Tüp Bebek Deneyimleri Tüp Bebek Başarı Hikayeleri

herkese merhabalar benim öyküm şöle başladı 2 senelik evliyim ocak ayında tüp bebek tedavisine başladık eşimde varikosel vardı amelyat oldu ama sperm sayısı çok artmadı tüp bebek tedavisinde olumsuz sonuç aldık o anı sadece yaşayan bilir çok ağladım üzüldüm..aradan 5 ay geçti ve ben bugün 5 haftalık hamile olduğumu öğrendim hala inanamıyorum Rabbim bütün isteyen herkese versn herkese dua ediyorum ve bigün bende hamile olursam burda sevincimi paylaşırım diyodum..hamileymişim bilmiyordum yola çıktım 20 kiloluk bidon kaldırdım boya badana yaptım :KK70:çünkü tamamen aklımdan çıkmıştı adetimden 3 4 gün geçikti idrar testinde o iki kırmızı çizgiyi görünce şok oldum :))hemen acile dr ye kan testine muane oldum ve gördük rahimde dilerim herkesin olur ....

arkadaşlar herkese merhabalarr..
ben aranıza yeni katıldım benim 4. tüp bebek denemem 31.05.2012 tarnsferim oldu 11. 06.2012 de test tarihim ben beliirtilere takılıp kaldım. bugün tranfer gününü saymazsak 3. gündür belirti yoktu sadece dün gece midem bulandı uykudan uyandım okadar hamile arkadaşlardan ricam belirtileri yazabilirlermi lütfen

canımmm sonucun ne olduu????

Merhaba,

Hikaye benim değil, ablamın hikayesi.. Ama yakından şahit olduğum için, gördüklerimi paylaşmak istedim.. Son çareleri tüp bebeğe kalınca zorlu bir sürece girdiler. Sorun eniştemdeydi, spermleri yeterli değildi. Yani hiç canlı sperm üretmiyordu. Bunun için 2 yıllık bir tedavi gördü. Gerek bitkisel, gerek tıbbi. Çare olmayınca ameliyat yoluyla kanallarından sperm aldılar. Ablama 3 embriyo yerleştirildi. İki tanesini tuvalette düşürdü. Bir tanesi doğdu.. :)

Yani ilk denemelerinde başarılı oldular. Ablamın yaşından dolayı çok avantajlı olduklarını söyledi doktor. 23 yaşındaydı. Tüp bebek sürecinde ablam da çok fazla sıkıntı çekti elbette. Yediği iğnelerin haddi hesabı yok. İşin psikolojik yanının lafını bile etmiyorum, çok feci. Ama biliyorum, bir evlat söz konusu olunca her şeye değer. Yeğenim şu anda 4 yaşında ve çok şükür gayet sağlıklı.

Herkese mutlu son diliyorum..

Dileğim, vazgeçmeden, moral bozmadan devam etmeniz..

Başarı hikayelerini okudukça gözlerim doluyor. Bir gün bende buraya yazmak istiyorum ama kısmet olur mu olursa ne zaman olur hiç fikrim yok.

Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Başarı hikayelerini okudukça gözlerim doluyor. Bir gün bende buraya yazmak istiyorum ama kısmet olur mu olursa ne zaman olur hiç fikrim yok.

Allah hepimizin yardımcısı olsun.

olur olur sakın endişe etme ... bende hep senin gibi düşünürdüm acaba derdim bi gün bi gün olacak mı bi gün bende burdan mutluluğumu paylaşacak mıyım çok şkür rabbime ...:21::21::21: nasip etti emn ol bu yolda çaba sarf eden kimse bu yoldan boş dönmez rabbim bu kadar emeğin acının karşılığını hayırlı olan zamanda veriri

olur olur sakın endişe etme ... bende hep senin gibi düşünürdüm acaba derdim bi gün bi gün olacak mı bi gün bende burdan mutluluğumu paylaşacak mıyım çok şkür rabbime ...:21::21::21: nasip etti emn ol bu yolda çaba sarf eden kimse bu yoldan boş dönmez rabbim bu kadar emeğin acının karşılığını hayırlı olan zamanda veriri

