Tüp Bebek Deneyimleri Tüp Bebek Başarı Hikayeleri

kızlar
2 sene önce evlendim ve evlendiğim günden beridir bebek istiyorus
ama olmadı evliliğimin 6. ayında ilk doktor kontrolüne gittim ilk başta ilaç tedevaisi uygulandı ganophene tablet... 3 ay boyunca ilaçları kullandım ama bir netice alamadık.
Evliliğimin 10. ayında ilk aşılamamı yaptırdım. İlk denememdi ve çok umutluydum... Tabi hayal kırıklığıda o denli büyük oldu. Çok ağladım ama hemen ardına 2. aşılama denememe başladık. 18 tane yumurta gelişti. Hatta doktorum eğer çoğul gebelik olursa bazılarını almamız gerekir dedi. Tabii yine büyük bir hayal kırıklığı...
Daha sonra biraz dinlenerek tedavime ara verdim. Bu arada doktorumuda değiştirdim... Neysa fazla uzatmıyayım yeni doktorumla da 1 başarısız aşılama deneyimi beni Tüp Bebek aşamasına geçmeye yönlendirdi.

Aynı ilk aşılma gibi hatta daha fazla umutla başladım tedavime. 24 tane yumurta toplandı, 20 tanesi döllendi, 3 tanesi blastokist aşamasında 5. günde transfer edildi ... Sonra sancılı bekleyiş başladı. Ne yazıkki embriyolardan hiçbiri tutunamadı.

Benim için artık çok büyük bir yıkım yaşanmış ve depresyonlu günler başlamıştı...

Tüp bebek tedavimden sonraki adetim 27.09.2007 (tesadüftür ki doğum günüm) idi. O kadar vazgeçmiştim ki herşeyden tedavime ara vermeye karar verdim. 06.11.2007 tarihinde hala adet olmamıştım umutsuzca idrada gebelik testi yaptım sonuç pozitif çıktı çok heyecanlandım... Ertesi gün kanda gebelikte pozitif çıkınca hemen dr'a gittim ultrasonda da bebeği görünce çok sevindim... bebeğim 1,5 aylık olmuş haberim olmadan

Allahım inşallah olmayanlarada verir...
Allahım inşallah herkese hayırlı doğumlar naship eder...
Allahım inşallah benim durumumda olan tüm insanlara hayırlı bir zamanda birer bebek naship eder...
Tüm başarısız tedavilerin ardına anladım ki yüce RABBIM ol derse oluyor. İstediğimiz kadar uğraşalım onun istemesi için dua etmekten asla vazgeçmeyelim

çok Sevindim Uzun Zamandir ümitsizdim Ama Nasil Anlatsam çok Mutlu Oldum Senin Adina Inş. Hayirlisiyla Bebeğini Büyütürsün Allah Hepimize Nasip Etsin Ya Gerçekten çok Sevindim Bişey Merak Ettim Sizdeki Sorun Neydi

Allah cümlemize bebiş nasip etsin inşallah
Bende polikistik over vardı Eşimin sperm değerleri hep iyi çıkıyordu. Sorun bendeydi... Ama her seferinde doktorlarımda beni çok umutlandırıyordu ve sonundaki hayal kırıklığıda beni çok yıkıyordu. Ama sonunda oldu işte ve hiç düşünmediğim bir zamanda... Bana bunu hep söylüyorlardı kafana bu kadar takma diye...
Darısı tüm isteyenlere

amin arkadaşım inş. ama ben senden sonra çok umutlandım allahım inş. bende bi sorun yok eşimin sperm sayısı düşük ve ileri hareketlilik yok aşılama düşünüyoruz nasip ama bana biraz zaman lazım maddi ve manevi ( 5 yıllık evliyim)

inşallah aşılamadan olumlu sonuç alırsınız arkadaşım. belli mi olur bu arada beklerken size bir süroriz yapıp gelebilir bebişiniz ama kafanı fazla takma başka şeylerle kafanı dağıtmaya çalış.

