Tüp Bebek Deneyimleri Tüp Bebek Başarı Hikayeleri

selam arkadsler ben antalyadan benım kanal fılmı sonucunda kanalların tıkalı dedıler ve tup bebek ıcın arstırmalara basladım sımdı akdnz unv.de laporoskopı ve hıstereskopi dedıler rapor ıcın once denemeeler sart mıs ne yapsam bılmıyorum lutfen bana yardımcı olun anlatın arkadslar.....

canım benim bende senin gibi laparoskopi ve histeroskopi çektirdim ve iki sefer aşılama yaptım aslında rapor için üç aşılama şart fakat doktorum bana bu konuda yardımcı oldu ve raporumu yazdı.Bence laparoskopi ve histeroskopi çektir bazen bu işlemlerden sonra kanallar açılabiliyormuş benim olmadı ve ben tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi oldum.İnşallah buna gerek kalmadan hamile kalırsın Allah yardımcın olsun.

selam arkadsler ben antalyadan benım kanal fılmı sonucunda kanalların tıkalı dedıler ve tup bebek ıcın arstırmalara basladım sımdı akdnz unv.de laporoskopı ve hıstereskopi dedıler rapor ıcın once denemeeler sart mıs ne yapsam bılmıyorum lutfen bana yardımcı olun anlatın arkadslar.....

benimde her iki tüpümde tıkalı laparoskopi oldum rahimde yapışıklık varmış temizlediler fakat tüplerim açılmadı dr. ların yönlendirmesiyle hiç aşılama falan denemeden direk tüp bebek tedavisi gördüm

Merhaba

yaklaşık 7 senelik evliyim 2 senedirde bebeğim olsun çok istiyordum çeşitl, doktorlara gittim hepsi kendince birşeyler söylüyor işte hiç şansın yok tüplerrin tıkalı ameliyat bir sürü şey yani

oldum laparokopi ile kistim vardı onu aldılar sözde 2 hafta sonra kontrol gittiğimde yine kistimin orda olduğunu ve tekrar ameliyat olacağımı söylediler tabiki eşim bu duruma ciiden fazlasıyla sinirlendi o doktorla hiç bir iletişimiz kalmadı tabi benim buarada ağlamalarım feryatlarım anlatamam allah kimseye yaşatmasın rabbim

daha sonra bahçeci kliniğne mustafa bahçeciden randevu aldım tamamen hislerimle ve internetten araştırarak gittim yaklaşık 8 ay önce ilk kez gittim duruma baktı sonuçlar herşeyi değerlendirdi ve rahim röntgeni istedi çektirdim sağ tüpm tıkalı sol tüp açık dedi ve %10 şansın var kendin dene 5 6 ay bekleyelim dedi evimize geldik tabiki her ayın sonunda büyükbir hayal kırıklığı ağlama krizleri zordu yani 2010 aralık 21 de tekrar gittim mustafa beye ve başlayalım dedim adetimden 21 gün sayarak 10 ocakta lucrine başladım sonrasında pregon ve merional ve sonrasında çatlatma iğnesi
artık giderek heyecan basıyordu 3 şubatta yumurta toplama işlemi yapıldı top 28 adet yumurta toplanmış doktorum çok ii adet dedi fakat kalitesi çok daha önemli tabi anastezi altında yapılıyor bu işlem ama benim için zor geçti aşırı midem bulandı çok ağrım oldu ve o gece klinikte kaldım ama inanılmaz bir ekip var orda hepsi çok iilerdi sonra beklenen an 8 şubatta transferim oldu blast dediler %50 şans verdiler bebeğime transfer işleminden sonra yarım saat dinlendikten sonra gönderdiler evimize geldik ben çalışıyorumsürekli ayakta bir işim var neyse 3 gün dinlen dediler
allahım dedim bebeğim banaa sıkı sıkı tutunsun beni bırakmasın diye çok dua ettim neyse 1 hafta geçti transferin üstünden dayanadım çubuk test aldım yaptım sonuç pozitif ti şaşırdım gözlerimden yaşlar sicim gibi anlatamam çok garipti 2 gün daha bekledim kimseye söylemedim transferimden 10 gününde kan testi yaptırdım değerim 135 çıktı anlamadım 21 şubat kliniğin bana verdiği test tarihiydi o günkü kan testim ise 340 çıktı yani 2 gün içersinden 2 katlanmıştı sonra doktorumu aradım hamilesin gözün aydın dediler 7 marta randevu verdiler 1 haftamız kaldı ilk kontrolmüz olacak inşallah hem kesesini görüp kalp atışlarını dinleriz allahında izniyle benim yani bizim hikayemiz de buydu ,
rabbim isteyen herkese versin kimsenin kucağını boş bırakmasın ve en önemlisi allahtan herşeyin hayırlısını isteyelim
allaha emanet olun kucaklarımız bebişlerle dolsun...:KK9:

