Merhaba yeni katıldım aranıza. Hayırlı bayramlar öncelikle.Ben nisanda başladım tedaviye 7 yumurta olmuştu ama 4 tane toplandı. Bunlardan 3 tanesi dollendi. 9,7 ve 6 hucreli oldular. mayis başında transfer olacaktı ama ben rahatsizlandim . Doktorum da öbür aya kalsın dedi ve dondurdu. Adet oldum gittim ilaç verdi kullandım hazırlıklar tamamlandı. 28 haziranda 2 tane embriyo konuldu. 3.embriyo ise tekrar dondurulamayacagi için bitti.cmt günü sonuç alacağım inş
Maalesef sonuç negatif çıktı benim.olmadi. Rabbimden hayırlısini istedik hayırlısı buymuş demek kiMerhaba, sonucunuz nasil merak ettim
Allahım Nasıl gözlerim dolarak okudum bilsen...şu mutluluğun pozitifligin...allahım senin gibi bunu yaşamak isteyen herkese icinde cebin kızkardeşime de yaşatsın...bugün cok morali bozuk kızkardeşimin...onun icin bugün burda konu açtım az önce.morali cok kötü.istanbulda cok ünlü bi yerde başlayacaklardı ama ohal den dolayı kapanmış bugün koskoca klinik.şimdi herşeye sıfırdan başlamak icin yeni yerler arıyorlar vicdan sahibi doktor arıyorlar kendisi Denizli de yaşıyor.eniştemin de sperm sayısı sıfır .doktorlarıh teşhisi tek atımlık kurşun...bu devirde Nasıl olur ya ???allahım sana da sag salim Bebişini kucağına almayı nasip etsin....Merhabalar :)
Bende anlatiyim hikayemi.. 2013 ocak ayinda tedaviye basladik.. Esim azospermdi ve 0 sperm vardi..umitsizlige dusmedik.. Ankaraya uzak olmamiza rağmen tedavimize Turgut Ozal Universitesi Hastanesinde Zehra Candan hanimda basladik.. Guleryuzlu bi dr guzel bi ekip.. Memnunduk.. Tabiki ilk bebek ve rapor cikarabildik masraflari cok cok az oldu.. Sonrasinda uzun protokol uygulandi .. Bu esnada da esim keciboynuzu suyu ve kestane bali yiyo hergun.. 0 olan sperm 400.000 ve %50 hareketli oldu hamd olsun... 14 subat sevgililer gununde transferim yapildi:) odaya bi geldim esim ellerinde kirmizi güller beni bekliyo.. Ben mutluluktan uccam:) cunku gobisimde 2 tane guzel kaliteli 5.gun embriyosu bebe.. Karsimda beni mutlu eden bu koca.. Hep pozitiftim hamd olsun :) test gunune kadar bol bol ananas yedim.. Ve namaz ve wc disinda hic kalkmadm.. Hep yattim.. Annem yemegi ayagima getirirdi.. Hic kipirdamadim.. Hicbiyere gitmedim bisey olcak bebeklerime diye... Derken 12 gun bekleyemeyip 9. Gun test yaptm beta hcg 112 :) hamileyim. Ve dunya tatlisi bi oglumuz oldu 2013 ekimde.. Hamd olsun Rabbime..
Sonra oglumuz 2.5 yasina geldi.. E baktik kardes lazim.. Yasta ilerlemeden 2. Bebek icin kollari sivadik :) yine ayni merkez yine ayni dr .. Dr a gittik bu sefer kisa protokol olcak dedi . . ilaclara hemen baslandi.. Hem bayram var hem kardes düğünü var napicam ben dedim.. Ama esim le Allaha emanet dedik basladik tedaviye.. Tabi bu sefer rapor olmuyor.. Biraz pahali geldi bize ama napalim.. Feda olsun.. Derken tedaviye basladik.. Iyi gitti hamd olsun .. Esimde keciboynuzu ve kestane bali ihmal etmeden yedi .. Yine 5. Gün 2 embriyo transfer edildi.. 1 tane de dondurduk.. Hayrlisi dedik .. Yine odaya bi geldim esim ellerinde kirmizi güller , oglumuzdaki mutlugu yine yasadim :) derken o gece yine orda kalip ertesi gun 3 saatlik yola ciktim.. Eve geldim.. Ama oglumdaki gibi yatamiyorum ki.. Oglum anne kalk anne mama anne parka gidelim diyo devamli.. Yatamiyorum.. Annem var yanmda ama cocuk olunca yatamiyorsun..
