- 8 Nisan 2014
- 953
- 1.495
Günaydın,hormon tedaviye yani ignelere yurtdışında adetin 3 günü deyilde sonrasına başlıyor
Amaliyat geçirdim,sag tumurta ve tüp kapanmış normal olmuyor olursa çok sevinecegim,olmazsa zaten 2 oglum var Allah kulları için ,herkese hayırlısını versin inancım tam Elhamdülillah vermiyorsa vardır bir hikmeti,sende kendine sitres sakın yapma.Burdaki akrabalarda tam tersini söylüyor Türkiye yaptır diye ama olacaksa heryerde olur teslim ol içini rahat tut,iyi düşün arkadaşım hoşçakal.Anladım. .ne güzel bence de en mantiklisi o boşu boşuna hormonları günler öncesinden tetiklemeye gerek yok sağlıklıysa herşeyin..Burdaki tedavi benim hiç içime sinmiyor. .
Amaliyat geçirdim,sag tumurta ve tüp kapanmış normal olmuyor olursa çok sevinecegim,olmazsa zaten 2 oglum var Allah kulları için ,herkese hayırlısını versin inancım tam Elhamdülillah vermiyorsa vardır bir hikmeti,sende kendine sitres sakın yapma.Burdaki akrabalarda tam tersini söylüyor Türkiye yaptır diye ama olacaksa heryerde olur teslim ol içini rahat tut,iyi düşün arkadaşım hoşçakal.
hıc bır farkınyok cnm aynı. anlaşmasına gelınce fıyat ogren bır de dısarda bi eczane ıle konus 3-4 kutu alıcm ne kadar diyye sor belkı dr un anlaşmalı yerı pahalı olabılır benm akrabam eczcı 210 dan aldım gOnal f ın kutusunu
Canim hayırlı sonuçlar dilerim.. Senin yumurtaların toplanıp döllenme işlemi olduktan sonra embriyo ların kalitesine göre transfer günü değişir canım..hangi hastanede tedavi görüyorsun. transferden sonra bence 1 hafta istirahat etmeni tavsiye ederim tabi evin içinde ufak ufak dolaş kendini ödüllendir yemek yap ama fazla yorma.. en önemlisi dua et ve modelini yüksek tutacak şeyler yap.. inşallah Allah nasip eder de kavuşursun yavrunaarkadaşlar merhaba sanırım kimse online değil ama yinede yazmak istedim.
yarın yumurta toplama işlemi yapılacak ve tedavinin sonuna geldiğim için çok mutluyum sizler tecrübelisiniz transferden sonra dikkat etmem gereken birşey varmı tecrübeleriniz benim için önemli..
ve toplama işleminden kaç gün sonra transfer yapılıyor? özel hastane de çok uzun sürmez sanırım
iyi akşamlar
canım ofis histeroskopisi iyi bişey.. kilo vermen şansını artıyor.. aslında şansını değil yumurta kalitesini arttırıyor bu yüzden diyet yaparken dikkat et seker een uzak dur bol bol sebze ye ve hareket çöl yap inşallah tedaviye hayırlısı ile başlayıp yavruN kavuşursun.. bende martta başlıyorum 2. deneme için.. yumurta toplamadan 4 gün önce histeroskopi yapacak benim doktorum.. her doktor farklı plan yapıyo inşallah senin için hayırlı olur.arkadaşlar merhaba.. ben de ocakta başladım tedaviye.. etlik zübeyde hanıma gidiyorum. aslında memnunum ordan. ama ofis hs yapıldıktan sonra tam iğne ve ilaç başlayacağız derken zayıflamadığım için tedaviye başlamadılar.. 78 kiloyum.. 69 kiloya düşmem lazım.. sağlam bi diyet ve spor yapıyorum.. 4 kilo falan kaldı vermem gereken.. 2 ay süre verdiler bana zayıflamam için.. 2 ay sonunda ofis hs yi yeniden yaparlar mı acaba? yoksa direk iğne ilaç mı başlarız..
hepimiz için hayırlısı inşallah. vallahi nerdeyse 1 aydır açım. sigarayı da bıraktım. şeker ve ekmeği bi günde çıkardım hayatımdan. zorlanıyorum ama sonu güzel olur inşallahcanım ofis histeroskopisi iyi bişey.. kilo vermen şansını artıyor.. aslında şansını değil yumurta kalitesini arttırıyor bu yüzden diyet yaparken dikkat et seker een uzak dur bol bol sebze ye ve hareket çöl yap inşallah tedaviye hayırlısı ile başlayıp yavruN kavuşursun.. bende martta başlıyorum 2. deneme için.. yumurta toplamadan 4 gün önce histeroskopi yapacak benim doktorum.. her doktor farklı plan yapıyo inşallah senin için hayırlı olur.