Merhaba

yaklaşık 7 senelik evliyim 2 senedirde bebeğim olsun çok istiyordum çeşitl, doktorlara gittim hepsi kendince birşeyler söylüyor işte hiç şansın yok tüplerrin tıkalı ameliyat bir sürü şey yani

oldum laparokopi ile kistim vardı onu aldılar sözde 2 hafta sonra kontrol gittiğimde yine kistimin orda olduğunu ve tekrar ameliyat olacağımı söylediler tabiki eşim bu duruma ciiden fazlasıyla sinirlendi o doktorla hiç bir iletişimiz kalmadı tabi benim buarada ağlamalarım feryatlarım anlatamam allah kimseye yaşatmasın rabbim

daha sonra bahçeci kliniğne mustafa bahçeciden randevu aldım tamamen hislerimle ve internetten araştırarak gittim yaklaşık 8 ay önce ilk kez gittim duruma baktı sonuçlar herşeyi değerlendirdi ve rahim röntgeni istedi çektirdim sağ tüpm tıkalı sol tüp açık dedi ve %10 şansın var kendin dene 5 6 ay bekleyelim dedi evimize geldik tabiki her ayın sonunda büyükbir hayal kırıklığı ağlama krizleri zordu yani 2010 aralık 21 de tekrar gittim mustafa beye ve başlayalım dedim adetimden 21 gün sayarak 10 ocakta lucrine başladım sonrasında pregon ve merional ve sonrasında çatlatma iğnesi
artık giderek heyecan basıyordu 3 şubatta yumurta toplama işlemi yapıldı top 28 adet yumurta toplanmış doktorum çok ii adet dedi fakat kalitesi çok daha önemli tabi anastezi altında yapılıyor bu işlem ama benim için zor geçti aşırı midem bulandı çok ağrım oldu ve o gece klinikte kaldım ama inanılmaz bir ekip var orda hepsi çok iilerdi sonra beklenen an 8 şubatta transferim oldu blast dediler %50 şans verdiler bebeğime transfer işleminden sonra yarım saat dinlendikten sonra gönderdiler evimize geldik ben çalışıyorumsürekli ayakta bir işim var neyse 3 gün dinlen dediler
allahım dedim bebeğim banaa sıkı sıkı tutunsun beni bırakmasın diye çok dua ettim neyse 1 hafta geçti transferin üstünden dayanadım çubuk test aldım yaptım sonuç pozitif ti şaşırdım gözlerimden yaşlar sicim gibi anlatamam çok garipti 2 gün daha bekledim kimseye söylemedim transferimden 10 gününde kan testi yaptırdım değerim 135 çıktı anlamadım 21 şubat kliniğin bana verdiği test tarihiydi o günkü kan testim ise 340 çıktı yani 2 gün içersinden 2 katlanmıştı sonra doktorumu aradım hamilesin gözün aydın dediler 7 marta randevu verdiler 1 haftamız kaldı ilk kontrolmüz olacak inşallah hem kesesini görüp kalp atışlarını dinleriz allahında izniyle benim yani bizim hikayemiz de buydu ,
rabbim isteyen herkese versin kimsenin kucağını boş bırakmasın ve en önemlisi allahtan herşeyin hayırlısını isteyelim

arkadaşım rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin :nazar::emir_bebek: bende tüplerim tıkalı olduğu için ameliyat oldum. kisti çıkardık, tüplerin açıldı dediler. ardından 2 aşılama malesef negatif..şuan tüp bebek tedavisindeyim, salı günü yumoşlar toplanıcak..bana önerebileceğin şeyler varmı?

arkadaşım rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin :nazar::emir_bebek: bende tüplerim tıkalı olduğu için ameliyat oldum. kisti çıkardık, tüplerin açıldı dediler. ardından 2 aşılama malesef negatif..şuan tüp bebek tedavisindeyim, salı günü yumoşlar toplanıcak..bana önerebileceğin şeyler varmı?

cnm benim doktorum aşılamyı hiç önermedi gereksiz para kaybı olduğunu söyledi ama benim 1 tüpüm tamamen tıkalı olduğu için direk tüp bebekte karar kıldık...
önce allaha rabbime sonra doktoruna güven dediklerini uygula kalbini ferah tut transferden sonra bebeğinin varlığına inan allahım gönlüne göre versin...

Öncelikle herkese selamlar arkadaşlar.Çoktandır yani 7 yıldır kaleme almayı düşündüğüm bir yazıydı bu hala inanamıyorum bunu yazabilmeme

Uzun yorucu ve sıkıcı bir hikayem vardı arkadaşlar.İnfertilite yani kısırlıkla ilgili olabilecek ne var ise bende vardıama gerçekten vardı ve şunlardı

1.spontan denemem negatif

2.Klomen ve gonol-f ile doğal siklusla deneme 5 ay negatif

3.Hsg yani rahim filminde tüplerdeki dağılımın yetersiz olduğu ortaya çıktı

4.Yine aynı filmde rahimde bir perde yaniİ SEPTUM adı verilen rahim anomalisinin ortaya çıkması
5.Hemen ardından laparoskopi ve histereskopi ile septumun alınması(GÜYAA ALINDI?)yani 1. septum ameliyatı yapıldı