Derkn öyle böyle 3 gun olabildigince agir is yapmadan istirahat etmeye calistm.. Düğün günü kuafore gittim giyindm suslendim.. Dugunde abartmiycak sekilde oynadm bile :) gelen gidene akrabaya hosgeldin demek icin otur kalk.. Baya saatlerce yoruldum.. Bu esnada kabizlik grip had safhada.. Ben diyorum bu sefer olmiycak.. Umitsizlige dustukce daha da dikkat edemiyorum felan.. Transferin 7.günü bayramin 1.gunuydu.. Aklima düştü evde oylesine idrar testi yaptim..aman Allahm.. Ikinci cizgi silik.. Bu kadar erken cikarmiydi.. Hemen hastaneye gittik esimle..
7.Gün Beta hcg 55 :)
9.Gün Beta hcg 197 :)
11.Gün beta hcg 444 :)
Hamd olsun Rabbime.. Yeter ki ol desin.. Oluyo.. Hic korkmayn.. Umitsizlige kapilmayin.. Yeterki mutlu olun huzurlu olun pozitif olun.. Ailelerimiz cok destek oldu bize. Hele esim . onun destegi olmasa zordu ..
21 Gün sonra keseyi gormeye gitcem insallah :) cok mutluyuz.. Oglumuz abi olacak insallah..
Rabbim isteyen herkese nasip etsin.. Aratmasin insallah..
Cok uzun oldu kusura bakmayin :)
Canim cok gecmis olsun, pes etmeden devam edecegiz insallah yuzumuz gulecek, eninde sonunda olacak oyle dusun :)Sonuc negatif
385 sayfayıda okudum desem inanırmısınız? İnanın çünkü gerçekten okudum..Ağlaya ağlaya ama biryandanda yalnız değilim duygusuyla.Hayat insanın başına öyle şeyler getiriyorki bazen yaşadıklarım şaka gibi geliyor.
Eşimle çok severek hatta büyük bir aşkla evlendik herşey güllük gülistanlıktı işimiz gücümüz yerindeydi biçok arkadaşımız daha hayatının aşkını bulamamışken biz hem birbirimizi bulmuştuk hemen atanmıştık eş durumuda kabul olmuştu.işlerimiz yolundaydı ailelerimiz yanımızda huzurumuz yerindeydi kendi yağımızda kavrulan en ufak şeylerle mutlu olan bi çifttik.Artık zamanı gelmişti evlendikten sonra 2 yıl geçmişti hem ailelerde sürekli hadi bi torun sevelim artık modundaydı işte hikayede burda başladı...eşim çok istiyordu bense krediyle ev almıştık eğer ben zor bi hamilelik geçirip işten ayrılmak durumunda kalırsam tek maaşla nasıl geçiniriz diye korkuyordum.neyse karar verdim eşime sürpriz yapacaktım ondan gizli ilacı bıraktım hep ona 'hamileyimmmmmmm' diyeceğim günü düşündüm ama olmadı heray aldığım idrar testleri negatif çıkıyordu ama çok üzülmüyordum 6 aya kadar ilacın etkisi hala sürebilşyormuş ama 7.aydada negatif olunca eşime anlattım durumu hemen dr a gittik..nerden bilebilirdimki o utana sıkıldığım koltuğa bundan sonra defalarca oturacaktım defalarca alttan usg yapılacaktı ve sayısız can sıkıcı tedaviler... Dr çok önemsemedi durumu daha 1 yıl geçmemiş olur gider ama gelmişken bi tahlillerinize bakalım dedi.İnanın sperm tahlilinin ne olduğunu orda öğrendik eşimi bi odaya aldılar bizde endişeyle karışık bi gülme komik geldi durum.tahlilleri verdik sonucu aldık sıra bekliyoruz eşimin sonucunda karışık birsürü değer var en altta azospermi yazıyor ne bu azospermi acaba diyoruz..dr a giriyoruz sonucu görünce yüzü değişiyor direk tüp bebek diyor tabi o zaman bu konuda bilgimiz sıfır aşılama,ilaç vs olmazmı diyoruz malesef tek çare tüp bebek diyor..o anda ne hissettiğimizi anlatmama gerek yok ;korku,panik,acı,üzüntü,endişe,gözyaşı daha nice hissiyat...hepimizde yaşadık hepsini ama ben o ana dair birtek eşimin yüzünü hatırlıyorum hayatının heranında pozitif olan sürekli gülen biridir benim kocam ilk defa öyle görüyorum öyle üzgün öyle kızgın öyle neden ben bakışı? Dr bize anlatıyor neler yapılacağını hsg,günaşırı usg takibi ,göbekten iğneler o anda vız geliyo yaşayacağım acılar birtek eşimi düşünüyorum nasıl hissediyo acaba bana karşı bi mahcubiyet duygusunun içine girmişmidir ,eksiklik hissine kapılmışmıdır hep bunlar var aklıma o üzülmesin diye ağlamıyorum bile...Çok şükür inançlı insanlarız herşey Allahtan geldi bunu biliyoruz buda bizim sınavımızmış herşey iyi gidecek değil ya illa biyerden patlak verecek..Hep şunu diyorum bütün bunları yaşayacağımı bilsem yine eşimle evlenirdim çocuğumuz olmayacak bile olsa onu seçerdim oda beni seçerdi....