inşallah allah yardımcın olur

selam arkadaslar herkesin problemi ayni demi bende 22 yasinda 2 yillik evliyim 2 ben butun o tedavileri gectim transfer oldu 1 kez ma tutmadi bugun 2. ye basladim bana dua edin neolur bu olsun acilarima degsin umudim kirilmisti 2 ay yapamadim ama bugun icimden bi sees hadi dedi basladim umarim 1 ay sonra yuzum guler bu arada 2 yumurtam var umarim o gun gelince kalitelei yuksektir hersey yolunda gider ALLAH hepimiza ohayirli saglikli evlat nasip etsin insallah benimle arkadaslik yapmak isterseniz mail adresim birbirimize ihtiyacimiz var baskalari bizi anlamazki demi hoscakalin

ayza merhabalar: bende tüp bebek tedavisine başlıycam. Henüz doğum kontrol ilacı kullanıyorum 8 gün sonra kliniğe çağrıldım lucrin ilacı verilecek dendi lucrin adeti getirtmek için 1 kez uygulanan bir iğne diye biliyordum ben çünkü yumurta gelişimi için gonal f kullanılmıyacakmı ve lucrin birden çok defa mı yapılıyor bilgi verebilirsen sevinirim çok teşekkürler yanıtlarınıza şimdiden.Allah hepimizin yüzünü güldürsün.

meraba ebrizm.ben lucrin e adetimin 21. günü başladım .yumurtaları baskılamak amaçlı diye biliyorum.edetimin bugün 3. günü doktora gittim.lucrin in 5 üniteye düştü.bugünden itibaren gonal f iğnesi oda yumurtaları artırmak amaçlı diye biliyorum.onu vuruncam ilerki aşamaları bilemiyorum.yalnız lucrini 21. günden beri vurunuyorum..yardımcı olabilcem bişey olursa ben burdayım.rabbim işallah dileyen herkese bebek nasip eder.

yanıt için çok teşekkürler ayza. Benim ismim ebru. Bana söylenen tarih geçen ay adetimden sayarsam 22. güne denk geliyor. Ve bi protokol verildi 22. gün lucrin uygulanacak diye o nedenle bende tek iğne yapılacağını düşünmüştüm. Daha önce 3 kez aşılama yapıldı ve hepsinde adetin 3. günü gonal f başlanmıştı şimdi anladığım kadarıyla gonal f başlanıncaya kadar lucrin olunucak.Gittiğim klinik bu konuda çok detay vermemiş anlaşılan garip bi korku var içimde yaşadıklarını paylaştığın için çok sağol canım inşaalh hepimiz mücadelemizin sonucunu alabiliriz. Sevgiler.

