Tüp Bebek Deneyimleri Tüp Bebek Başarı Hikayeleri

arkadaşlar öncelikle infertilite tedavisinde ümitsizliğin,mutsuzluğun ve stresin kesinlikle yeri yok. öncelikle her an bebeğinizin olabileceğine inanacaksınız. ve olamayacağına da inanacaksınız. bu karanlık bir yol... her şey normalken çocuk sahibi olamayanlarla birlikte polikistik overli olmasına rağmen gebe kalıp erkek gibi tüylenme yaşayanlara da şahit oldum.

infertil tanısının konulabilmesi için 1 yıllık evlilik ve düzenli ve doğru cinsel ilişki olması gerekiyor.

ardından hormon,ultrasound,rahim filmi(HSG),laparoskopi(karın içinden rahim-yumurtalık ve tüplerin görüntülenmesi),histereskopi(rahim içinin kamera ile görüntülenmesi) ve sperm analizi ile ilk aşamalar tamamlanıyor.

bu aşamalarda bulunan anormallikler düzeltilebilirse düzeltiliyor,düzeltilemezse duruma göre aşılama ya da direkt tüp bebeğe geçiliyor.

hormon-usg-hsg-sperm analizinde bir problem olmayan çifte 3 ay yumurtlama tetiklemesi yapılıyor. bu 3 ayda gebe kalınmazsa laparoskopi,anormallik varsa aynı seensta düzeltilir,yoksa histeroskopiye geçilir. rahim içinde ufak bir polip-myom olabilir,varsa aynı işlem esnasında çıkarılır,problem yoksa aşılama evresine geçilir.

3-6 adet döneminde aşılamadan sonuç alınamayan çiftte tüp bebek tedavisine geçilir.

çoğu hastanede sistem böyle olmakla birlikte farklı da olabilir.

ve bu bebek olayı öyle bir mucize ki yumurtlama indüksiyonundan,aşılamadan,tüp bebkten sonuç alamayan ümidini yitirmiş çift 1 yıl sonra kucağında bebekle gelebiliyor.

hiç bir problem olmadan da çocuk sahibi olunamayabiliyor.

ya da rahimde myom,polip varken ya da polikistik overliyken bile hamile kalınabiliyor.

bazı arkadaşlar sormuş infertilitenin kalıtsal olup olmayacağını,evet infertilite geçiş gösterebilir. çoğunlukla da erkekte görülür.

toplumda infertilite

%40 kadın
%40 erkek
%10 her ikisi
%10 tanımlanamayan(primer infertilitedir)

kaynaklıdır.
:KK34: Tüp bebek ile ilgili şüphelerim var.... En iyisi doğal yöntemler...ben eşimin gönlünü ederim.

merhaba
rabbim hepimize tattirsin insaallah benim tuplerimin ikiside kapali tedavi icin para biriktiriyoruz esimle lutfen yaptiran varsa paylasabilirlermi yaptiklari tedavi simdiden tesekkurler..

bir başarı hikayuesi de benden ilk tüp bebek denemesiyle anne oldum şimdi 49 günlük emir yağız isminde bir oğluşum var ondan öncekı hayatım sanki bombomuş evimizin neşe kaynağı oldu rabbim isteyen herkese bu duyguyu tattırsın kimsede umudunu kaybetmesin

günaydınlarrr, bi başarı hikayeside benden, Allah tamamına erdirirse inşallah :) 4 yıllık evliliğimin 3 yılını bebek isteyerek geçirdik, en son tüp bebeğe karar verdik, Allahıma şükürler olsun ilk denememizde dualarımız kabul oldu :) çok şükür ki hamileyim. Hiç ümitsizliğe kapılmayın ben her iki sonucada hazırladım kendimi olmasa tekrar deniycektim nereye kadar giderse artık..Yeterki bebişlerimizi yüreğimizde hissedelim isteyelimki gelsinler. Allah herkese nasip etsin daha kucağıma almamama rağmen o kalbi bile yetiyo..Herşeyin vakti vardır, ben sabretmeyi öğrendim bu süreçte....