6.Aynı ameliyatta tüpler tamamen dejenere olmuş sol tüp tamamen kapalı açılamadı sağ tüp hafif açıldı ama fimbria adı verilen saçaklar işlevini yitirmiş

7.Hani belki diyerek yapılan 1 aşılama sonuç negatif

8.Tüp bebek tedavisine başladığım an kanallarımın sıvıyla dolması yani hidrosalpenks ki bu da micro yapılsa bile kanallardan akan sıvı tutunmayı engelliyormuş .dr tüpleri tamamen alalım dedi cesaret edemedim en azından 1 kez micro denemek istedim

9.Herşeye ragmen ilk microya başladım 15 tane yumurta ama benim tüpler Macar salamı kadar olmuş ki normalde saç teli kalınlığında falan oluyo

10.yumurta toplanacağı gün salpenjit oldum toksik şok geçirdim nabız 1 tansiyon 2 bilincim kapalı bir biçimde hastaneye yetiştirildim.Tüplerimden çıkan sıvı akciğerime kadar çıktı ve 15 gün yoğun bakımda yatmak zorunda kaldım yani ölümden döndüm

11.Buna rağmen yumurta toplandı ve embriyo oluştu dr um embriyoları donduralmı sen tamamen iyileşince 2 ay sonra dondurulmuş embriyo transferi yaparız dedi ok dedim

12.Bu arada tüplerim ameliyatla alındı.Ve bu ameliyat arkadaşlar beni o kadar çok etkildedi ki psikolojik anlamda.Yani düşünsenize tüplerim varken her regl tarihini heyecanla beklerdim tabi acaba hamile miyim diye.Artık o umudum ve heyecanım bile kalmicaktı .Aklıma o an çok acı bi düşünce ama sokaklarda kısırlaştırılan kediler vardır ya o geldi.Tüplerimin olması bana bi artı getirmiyordu bebeğimin olması anlamında belki ama alınmasıyla da sonsuza dek spontan ya da aşılamayla dahi gebe kalma şansımı kaybetmem anlamına geliyordu ve öyle de oldu alındı.

14 Bu arada polikistik over sorunu ovarian drilling yöntemiyle çözülmeye çalışıldı

15.Ayrıca 2 mm kalınlığında nurtopu gibi bir endometriozis im de ortaya çıktı(ŞAKA GİBİ DEĞİL Mİ HERŞEY?? YA DA LANETLENMİŞİM GİBİ AMA DURUN DAHA BİTMEDİ)

15.Eşimin spermlerinde şekil bozukluğu ortaya çıktı.İlk test yaptırdığımız labaratuar maalesef problem yok raporu vermişti ama ardından farklı 2 tüp bebek merkezinde yapılan test sonucunda eşimin spermlerinin sadece yüzde ikisi normal çıktı düşünebiliyor mususuz?

16.Dondurulmuş embriyoların transferi için hazırlanırlen ki sabah erkenden kalktım yatağımı dahi hazırladım dönünce uzanırım diye hastaneden gelen tel şu:maalesef gelmenize gerek kalmadı 8 adet embriyo çözünme esnasında canlılığını yitirdi…… hala şaka gibi değil mi???*

17.Farklı bir merkezde 1 yıl sonra tedaviye başladım her şey gayet güzel 7 embriyo var 3 ü transfer edildi ama sonuç negatif

18.Yine aynı merkezde 3 ay sonra tüp bebek tedavisine başladım ve 16 yumurta oluştu.Yumurta toplandığı gün bir felaket daha PREGNYL iğnesi bozuk çıktı ve 16 yumurta da boş çıktı EVET kabus devam ediyo arkadaşlar ve hala bitmedi…ve hala şaka gibi tedavi iptal

19.Bu arada ben majör depresyon geçirdim ve antidepresan zehirlenmesi yaşadım bütün bu olanlardan sonra
20.Herşeyi bırakmaya karar verdim ve tedavi falan hepsini noktaladım ve o sayfayı sonsuza kadar kapattım.

21.Ancak eşimin ve çevremin yoğun ısrarı ile bulunduğum ilin dışında farklı bir ilde tedaviye başladım.
22.Tedaviye başlamadan önce ön görüşme için dr muayinesine gittim ve giderken daha önce yapılan septum ameliyatının kamera kaydını usb ye yükleyip dr a gösterdim .yeni bi şok daha bana yapılan ilk septum ameliyatında septumun yeni rahimdeki perdenin çook az bir kısmını almışlar ve devasa bir septum hala duruyormuş

23.DR um bu şekilde ben transfer yapsam dahi yine tutunmaz ve muhtemelen tutunmayış sebebi septum olmuş dedi.Yoksa şimdiye kadar tutardı yanıtını verdi

24.Tekrardan septum yani 2. septum ameliyatı oldum.Ve 2 ay sonra tedavime başlandı

