını doldursun inşallahÇok ama çook sevindim, sağlıkla da kucağınıza alın inşallah, bizler için de dualarınızı esirgemeyin
Sıkma canını üzülerek değil üstüne giderek araştırarak ve dua ederek olur ama sadece olacaksa senin için iyi olan buysa olur benimde 1kürtaj 1de doğmuş ertesi gün ölmüş bebeğim var ölümden dönmem de cabası ben dış gebelik yaşamadım ama senin gibi doktorlar teşhis koyamadığı için 2 bebeğim gitti üstelik biri doğumdan 1gün sonra sonuna kadar gelip doğdu diye sevindikten 1 güncük sonra bi pasta kutusu gibi karton kutuda verdiler elimize cenazesini ve ağlamam bağırmam çağırmam tamamen yasak çünkü tansiyon çakıyor anında eli kolu bağlı kaldım öyle neyse duayla astık bunları elhamdülillah seninle aynı şeyi senin gibi defalarca yaşamış arkadaşım var bi tane de bı ablamiz var dış gebelik sorunu tehlikeli ölümcül ama kaderinde kismetinde ne varsa onu yaşayacaksin ablamizin hep dış gebelik oldu hiç çocuğu olmadı geçen senelerde de eşi hatırladığım kadarıyla covitden hayatını kaybetti Allah rahmet eylesin memleketine döndü diğer arkadaşım ise dış gebelik geçirdi defalarca yattı hastahanede olmadı olmadı derken 3üz oldu sadece bilki herşey Allahdan doktorlar kime yaşamaz diyolarsa o yaşıyo kime olur yaşar diyosa gidiyo iki örnek arasında tek fark kader çocuk olması ablayı zor durumda bırakacaktı kocası öldükten sonra belki yeniden evlenir ve olur belli olmaz onun sıkıntıları da varmış meğer biz bilmiyorduk Allah bu yüzden nasip etmemiş belkide halbuki çok iyi bi kadındı görsen çok seversin hak ettiği ni ve çocuğu olsa dünyanın belki de en iyi annesi olurdu ama nasip belki çocuğu olsaydı şuan yetimhanelerde olacaktı kendi ailesi ne etti bilmiyorum haber alamadim daha sonra diğer arkadaşta 3 kızıyla oturuyor şimdi oda çok iyi görsen onuda çok seversin ve başka nice senin çocuğun olmaz denilen arkadaşlarım tanıdıklarım oldu çocukları nice ya olur senin çocuğun denemeye devam et dedikleri kişiler yaşlandı çocuksuz herşey Allahdan ve doktora zihin açıklığı vermeyince vermiyor vermeyince mabud neylesin Mahmut yani benim son gebeliğim de hastahaneler kabul etmedi beni riskli gebelik doktoru bana resmen bı daha bana gelme bakmam sana dedi araştırıp özele gittim çok iyi bir perinatolog gözetiminde 34 haftayı tamamladık 2gun sonra tık tık tık ben geldim dedi bizimki elhamdülillahMerve Öztürk ( @olacakolacak ) kızı Melina'ya, anneliğe giden yoldaki hikayesini anlatıyor.
Bu yolda başına gelenler ise çok kişiyi derinden etkiliyor.
Videoyu sonuna kadar izleyin lütfen...
Sitede ki ilk mesajı ; 4 Ağustos 2011 tam 10 yıl önce ...
Günaydın canım yaşadım tüpbebek tedavisinden ikizlerim tuttu biri 6 diğerini de 7 haftalık iken kaybettim.Allah'ım muhafaza etsin asilikten. Etmedim etmemde. Sen yasamadin ins böyle bı acı, bizi kimse anlamaz demissinde
günaydın canım nede güzel anlatmışsın özetle hayatımızı yeterki tevekkül etmesini isyan etmemeyi kimden gelip kime gideceğimizi bilmemiz çok önemli. İnan acıyı çeken bilir ama her yaşadığımız acıdan da bir ders çıkartarak tevekkül etmeyi bilmeliyiz. Bende 12 yıllık evliyim 2. tüpbebek denemem tuttu birini 6 diğerinide 7 haftalık iken kaybettim sonrasında görmediğim uygulamalar tedaviler derken şimdide 7. tüpbebek denemesi için yoluma devam diyorum inşaallah. liseden beri görüştüğüm ayrıladığımız arkadaşım 4 defa düşük yaptı inan yıkıldık ama isyan etmedik 7. senelerinde paşamızı aldık çok şükür. Paşamız 11 yaşındayken de prensesimiz bize bende geliyorum dedi. diğer arkadaşım 15 yıl boyunca denemediği tedavi kalmadı ama olmayınca olmuyor derken kendiliğinden hamile olduğunu öğrendik ve inan şükrettik. Ve hala umudumuz var dedik. Ben hiç bir zaman umudumu kaybettim. Sizde kaybetmeyin. Her tedavi sonrasında en dibe girerken kalbim ağlarken yüzüm hep güldü ama isyan etmedim. her