6 yıllik evliyim, 4 sene cocuk sahibi olmak icin ugrastik esimle, 2 tane kist ameliyatı ve 2 adet basarisiz tup bebek
tedavisinin ardından dondurulmus embriyo transferi ile hamile kaldim. Oncelikle
kendinde belirti arayan arkadaslara sesleneyim, ben hicbir belirti yasamadim transferden
sonra, hatta test gunune iki gun kala kanamam olmustu ben gene negatif diye
goz yasi dokerken sonucum pozitifti ve suan melegim 1 yasinda. Ne goguslerim acidi
ne kasiklarimda agri oldu, negatif sonuctada pozitif sonuctada hic belirti hissetmedim.
İlk kist ameliyatımı cok iyi bir hastanede prof birine olmama ragmen tuplerim hasar gordu
Ve ikinci ameliyatımı melegime Allahın izniyle kavusmama sebep olan Yucel Karaman yapmisti
Ameliyat sırasında hasarlı tuplerimden biri alındı digerininde orta hasarli oldugu soylendi yani
tek sansim tup bebekti bunedenle dogumdan sonra korunma ihtiyaci hissetmedim ve iki hafta
once hayatimin sokunu yasadim hamile oldugumu ogrendim. Tek tupum var ve oda orta hasarli Rabbim
ol dedikten sonra olmayacak hicbirsey yok, suan melegim 1 yasinda ve ben ikinci melegime 7 haftalik
Hamileyim, sizlere diyecegim oki her seyin bir saati vakti var 4 sene boyunca doktugum gozyasinin haddi
hesabi yok, simdi o gunler cok uzak geliyor Allah kimsenin kucagini bos birakmasin icinizi ferah tutun vakti
geldiginde Rabbim meleginizi kucaginiza verecektir..

Merhabalar, benim hikayem henüz başarı ile sonuçlanmadı ama çok yaklaştık hissediyorum, belki forumdan bilenler vardır, bizde son 1.5 sendir bu işe gönül vermiş durumdayız. Dualarınıza çok ihtiyacım var..
Biz ilk bebek planladığımızda , hemen olacak sandık, hepiniz gibi ama malesef 4 ayın sonunda neden olmuyor diye panikleyip doktora gittik. Testler tahliller sonucu, eşimde sperm sayısı ve morfolojisi ile ilgili ciddi sorunlar olduğunu öğrendik. Bir grup ilaçlar kullandık (proxeed , evicap gibi) ve 3 ay sonra testleri tekrarladık. Değerleri biraz düzelmişti ama gene de doğal yolla hamile kalmama yetmiyordu.Bir uroloğa göründük ve eşimde varikosel çıktı.Amliyat oldu 3 ay daha bekledikten sonra test yaptırdık ve neredeyse normal değeri yakalamıştık ama gene de olmuyordu. aşılama deneyemey karar verdik, ama malesef sonuç negatif oldu. Ben artık bu süreçten çok yıpranmıştım ve çok üzülmeye başlamıştım, hatta psikoloji destek alıyordum. Daha sonra tüp bebeğe geçmeye karar verdik.İlk denememizde pozitif sonuç aldık ama 6 haftalıkken bebeğimi kaybettim.Sonucun negatif olmasına hazırdım ama buna hazır değildim, ne çok ağladım ne çok üzüldüm bir rabbim birde ben biliyorum.Tamam biz bu yola başkoyduk dedik 2 tup bebek denemesine girdik. Malesef 2 cide de direk nagatif sonuç alınca , bu sefer eşime ve bana bir suru genetik testler yapıldı, ama sonuçlar normaldi. Daha sonra acaba rahimde bir tutunma problemimi var , anlamak adına histereskopi oldum ama orda da anormal bir durum olmadı. Bir sonraki ay tup bebeğe 3 defa başlayacaktık, ama kanamam bir turlu aktif gelmiyordu, damla damla kahverengi lekeler şeklinde, doktorum bir test yapalım dedi ve evet beta hcg pozitifti. Ama bebeğimi kaybediyordum gene.Kanamam yoğunlaştı, böylece 2 düşüğümü de tamamlamış oldum. Bu ay gene tup bebeğe başladık ve inşallah herley yolunda giderse bu hafta transferim gerçekleşecek. İnşallah herşey yolunda gider ve bu sefer de husrana uğramam.Allah hepimnizin yardımcısı olsun, isteyen herkese en kısa zamanda hayırlı sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin inşallah.