25.Herşey gayet yolunda gitti.Şu an mıııı??? HAMİLEYİİİİİİİİİİİİİİİİİMMMM şimdi öğrendim bugün ve sizinle paylaştım.. 12. gün beta hcg 465

Düşünebiliyor musunuz bu kadar olumsuzluktan kabus gibi geçen anlardan sonra bu yazıyı yazarken gözlerimden yaşlar süzülüyor inanın….
Kimse asla ve asla umudunu yitirmesin ve negatif düşünmesin.ŞUNU FARKETTİM ARKADAŞLAR yaşamış olduğum bütün olumsuzlukları düşünüş şeklim sebebiyle fark etmeden de olsa ben çektim..Şöyle ki dr a dondurulmuş embriyo transferinden 1 gün önce soruyorum acaba embriyolar çözünürken canlılığını kaybedebilir mi diye??Dr hayır diyor senin embriyoların grade 1 yani 1. kalite diyo.1 gün sonra 8 embriyo birden çözünme esnasında yok oluyo..

Diğer merkezde yumurta toplamaya yani opu ya inerken asansörde hemşireye soruyorum Acaba bende boş folikül sendromu olabilir mi diye?hemşire hayır diyo bu sendrom diğer microlarda da ortaya çıkardı olsaydı diyo_OPU YAPILIYOOO 30 milyonluk pregnyl iğnesinin bozuk çıkması yüzünden bütün foliküllerim boş çıkıyoo inanabiliyor musunuz??ve tedavi iptal

O nedenle lütfen neyi düşünürseniz onu bir süre sonra çekiyorsunuz ve biliyorsunuz evren nötrdür arkadaşlar hayatımızın da pozitif ya da negatif olmasında bizim düşünce kalıplarımız çok ama çok önemli.Bunu son tedavimde yani hamile olduğum tedavimde artık idrak ettim fark etmekten ziyade.

Bu arada bana sormak istediğiniz ne varsa seve seve yanıtlarım arkadaşlar her konuda hamilelik belirtileri dr vb konularda

HOŞÇAKALIN

Öncelikle herkese selamlar arkadaşlar.Çoktandır yani 7 yıldır kaleme almayı düşündüğüm bir yazıydı bu hala inanamıyorum bunu yazabilmeme

Uzun yorucu ve sıkıcı bir hikayem vardı arkadaşlar.İnfertilite yani kısırlıkla ilgili olabilecek ne var ise bende vardıama gerçekten vardı ve şunlardı

4.Yine aynı filmde rahimde bir perde yaniİ SEPTUM adı verilen rahim anomalisinin ortaya çıkması
5.Hemen ardından laparoskopi ve histereskopi ile septumun alınması(GÜYAA ALINDI?)yani 1. septum ameliyatı yapıldı

6.Aynı ameliyatta tüpler tamamen dejenere olmuş sol tüp tamamen kapalı açılamadı sağ tüp hafif açıldı ama fimbria adı verilen saçaklar işlevini yitirmiş

8.Tüp bebek tedavisine başladığım an kanallarımın sıvıyla dolması yani hidrosalpenks ki bu da micro yapılsa bile kanallardan akan sıvı tutunmayı engelliyormuş .dr tüpleri tamamen alalım dedi cesaret edemedim en azından 1 kez micro denemek istedim

9.Herşeye ragmen ilk microya başladım 15 tane yumurta ama benim tüpler Macar salamı kadar olmuş ki normalde saç teli kalınlığında falan oluyo

10.yumurta toplanacağı gün salpenjit oldum toksik şok geçirdim nabız 1 tansiyon 2 bilincim kapalı bir biçimde hastaneye yetiştirildim.Tüplerimden çıkan sıvı akciğerime kadar çıktı ve 15 gün yoğun bakımda yatmak zorunda kaldım yani ölümden döndüm

11.Buna rağmen yumurta toplandı ve embriyo oluştu dr um embriyoları donduralmı sen tamamen iyileşince 2 ay sonra dondurulmuş embriyo transferi yaparız dedi ok dedim

12.Bu arada tüplerim ameliyatla alındı.Ve bu ameliyat arkadaşlar beni o kadar çok etkildedi ki psikolojik anlamda.Yani düşünsenize tüplerim varken her regl tarihini heyecanla beklerdim tabi acaba hamile miyim diye.Artık o umudum ve heyecanım bile kalmicaktı .Aklıma o an çok acı bi düşünce ama sokaklarda kısırlaştırılan kediler vardır ya o geldi.Tüplerimin olması bana bi artı getirmiyordu bebeğimin olması anlamında belki ama alınmasıyla da sonsuza dek spontan ya da aşılamayla dahi gebe kalma şansımı kaybetmem anlamına geliyordu ve öyle de oldu alındı.

