5,5 yıılık evliyim. Adet düzensizliği olduğu için çocuk sahibi olma konusunda sıkıntı yaşayacağımı düşünüyordum. Düşüncelerimde yanılmadım. Ekonomik koşullarımızın düzelmesini bekledik. Çok şükür düzeldi ve biz bebek yapmaya karar verdik. Anadolu Sağlık Merkezi' ne gittik. Bazı testler istediler. Hepsini yaptırdık. Sakarya' da anestezi altında rahim filmi çektirdim. Tüplerin yapışık olduğu rapor edildi. Sakarya' da diğer bir özel hastanede laporoskobi yapıldı ve kanallardan biri açıldı. Diğerinin alınması gerektiği söylendi. ancak ben ameliyattayken eşime sormuşlar ve o izin vermemiş. NOT: Kesinlikle ameliyat öncesi olasılıklar hakkında doktorunuzla görüşün. Sonra ameliyat raporu verildi. Rapora göre tüplerden biri hala kapalıydı. Anadolu Sağlık Merkezi' ndeki doktoru aradım. Neden bana danışmadan ameliyat oldun diyince oraya gitmemeye karar verdim. Bu siteden Ulun bey' in çok iyi bir doktor olduğunu okuyunca oraya yöneldik. 2010 yılı temmuz ayında ilk kez gittik. Yine tahliller verdi. Hepsini yaptırdık. Rahim filmini ise anestezi almak istemediğimdne çektirmek istemiyordum. Ancak Umut Tüp Bebek merkezindeki Neslihan Hanım Şişli Ekomar' ı tavsiye etti. Umut Tüp bebek randevuyu bizim adımıza aldı. Hem kalite hem de fiyat çok uygundu. Şişli Ekomar' da o çok korktuğum filmi gayet rahat bir şekilde çektirdim. Ancak çıkan rapor ile ameliyat raporu ile tamamen uyumsuzdu. Anlamıştım ki boşuna ameliyat olmuşum:) Ulun bey aşılama ile zaman ve para kaybetmektense tüp bebeği tavsiye etti. Zaten biz de aşılama istemiyorduk. O stresi çekemezdik. Sonra bizim kariyer hevesi ağır bastı ve 2 sene daha ertelemeye karar verdik. Ancak bir akşam otururken eşim birden "işler bitmez biz çocuğu yapalım" dedi. Tam da adetimin 1. günüydü. Hemen Umut Tüp Bebek merkezini arayıp reçeteyi istedik. Ve 2 gün sonra tedaviye başladık. İğneler,ilaçlar derken yumurtalar toplandı. 9 tane yumurtadan 6 sı istenilen büyüklükteydi. Ancak sadece 2 tanesi kaliteliydi. Çok şükürki o iki tane sağlıklı şekilde bölündü. Transfer yapıldı. İlk 3 gün sırt üstü yatarak dinlendim. Ancak hep yatmadım. Kalkıp dolaştım. Üç gün sonra 2 gün daha dinleneyim dedim. Temizlik hariç her işimi (yemek, bulaşık, çamaşır) kendim yaptım. Uzun bir bekleyişin ardından bugün test yaptırdım. Sonuç pozitif çıktı:))) Allah herkese nasip etsin ve hepimize bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin. Doktorumu aradım. Sonucu söyledim. Hayırlı olsun dedi. 10 gün daha iğne ve ilaç kullanıp ultrason için yanına gitmemi istedi. İnşallah kese boş değildir. Her aşama ayrı bir stres. İnsan tam olarak sevinemiyor bile. Ben eses sevincimi ultrasondan sonra yaşayacağım inşallah. Sizlere tavsiyem -elinizde değil biliyorum ama- çok tasalanmayın. Kendinize bir uğraş bulun. Ve dua edip olacağına inanın. Olmazsa da herşeyde bir hayır vardır diye düşünün. Hayatın merkeznine kendinizi koyun. Sizi üzen kişileri ve olayları etrafınızdan uzak tutun. Allah hepimizin yardımcısı olsun.