günaydınlarrr, bi başarı hikayeside benden, Allah tamamına erdirirse inşallah :) 4 yıllık evliliğimin 3 yılını bebek isteyerek geçirdik, en son tüp bebeğe karar verdik, Allahıma şükürler olsun ilk denememizde dualarımız kabul oldu :) çok şükür ki hamileyim. Hiç ümitsizliğe kapılmayın ben her iki sonucada hazırladım kendimi olmasa tekrar deniycektim nereye kadar giderse artık..Yeterki bebişlerimizi yüreğimizde hissedelim isteyelimki gelsinler. Allah herkese nasip etsin daha kucağıma almamama rağmen o kalbi bile yetiyo..Herşeyin vakti vardır, ben sabretmeyi öğrendim bu süreçte....

tebrıkler.darısı bana.benımde ılk tup bebek denemem.saun 5. gunumdeyım.12.gunu iple cekıyorum.sende gebelık belırtılerı olmusmuydu.

Yaklaşık 3,5 yıldır evliyim. İlk 2 sene çocuk istemediğimiz için korunduk.Yasmin kullandım. Bıraktıktan sonra 1 yıl çocuk sahibi olmayı denedik. Malesef doğal yollarla bir türlü olmadı. Her türlü muayeneyi yaptırdık. İkimizde de hiçbir sıkıntı yoktu. Sebepsiz infertilite teşhisi kondu. Bu süreç beni ciddi anlamda yordu. Yaş büyüdükçe, büyüklerinizin ve çevrenizin de sizden çocuk konusunda beklentileri oluyor. Psikolojik olarak yıpranıyorsunuz. Fakat eşim bana çok destek oldu. Ben Acıbadem'de muayenelerimi yaptırdım ama İstanbul'daki Memorial'a da gittim. Çünkü internette Memorial'ın tüp bebek ekibi hakkında çok olumlu şeyler okudum. İyiki de gitmişim. Çünkü bu benim başlangıç noktam oldu. Aşılama için kolları sıvadık. Orada bu konuda detaylı bir bilgilendirme yaptılar. Oldukça memnun kaldım. Şehrime döndükten sonra aşılama tedavisine kendi doktorumla devam ettim. 3 yumurtam vardı. Fakat sadece 2'si büyüdü. Fakat aşılama tedavisi başarısızlıkla sonuçlandı. Çok üzüldük. Aradan iki ay geçtikten sonra yeniden aşılama deneyelim dedik. Bu sefer ilacın dozu birazcık artırıldı ama vücudum buna aşırı tepki verdi ve toplam 18 yumurta oldu. Doktorum risk alamayacağını söyledi ve beni hemen tüp bebek servisine yönlendirdi. Çünkü aşılamada hem çoğul gebelik riski vardı hem de bu kadar çok ve kaliteli yumurtayı heba etmek olmaz dedi. Böyle olunca doktorum da otomatikman değişti. Tüp bebeği başka bir doktora yaptırdım. Tüp bebek hiç düşünmemiştim ve çok ağrılı bir süreç olduğunu sanıyordum. Çünkü aşılama ve rahim filmi sonrası saatlerce acı çektim. Benim ağrı eşiğim çok düşüktür. Aşılamada ayakta bile duramadım. Ruhsal olarak da etkilendiğimi düşünüyorum. Şunu söylemeliyim ki tüp bebekte korkulacak hiçbir şey yok. Bunda doktorun da çok önemli olduğunu düşünüyorum. Transfer işleminden sonra 3 gün yatıp dinlendim. Sonucu öğrenmek için gittiğimde de ikizlerime hamile olduğumu öğrendim. İnşallah Alllah isteyen herkese bu duyguyu yaşatır. Şimdi 2,5 aylık hamileyim. Çok şükür, bir sıkıntım yok. Tüp bebek yaptıranlarla doğal yöntemle hamile kalanlar arasında hiçbir fark yok. Herhangi bir sorunuz varsa mutlaka sorun, danışın. En önemlisi ise, gerçekten çocuk sahibi olmak istiyorsanız, moralinizi hep yüksek tutun, anne olacağınıza kendinizi inandırın. Kadın olmak çok zor ama siz bu dünyaya bir kez geleceksiniz, en önemli varlık da sizsiniz, bunu unutmayın.

tebrıkler.darısı bana.benımde ılk tup bebek denemem.saun 5. gunumdeyım.12.gunu iple cekıyorum.sende gebelık belırtılerı olmusmuydu.