14 Bu arada polikistik over sorunu ovarian drilling yöntemiyle çözülmeye çalışıldı

15.Ayrıca 2 mm kalınlığında nurtopu gibi bir endometriozis im de ortaya çıktı(ŞAKA GİBİ DEĞİL Mİ HERŞEY?? YA DA LANETLENMİŞİM GİBİ AMA DURUN DAHA BİTMEDİ)

15.Eşimin spermlerinde şekil bozukluğu ortaya çıktı.İlk test yaptırdığımız labaratuar maalesef problem yok raporu vermişti ama ardından farklı 2 tüp bebek merkezinde yapılan test sonucunda eşimin spermlerinin sadece yüzde ikisi normal çıktı düşünebiliyor mususuz?

16.Dondurulmuş embriyoların transferi için hazırlanırlen ki sabah erkenden kalktım yatağımı dahi hazırladım dönünce uzanırım diye hastaneden gelen tel şu:maalesef gelmenize gerek kalmadı 8 adet embriyo çözünme esnasında canlılığını yitirdi…… hala şaka gibi değil mi???*

17.Farklı bir merkezde 1 yıl sonra tedaviye başladım her şey gayet güzel 7 embriyo var 3 ü transfer edildi ama sonuç negatif

18.Yine aynı merkezde 3 ay sonra tüp bebek tedavisine başladım ve 16 yumurta oluştu.Yumurta toplandığı gün bir felaket daha PREGNYL iğnesi bozuk çıktı ve 16 yumurta da boş çıktı EVET kabus devam ediyo arkadaşlar ve hala bitmedi…ve hala şaka gibi tedavi iptal

19.Bu arada ben majör depresyon geçirdim ve antidepresan zehirlenmesi yaşadım bütün bu olanlardan sonra
20.Herşeyi bırakmaya karar verdim ve tedavi falan hepsini noktaladım ve o sayfayı sonsuza kadar kapattım.

21.Ancak eşimin ve çevremin yoğun ısrarı ile bulunduğum ilin dışında farklı bir ilde tedaviye başladım.
22.Tedaviye başlamadan önce ön görüşme için dr muayinesine gittim ve giderken daha önce yapılan septum ameliyatının kamera kaydını usb ye yükleyip dr a gösterdim .yeni bi şok daha bana yapılan ilk septum ameliyatında septumun yeni rahimdeki perdenin çook az bir kısmını almışlar ve devasa bir septum hala duruyormuş

23.DR um bu şekilde ben transfer yapsam dahi yine tutunmaz ve muhtemelen tutunmayış sebebi septum olmuş dedi.Yoksa şimdiye kadar tutardı yanıtını verdi

24.Tekrardan septum yani 2. septum ameliyatı oldum.Ve 2 ay sonra tedavime başlandı

25.Herşey gayet yolunda gitti.Şu an mıııı??? HAMİLEYİİİİİİİİİİİİİİİİİMMMM şimdi öğrendim bugün ve sizinle paylaştım.. 12. gün beta hcg 465

Düşünebiliyor musunuz bu kadar olumsuzluktan kabus gibi geçen anlardan sonra bu yazıyı yazarken gözlerimden yaşlar süzülüyor inanın….
Kimse asla ve asla umudunu yitirmesin ve negatif düşünmesin.ŞUNU FARKETTİM ARKADAŞLAR yaşamış olduğum bütün olumsuzlukları düşünüş şeklim sebebiyle fark etmeden de olsa ben çektim..Şöyle ki dr a dondurulmuş embriyo transferinden 1 gün önce soruyorum acaba embriyolar çözünürken canlılığını kaybedebilir mi diye??Dr hayır diyor senin embriyoların grade 1 yani 1. kalite diyo.1 gün sonra 8 embriyo birden çözünme esnasında yok oluyo..

Diğer merkezde yumurta toplamaya yani opu ya inerken asansörde hemşireye soruyorum Acaba bende boş folikül sendromu olabilir mi diye?hemşire hayır diyo bu sendrom diğer microlarda da ortaya çıkardı olsaydı diyo_OPU YAPILIYOOO 30 milyonluk pregnyl iğnesinin bozuk çıkması yüzünden bütün foliküllerim boş çıkıyoo inanabiliyor musunuz??ve tedavi iptal

O nedenle lütfen neyi düşünürseniz onu bir süre sonra çekiyorsunuz ve biliyorsunuz evren nötrdür arkadaşlar hayatımızın da pozitif ya da negatif olmasında bizim düşünce kalıplarımız çok ama çok önemli.Bunu son tedavimde yani hamile olduğum tedavimde artık idrak ettim fark etmekten ziyade.