Teşekkürler inşallah dediğin gibi olur. Allah hayırlısıyla sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin sanada.

arkadaşlar herkese merhabalarr..
ben aranıza yeni katıldım benim 4. tüp bebek denemem 31.05.2012 tarnsferim oldu 11. 06.2012 de test tarihim ben beliirtilere takılıp kaldım. bugün tranfer gününü saymazsak 3. gündür belirti yoktu sadece dün gece midem bulandı uykudan uyandım okadar hamile arkadaşlardan ricam belirtileri yazabilirlermi lütfen

canım bak ben belirtilerimi yazayım ama herkeste aynı olacak diye bişey yok mevsimsel ve bünyesel değişebilir.

transfer günü çok trafik vardı 1,5- 2 saatte gittim eve ve yolda bi rest. tuvalet molası verdim

1.GÜN=alttan jelim olduğu için eve gelir gelmez azıcık yattım sonra gezindim

2.GÜN=yarın dinlendim yarı gezindim kabız olmaya başlamıştım ve hep kabız geçti günlerim bugünlerden sonra normalde adet olurken gögüslerim şişerdi ama bu sefer çok farkettim hem gögüslerim taş gibi oldu hemde uçları çok hassaslaştı acıdı

3.GÜN=aynı devam ettim bu ana kadar hiçbir belirti yok sadece yanaklarım al al oldu hatta ilaç falan dokundu zannettim ateş basmaları başladı ellerim ve ayaklarım ateş gibiydiler ve hep bu şekilde devam etti

4.GÜN= çok feci şekilde adet sancım başladı bütün gün ağladım normalde adetime vardı düştüler diye çok üzüldüm

5.GÜN=ağrım devam etti çok kötü adet sancısı gibi bastırıyodu doktoru aradım kan gelmedikçe hiçbir sorun yok dedi bendede hiçbirşey gelmedi

6.GÜN= sancımdan eser kalmadı gayet rahattım kabızlığım devam etti ama asla ıkınmadım

7.GÜN= işe gittim ama fazla yorulmadım

8.GÜN=aynı devam

9.GÜN yarı evde yarı işte geçti hiçbir sancım ağrım yoktu

10.GÜN= idrar testi yaptım öğlen 2. çizgi hafif silik çıktı

11.GÜN= tekrar test yaptım yine 2. çizgi vardı ama çok belli değildi

12.GÜN= adet günümdü hafif ağrılarım oldu ve kahvemsi zerrecikler geldi jelle beraber sanırım jel tahriş etti diye düşündüm

13.GÜN= haftasonuna denk gelince yaptıramamıştım testi o yüzden 13. gün kanda gebelik sonucum 427,99 ve yılların biriktirdiği gözyaşları :nazar:

herkeze merhaba!!!!! 8 gun once trasfer oldu,çok dikkat etmeye çalişiyorum.... benim transferden 2 gun sonra sag tarafinda kalçam ve bacagim çok uyuşuyor,o yuzden çok rahatsizim,once gecelerde sadece devam ederdi,şimdi de gunduzleri. doktora aradik ilaçlar yan etkisi yapmaz oyle dedi, istedigim şekilde cevab alamadim yani. Sizde oyle oldu mu hiç????????????????????

