rapor nasıl aldınız neler istediler. neye göre olmadığı ispatlanmış sayılıyor acaba?ben de devlet hastanesinde yaptırıyorum.. yumurta toplama aşamasında 400 lira yatırmamız gerektiğini ve ilaçlar için de 1,000 küsür lira devletin karşıladığından hariç eczaneye ödememiz gerektiğini söylediler. başka ücret talep etmediler bizden.
rapor nasıl aldınız neler istediler. neye göre olmadığı ispatlanmış sayılıyor acaba?[/QU
bize rapor vermediler sanırım :) problem eşimde 3 sefer spermiyogram yapıldı. bana ofis hs yaptılar. genetik testi yaptırdık. en son kurula girdiğimde zayıflamadığım için iğne ve ilaç vermediler. zayıfla tekrar gel dediler. bu aşamaya kadar gelmek zor olmadı. yani hep işimiz yolunda gitti çok şükür. önümüzdeki ay tekrar kurula gireceğim. o zaman tam olarak belli olur.
öyle yaa.. Allah herkese kolaylık versin.. diyet yapmaya ne gerek var diye düşünen ben :) yürümekten nefret eden ben :) büyük büyük konuşup sonra yapmam dediğim her şeyi yapan yine ben :) 1 ayda 5 kilo verdim.. 3 kilo daha verince bu iş tamamdır. ama inanılmaz yoruldum yıprandım. ki daha tedaviye tam olarak başlamadık bile.ay ne zor işlerimiz ya
aynen ben şimdi polip alınacak 3500 tl tup bebek 6000 tl. diyorum tutarsa neyse ya tutmazsa hoooop çöpe :) valla maddi manevi dr yorumları hep yordu bozdu beni yoruldum çoköyle yaa.. Allah herkese kolaylık versin.. diyet yapmaya ne gerek var diye düşünen ben :) yürümekten nefret eden ben :) büyük büyük konuşup sonra yapmam dediğim her şeyi yapan yine ben :) 1 ayda 5 kilo verdim.. 3 kilo daha verince bu iş tamamdır. ama inanılmaz yoruldum yıprandım. ki daha tedaviye tam olarak başlamadık bile.
doktor zayıfla mı dedi size gerçekten çok zor işler..fazla kilolarınız mı varöyle yaa.. Allah herkese kolaylık versin.. diyet yapmaya ne gerek var diye düşünen ben :) yürümekten nefret eden ben :) büyük büyük konuşup sonra yapmam dediğim her şeyi yapan yine ben :) 1 ayda 5 kilo verdim.. 3 kilo daha verince bu iş tamamdır. ama inanılmaz yoruldum yıprandım. ki daha tedaviye tam olarak başlamadık bile.
Devlette tüp bebek 2500 civarımı bu arada evliliğim nisanda 4 yılı dolduruyormerhaba cnm
devlet de tup bebek prosedürü cok karmasık. evlilik yılın öenmli 4 senede karşılamıyor diye biliyorum. ilaçları kendin ödüyorsun ortalama 2500 tl ye yakın cebinden çıkıyor. özelde de aşılama 1500-2000 civarı yeni sordum. tüp bebek ise 5-6 bin civarı
Sağlık kurumundan rapor alan hastaların bağlı oldukları kurum tüp bebek tedavisi masraflarının 1.120 TL kadarlık bir bölümünü karşılayabilmektedir.ygulanan tıbbi tedavilerden sonra normal şekillerde çocuk sahibi olamadığının ve sadece yardımcı üreme tedavi yöntemleri ile gebelik sağlanabileceğine ilişkin sağlık kurulu raporu alınması.
Anne adayının 23 yaşını doldurmuş ancak 40 yaşından gün almamış olması,
Tedavinin yapıldığı merkezin Sağlık Kurumu ile sözleşmeli olması,
Minimum 5 senedir genel sağlık sigortalısı ya da bakmakla yükümlü olunan kişi olup, 900 gün genel sağlık sigortası prim gün sayısının olması
Son 3 sene içinde diğer tedavi yöntemlerinden netice alınamamış olduğunun kurumla sözleşmeli sağlık hizmeti sunucusu sağlık kurulları tarafından belgelenmesi, kanıtlanması
gibi koşullar yerine getirilir ve kuruluşlardan rapor alınır ise, maliyetin bir kısmının karşılanması mümkün olabilir.
yani tüp bebekte toplam masrafınız 1400 liramı eğer böyleyse çok iyi.ben de devlet hastanesinde yaptırıyorum.. yumurta toplama aşamasında 400 lira yatırmamız gerektiğini ve ilaçlar için de 1,000 küsür lira devletin karşıladığından hariç eczaneye ödememiz gerektiğini söylediler. başka ücret talep etmediler bizden.