Bu arada bana sormak istediğiniz ne varsa seve seve yanıtlarım arkadaşlar her konuda hamilelik belirtileri dr vb konularda

HOŞÇAKALIN

cnm çok sevindim bende çok olumsuzluklar yaşadım ama sonuç mükemmel oldu şuanda hamileyim bende 7 marta ilk kontrolümüz var allahında izniyli inşallah kesesini görüp kalbinide duyarız inşallah

benim kasıklarımda ağrım oluyo sanki adet olacakmışım gibi bazen korkuyorum benim 14.gün değerim 340tı ii bi değerdir inşallah

Merhaba

heyecanla okudum hikayenizi ve gerçekden çok sevindim Allah tamamına erdirsin,tebrikler:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

HOŞÇAKALIN

Şu yaşadığınız olayların sonunda mutlu haberinizi aldığıma çokkkkkkkk sevindim.Bebeğinizi kucağınıza sağlıkla,sıhhatle,neşeyle tüm sevdikleriniz yanınızda alın inşallah...İnsan anne olmayı ancak bu kadar hak eder herhalde:))

HOŞÇAKALIN

Canım valla hikayeni okuken şok oldum.Allah sana nasıl bir sabır vermiş. Şu anki pozitif sonucuna kendim almış gibi sevindim. 3 ay önce bende 3 denememde pozitif sonuç almıştım. Şans bu ya Tek embriyo tuttu ama tek yumurta ikizlerimiz oldu. Yine şansımıza İkizden İkize kan Tranfizyonu Sendromu başımıza geldi kalpleri durdu. Ama senin hikayenin yanında bizimki çok hafif kalıyor. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. Güzel haberlerini yazmaya devam ette banada umut olsun. Nazar değmesin:nazar:

Canım valla hikayeni okuken şok oldum.Allah sana nasıl bir sabır vermiş. Şu anki pozitif sonucuna kendim almış gibi sevindim. 3 ay önce bende 3 denememde pozitif sonuç almıştım. Şans bu ya Tek embriyo tuttu ama tek yumurta ikizlerimiz oldu. Yine şansımıza İkizden İkize kan Tranfizyonu Sendromu başımıza geldi kalpleri durdu. Ama senin hikayenin yanında bizimki çok hafif kalıyor. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. Güzel haberlerini yazmaya devam ette banada umut olsun. Nazar değmesin:nazar:

merhaba arkadaşım inan ki şuan hem şok oldum hikayeni dinlerken hem de çokk sevindim neler yaşamışsın sen öle ben de kendimi çok şanssız buluyodum artık negatif düşünmücem bana inan ki çok moral oldun sen şuanda 3.tedavimize başladık 3.iğne mi oldum bugün sabrına hayran kaldım ve seni tebrik ediyorum inşallah bebeğini sağlıkla alırsın kucağına canım:KK19:

merhaba arkadaşım inan ki şuan hem şok oldum hikayeni dinlerken hem de çokk sevindim neler yaşamışsın sen öle ben de kendimi çok şanssız buluyodum artık negatif düşünmücem bana inan ki çok moral oldun sen şuanda 3.tedavimize başladık 3.iğne mi oldum bugün sabrına hayran kaldım ve seni tebrik ediyorum inşallah bebeğini sağlıkla alırsın kucağına canım:KK19:

ahh canım fergizaya yazıcağıma sana yazdım kusura ene kısa zamanda hamilelilk haberini alırız canım inşallah:KK49:

selamlar

öncelikle rabbim isteyen herkese bebek nasip etsinn..

ben tam 7 yıl bekledim

ilk bebek istediğimde 4 aylık evliydim hemen hamile kalırım sanıyordum ama düşündüğüm gibi olmadı 8 ay denemelerimizin sonucu hep kırmızılardı:KK43:
1 yıllık evli oldugumda ilk dr gittim dr ultrasonda baktıktan sonra hiç bi sorunumun olmadıgını söyledi eşiimden sperm testi istedi sperm sonuçlarımız çok iyi çıkmadı eşimde varikosel vardı ameliyat oldu daha sonraki sperm testimiz normal değerlerde çıktı artık bi sorun yoktu ama genede bebiş gelmiyordu yumurta takiplerine başladım sayısını bile hatırlamıyorum defalarca yumurta takibi gördüm hepsi negatifti drum aşılama yapalım dedi ilk aşılamamı denedik negatif arkasından ikinci aşılama negatif doktorum vakit kaybetme artık tüp bebek yaptır istersen dedi o an dünya başıma yıkıldı.

tüp bebek benim için çok uzaktı o anlatılan tedaviler zorlu günler benim başıma gelmiş olamazdı ilk aylar kabullenemedim tüp bebek yaptırmayı ve istemedim ama aylar geçti gene bebiş kendi gelmiyor ikna oldum tüp bebek tedavisine..
ilk tüp denememde 24 yumurta toplandı 11 tanesi birinci kalite döllenmişti 3 transfer ettiler 8 donduruldu ama malesef sonucum negatifti..
ikinci tüp bebek denememe karar verdim dondurulmuş embrio transferi olacaktım 14 gün lucrin vuruldum ama kırmızılar bitürlü gelmiyordu dr e2 testi yaptır yükselmişse iğnenin dozunu düşürtüp adet görmeni sağlarız dedi e2 testi yaptırdım ama bi tuhaflık vardı dr ultrasonda şüphelenip gebelik testi istedi ve test sonucuma göre hamileydim.
hemen lucrini kestiler ama hamileliğim çok uzun sürmedi 5+3 dü düşük yaptım ( 2 yıl sonra öğrendimki lucrin hormon seviyesini yükselttiği için hamileliği korurmuş ama lucrini kestikten sonra hormanlar düşüşe uğrarmış ve gebelik düşükle sonuçlanırmış)

