28 yaşındayım,bir yıllık evliyim..
yaklaşık 6 aydır takip ediyorum ama ilk kez yazıyorum...
farklı farklı topikleri okuya okuya sonunda tüp bebek forumundayım
baslangıcta dogal yöntemlerle gebe kalma sansını artırma önerileri olan topikleri okurdum...
üc ay deneyip sonuc alamayınca doktor hikayemiz başladı bizimde.ilk gittiğim doktor tahlil sonuclarımıza bakıp herseyin normal göründüğü bir yıl içinde gebelik oluşmazsa tekrar gelmemizi söyledi...
aradan bir üç ay daha sonuçsuz geçince başka bir doktora gitmeye karar verdik...tahliller...tahliller...tahliller..sonrasında rahim filmi istedi doktorum,sonuc sol tüp tıkalı diğeri açık..normal yollardan hamile kalma şansın var dedi doktorum...tekrar denedik,sonuc stresle gelen kistler..bir ay kistle mücadele..sonrasında klomen tedavisi,öyle çok umutlandıkki o ay olur diye anlatamam sonuc;4 tane kist...
o moral bozukluğuyla başka bir doktora danışmaya karar verdim,ertesi günü görüştüğüm doktor rahim filmime bakıp,tüplerden biri tamamen diğeri kısmen tıkalı normal yolla hamile kalman pek mümkün değil,olurda kalırsan muhtemelen dış gebelik olur bence normal yollarla hamile kalmak için uğraşıp kendi kendine etme,senin çözümün tüp bebek dedi..nefesimin kesildiğini hissettim..şaşkındım,tüplerden biri saglamdı halbuki,öyle denmişti,bi yanlışlık var dedim bu işte...
eşim aradı o ara aglamaktan fırsat bulabildiğim kadar anlattım durumu..
bu arada eşimde 2008 yılında varikosel ameliyatı gecirdi ama spermiyogram degerimiz 58 milyon..doktor sorun olmadıgı kanısında...
hep methini duydugumuz bi profosor vardı hemen randevu aldık..ertesi gün yeni doktorumuzla görüştük,kanallar konusunda o da aynı fikirde ama konuşmaları eşimide benide rahatlatmıştı biraz..gectiğimiz ayı kolemenle olusan 4 kisti tedavi etmek için gecirdik...doktorun istediği tahlilleri yaptırdım..ca 125 degerim 180 cıktı,su an antibiyotik tedavisi görüyorum..deger düşerse tüplerin durumunu görmek için laparoskopi önerdi doktorum,değer düşmezse öneride bile bulunmam hemen laparoskopiye alırım ciddii bi yükseklik var değerinde dedi..yani öyle yada böyle önümüzdeki ay laparoskopi görünüyor gibi....
işin kafa karıştıran kısmı daha dogrusu sizlerden fikir almak istediğim kısmı şöyle;rahim filmi çekip tüplerden birinin tıkanık olup digerin açık oldugunu söyleyen doktorumla en son gittiğim prof birlikte seminerler veren birbirine yakın meslektaşlar..hatta profun istediği tahlillerden özelde fazlasıyla külfetli oldugu için tahlillerimi bi önceki doktoruma yaptırtmamı önerdi..pek etik gelmedi bize başta hatta randevu alıp gittim ama durumu nasıl anlatacagımı bilemedim,ben başka bi doktora gidiyorum ama doktor bu tahlilleri istedi yaptırın demek oldukça zor görünüyordu..ama hiç de öyle olmadı doktoruma durumu oldugu gibi anlattım,o zamana kadar yaptıgı tüm tahlillerin cıktısını aldırıp dosya halinde verdi,profu o da önerdi iyi bi secim yapmışsın dedi,hocam diye hitap ediyor hatta..hocamda görsün tahlilleri bide ondan alalım fikirlerini yinede herhangi bi durumda benimle irtibata gec dedi..hatta rahim filmim ile ilgili olarak hastanedeki görevli kişiyle tekrar görüştü...işte işin karıştıgı nokta burası doktor ısrarla sag tüpün acık hatta solda bile gecişin oldugunu söylüyor ve kesinlikle laparoskopi yi hemen önermiyor diger taraftan prof laparoskopi diyor...aklımda önce laparoskopi olup durumu görüp sonuca göre tedavi yöntemi belirlemek vardı,aşılama tüp artık hangisi bizim için uygun olursa...ama şimdi kafam karısık..tedaviyi kesip oluruna bırakayım diyorum içim rahat etmiyor,laparoskopi diyorum ya daha kötü olursa diye cekiniyorum,hemen tüp bebek deneyelim diyorum durumu tam olarak bilip bilmeden tüp bebek yaptırıp hem manen hem madden yıpranmak da var
siz olsanız önceliğiniz ne olurdu?beklemek?laparoskopi?tüp bebek?