tüp bebekte başarı hikayeleri... hep buraya yazmanın hayalini kurdum. bunun için kıstasım her zaman eve bebek getirmek oldu. ne ilk gebelliğimde ne de bu ikinci gebeliğimde buraya yazmadım. hep korktum hep ürktüm.
azosperm ile başlayan yolculuğumuz 5 bin sperm bulunmasıyla hemen tüp bebek yolculuğuna dönüştü. ilk denememde 4 embriyo ile tek gebelik elde edildi. ancak stres, bebeğe aşırı bağımlılık belki de kader bebeiğimle doğuma uzanan yolculuğum yarıda kaldı. sonrasında tekrar kürler, ilaçlar, eşime yüklenen hormonlar, her hamile kadın gördüğümde, her çocuğuna kötü davranan anne baba haberinde, her ninni duyuşunda kafanı duvarlara vura vura kendine zarar vermeler vs. vs. o zamanlar sabır kelimesi ne kadar anlamsız ne kadar boştu.
yolum kadınlar kulubüyle umut tüp bebeğe uğradı. tek embriyo yasası yeni çıkmıştı. o kadar çok ikiz kaybı okudum ki, o kadar perişan anneleri gördüm ki embriyo sayısının benim kararıma bırakılmaması beni müthiş rahatlatmıştı. tek embriyo olacak o da benim olacaktı. ancak gidişat kötüydü. 29 yaşımda olmama rağmen yumurtalarım yarısı gelişmemişti. oysaki ilk gebeliğimde 24 yumurta ile ohss bile olmuştum. geriye kalan 7 sinin de 3 döllendi. neyse 3 döllenen yumurta ile yoluma devam ederken bir bebeğimde beni terk etti. 2. gün iki tane elimde kaldı. doktorun 2. gün transferi görüşü beni çıldırtmıştı. halbuki 5. güne gidecekti. blast olacaktı. yapamam dedim. bu gün olmaz bari 3. gün olsun dedim. doktorum kabul etti. 3. gün tek embriyo ile 10. gün pozitifi idrarda gördüm. sabat saat 4 te korka korka yaptığım idrar testi ile eşimi uyandırdım. sadece alnımdan öpüp "hayırlısı olsun dedi" arkasını döndü ve ağladı. ben de aynı şekilde.
rabbim böyle ağlamaları herkese nasip etsin.
oğlum 9 ayda içimde büyüdü büyüdü kocaman oldu. bu süreçte umut oldu, korku oldu, kanamlarla sabaha kadar ağlamalar hastane de yatmalar vs. vs. hepsi oldu. 26 martta da oğluşum dünyaya geldi. arkama bakıyorum da o anları yaşayan ben değilim adeta. sevdiğim bir komşum yaşadı yaşandı bitti sanki. bebeğiniz olmaz, donöre ne dersiniz, evlatlık alsanız ya vs. lafları bir uğultuymuş meğer. sabır önemli bir şeymiş meğer. birine allah sabır versin derken çok büyük bir dua ediyormuşuz meğer. meğerler kadar bir çok keşkelerim de oldu. keşke kendimi o kadar hırpalamasaydım, etrafıma o kadar zarar vermeseydim, yardım etmek isteyenleri iğnelemekle suçlamasaydım ama bunları yeni yeni görüyorum. dünya güzeli boncuk gözlü oğluşum bana yeni bir hayat verdi
Eki Görüntüle 171659 . inşallah hepiniz bu duyguyu tadarsınız.rabbim hepimizin yardımcısı olsun. lütfen sabır sabır sabır.