Merhaba,
Hikayelerinizi okudukça gözlerim doldu ve her biriniz için (sanki sizi yıllardır tanıyormuşcasına) yürekten sevindim. Kendi durumumu paylaşmadaan edemedim.
Eşimle daha yeni evliyiz (4ay). Daha yolun başındasın demeyin, durumummuz biraz farklı... Yıllarca endometriomadan (çikolata kisti) gitmediğim doktor kalmadı.
Birlikteliğimizin 3. yılında henüz evlilik hazırlıkları yapmamışken ağrılarım şiddetlendi. Bir yıl daha bir şekilde idare ettiler. En sonunda kistin 5,5 mm oldu almalıyız dediler. Ameliyatım abartmıyorum 4 saat sürdü. Toplamda 4 adet kist çıktı. Artık herşey tertemiz, tekrarlamaz, bir an önce evlen ve çocuk yap dediler. Bu sürede doğum kontrol hapı kullanacaktım.
Doktorun bize verdiği 'tekrarlamaz' güveni ile rahat rahat 1 yılda hazırlıkları yaptık. Ameliyattan tam 1 yıl sonra düğünümüz oldu. Balayında doğum kontrol haplarını kestim. Henüz 2 aylık evliyken ağrılarım tekrar başladı.
Tekrar aynı doktora gittim. Hastaneye yatırdılar ve tabii ki kistim tekrar etmişti. Tekrar ameliyata almak istediler. Yaşattıkları hayal kırıklığından dolayı hastaneden arkama bakmadan çıktım.
Yine doktor arayışları... En son güvendiğim ellere kendimi emanet ettim. Hem sağ hem solda toplam 3 tane kistim vardı. 21 haziranda ki birkaç gün öncesi apar topar ameliyata almak zorunda kaldılar. Çünkü iç kanama başlamıştı ve hayati tehlikem vardı.
Yani bir buçuk yıl içerisinde iki kere açık ameliyat oldum ve biri bekarken biri yeni evliyken... çok fark eder mi? Tek varkı şu ki pembe toz bulutları üzerinde geçireceğim vaktimi sağlık sorunlarıyla ve bıçak altına yatmakla geçirdim.
Sonuç mu? Doktorum kesinlikle tüp bebek diyor. Sağ over ölmüş. Kanallar çok geniş ve kist tekraarlaayacak diyor.
Geçen bir buçuk yılda psikolojik olarak çok yıprandım. Halen dikişlerim alınmadı ve önümde beni gerçekten aşırı sabırlı olmam gereken bir süreç bekliyor.
Evliliğime yorgun başlamış hissediyorum. 5 yıllık sevgili ve evlilik sürecinde sürekli yanımda olan eşime minnettarlığımı ve sevgimi kelimeler ile ifade edemem.
Önümde beni bekleyen süreç hakkında sizlerden öğrendiğim en önemli şey sabır ve dua! Ancak bu umutsuzluk ve korkularımı nasıl yenebilirim?
Tüp bebek konusundaki öneri ve desteklerinizi bekliyorum. Sanırım bizi bizden başkaa anlaybilecek yok:KK50:

merhaba arkadaşlar!! bugun idrar testi yaptik, bugun transferin onuncu gun, ve test çok hafif gozuken bir silik çizgi gosterdi, siz test yaparken sonuşlari nasil çikiyorlardi!!!! şu anda mutlu olmaktan korkuyorum biraz,neticede çizgi silik……
hamile olamyanlarin test ikinci silik çizgi gosterir mi acaba??? cevablarinizi bekliyorum!!!!