Merhabalar.. öncelikte bögle bir forum actiginiz icin tskler.. ben 12 senelik evliyim..normal yoldan bebegim olmuyor bu yüzden tüp bebek tedavisine basvurduk esimle.hastanede tüp bebek tedavisi basladik üc sefer olmadi artik dedim istemiyorum cünki anastezi olmadan yumurta topluyorlardi mütis bir agri belki yasayanlar bilir korkuyordum istemedim..sene 1997 yeni biryer bulduk orasi sirf tüp bebek üzerine ama gelde sira al bir sene sonra anca sira geliyor yalvar yakar bizi iki ay sonra siraya aldilar heycanimiz umudumuz sevincimiz hep üst seviyede ögle ümütliyizki ..ve tedaviye basladik burda varkliydi ilk yaptirdigim yerden anastezi vardi hic agrim olmadan uyaniyordum ne güzeldi ve nihayet transver günü geldi ve üctane yumurta trasfre yaptilar iki saat yatirip eve yoladilar aradan bir hafta geciti ben oldum bir davul karnim sismeye basladi nefes alamaz hale geldim doktoruma gittim dediki cok yumurta olusmustu kalan yumurtalar su topluyo dedi su iceceksin dedi suyu icemiyorum günde 3 litre geri eve yoladi beni ertesigün artik yatamaz hale geldim sekiz aylik hamile gibiydim:)beni hastaneye aldilar serum veriyorlardi bir hafta yattim ciktim iyi olmustum karnim inmisti bur arada hala test günüme bir hafta vardi bir yandan onun heycani bir yandan karnimin sismesi bir tuafti hersey hastanedne ciktiktan sonra gene su icmedim ikigün sonra bukez acil olarak gittim cünki su ögle birikmiski göysümün üzerine kalbime dogru itekleme yapiyordu nefes alamiyordum hastaneye gittim beni hemen aldilar gene serum verdiler iki sonra gene düzeldim karnim inmisti ama yolalamadilar beni eve test gününe kadar burda kalsin dediler serumu vermediler ben su icecem göya gene sistim gene karnim sisti bukez ögle bir sistiki karnimi delmek zorunda kaldilar okarin delmesi var ya ögle berabt birsey anlatamam karnimidan suyu cektiler rahatlamistim birkacgün ögle takili kaldim hortumlarla hergün bosaltiyorlardi ve nihayet test günüm geldi idrar testi verdim sonuc pozitiv sevincimizi anlatama hele esim telefonda nasil cigliklar atiyo ..ve hortumlari cikardilar artik iglestin hamilesinde hadi yallah eve der gibi yoladilar beni eve geldim ikigün sonra gena hastaneye karnim sürekli su topluyo alahim nezaman bitecek bur cile gene serum bir hafta yattim gene ciktim .evdeyim bukez suyu iciyordum cünki hastanede yatmaktan nefret ediyordum bir hafta idare ettim sonra suyu gene icmemeye basladim ögle bir hale geldimki bukez ambulansla hastaneye düstüm gene karnimi delip su aldilar bir hafta yattim hergün agliyodum allahim bur su toplamasi nezaman sona erecek diye ..gene karnim normale döndü gene eve yoladilar beni bukez ögle birsey olduki doktorlar bile sasti karnim olduki bir tas ne iniyo ne sisiyodu semsert oldu ve bir kanama geldi bebek düstüne icin hastanedeyim bilmiyorum kürtas oldum bukez gene eve yoladilar beni ama ögle halsizim ögle kötüyüm hergün yatiyorum aksama kadar yorgan dösek bir hafta sonra atesim yükseldi üsüyorum biryandan biryadan aniden atesim cikiyo gene hastaneye gittim beni hastaneye aldilar anlamaya calisiyorlardi doktorlar neden atesim yükseldigini geceleri yükseliyordu atesim beni buz dolabinin icine sokar gibi soguk bezler sariyorlardi vicuduma arastiriyorlardi neden ates yükseliyor diye kalan yumurtaölar sis diyordu untarasonda onlari inceliyorlardi acaba intapmi var diye bur hastane dedigim hep gittigim yer kilinik hastane degil beni her sabah ameliyata hazirliyorlar sonra vazgeciyorlardi kilinigin bütün doktorlari beni konusuyordu ilkez bögle bir vakaylan karsilasiyorlardi tüp bebek tedavisinde basima genelere bakin bana cok hormon inesi verdiklerinden yumurtalar cok olustu ve karnimda kalan yumurtalarin bana yaptigi eziyete bakin( ne diyodum hergün benim ameliyata hazirliyorlar ertesigün geri cayorlardi sinir oluyordum bur arada iyice nefes almam azalmisti ölecegimi hisediyordum hergün agliyordum nolacak benim halim diye o kilinigin bütün doktorlari basima toplandi dedilerki seni ameiyat edecegiz ama birsey olursa burda yeterince aletlerimiz yok o yüzden seni büyük kadin hastaliklari hastanesine gönderecz dediler neden diye agliyorum biyerde intap var bulamiyoruz ve cesaretimiz yok senin karnini acmaya atesin cok yüksek dediler ve beni büyük hastaneye yoladilar geldim büyük hastaneye oraya gelince ne ates ne bulanti hicbirseyim kalmadi dip diri oldum :)) doktor psikolejik olabilir denicez dediler konturol altinda durmasi gerekiyo dediler ya nasil birseyse bende hala anlamis degilim neremde intap oldugunu bulamiyorlar ögle utrason yapiyorlar rahime felan bakiyorlar birsey göremiyorlar allah ala ve aradan ikigün gectikten sonra benim ates firladi 42 ve beni otrasona aldilar doktor beni muane ederken acilen ameliyat olman gerekiyo dedi sasirdim ve otrasondan ciktim hemsireye kayitlari veririken orda bayilmisim beni yogum bakima almislar sonra ayiktim basimda bri kalabalik sormayin esim elli yere elli imza atiyo atesim cok yüksek hala ben agliyom esim agliyo doktorlar karnini acagiz intap görünüyo asiri derecede dediler o yüzden belki rahimi yumurtaliklari aliriz dediler orda bir agladim esimle biliyordum birdaha cocugum olmayacakti ozaman o ani hic unutamiyorum ve ameliyata girdim iki saat ameliyat iyi gecmis okadar intap kapmisimki kanimda intap yüksekligi 250 artik yavas yavas beyine gidiyormus bur intap hayret birsey nihayet ameliyatim iyi gecti karnimda mideme kadar inen 37 tane dikislen uyandim bir sabah alahtan herseyim iyi gecmis rahimim yumurtalarimi burakmislar cok genc diye beni bir gece denemeye almislar eyer atesim yükselseymis hemen amaliyata alip alacaklarmis alahtan yükselmemis bir hafat yogum bakimda bir hafta normal odamda yatim ciktim bir deri bir kemik kalmistim bur olaylar 5 ay icerisinde oldu artik türkiyeye izine gitmek bur nalet olasi almanyadan gitmek istiyordum ..neyseki evindeydim ama sansim yoktu beni bir hafta sonra gene hastanedeydim gene ates yükselmisti neyseki bur sefer kanim 70di cok antibiyotik aldigimdan bir bebek kadar hassasmisim meyer bana yüzmeye felan gitme demisler ben anlamamistim o yüzden tekrar intap