3cü kez dondurulmuş embio transferine karar verdim tam 29 gün tedavi gördüm iğne oldum ve transferime bir gece kala dondurulmuş embriolarım çözülürken öldüğünü söylediler hepsi ölmüştü 8 i birden çok ağladım çok üzüldüm ama o andan itibaren o drla bütüm irtibatımı kesmeye karar verdim ve kestim..

bir yıl ara verdikten sonra 4 tüp denememe başka bi drla karar verdim dr çok iyi çok sıcak ve çok ilgiliydi çok memnun kalmıştım öbür drum gibi soğuk ve ilgisiz değildi..
tek embrio transferi yapıldı ve sonucum allaha şükürler olsunki pozitif ve şuan 8+4 günlük hamileyim çok yıprandım çok bekledim inş rabbim kucağıma almayıda nasip eder..

bu yolda rabbim kimseyi sınamasın çok zor isteyen herkes tez vakitte bebeğine kavuşur inşallah..

tavsiyem kesinlikle önce stresten uzak durun transfer sonrasını ne kadar yanlız ve sakin kafayla geçirirseniz okadar iyi ve mutlaka trasfer sonrası oyalanacak bişeyler bulun ve tüp bebek tedavisini unutmaya çalışın ve tabiki en önemlisi bol dua edin..:nazar::nazar::nazar::nazar:

Slm arkadaslar öncelıkle soylemeylıyım cok güzel bı topic olmus benım bı basarı hıkayem yok sadce sızlerden moral alabılmek ıcın gırdım topıgınıze... Bende ıkı deneme yapım ıkısıde negatıf.... Dondurulmuslarımla üçüncüyü deneyecegım.... O kadar mutsuzumkı neden tutunmuyolar ... Doktor bı problem yok sende dediii hayat bebek olmadan anlamsız... Boş... Rabbım ısteyen herkesınkucagını doldursun... I günler...:KK5:

Merhaba arkadaslar,

Biz de 4 senedir cocuk sahibi olmak istiyorduk.Bende de polikistik over vardi ve de prolaktin yüksekti.Bu 4 senenin buyuk bir kisminda pco icin ve prolaktin icin ilaclar kullandim.ayrica 2 sefer de ovulasyon tedavisi oldum.birisinde sadece hap kullandim,digeri de igneler oldu.en son gectigimiz ekim ayinda tüp bebek denedik.sonuc negatifti.bu arada ben de kismi vajinusmus da oldu,ozellikle son zamanlarda siklikla oldu.hem vajinal muayane olamiyordum,hem de iliskide de siklikla problem yasamaya basladim.2.tup bebek denemesi icin kendimi pek hazir hissetmiyordum acikcasi.ama bekleme surecinde akupunktur tedavisine basladim.Esim akupunkturun tüp bebek tedavisinde embriyolarin tutunma ihtimalini arttirdigini okumus.Akupunktura basladiktan yaklasik 1 ay sonra hamile oldugumu ogrendik:nazar: ayrica daha ilk seanstan itibaren iliskide problem yasamamaya basladim. hamilelikte ilk 3 dr randevusunda da vajinal muayane olabildim:)

Size tavsiyem tedaviye baslamadan once ve de tedavi sirasinda mumkunse akupunktur da uygulayin.Akupunktur en onemlisi uzerinizdeki gerginligi aliyor.ben tüp bebek tedavisi sirasinda muthis gergindim,heyecanliydim.eminim bu da tedavinin sonucunu etkilemistir.tup bebege gerek kalmadan hamile kalabilirsiniz bilmem-ins oyle birsey olur-, ama eminim yumurtlamada,bebeginizin tutunmasinda ve de sizi rahatlatmada cok olumlu etkileri olacaktir.

Allah yardimcisi olsun tüm bebek sahibi olmak isteyenlerin..Allah isteyen herkeeeese hayirlisiyla versin.Hamilelere de saglikla,kolaylikla,hayirlisiyla bebeklerini kucaklarina almayi nasip etsin.

merhaba arkadaşlar benimde 2. denememiz şükürler olsun RABBİME POZİTİF SONUÇ ALDIM.pazartesi günü kese için ve kalp atışı için gelmemi istedi doktorum .inşallah duyarız bir aksilik yaşamayız.RABBİM HERKESE KUCAĞINA ALMAYI NASİP ETSİN HAYIRLI SAĞLIKLI EVLATLAR NASİP OLUR İNŞALLAH zaman geçmek bilmiyor.kasıklarım belim ağrıyor.hep uyuyorum.hepinize başarılar
:KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

çok sevindim canım senin adına hayırlısı olsun. ALLAH kucagına almayı nasip etsin.......