Merhaba,
Hikayelerinizi okudukça gözlerim doldu ve her biriniz için (sanki sizi yıllardır tanıyormuşcasına) yürekten sevindim. Kendi durumumu paylaşmadaan edemedim.
Eşimle daha yeni evliyiz (4ay). Daha yolun başındasın demeyin, durumummuz biraz farklı... Yıllarca endometriomadan (çikolata kisti) gitmediğim doktor kalmadı.
Birlikteliğimizin 3. yılında henüz evlilik hazırlıkları yapmamışken ağrılarım şiddetlendi. Bir yıl daha bir şekilde idare ettiler. En sonunda kistin 5,5 mm oldu almalıyız dediler. Ameliyatım abartmıyorum 4 saat sürdü. Toplamda 4 adet kist çıktı. Artık herşey tertemiz, tekrarlamaz, bir an önce evlen ve çocuk yap dediler. Bu sürede doğum kontrol hapı kullanacaktım.
Doktorun bize verdiği 'tekrarlamaz' güveni ile rahat rahat 1 yılda hazırlıkları yaptık. Ameliyattan tam 1 yıl sonra düğünümüz oldu. Balayında doğum kontrol haplarını kestim. Henüz 2 aylık evliyken ağrılarım tekrar başladı.
Tekrar aynı doktora gittim. Hastaneye yatırdılar ve tabii ki kistim tekrar etmişti. Tekrar ameliyata almak istediler. Yaşattıkları hayal kırıklığından dolayı hastaneden arkama bakmadan çıktım.
Yine doktor arayışları... En son güvendiğim ellere kendimi emanet ettim. Hem sağ hem solda toplam 3 tane kistim vardı. 21 haziranda ki birkaç gün öncesi apar topar ameliyata almak zorunda kaldılar. Çünkü iç kanama başlamıştı ve hayati tehlikem vardı.
Yani bir buçuk yıl içerisinde iki kere açık ameliyat oldum ve biri bekarken biri yeni evliyken... çok fark eder mi? Tek varkı şu ki pembe toz bulutları üzerinde geçireceğim vaktimi sağlık sorunlarıyla ve bıçak altına yatmakla geçirdim.
Sonuç mu? Doktorum kesinlikle tüp bebek diyor. Sağ over ölmüş. Kanallar çok geniş ve kist tekraarlaayacak diyor.
Geçen bir buçuk yılda psikolojik olarak çok yıprandım. Halen dikişlerim alınmadı ve önümde beni gerçekten aşırı sabırlı olmam gereken bir süreç bekliyor.
Evliliğime yorgun başlamış hissediyorum. 5 yıllık sevgili ve evlilik sürecinde sürekli yanımda olan eşime minnettarlığımı ve sevgimi kelimeler ile ifade edemem.
Önümde beni bekleyen süreç hakkında sizlerden öğrendiğim en önemli şey sabır ve dua! Ancak bu umutsuzluk ve korkularımı nasıl yenebilirim?
Tüp bebek konusundaki öneri ve desteklerinizi bekliyorum. Sanırım bizi bizden başkaa anlaybilecek yok:KK50:

Canım kaderlerimiz nerdeyse aynı, 3.5 yıllık evliyim ve 2 kez çikolata kistiden ameliyat oldum fakat kistlerim sürekli tekrarlıyor, bu nedenlede bir türlü bebek sahibi olamıyorum. Bugün doktora gittim ve daha fazla zaman kaybetmeden tüp bebek yaptırmamızı önerdi :KK43: Rabbim inşallah bizleri de anne olmayı nasip eder. Kafam çok karışık seninde yazdıklarını okuyunca aynı kaderi paylaştığımızın farkına vardım. En önemlisi moralimizi yüksek tutmamız

elfile seni o kadar cok iyi anliyorumki ..... Ben 10 senelik evliyim ve endimetrist hastasiyim tekrarlayan kistlerim yüzünden dogal yönden hamile kalamiyorum . simdiye kadarda 5 kez amalyat oldum kistlerimi aldirdim benimd sag over ölmus dediler .

Neyse 2 kez tüp bebek denedik hala hamile degilim neyasiki. Ama umudumuzu yitirmeyelim destek olalim birbirimize iyi haberler verelim ...... Rabbim büyük . Hangi Klinige gitmeyi düsünüyorsun ?
Ben Austosda gene tedavime bAslicam .