oldu gene ameliyat oldum bukez ufak bir ameliyatti karnim harita gibi olmustu heryerimden hortumlar neyseki atlatip gene evime geldim cok sükür cikis o cikis oldu iglesmistim 3 sene ara verdim tüp bebek tedavisine artik istemiyom demistim ama esim ik na etmisti beni dayanamadim korkuyordum gene ögle olacagim diye evet gene baslamistik tedaviye ama bukez olmadi bes ay sonra birdaha denedik gene olmadi bir sene sonra tekrar denedik bukez olmusta benim haberim yok cünki ay halim gelmisti ve idrar testinde negativ cikmisti doktorumu aradim ona sordum oda ay hali gelsiyse olmadi dedi artik yaptirmayin tüp bebek olmuyo dedi tabi bur denemelerde kan teslerinden rahim kanalarina bakmalardan neler neler yaptik ama neden olmadigini bilemiyorlardi meyersem olmus benim haberim yok bende hamile hamile tam üc ay dolasmisim haberim yok hafif mide bulantilarim oluyordu anlamamistim ay hali her ay görüyordum ama tuaf bir halde tabi bir gün oluyordu sonra olmuyordu .dedimki artik ben almanyada yaptirmicam türkiyeye gidecem dedim türkiyeye gittim ankaraya istanbula tüp bebek tedavisi yapan iyi biryer ariyorum göya ankarada buldum cok iyi yerdi özeldi oraya gidip anlattim bütün basimdan gecenleri kac defa denedigimi felan onlarada biz elimizden geleni yapariz dediler ve her hazirlik yapildi üc ay sonra gelip tedaviye baslayacaktik doktor dediki sizi bir muane edelim hersey okeymi diye bakalim dediler bende tamam dedim utrason odasina gittik doktor utrason yaparken siz gebesiniz demezmi beynimden asagi kaynar sular düküldü durun bir kalp atislarina bakiyim dedi o heycanla ama kalp atislari yok suyun üzerinde yüzüyor dedi ölmüs dedi( esimde ögrenince sok oldu ne icin gelmistik ne ögrendim doktorlardan doktor dediki sünni sanci verelim bebk bütün gelsin bakalim sonra neden düstügüne dediler bana sünni sanci verdiler inanilmaz birsey 6 saat sanci cektim evde en sonunda hastaneye gittim ve bebek gelmis hemen kurtasa aldilar beni resmen dogurdum o agriyi ben hayatta cekmedim cok sancim vardi dogum kolaymis bundan ya herkez ögle diyor neyseki kurtas olup ciktim bir hafta sonra sonucu aldim bebegin genetik bir problemi yokmus erkek bebekmis artik ankarada izinim bitmisti almanyaya döndüm ve üc ay sonra ankaraya gelip tedavime basladik 5 tane yumurta transverim oldu ve gene hamileyim kanda pozitiv cikti ama gözükmüyor daha rahimde cok kücük oldugundan her ikigüne bir kan veriyorum gebelik irerliyormu diye o sirada almanyaya döndüm burda kan aldiriyorum sonra kuladigim ilaclardan kahve rengi pis kokulu lekeler gelmeye basladi ankaradaki doktoru aradim ilacdan dedi dinlenin dedi almanyadaki doktorumda aynisi söylemisti ikigün sonra bir kanama geldi doktora gittim bebegin kalp atislari görmemede ikigün vardi ama kanama oldu diye hastaneye gittim baktilar gebelik kesesi gözükmüyo gözükmesi lazim dediler gözükmüyordu anladimki burda gitmisti ikigün sonra kandan tekrar baktilar deyer düsmüstü yani gebelik sona erdi( ARTIK KAFAYI yemem elde degildi umudumu hala yitirmiyordum ama hem ayni seyi yapmaktan her tarnsevrede gebelik testine kadar kafalari yemekten oldumu olmadi düsünecelerinden bikmistim .ankaradaki doktoru aradim dedimki gebelik sona erdi nezaman gelecegim tedaviye dedi siz nezaman isteseniz dedi ve bur sene dörtdüncü ayda gittim bur arada denememins sayisi 8 cikmisti ama ben hala yaptiracam diye ugrasiyom evet gene umutla gittim ankaraya ama bukeze okadar sakinimki heycan yapmiyom esim sayesinde cok marel veriyordu bana canim kocam benim en cok onun icin katlandim bunca aciya onun icin deyer..ve basladik gene tedaviye bukez üctane transfer yaptilar bekledim 11 gün kan testine kadar ama onun üzerine kackere idrardan test yaptim cikmadi:) doktorumu aradim dedimki idrar tsti yaptim dedim olmadi demi dedi yok dedim gülerek daha cok erken idrarda gözükmez dedi ..ben durumuyum kan testime birgün kala gene yaptim bukez pozitivti :) ama ben sevinemiyorum birsey olacak diye kan testiylede sonuclandi ama kimse sevinemiyo herkez yat diyo bana kararliydim birkac ay kalacaktim ankarada iki hafta sonra doktorum bebegin kalp atislari görmek icin beni utrasona cagirdi iki hafta hic gecmeyi bilmiyo nihayet geldi gün gittim bebisimin kalp atislarini gördük dörtgün sonra birdaha dedi bukez ikigün sonra gittim cünki nalet olasi kanama gelmistiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii doktor bakti bebek duruyo hemen yat dedi yattim iki hafta tekrar gittim doktora hersey yolunda dedi 12 haftaya gelene kadar aman dikat dedi doktorum yat dinlen dedi eve geldim bur arada annemlerde kaliyorum canim annem bakiyo bana hic ayaga kalmiyom günler gecmiyo gene doktora gel dediginde gidemedim gene kanama geldi aradim gel dedi gittim bebek duruyo yat dedi iki hafta bidaha yattim gene gittim süper hersey yavas yavas toparlanmaya baslamistim bebek 9 haftalik bukez konturola doktorun dediginde gittim bukezde utrasonda bebegin kalp atislariinin ortasindan ödem olusmus kan pilari var ((((((((( NASIL KAFAYI YEMEZ INSAN eve yoladi beni doktorda benim bur anormal halerime sasirmiyor degildi hani bir iyi olup bir olmayisima birde gecmisimide biliyorlar sasirilyiorlardi gene eve geldim ikihafta sonra gittim cok sükür ödem yok olmustu kendi kendine 11 haftaliktim artik yavas yavas düsük tehlikeisni atlatiyordum esim geldi almanyadan o garibimde hic inanmiyo daha hamile olduguma utrasonda 12 haftalikken herseyini gördük esimde ilkez görüyordu cok sükür birseyim yoktu ..nihayet 4 aydan sonra artik almanyaya dönecektim ve geldimde suan 24 haftaligim mütis bir duygu kipirdamalarida hissediyorum artik insalah birsey olamdan doguracagim bebegimi alahin izniylen alah olmanyalar versin cirpindirmasin yüce rabbim biz halada inanamiyoruz esimle aileside bur bebegi elimize alipta sevecegimizi insalah allahim insalah diyorum bögle bir 11 sene yasadim .. cok sükür allaha bugünleri gösterdi bana bebisimi verdi bana olmayanalrin olsun bebisleri ..bir kiz bekliyoruz adinida koyduk yade olacak insalah....alah hepinizin yardimcisi olsun umudunuzu yitirmeyin...benim bebegim olduysa hepinizin olur...