çok sağol canım darısı tüm isteyenlerin başına :) bende belirti sadece göğüs ağrıları oldu ama ben çoookkk içimde hissettim resmen hep pozitif düşündüm transferden 1 hafta sonra göğüslerde ağrı başlamıştı ne adet ağrısı gibi ağrı yaşadım nede hemen öle bi bulantı inşallah herşey gönlüne göre olur Allahım onlarsız bırakmasın sen de güzel düşün:) hayırlısını iste sadece , inşallah pozitif olur :)

Simdilik bi basari hikayesi de benden. Simdilik diyorum cunku kucagima almadan tam emin olamiyorm insallah o kotu sonuc olmaz bende de. 2 basarisiz deneyimin ardindan sorunun 2. denememde transferden once bende oldugunu dr. Um soylemisti. Tup bebekte kadin faktoru cok onemliydi erkegin zatn en iyi spermleri seciliyordu. Buna ragmen ben israrla transferi istedim ama hcg once yuksek sonr hizla dusuk cikmaya basladi. 3.denemeden once 6 ay guzellll bi bakim yaptim kendime 3-4ay boyunca da dr. Umun gozetimi altinda bulundum ve dr. Umun beni hazir gordugu an start verdik. İnanilmaz hasta -dr iliskimiz vardi. Canim dr.um timur gurgan cok ozen gosterdi. Oraya giden herkes benimle ayni seyi dusunmuyor ama ben coookk inanarak gittim 2.denemem de orda olmustu ama o kadar deneyimli ogr. Gorevlisi olan bi dr. Ayni sekilde embriyolog erkin beyin odtu mezunu olusu kullanilan tekniklerin en ust duzeyde olusu ve en son tekniklerle tup bebek bolumunde hizmet sunan bi saglik kurumundan basari goremediysem bu tamamen benimle ilgili dedim. Arkadaslar gideceginiz yere ince eleyip sk dokuyn aylarca arastirin ve oyle gidin. Basarisiz olursaniz tekrar ayni yere gidin inanmak ve guvenmek bence dr kadar coooookkk onemli. Ben cok ince detaylara dusen biriyim bi seyi 40 ayri acidan inceler gozlemlerim bu huyum hem iyi hem kotu.transferimi yapan klinige gitmeden once kendimi sartlandirdim ve gozlerimi kapatip gittim hic bisey sorup sorusturmadimhuzur icindeydim o kadar rahattim ki ben bunun basarisaki etkisinin cok oldugunu dusunuyorum. Hiiicc umitsizlige kapilmadim 2 defa yasadigim basarisizlikta hiic aglamadim 2.negatifte namaza basladim.

Sakinnnnnn unutmasin bu sayfada dolAsip umit arayan arkadaslarim, umit hayal ettigin surece vardir, hayal de mucadele ettigin surece gercek olur. Bende 1yil once cocugum olmucak yalniz yaslanicam vs gibi sacma dusunceler arasinda boguluyordum.
Embrio kalitesini arttirmak icin adli bir topik actim 3.ve son tedavime baslamadan once orda paylasilan vitamin ve kurleri kullanin en az3 ay ve sonra tupe gecin. Gorun ki sizde anne olucaksiniz Allahin izni ile.

ben de dörtüncü yaptırmak istiyorum fakat memorıal mi timur gürkan mı karar veremedim.gebelik aşısı yaptıgı için timur gürkan daha olur gibi bilgi verirseniz.ona göre ankaralara kadar gitmem gerekecek.

ben de dörtüncü yaptırmak istiyorum fakat memorıal mi timur gürkan mı karar veremedim.gebelik aşısı yaptıgı için timur gürkan daha olur gibi bilgi verirseniz.ona göre ankaralara kadar gitmem gerekecek.