Merhaba,

Merhaba canimmm sanada gecmis olsun kader arkadasim . Nasilsin sensimdiye kadarsonuc alabildinmi ? Rabbim hepimize yardimetsin .......

canım bak ben belirtilerimi yazayım ama herkeste aynı olacak diye bişey yok mevsimsel ve bünyesel değişebilir.

transfer günü çok trafik vardı 1,5- 2 saatte gittim eve ve yolda bi rest. tuvalet molası verdim

1.GÜN=alttan jelim olduğu için eve gelir gelmez azıcık yattım sonra gezindim

2.GÜN=yarın dinlendim yarı gezindim kabız olmaya başlamıştım ve hep kabız geçti günlerim bugünlerden sonra normalde adet olurken gögüslerim şişerdi ama bu sefer çok farkettim hem gögüslerim taş gibi oldu hemde uçları çok hassaslaştı acıdı

3.GÜN=aynı devam ettim bu ana kadar hiçbir belirti yok sadece yanaklarım al al oldu hatta ilaç falan dokundu zannettim ateş basmaları başladı ellerim ve ayaklarım ateş gibiydiler ve hep bu şekilde devam etti

4.GÜN= çok feci şekilde adet sancım başladı bütün gün ağladım normalde adetime vardı düştüler diye çok üzüldüm

5.GÜN=ağrım devam etti çok kötü adet sancısı gibi bastırıyodu doktoru aradım kan gelmedikçe hiçbir sorun yok dedi bendede hiçbirşey gelmedi

6.GÜN= sancımdan eser kalmadı gayet rahattım kabızlığım devam etti ama asla ıkınmadım

7.GÜN= işe gittim ama fazla yorulmadım

8.GÜN=aynı devam

9.GÜN yarı evde yarı işte geçti hiçbir sancım ağrım yoktu

10.GÜN= idrar testi yaptım öğlen 2. çizgi hafif silik çıktı

11.GÜN= tekrar test yaptım yine 2. çizgi vardı ama çok belli değildi

12.GÜN= adet günümdü hafif ağrılarım oldu ve kahvemsi zerrecikler geldi jelle beraber sanırım jel tahriş etti diye düşündüm

13.GÜN= haftasonuna denk gelince yaptıramamıştım testi o yüzden 13. gün kanda gebelik sonucum 427,99 ve yılların biriktirdiği gözyaşları :nazar:

Selam nerde yaptırdınız tüp bebeği?Bilgi alabilir miyim mümkünse:nazar:

Merhaba canimmm sanada gecmis olsun kader arkadasim . Nasilsin sensimdiye kadarsonuc alabildinmi ? Rabbim hepimize yardimetsin .......

Canım 1.5 yıldır bebek sahibi olamadık, en son kontrolümde doktor daha fazla zaman kaybetmememi ve tüp bebek yaptırmamızı önerdi. Çikolata kistinden dolayı doğal yollarla hamile kalma şansım çok azmış, çünkü yumurtalıklarımda ve çevresinde çok fazla yapışıklık oldğu için tüp bebeğin daha iyi olacağını söyledi. Hayırlısıyla yarın ilk randevu tarihimi verecekler inş. güzel sonuçlar alırım. Tedavimi izmir kent hastanesinde başlayacağım araştırmalarıma göre şimdilik baya ii sonuçlar elde edenler var. Kandil mübarek günün hürmetine bizlerde en kısa zamanda o güzel duyguları tadarız inşallah.

Bir bebek özlemini yaşayan bilir nasıl acı çekildiğini ve hepimizin paylaşımları bir ümit olacaktır....