tedavi sonrası hüsranla biterken yeni baladığım tedavilerde doktorun kapısında sanki ilk defa başlıyormuş gibi heyecandan kalbim yerinden çıkacak gibi oluyor karnımda kelebekler uçuşuyor. anlatamam belki yaşadığım bu duyguyu ama inanıyorum ki Rabbim benim için en hayırlısını en güzelini belki sonda saklıyordur diye kendimi teselli ediyorum. Rabbim hakkımızda en hayırlısını en güzelini nasip etsin inşaallahSıkma canını üzülerek değil üstüne giderek araştırarak ve dua ederek olur ama sadece olacaksa senin için iyi olan buysa olur benimde 1kürtaj 1de doğmuş ertesi gün ölmüş bebeğim var ölümden dönmem de cabası ben dış gebelik yaşamadım ama senin gibi doktorlar teşhis koyamadığı için 2 bebeğim gitti üstelik biri doğumdan 1gün sonra sonuna kadar gelip doğdu diye sevindikten 1 güncük sonra bi pasta kutusu gibi karton kutuda verdiler elimize cenazesini ve ağlamam bağırmam çağırmam tamamen yasak çünkü tansiyon çakıyor anında eli kolu bağlı kaldım öyle neyse duayla astık bunları elhamdülillah seninle aynı şeyi senin gibi defalarca yaşamış arkadaşım var bi tane de bı ablamiz var dış gebelik sorunu tehlikeli ölümcül ama kaderinde kismetinde ne varsa onu yaşayacaksin ablamizin hep dış gebelik oldu hiç çocuğu olmadı geçen senelerde de eşi hatırladığım kadarıyla covitden hayatını kaybetti Allah rahmet eylesin memleketine döndü diğer arkadaşım ise dış gebelik geçirdi defalarca yattı hastahanede olmadı olmadı derken 3üz oldu sadece bilki herşey Allahdan doktorlar kime yaşamaz diyolarsa o yaşıyo kime olur yaşar diyosa gidiyo iki örnek arasında tek fark kader çocuk olması ablayı zor durumda bırakacaktı kocası öldükten sonra belki yeniden evlenir ve olur belli olmaz onun sıkıntıları da varmış meğer biz bilmiyorduk Allah bu yüzden nasip etmemiş belkide halbuki çok iyi bi kadındı görsen çok seversin hak ettiği ni ve çocuğu olsa dünyanın belki de en iyi annesi olurdu ama nasip belki çocuğu olsaydı şuan yetimhanelerde olacaktı kendi ailesi ne etti bilmiyorum haber alamadim daha sonra diğer arkadaşta 3 kızıyla oturuyor şimdi oda çok iyi görsen onuda çok seversin ve başka nice senin çocuğun olmaz denilen arkadaşlarım tanıdıklarım oldu çocukları nice ya olur senin çocuğun denemeye devam et dedikleri kişiler yaşlandı çocuksuz herşey Allahdan ve doktora zihin açıklığı vermeyince vermiyor vermeyince mabud neylesin Mahmut yani benim son gebeliğim de hastahaneler kabul etmedi beni riskli gebelik doktoru bana resmen bı daha bana gelme bakmam sana dedi araştırıp özele gittim çok iyi bir perinatolog gözetiminde 34 haftayı tamamladık 2gun sonra tık tık tık ben geldim dedi bizimki elhamdülillah
Mrb, ok sevindim evlatlarımızı sağlıkla, mutlulukla büyütün ins, natürel siklus hangi dr.yaptirdiniz acaba benimde 3.teda im olacakBugün msj geldi çok önceden yazmışım size.. tekrar yazmak istedim UMUT olmak için.. Benim 4. Tüp bebek tedavim de natürel siklus ile tuttu şuan 5 aylık hamileyim çok şükür.. inşallah sizden de güzel haberler alalım..
Sağolun ALLAH razı olsun.. Ben yurt dışında yaşıyorum ama tr de tavsiye edeceğim natürel siklus yapan doktorlar var.. bunlardan biri yücel karaman..Mrb, ok sevindim evlatlarımızı sağlıkla, mutlulukla büyütün ins, natürel siklus hangi dr.yaptirdiniz acaba benimde 3.teda im olacak
Amin arkadaşım inssSağolun ALLAH razı olsun.. Ben yurt dışında yaşıyorum ama tr de tavsiye edeceğim natürel siklus yapan doktorlar var.. bunlardan biri yücel karaman..
Rabbim tez zamanda emeğinizin karşılığını versin Inşallah sizin ve tüm isteyenlerin..
Amin canim. Insallah Sen de bir gun mucizene kavusursun. Hic bir zaman pes etme, pozitif ol. Maddi gunun yettigi surece denemeye devam et.İnşallah bende birgün anne olurum .Çok güzel bı duygu.İki günde olsa anne oldum.Mutlulugum çok kısa sürdü.Allah isteyen herkese nasip etsin.