Çok uzattım farkındayım bundan sonrası nasıl mı???tedaviyle geçen 2 yıl.eşimden çok zor sperm bulundu teseyle aldılar hep. şuanda elimizde 3 canlı sperm kaldı tekrar teseye gücü kalmadı .. 2 kez negatif tüp bebek hepsindede yıkıntı...... Yarım kalan tedaviler..buarada babam kanser oldu kemoterapi alıyor tek duamız ona bişey olmadan torun sevgisini tattırabilmek...ardından 3.de pozitifi gördük anlatamam size mutluluğumuzu,hayallerimizi,heyecanımızı... oda kimyasal oldu çokta güzel yükseliyordu keseyi göreceğimiz zaman düştüğünü öğrendik..depresyonun evreleri gibi;şok,reddetme,üzüntü,kabullenme ...şuan kabullendik 4. Başladık bile dondurulmuş vardı elimizde dr hemen koyalım dedi işte beklemeden başladık yeniden..öss yi her sene kazanamayıp hersene sayılar dan başlayan öğrenci misali yine başladık estrofeme progestana..Artık bu konuda uzman olduk ama hiç pes etmedik inanıyoruz herşeyin bir yeri ve zamanı var demekki zamanı değildi..
Ama ne olur daha fazla bizi bekletmeden gel annecim bak kendimizi geçtikte deden seni görmeden giderse çok üzülür gel de bitsin bu hasret ....
Saygılar Sevgiler bol şans ve sabırlar diliyorum
"Bekletmeden gel annem" sözün beni bitirdi kardeşim bende aynı durumdayım bazen bulasik yıkarken bazen tv izlerken kendimi olmayan çocuğuma yalvarirken buluyorum gelsin diye ,ne zormuş çocuksuz olmak allah bizlere ve olmayıp isteyen herkeze en kisa zamanda kendi çocuklarımızı koklamayi nasip etsin ins.385 sayfayıda okudum desem inanırmısınız? İnanın çünkü gerçekten okudum..Ağlaya ağlaya ama biryandanda yalnız değilim duygusuyla.Hayat insanın başına öyle şeyler getiriyorki bazen yaşadıklarım şaka gibi geliyor.