7 sene önce kendiliğimden hamile kaldım ancak 7.haftada bebeğimin kalbi durdu kürtajla alındı daha sonra bekledim ve hamile kalamadım....bursada bir doktora gittim hiçbir sorunumun olmadığını söyledi ilaç tedavisi başladı sonuç negatif...3 aşılama yaptı sonuç negatif...2defa tüp bebek tedavisi yaptı her seferinde embriyolarımın çok kaliteli olduğunu söylüyordu ancak yine ümitlerim hüsranla sonuçlanıyordu...her seferinde psikolojim bozuluyordu..istanbulda çok ünlü bir doktora gittim rahim filmi çekti hiç bir sorunumun olmadığını söyledi tüp bebek denemek istedi ben bekledim o sırada eşimin görevi kıbrıs'a çıktı ve türkiyedeki tedavi sürecimizi durdurduk ..kıbrısta tüp bebek tedavisinin çok iyi olduğunu duymuştuk....burada araştırdık ve dünyada bile ilk sıralamada yer alan bir doktora gittik....halil ibrahim tekin...önce hemşiresi bizi odaya aldı ve hikayemizi anlattık bize hemen muhtemelen sizin kürtajdan dolayı çocuğunuz olmuyor dedi ben güldüm geçtim sonra doktor aldı odasına bizi ve dosyamızdaki tahlillere filmlere bakmadan kürtajdan zarar gördünüz muhtemeln dedi ama bakalım filminize dedi ve şak diye gösterdi doktor sonra muayene etti ve doğruymuş teşhisim dedi...kürtaj sırasında rahmim fazla kazınmış ve tüpleride tıkamış ve bana hayatım boyunca bebeğimin normal yollarla olmayacağını söyledi ve ben yıkıldım .....ama dedi ben sana bebek yaptırıcam dedi....sadece amerikada ve kıbrısta sadece onların yaptığı bir fizik tedavi yöntemi ve tüp bebek tedavisiyle benim hamile kalacağımı söyledi hatta servetime iddaya girerim dedi..
Ogün odadan çıkınca ve günlerce ağladım
ve biz tedaviye başlamaya karar verdik....transferden sonra aşırı dercede ağrı yapan iğneler ilaçlar kullandım ama bebeklerime kavuşma ümidiyle herşeye katlanmaya hazırdım..ve 12. Gün artık sevinçten ağladım...şuan 9 haftalık ikiz bebeklere hamileyim........allahım herkese nasip etsin ve kimse ümidini kaybetmesin lütfen ..hiç birşey imkansız değildir..yaşadığınız o kötü günleri çok kolay unutuyırsunuz....herkesin allah gönlüne göre versin

arkadaşlar bende başımdan geçen tüp bebek denemelerimi anlatayım size 5 yıllık evliyim eşimin sperm sayısı düşük olduğundan direk tüp bebeğe yönlendirdiler 1 yıl içinde aynı merkezde 3 defa tüp bebek yaptırdım ve hiç biri tutmadı her seferinde hüsran üzüntü neden neden soruları. 5-6 ay ara verdikten sonra başka bi tüp bebek merkezine karar verdik ve tedaviye başladık ama içimde öyle bir ümit vardı ki olcak diye ve hamile kaldım sonunda test günü sevinç gözyaşları sel olmuş gidiyor öyle bi duyguki anlatamam annelik duygusunu tatmıştım sonunda. bi gün dr ziyerete gideyim dedim öylesine dr gel bakayım sana dedi bende tamam dedim ve bakında kalp atımı yok dedi şoklar içindeyim hiç bir belirti yok bende ve mayıs 10 da kürtajla aldılar 8 haftalıktı her şeyi oluşmuştu balımdı o benim ama bıraktı beni ben yine gideceğim allahım tekrar aynı duyguları yaşatacına eminim yererki istemesini bilelim dualardan geri kalmayalım arkadaşlar Allahım hepimizin gönlünde olanı hakkında hayırlı eylesin umudunuzu yitirmeyin