Hayirli olsun oncelikle arkadasim Allah yardimcin olsun. Gebelik asisinin gozle gorulebilir ornegini soyleyim mesela transfer gunu 12.5 mm ye ulasmisti rahim kalinligi bunu gorunce insan daha cok inaniyor hani baska bicok etkisi var fakat bu da cok onemli kalinlik yani. Cnm tedavini nerde olursan ol madem 3 basarisiz deneyimin var sana tavsiyem benim actigim embrio kalitesini arttirmak icin., adli topigi oku bastan sona kadar, sen artik kendine yatirim yap en az3 ay bitki kurleri ve vitaminler kullanmaya basla. Tutunmanin en yuksek etkisi yumos kalitesi ve rahimin gebelige hazirlanmasi. Yani bazilari vardir bikac milyon spermle hemen hamis kalir dogal yolla bazilari milyonlarca sperm olmadina ragmen zorlanir gebe kalmakta. Bunun nedeni rahimin hazir olmasi gebelik icin. Acele etme ben 4 ay timur hocanin gozetiminde o topikteki herseyi kullandim ve timur hocayla paylasiyordum kullandiklarimi o da memnuniyetle katsilayip devam et iyiye gidiyoruz dedi her dr. Tavsiye etmez bilirsin.

canım ne kadarlık hamilesin

Yaklaşık 3,5 yıldır evliyim. İlk 2 sene çocuk istemediğimiz için korunduk.Yasmin kullandım. Bıraktıktan sonra 1 yıl çocuk sahibi olmayı denedik. Malesef doğal yollarla bir türlü olmadı. Her türlü muayeneyi yaptırdık. İkimizde de hiçbir sıkıntı yoktu. Sebepsiz infertilite teşhisi kondu. Bu süreç beni ciddi anlamda yordu. Yaş büyüdükçe, büyüklerinizin ve çevrenizin de sizden çocuk konusunda beklentileri oluyor. Psikolojik olarak yıpranıyorsunuz. Fakat eşim bana çok destek oldu. Ben Acıbadem'de muayenelerimi yaptırdım ama İstanbul'daki Memorial'a da gittim. Çünkü internette Memorial'ın tüp bebek ekibi hakkında çok olumlu şeyler okudum. İyiki de gitmişim. Çünkü bu benim başlangıç noktam oldu. Aşılama için kolları sıvadık. Orada bu konuda detaylı bir bilgilendirme yaptılar. Oldukça memnun kaldım. Şehrime döndükten sonra aşılama tedavisine kendi doktorumla devam ettim. 3 yumurtam vardı. Fakat sadece 2'si büyüdü. Fakat aşılama tedavisi başarısızlıkla sonuçlandı. Çok üzüldük. Aradan iki ay geçtikten sonra yeniden aşılama deneyelim dedik. Bu sefer ilacın dozu birazcık artırıldı ama vücudum buna aşırı tepki verdi ve toplam 18 yumurta oldu. Doktorum risk alamayacağını söyledi ve beni hemen tüp bebek servisine yönlendirdi. Çünkü aşılamada hem çoğul gebelik riski vardı hem de bu kadar çok ve kaliteli yumurtayı heba etmek olmaz dedi. Böyle olunca doktorum da otomatikman değişti. Tüp bebeği başka bir doktora yaptırdım. Tüp bebek hiç düşünmemiştim ve çok ağrılı bir süreç olduğunu sanıyordum. Çünkü aşılama ve rahim filmi sonrası saatlerce acı çektim. Benim ağrı eşiğim çok düşüktür. Aşılamada ayakta bile duramadım. Ruhsal olarak da etkilendiğimi düşünüyorum. Şunu söylemeliyim ki tüp bebekte korkulacak hiçbir şey yok. Bunda doktorun da çok önemli olduğunu düşünüyorum. Transfer işleminden sonra 3 gün yatıp dinlendim. Sonucu öğrenmek için gittiğimde de ikizlerime hamile olduğumu öğrendim. İnşallah Alllah isteyen herkese bu duyguyu yaşatır. Şimdi 2,5 aylık hamileyim. Çok şükür, bir sıkıntım yok. Tüp bebek yaptıranlarla doğal yöntemle hamile kalanlar arasında hiçbir fark yok. Herhangi bir sorunuz varsa mutlaka sorun, danışın. En önemlisi ise, gerçekten çocuk sahibi olmak istiyorsanız, moralinizi hep yüksek tutun, anne olacağınıza kendinizi inandırın. Kadın olmak çok zor ama siz bu dünyaya bir kez geleceksiniz, en önemli varlık da sizsiniz, bunu unutmayın.