Doktorunla dondurulmus transfer yapip yapmayacaginizi konusursan iyi olur.Bu aralar hep dondurulmus transferi tavsiye ediyorlar,regl olup,10 gun sonra gibi,rahimduvarini 13 gun kadar kalinlasririp transferin yapilmasi.arkadaşlar merhaba sanırım kimse online değil ama yinede yazmak istedim.
yarın yumurta toplama işlemi yapılacak ve tedavinin sonuna geldiğim için çok mutluyum sizler tecrübelisiniz transferden sonra dikkat etmem gereken birşey varmı tecrübeleriniz benim için önemli..
ve toplama işleminden kaç gün sonra transfer yapılıyor? özel hastane de çok uzun sürmez sanırım
iyi akşamlar
Cnm gec gordum kusura bakma ankarada genart veya duzrl lab var orda yaptirdiksevgigili sevser arkadaşım lütfen dna hasar testini hangi labaratuarların yaptığını yazarmısın senin yaşadığını ben 12 yıldır yaşıyorum ve kimse bu testten bahsetmedi umudumu yitirdim artık son sanş bunu yaparız belki
merhaba arkadaşlar ben 13 yıllık evliyim 1 yılı geçkin süreden beri tedavi görüyorum daha öncesinde eşim istemediği için tedavi görmedik
tedaviye ilk önce adetin üçüncü günü yaptırdığım hormon testiyle başladım adetin sekizinci günü rahim filmide çekilince doktoruma gösterdim eşim
de semen analizi
yaptırdı ve ilk sonuç hiçbir problem yok
3 aysadece hormonlar baskılanıp çatlatma iğnesi yapıldı ve normal yollarla olmasıiçin uğraştık
sonuç;NEGATİF
sonraki 3 ay aşılama yapıldı
aşılama tedavisini kısaca anlatayım
adetin üçüncü günü doktorunuzdan randevu alıyorsunuz ultrasonlu muayene olup tedaviye başlıyorsunuz ben iğne tedavisi gördüm hergün aynı saatte dr mun belirttiği dozda iğnemi yaptırdım 2 günarayla dr gidip yumurta büyüklüğü takibi yapıldı her ay farklı sayıda yumurta elde edildi yumurta yeterli büyüklüğe gelince çatlatma iğnesi yapılıp 36 saat aşılama işlemi yapıldı aşılamada gerçekten çok fazla acı yok hastanede yarım saat dinlendikten sonra evime döndüm
sonuç:NEGATİF
OLMADI TEDAVİYE GÜZEL YANIT VERMEME RAĞMEN AŞILAMALAR TUTMADI
geçtiğimiz cuma laparoskopi ve histeroskopi yaptı doktorum bilmeyenler için laparoskopi göbek deliği altına yaklaşık 5 cmdelik açılarak karına gaz veriliyor ve kamera sokularak problem olup olmadığına bakılıyor gerekirse kasıktan bir delik daha açılarak müdahale yapılıyor
histeroskopiyi anlatamıyacağım çünkü bende ogun oğrendim ve hiç araştırmamıştım sadece rahim içinde yapılan bır müdahale oldugunu biliyorum
gözünüz korkmasın bu işlemler genel anestezi altında yapılıyor eh biraz ağrı oluyor ben bu akşam dikişlerimi aldırıcam birazda ondan korkuyoruM
SONUÇ :yapılan işlemler sonucu gebelik sağlanamamıştır hastaya nedeni bilinemeyen infertilite raporu verilmesi uygundur
kapı gibi raporum var artık neden böyle söylüyorum çünkü ben ssk lıyım ve tedavide sigortadan yararlanabilmem için bu engelleri aşmam gerekiyordu çünkü devletimiz bu işlemleri şart koşmuştu malum çok pahalı tedavi ve bu nedenle raporu almam gerekiyordu
şimdi anadolu yakasındaki merkezleri netten araştırıyorum çok iyi hastaneler var ama çok pahalı
benim tavsiyem tedaviye başlayan arkadaşlar psikolojik destek alarak başlasınlar sonuçlar negatif oldukça çok bunalıma giriyorsunuz
benim kk ile buluşmam bu dönemde oldu bunalıma girmiştim kimseyle görüşmek istemiyordum eşim bilgsayar ve net aldı oyalanayım diye ama şimdi bin pişman(şaka şaka)
evet erkadaşlar şimdilik bu kadar 1.5 ay sonra tüp bebek maceramıda yazarım tabi gerekli parayı denkleştirebilirsek
hakkımızda hayırlısı
rabbim isteyen herkese nasip etsin(amin)
Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. hayırlı uğurlu olsun..İkinci tupbebek denememde tuttu :) hamileyim