Merhaba arkadaşlar, son zamanlarda yoğun olarak burada vakit geçiriyorum. Buradaki başarı hikayelerini okudukça sanki acım bir nebze olsun hafifliyor. Bu zor ve zahmetli sürece henüz evliliğimizin 3. ayında iken baaşladık. Evlendiğimizde çocuk istiyorduk. O nedenle korunma gibi bir durumumuz söz konusu olmadı. Bu arada regl dönemim çok sancılı geçiyordu. Eşimde çocuk olmasına engeldir bir doktora git dedi. Bende birlikte gidersek olur dedim ve bizim yolculuğumuz burada başladı. Doktora birlikte gittik. Doktor önce erkeğe bakalım dedi ve o an söylediklerini hiç unutmuyorum "hemen vakit kaybetmeden tüp bebek yaptırmalısınız" dedi. Tam tamına 14 yıl oldu. Biz bu uğurda mücadele ediyoruz. 16 kez tüp bebek tedavisi yaptırdık. Bu tedavilere nasıl dayandın? nasıl bu kadar mücaadele ettin derseniz hepsi o mis kokulu yavrumuzu kucağımıza almka içindi.. Tam tamına 15 kez olumsuzlukla sonuçlandı. Her tedavi büyük bir yıkım, her tedavi tamiri mümkün olmayan derin yaralar bırakıyordu. Kendime daima soruyordum. Sen nasıl dayanıyorsun diye? işte bu özlem öyle böyle değil. İnsan evladını kucağına aldığı an herşeyi unutur sanırım. Tedavilerim olumsuz sonuçlandığı an kendi kabuğuma çekilirdim. kimselerle konuşmaz, kimseyi kabul etmez yorulup halsiz düşene kadar ağlar ağlar ve hep allaha dua ederdim. Hamile birini gördüğümde içimde depremler olurdu. Dayanamazdım. 16. kez tüp bebek tedavisine başlıyorum dediğimde ne ailemiz ne doktorlar inandı. Hepsi şaşkındı. Ciddi olmadığımızı düşünüyorlardı. Evet ciddiydik biran önce toparlanıp 16. tüp bebek tedavisine başlamalıydık. Yoksa dayanamıyordum. Sonunda tedavimize 2012 yılının hemen başında başladık. Yeni bir yıl yeni umutlar dedim. Çok inandım. Bu defa olacak diyordum. Transferim gerçekleşti. Beklemeye başladık. Hergün bebeğimle konuştum, onu yıllardır beklediğimi artık gelmesi için dualar ettiğimi anlattım. Sancılı süreç o 12 günlük bekleme dönemi nihayet son buldu. Sabah hastaneye gittik. Kan verdim ve öğleden sonra beklemeye başladık. Sonucu beklerken heyecandan fenalaştım. Ama eşimie hep gözümün önünde 3 , 4 ve 8 geçiyor diyordum. En nihayetinde beklediğimiz an geldi. Sonucumuz çıktı. Sonucu aldık ve hmene eşim cebine koydu. Öyle anlaşmıştık. Sonuca hastanede bakıp orada perişan olmayacaktık. Evde bakacaktık. O gün işe gitmediğim için kadın doğum doktorunun yanına işbaşı kağıdı vermesi için indik. Doktor bizi görünce hayırdır sonucunuz çıkmamış mı dedi? Bizde çıktığını söyledik ancak evde bakacağız dedik. Doktor şaşırdı neden böyle birşey yaptığımızı sordu. Anlattık. 15 kez olumsuz olduğunu yüreğimizin kaldıramayacağını ve o nedenle evde bakacağımızı söyledik. Doktor bir benim yüzüme baktı, bir bilgisayara ve kusura bakmayın ben eve kadar bu acı ile gitmenizi istemiyorum biranönce söylemeliyim, hamilesiniz, sonucunuz ise 34.8 dedi. Bunları anlatırken hala tir tir titriyorum. Nihayet hamileydim. Hüngür hüngür ağladım. Allaha dua ediyordum. Sonunda bu mutluluğu bana yaşatmıştı. Benimle birlikte eşimde ağlamaya başladı, doktor