Eşimle çok severek hatta büyük bir aşkla evlendik herşey güllük gülistanlıktı işimiz gücümüz yerindeydi biçok arkadaşımız daha hayatının aşkını bulamamışken biz hem birbirimizi bulmuştuk hemen atanmıştık eş durumuda kabul olmuştu.işlerimiz yolundaydı ailelerimiz yanımızda huzurumuz yerindeydi kendi yağımızda kavrulan en ufak şeylerle mutlu olan bi çifttik.Artık zamanı gelmişti evlendikten sonra 2 yıl geçmişti hem ailelerde sürekli hadi bi torun sevelim artık modundaydı işte hikayede burda başladı...eşim çok istiyordu bense krediyle ev almıştık eğer ben zor bi hamilelik geçirip işten ayrılmak durumunda kalırsam tek maaşla nasıl geçiniriz diye korkuyordum.neyse karar verdim eşime sürpriz yapacaktım ondan gizli ilacı bıraktım hep ona 'hamileyimmmmmmm' diyeceğim günü düşündüm ama olmadı heray aldığım idrar testleri negatif çıkıyordu ama çok üzülmüyordum 6 aya kadar ilacın etkisi hala sürebilşyormuş ama 7.aydada negatif olunca eşime anlattım durumu hemen dr a gittik..nerden bilebilirdimki o utana sıkıldığım koltuğa bundan sonra defalarca oturacaktım defalarca alttan usg yapılacaktı ve sayısız can sıkıcı tedaviler... Dr çok önemsemedi durumu daha 1 yıl geçmemiş olur gider ama gelmişken bi tahlillerinize bakalım dedi.İnanın sperm tahlilinin ne olduğunu orda öğrendik eşimi bi odaya aldılar bizde endişeyle karışık bi gülme komik geldi durum.tahlilleri verdik sonucu aldık sıra bekliyoruz eşimin sonucunda karışık birsürü değer var en altta azospermi yazıyor ne bu azospermi acaba diyoruz..dr a giriyoruz sonucu görünce yüzü değişiyor direk tüp bebek diyor tabi o zaman bu konuda bilgimiz sıfır aşılama,ilaç vs olmazmı diyoruz malesef tek çare tüp bebek diyor..o anda ne hissettiğimizi anlatmama gerek yok ;korku,panik,acı,üzüntü,endişe,gözyaşı daha nice hissiyat...hepimizde yaşadık hepsini ama ben o ana dair birtek eşimin yüzünü hatırlıyorum hayatının heranında pozitif olan sürekli gülen biridir benim kocam ilk defa öyle görüyorum öyle üzgün öyle kızgın öyle neden ben bakışı? Dr bize anlatıyor neler yapılacağını hsg,günaşırı usg takibi ,göbekten iğneler o anda vız geliyo yaşayacağım acılar birtek eşimi düşünüyorum nasıl hissediyo acaba bana karşı bi mahcubiyet duygusunun içine girmişmidir ,eksiklik hissine kapılmışmıdır hep bunlar var aklıma o üzülmesin diye ağlamıyorum bile...Çok şükür inançlı insanlarız herşey Allahtan geldi bunu biliyoruz buda bizim sınavımızmış herşey iyi gidecek değil ya illa biyerden patlak verecek..Hep şunu diyorum bütün bunları yaşayacağımı bilsem yine eşimle evlenirdim çocuğumuz olmayacak bile olsa onu seçerdim oda beni seçerdi....
Çok uzattım farkındayım bundan sonrası nasıl mı???tedaviyle geçen 2 yıl.eşimden çok zor sperm bulundu teseyle aldılar hep. şuanda elimizde 3 canlı sperm kaldı tekrar teseye gücü kalmadı .. 2 kez negatif tüp bebek hepsindede yıkıntı...... Yarım kalan tedaviler..buarada babam kanser oldu kemoterapi alıyor tek duamız ona bişey olmadan torun sevgisini tattırabilmek...ardından 3.de pozitifi gördük anlatamam size mutluluğumuzu,hayallerimizi,heyecanımızı... oda kimyasal oldu çokta güzel yükseliyordu keseyi göreceğimiz zaman düştüğünü öğrendik..depresyonun evreleri gibi;şok,reddetme,üzüntü,kabullenme ...şuan kabullendik 4. Başladık bile dondurulmuş vardı elimizde dr hemen koyalım dedi işte beklemeden başladık yeniden..öss yi her sene kazanamayıp hersene sayılar dan başlayan öğrenci misali yine başladık estrofeme progestana..Artık bu konuda uzman olduk ama hiç pes etmedik inanıyoruz herşeyin bir yeri ve zamanı var demekki zamanı değildi..
Ama ne olur daha fazla bizi bekletmeden gel annecim bak kendimizi geçtikte deden seni görmeden giderse çok üzülür gel de bitsin bu hasret ....
Söyleyecek hiç bişey bulamıyorum boğazım düğümlendi385 sayfayıda okudum desem inanırmısınız? İnanın çünkü gerçekten okudum..Ağlaya ağlaya ama biryandanda yalnız değilim duygusuyla.Hayat insanın başına öyle şeyler getiriyorki bazen yaşadıklarım şaka gibi geliyor.
Birsey olmaz canim merak etme devamli kramp giriyorsa kasigina doktorum o zaman gelmem gerektigini soylemisti.Kizlar mrhabe ani refleks yapmak yada aniden hareket etmek cocuga bi zarari olurmu daha yeni pozitif i gordum de her yaptim harekette bise oldumu diye korkar oldum