memorıal şişlide mi yaptırdın hangi doktorn ilgilendi bilgi verirse saol

Hayirli olsun oncelikle arkadasim Allah yardimcin olsun. Gebelik asisinin gozle gorulebilir ornegini soyleyim mesela transfer gunu 12.5 mm ye ulasmisti rahim kalinligi bunu gorunce insan daha cok inaniyor hani baska bicok etkisi var fakat bu da cok onemli kalinlik yani. Cnm tedavini nerde olursan ol madem 3 basarisiz deneyimin var sana tavsiyem benim actigim embrio kalitesini arttirmak icin., adli topigi oku bastan sona kadar, sen artik kendine yatirim yap en az3 ay bitki kurleri ve vitaminler kullanmaya basla. Tutunmanin en yuksek etkisi yumos kalitesi ve rahimin gebelige hazirlanmasi. Yani bazilari vardir bikac milyon spermle hemen hamis kalir dogal yolla bazilari milyonlarca sperm olmadina ragmen zorlanir gebe kalmakta. Bunun nedeni rahimin hazir olmasi gebelik icin. Acele etme ben 4 ay timur hocanin gozetiminde o topikteki herseyi kullandim ve timur hocayla paylasiyordum kullandiklarimi o da memnuniyetle katsilayip devam et iyiye gidiyoruz dedi her dr. Tavsiye etmez bilirsin.

cookkk saol ama adli topgi nedir nerden okumalıyım yardımın için saol

Merhaba,
ben de hikayemi paylaşmak istedim.
Evleneli 13 yıl olmustu. Hemen bebek sahibi olmak istemedik yasım kucuk diye. Biraz daha buyumek biraz daha gezip tozmak istedim. Yaptıkta dedigimizi. Baya gezdik. Fakat artık tamam bir bebegimiz olsun dedigimiz anda ve 1 sene boyunca denememize ragmen olmayınca duvara tosladık sanki. Gittigimiz bir devlet hastanesi tüp bebek yöntemiyle hamile kalmam gerektigini söyledi. Daha önce tüp bebek tedavisini duymustum fakat hiç incelemeiştim nerden bilirdim ki benim de basıma gelecegine. Neyse tedavi öncesi yapılması gereken tetkikler icin hastaneye gidip gelmeye basladık fakat hem hastaneden hem de yapılan islemlerden cok rahatsızdım. özellikle cekilen rahim filmi sonrası bir daha bu hastaneye gitmeyecegim deyip tedavimi yarıda bırakmsıstım. Sonra yaklasık 5 ay ara verdik. 5 ayın sonunda bir arkadasımızın yönlendirmesiyle İstanbul tüp bebek merlezine gittik. Orada Aret Kamar'la tanıstık. Kendisi bizi dinleyip daha önce yaptırdıgımız tetkikleri inceleyip kendisininde bizden istediklerini yaptırınca kendisi de tüp bebek yöntemine karar verdi. Uzun olmayan bir sürecti aslında benimkisi. Esimle alakalı bir sıkıntı yaşıyorduk biz. İlk denemede ben mucize gerceklesti ve ben hamile kaldım. Simdi de bir bebegim var:) tüm hamilelik takibimi de kendisine yaptrıdım o kadar cok guvendim ki kendisine simdş en ufak bir sorunumda hemen solugu orada alıyorum.
İlk bahettigim hastanenin kapısından bile gecmedim bir daha. Bana yasattıkları icin hayal kırıklıgı ve can yanmalarım aklıma geldikce hala sinirleniyorum.
Ama allahtan hiç pes etmedim ve tabi ikinci kez karar verdigimde dogru yerle karsılastım.
İste benim hikayem de böyle.

X