ağladı, hemşireler, hastalar. O günü unutamıyorum. O şaşkınlıklla eve geldik, inanamıyorduk. Doktorumuz kimyasal gebeliktir düşer kendinizi kaptırmayın dediği an yıkıldım ama yinede bebeğim beni bırakmaz diyordum. Ve öyle oldu bebeğim sıkı sıkı tutundu. Hamileliğimin 2. ayında bir rüya gördüm. Kutlu doğum haftasında bir oğulla müjdelendiğim söyleniyordu. Adıda HAKTAN olsun denmişti. Eşime anlttım, oğlumuz olursa koyarız merak etme dedi. 3. ayında oğlumuz olacağını öğrendik ve adı şimdiden hazırdı. HAKTAN ARMAĞAN. Hayatımın en mutlu anlarını geçiriyordum, bir yandanda hep korkuyordum. Allaha hep dua ediyordum. Hayırlısı ile sağ salim kucağıma alayım diye. Tam tamına 6 aylık olmuştu. Öyle güzel bir hamile olmuştum ki anlatamam. Karnımı gördükçe şükrediyordum. Bu mucizeyi bize tattırdığı için. Ayrıntılı ultrasonda doktor hanım artık hamileliğin tadını çıkarmamı söyledi. Herşey çok güzel ve çok sağlıklı bir oğlun var demişti. Taaki 1 hafta sonrası o kara gün gelip çatana kadar. Birgün önce ayağımın biri şişti. eşim doktora git belki önemli birşeydir dedi. Bu arada kan pıhtılaşmasından dolayı devamlı iğne vurunuyordum. Doktorumu aradım ve durumu anlattım. Hemen hastaneye gitmem gerektiğini söyledi. Bende sabah erkenden hastaneye gittim. Doopler çekilmesi gerekiyor dediler. Önemli birşey yoktur ama içimiz rahat etsin dediler. Beklerken bir baktım eşim gelmiş. Neden geldin diye sordum hiçç dedi. İçimde bir sıkıntı oldu duramadım çıktım geldim dedi. Ne tesadüftür ki benimde içimde sıkıntı var dedim. Ultrasona girmek istiyorum dedim. Doktorlar ayakta dolaşmam gerektiğini söyleyip doğum salonuna yatmam için gönderdiler. Doğum salonunda yatarken doktor olan bir arkadaşımla karşılaştım. Hemen ona ultrasona girmem gerektiğini söyledim. Gel telaşlanma hemen bakalım dedi ve beni ultrasona aldı. Ultrasona bakarken birden renginin değiştiğini farkettim. Birşeşymi var dedim ama olmadığını söyledi. İçim tuhaftı. Sonra birbaşka doktor 16. tüp bebek yaptıranın kim olduğunu merak ediyor birde onu arayım gelsin dedi. Doktor geldi o ultrasona baktı ve anında rengi bembeyaz oldu. Anladım birşeyler oluyordu. Yinede söylemediler. Sonra yatağıma gönderdiler beni. Bense onları takibe almıştım. Belki birşey duyarım diye. Biran "yazık bu acı nasıl söylenir ki" dediğini duydum. Apar topar yanlarına gittim. Enson hatırladığım şey Haktan oğlum dedim. Oraya bayılıp kalmışım. Kendi doktorum geldi. Üzgünüm yapacak birşey yok, oğlunuzun kalbi durmuş dedi. Oğlumun kalbi ile birlkete benimde kalbim durmuştu. Tüm hayallerim, umutlarım, sevinçlerim herşey biranda uçup gitti.Oğlumu kaybettim. İşte arkadaşlar benimde hikayem bu. Bu acıya nasıl dayanılır bilmiyorum. Bu acıyı ben yaşadım Allah sizlere yaşatmasın. Hepinizin çocuklarını sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin. HAKTAN ARMAĞAN dedim ve hakka armağan verdim. Oğlum sayuesinde nefes alıyormuşum. Nolurrsunuz benim için dua edin. Sabır ve dayanma gücü versin. Oğlumu kaybedeli tam tamına 26 gün oldu. Acım hergeçen gün katbekat artıyor. Allaha emanet olun.

X