çok zor şeyler yaşamışsın nezy.seni çok iyi anlıyorum ilk tüp bebek denememde seninki gibi karnımda su toplandı nefes alamıyordum 1-2 serumla hallettiler ben su içmeyi severim sanırım bu yüzden çabuk atlattım.ama sonrsaında 10 gün adet oldum.dr düşük yaptın dedi testleri de bıraktık.bundan 15 gün sonra şiddetli karın ağrısıyla dr a gittim.dış gebelik olmuş,2 litre kan dolmuş karnım 1 saat kalmış ölüme....acil ameliyata alındım.tüpümün birini ve yumurtalığımın bir kısmını kaybettim.bu travmayı hala atlatamadım.hala kendimi ameliyat masasında görüyorum hergün gözümün önüne geliyor.ama çocuk istiyorum.7 ayı tamamladım artık bi cesaret tekrar başlıyacağım buna değer biliyorum ama çok korkuyorum.allah hepimize yardım etsin.allah sana da kucağına almayı nasip etsin hayırlı olsun kalbim seninle.............

Nezy,yasadiklarini soluk soluga okudum desem abartmis olmam,bu kadar cektiklerinden sonra insallah bebegini kucagina alip sevebileceksin ya ona cok sevindim,hayirli dogumlar olsun,allah kolaylik versin,darisi bizlere insallah.