Merhaba
Ben tam 6 kez denedim tüp bebek tedavisini.Bunlardan 2 si dondurulmuş embriyolarla denendi.Bu tedavileri 4 yıl içine sığdırdım. Alınan negatif sonuçlar yaşanan umutsuzluklar...
Benim yapılan tüp bebek tedavilerimden dondurulmuşlar hariç hiç biri tutmadı.İlk dondurulmuş transferinde olumlu sonuç aldım.Ne yazıkki o da düşükle sonuçlandı.En son denediğim yine dondurulmuş embriyo transferinde çok şükür olumlu sonuç aldım.İlk kontrolümde 2 kese oluşmuştu ancak kanamalar peşimi bırakmadı ve bir tanesini kaybettim bebeklerden.Neyse uzun ve sıkıntılı geçen hamilelik sürecimin sonunda 12 aralık günü kızımı çok şükür kucağıma aldım.Benim sizlere nacizane bir tavsiyem var kesinlikle özellikle sebepsiz infertilite yaşayanlar lütfen dondurulmuş embriyo transferini deneyin.Bunları sağlayan merkezlere gidin ve kan pıhtılaşması sorununuz olup olmadığını kontrol ettirin.Rabbim isteyen herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin

Merhaba
Ben tam 6 kez denedim tüp bebek tedavisini.Bunlardan 2 si dondurulmuş embriyolarla denendi.Bu tedavileri 4 yıl içine sığdırdım. Alınan negatif sonuçlar yaşanan umutsuzluklar...
Benim yapılan tüp bebek tedavilerimden dondurulmuşlar hariç hiç biri tutmadı.İlk dondurulmuş transferinde olumlu sonuç aldım.Ne yazıkki o da düşükle sonuçlandı.En son denediğim yine dondurulmuş embriyo transferinde çok şükür olumlu sonuç aldım.İlk kontrolümde 2 kese oluşmuştu ancak kanamalar peşimi bırakmadı ve bir tanesini kaybettim bebeklerden.Neyse uzun ve sıkıntılı geçen hamilelik sürecimin sonunda 12 aralık günü kızımı çok şükür kucağıma aldım.Benim sizlere nacizane bir tavsiyem var kesinlikle özellikle sebepsiz infertilite yaşayanlar lütfen dondurulmuş embriyo transferini deneyin.Bunları sağlayan merkezlere gidin ve kan pıhtılaşması sorununuz olup olmadığını kontrol ettirin.Rabbim isteyen herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin[/QUO

canım kızını allah sana bagışlasın uzun ugraşlar sonucu başarmışsın inşallah bizlerde başarırız
bende sebepsiz infertilim ama bunun yanında pıhtılaşma sorunum var,kimine göre pıhtılaşma gebe kalmayı azda olsa etkiliyo,kimi doktora görede pıhtılaşma etkilemiyor,yaza tüp bebek deniycem inşallah olur

Merhaba ,

Benim hikayem biraz farklı. 1,5 yıllık evliyiz eylül ayında bebek sahibi olmak için denemelere başladık ve mucize oldu eylül ayında korunmayı bıraktığım gibi hamile kaldım.Çok mutluyduk.Rutin doktor kontrolünde öğrendim daha 3 haftalıktı bebeğimiz. Her hafta kontrollere gittik. Önce kese sonda minicik kalbini gördük.Doktorumuzun istediği kan testlerinde kan sayımı normalin çok altındaydı.Sonrası malum her hamile kadında görülen demir eksikliği olduğu düşünüldü. İğneler,ilaçlar..Bu arada bebeğimiz 3 aylık olmuştu bile ama kan değerleri bir türlü düzelmiyordu. Önce dahiliye baktı sonra hematoloğa yönlendirdiler.kan testleri,kemik iliği biyopsi derken 18 haftalık oldu oğlumuz Doruk. Minicik kurtarıcı meleğim artık tekmeler atıyordu.O hafta MDS RAEB 1 (ön lösemi) hastası olduğumu öğrendik.Dünyamız yıkıldı. Doruk'umuzu almak zorunda kaldılar.Hastalığın ilik naklinden başka tedavisi yok ve doktorlar ilik nakli sebebiyle %99 kısır kalacağımı söylüyor.Şimdi Tüp bebek tedavisi görüyorum. İlik nakli öncesinde embriyo donduracağız. Hastalığı yenebilirsem Allahın izniyle dondurulmuş embriyolarla çocuk sahibi olmayı deneyeceğiz.

Şimdi tüp bebek tedavisini uygulayan doktorum yumurtalıklarımın normalden iyi çalıştığını söylüyor.Hatta ymurtalıklarımın hızına yetişemediğini bile söyledi. Ama ne faydası var ki.

BU da benden size farklı bir hikayeydi. Ne olursa olsun unutmayın ki alnımıza ne yazıldıysa onu yaşıyoruz.Tabi ki elimizden geleni yapmalıyız ama kendinizi hiç bir şey için üzmeyin. Hayatın neler getireceği hiç belli olmuyor. Umarım bir gün ben de başarı hikayemi yazabilirim. Hikayeleriniz için teşekkürler

X