Devletten rapor almak için ne yapmak gerekiyor bu rapor özel hastanelerden alınamıyormu benim doktorum var çünkü şimdi rapor için al baştan devletemi gideceğim?ben de özelde sordum 6000 civarı çıkarttılar ..devletten rapor getirirseniz ilaçlar o da 1400 tutyormuş devlet tarafından karşılanıyormuş gerisi biizden
aslında çok yok.. 78 kiloydum. öyle aşırı değilim diye düşünüyorum :) bel çevresinde fazlalığım var. 73 kiloyum şimdi. 69 a düşmen lazım dediler.. az kaldı bakalım hayırlısı..doktor zayıfla mı dedi size gerçekten çok zor işler..fazla kilolarınız mı var
baska bi sıkıntı var mı? tek sorun kilo olsun cnmaslında çok yok.. 78 kiloydum. öyle aşırı değilim diye düşünüyorum :) bel çevresinde fazlalığım var. 73 kiloyum şimdi. 69 a düşmen lazım dediler.. az kaldı bakalım hayırlısı..
tüp bebekten önce prolaktin problemim vardı. çok yüksekti. ilaçla düştü. bu seferde aşırı düştü. onu dengeledik. başka bi problem yok çok şükür.baska bi sıkıntı var mı? tek sorun kilo olsun cnm
valla bize söyledikleri öyle.. ilk seferi burda deneyeceğiz % 60 başarı oranı verdiler. benim gönlüm çok ferah. inşallah başka yerlere gitmemize gerek kalmayacak. eğer olmazsa özele bakarız diye düşünüyoruz.yani tüp bebekte toplam masrafınız 1400 liramı eğer böyleyse çok iyi.
Acaba işlem sırasında ağrı sızı oluyormu ?valla bize söyledikleri öyle.. ilk seferi burda deneyeceğiz % 60 başarı oranı verdiler. benim gönlüm çok ferah. inşallah başka yerlere gitmemize gerek kalmayacak. eğer olmazsa özele bakarız diye düşünüyoruz.
canım süper sonuc değil ama ben eşimin testler ve dr yorumlarından yola cıkarak yorum yapıyorum. tüp bebek ıcın uygunph:7.2
viskosite:<2 cm
likefaksiyon süresi:<30 dk
sperm sayısı:2.1 milyon
aktif hızlı hareketli :%5
Aktif yavaş hareketli: %9
Yerinde Hareketli: %5
Hareketsiz: %81
morfoloji:% 1 normal form
eşimin sperm sonuçları arkadaşlar durum nedir yorumlarınıza ihtiyacım var çünkü yeni başladık tam anlayamıyorum ama doktor tüp bebek dedi direk ..tüp bebekle tutma imkanı var mı sizce..bu değerleri nasıl artırabiliriz
bu arada keçiboynuzu kürü yap bence. eşimin morfolojisi 1 ken üç, sayısı da 40 milyondan 57 milyona çıktıph:7.2
viskosite:<2 cm
likefaksiyon süresi:<30 dk
sperm sayısı:2.1 milyon
aktif hızlı hareketli :%5
Aktif yavaş hareketli: %9
Yerinde Hareketli: %5
Hareketsiz: %81
morfoloji:% 1 normal form
eşimin sperm sonuçları arkadaşlar durum nedir yorumlarınıza ihtiyacım var çünkü yeni başladık tam anlayamıyorum ama doktor tüp bebek dedi direk ..tüp bebekle tutma imkanı var mı sizce..bu değerleri nasıl artırabiliriz
ofis hs yaptırdım ben sadece henüz. onu da genel anesteziyle yaptılar. hiçbi şey hissetmedim. çok da güzel uyumuşum :) adet sancısı gibi bi ağrı oldu sonunda. dayanılmayacak kadar değil yani. yumurta toplama da aynı şekilde yapılacak. gayet kolay oldu benimkiAcaba işlem sırasında ağrı sızı oluyormu ?