nezy canim ya oyle uzuldumki hikayene anlatamam ama sonuna sevindim ALLAH hayirli saglikli evlatlar nasip etsin canim ALLAH anali babali buyutsun insallah hikayeenin basi benimle ayni aslinda banada cok ilacla hormonlarim yukseldi o ay transfer yapamadilar 1 ay bekledim oldu ama negatifti sonus simdi 2. ya basladim donmus yumurtamm var insallah iidir 1 aya transferim olur insallah bu positif olur benimde karnim sisti 3 litre hergun su ictim 1 haftada iyilesti karnim indi sen fena yakalnmissin gecmis olsun artik bunlari dusunme ayrica seni tebrik ederim sabrin ve inancindan dolayi ben da 1 kez olmayinca umidimi kaybetmisti ama senden guc aldim sanki tesekkur ederim bende turkey de diilim pisman olmustum keske orda yapsaydim ama oldu 2 yumurtam var donmus insallah kalitelei iiidir bidaha o acilaroi cekdirmez ALLAH hayirlisi kendine ii bak ALLAH kolaylik versin canim bye bye

butterfly senin adina üzüldüm biz kadinlarin cilesi bitmiyor ama haktan bize verilmis bir lutuf var annelik burda kolay olmasa gerekki allahim biz annelere tattiriyor acilarida ve böglesin mütis duygularida... hic acele etme yavas yavas olsun önce sagligin kendini üzme insalah duam sizlerle bebisinizi elinize alisiniz saglik sihat icinde .bende daha muradima ermedim insalah alahin izniyle hersey ..kendine iyi bak morelini hep düzgün tut

merhaba serpilcik.. tsk ederim paylasimin icin umarim sende muradina erersin daha yolun basindansin gün dogmadan neler dogar morelini düzgün tut en önemlisi o kendine iyi bak dua edecegim insalah olur bebisin ..

Nezy,yasadiklarini soluk soluga okudum desem abartmis olmam,bu kadar cektiklerinden sonra insallah bebegini kucagina alip sevebileceksin ya ona cok sevindim,hayirli dogumlar olsun,allah kolaylik versin,darisi bizlere insallah.

tsk ederim gülsehri..insalah rabbimden dilegim olmayanlara versin kolay gelsin ...

merhabalar canim bende 2.ciyi denicem benimde donmus yumurtam var biliyosun zaten 2. kez bastaki gibi zor olmuycak seni anliyorum ilkte cok umitliydin doktorlarda cok umit verdi demi yasin genc diye ozellikle bende 22 yasindayim ilki olmayinca umitsizdim ama 2.ye basladim umidimizi kesmememiz lazim sansimiz ne bilemezki kimse ALLAH bilir hayirlisi sagliklisi diyelim 2 ay bekledim ben psikologim duzelsin dedim simdi iiim zaman kaybetmek istemiyorum bence sende kaybetme dilerim ALLAH herkese anne olmayi nasip eder guzel seyler dusunsene bebisin olmus kucaginda ben boyle dusunerek guclenmeye calisiyorum sana basarilar canim ALLAH yardimcimiz olsun bye bye

Allah Inşallah Kardeşimizi Ve Onunla Birlikte Tüm çoçuğu Olmayanlara Nasip Eder.umutlari Inşallah Boşa çikmaz Rabbim Büyük Bir şeye Ol Dedimi O Saten Olur Inşallah Olur Onunla Birlikte Ablaminda Olur Herşeyin Hayirlisi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…