Tüp Bebek Deneyimleri Tüp Bebek Başarı Hikayeleri

arkadaslar bende 4 yıllık bir tedaviden sonra 2. tüp bebek tedavisinde hamile kaldım. Suanda 10 haftalık ve simdilik hersey yolunda gidiyo.
Ben pko luyum ve hamile kalamıyordum. Yumurta takibi, asılamalar ve en sonunda tüp bebek tedavisine gectik. Cok heyecanlıydım , cok korkuyordum. Ama düsündügüm gibi olmadı cok kolay acısız bi tedaviymis. Doktorumda zaten benim endiselerimi gördü ve sana söz veriyorum tüp bebek tedavisinin hicbir bölümünde acı hissetmiyeceksin dedi ve dedigi gibide hissetmedim.
İlk tüp bebek tedavimde kısa protokol uygulandı sadece puregon kullandım 16 yumurtam vardı topladılar 7 tanesi döllendi bunların en iyisini bana verdiler. digerleri dondurulacak kalitede degiller dediler ve dondurmadılar. 3gün embriyolarıydı ve transfer ettiler. 12gün sonra test yaptık sonuc negatifti. Cok üzüldüm ama kimseye belli etmedim. Aksam iftara gittik kafam dagılır belki diye gidelim dedim esime iyide oldu.
Neyse ikinci tüp bebek tedavisine 3ay sonra basladık. 18gün dogum kontrol hapı kullandım kont gittim ve lucrin diye bi igneye basladım göbekten. Sonra gonol/f kullanmaya basladım. Yine yumurta toplama islemi oldu ve yine 16 yumurtam vardı. bunların yine 7 tanesi döllendi. Ama 5.gün embriyolarını transfer ettiler. Bir tanesini transfer ettiler iyi kaliteli 2tane daha varmıs onlarıda donduralım dedi drum. Bizde dondurduk. 9. günü aksam acayip bir kanama oldu kıpkırmızı cok korktum ve bütün ümidim kesildi adet oluyorum sandım, yıkıldım. Eşim beni telkin ediyordu ama benim aklımda hep olumsuz seyler geziyordu. Neyse korkarak bir iki kez daha wc ye gittim ve cok cok az leke seklinde vardı. Tabi ben hemen ayaklarımı yüksege kaldırdım sırt üstü yattım falan. Neyse ertesigün ben olumsuz nasılsa diye gün vardı oraya hazırlandım. Telefonum caldı. Hastaneden arıyorlardı nerdesiniz öldük biz meraktan hadi gelin dediler. bende daha iki gün var dedim hayır bugün sizin test günü dediler. 5.gün transferi oldugu icin 10gün sonra test yapılıyormus nebileyim unuttum gitti :) esim arkadasıyla bulusmaya gidecekti bende sen git nasılsa negatif olur dün geceden sonra dedim onu gönderdim. hastaneye annem babam ve ben gittik, kan verdim 1 saat sonra cıkacak sonuclar dediler o bir saat gecmek bilmedi tabi. Kimse kimseye bakmayacak sonucu alınca dedim, gülüstük ama benim gözlerim nemli nemli :) neyse sonucu almaya indik ama kalbim yerinden cıkacak elimi uzatamıyorum heralde en uzun sürede aldıgım tahlil sonucu bir yıl gibi geldi bana :) aldım baktım Allah Allah bi gariplik var biseyler yazıyo sonuca bakıyorum görmüyorum gibi ama biseyler var gibi anneme dedimki anne heralde var dedim dr. odasına girmek icin tıklattım kapıyı bi ark. konusuyodu daldım odaya sonucum cıktı dedim adam baktı ve sarıldı tebrik ederim dedi orda annem babam aglıyo ben sırıtıyorum aglamakla aglamamak gülmekle gülmemek arası garip bisey annem hemen esimi aramıs ben geliyorum diyo bana gelme dedim. Sonra ben güne gittim :)

Allah hepinize göstersin arkadaslar cok güzel bir duygu. İnsallah sonuna kadar böyle mutlu gider. sorunsuz bi sekilde. Eşimle kontrole gittik dr bize kalp atısını izletti eşime baktım gözleri doldu işte o an aglamak istedim mutluluktan

ay canım çok sevindim ya inan okuduktan sonra gözlerım doldu şu an yazarken aglıyorum .çok sevindim senin adına ALLAH hepimize nasip etsin...

arkadaşlar ben bugün crinone jel kullanmaya başladım sabah akşam kullanacağım kafama takılan bir soru var ilacın çengel kısmını koparırken ilaçtan azda olsa dışarı akıyor yanlış yaptığım biryer mi var acaba birde uygulanırken ince ucun içeri ne kadar girmesi yeterli oluyor kullanan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim sağlıcakla...

evet aşağıya doğru tutun için akıyor bende aynısını şuanda kullanıyorum :)

çok heyecanlıyım bende salı günü oldu trasferim. ayın 13 kan testımı yaptırcam .transferde daha 3 arkadas vardı benımle umarım hepımızın tuttar. ALLAH herkesin gönlüne göre versin.

hayırlısı olsun cnm,benimde cuma günü transferim oldu 16 şubatta test yaptıracağım...allah dualarımız kabul etsin..:KK49:

hayırlısı olsun cnm,benimde cuma günü transferim oldu 16 şubatta test yaptıracağım...allah dualarımız kabul etsin..:KK49:

İyi geceler arkadaşlar.Transferi olan arkadaşlarıma sabır diliyorum başlayacaklara da Allahım kolaylık versin inş.Biz de 1 yıl önce bu yolculuğa çıktık cuma günü de rahmimden polip aldırdım(hiç bişey hissetmedim alınırken sonrasında da ağrım hiç olmadı diyebilirim)bu ay sonun da 3.yü denicez inş.Bence biz bir aileyiz elele tutuşmuş kocaman bi halkayız. İnşallah hepimiz bi gün yavrularımıza kavuşup mutluluğumuza mutluluk katacağız.Hepimiz için sürekli dua ediyorum.Hayırlı haberlerinizi bekliyorum :KK16:

arkadaşlar ben bugün crinone jel kullanmaya başladım sabah akşam kullanacağım kafama takılan bir soru var ilacın çengel kısmını koparırken ilaçtan azda olsa dışarı akıyor yanlış yaptığım biryer mi var acaba birde uygulanırken ince ucun içeri ne kadar girmesi yeterli oluyor kullanan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim sağlıcakla...

merhaba kumtanem ben de kullandım o jelden açıkcası biraz zor kullanması içinde de biraz kalıyo ama yeteri kadar gidiyormuş merak etme kullanmadan önce sallamayı unutma, bide sırt üstü yatarak kullan ve de bana 10 dk kadar dolaşmam sölenmişti ilacı sıkar sıkmaz.Bide ben de ilacı kullandıktan tam 15 20 dk sonra acayip mide krampları oldu sende de oluyomu. Kolay gelsin.

İyi geceler arkadaşlar.Transferi olan arkadaşlarıma sabır diliyorum başlayacaklara da Allahım kolaylık versin inş.Biz de 1 yıl önce bu yolculuğa çıktık cuma günü de rahmimden polip aldırdım(hiç bişey hissetmedim alınırken sonrasında da ağrım hiç olmadı diyebilirim)bu ay sonun da 3.yü denicez inş.Bence biz bir aileyiz elele tutuşmuş kocaman bi halkayız. İnşallah hepimiz bi gün yavrularımıza kavuşup mutluluğumuza mutluluk katacağız.Hepimiz için sürekli dua ediyorum.Hayırlı haberlerinizi bekliyorum :KK16:

duaların için çok sağol Rabbim inşallah senin yüzünüde güldürür benimde ikinci denememde tuttu iki tane transfer edilmişti ikiside tutmuş ama 3. haftada kanama geçirdim ve bir tanesi gitti Allahıma sonsuz şükürler olsun ki bir tanesi kaldı ve şuanda 14 haftalık oldu Allahım inşallah sanada nasip eder.:KK49:

merhaba kumtanem ben de kullandım o jelden açıkcası biraz zor kullanması içinde de biraz kalıyo ama yeteri kadar gidiyormuş merak etme kullanmadan önce sallamayı unutma, bide sırt üstü yatarak kullan ve de bana 10 dk kadar dolaşmam sölenmişti ilacı sıkar sıkmaz.Bide ben de ilacı kullandıktan tam 15 20 dk sonra acayip mide krampları oldu sende de oluyomu. Kolay gelsin.

Ben dün başladım biraz oldu,yan etkileri ve ağrısı fazla olan bir jel,inşallah bünyemiz çabuk alışır ,gebelik :nazar: olunca da biraz fazla titizleniyoruz.Allah yardımcımız olsun tamamına erdirsin inşallah....

hayırlısı olsun cnm,benimde cuma günü transferim oldu 16 şubatta test yaptıracağım...allah dualarımız kabul etsin..:KK49:[/QUO
inşallah ALLAH gönlüüze göre versin.ölcem merektan 13 üne kadar zaman geçmiyo sen hangi hastanede tedavi oldun.ben bahçelievler medicalde.ilk demneme benim çok heyecanlıyım walla çok merek ediyorum.....inşallah çabalarımız boşa gitmez

duaların için çok sağol Rabbim inşallah senin yüzünüde güldürür benimde ikinci denememde tuttu iki tane transfer edilmişti ikiside tutmuş ama 3. haftada kanama geçirdim ve bir tanesi gitti Allahıma sonsuz şükürler olsun ki bir tanesi kaldı ve şuanda 14 haftalık oldu Allahım inşallah sanada nasip eder.:KK49:

inşaallah canım çok teşekkürler sen de inşaallah kucağına alırsın bebeğini ,allahım bunu size bağaşlasın.Biz de bu ayın sonun da 3.yü denicez inşaallah bu sefer olur

merhaba arkadaşlar,
Manisa'da yaşıyorum.PKO hastasıyım,eşimin de sperm sayısı düşük(14milyon) olduğundan dolayı aşılama falan denemeden tüp bebek tedavisine başladık.bir haftadan beri puregon iğne vuruyorum göbekten ilk üç gün 150ml uyguluyorduk.daha sonra yapılan hormon testinde estradiol(e2) hormonum 30 seviyelerden 729 olunca doktorum 125ml indirdi.ve iki günden beri de gece orgalutran diye bir iğne vuruyoruz.doktorum PKO hastası olduğum için yumurtalıkların çok fazla tepki verdiğini söyledi bu da işi zorlaştırıyormuş.günde en az 3,5 litre su içmemi ve protein ağırlıklı beslenmemi söyledi.kasıklarımda ve belimde ağrı oluyor özellikle yürüken ve tuvalette.bunların yumurtalıkların büyümesinden dolayı olduğunu söyledi doktorum.yarın yine kontrole gideceğim.ohss diye bir hastalık varmış özellikle Pko lu olan kadınlarda daha çok oluyormuş öyle bir şey yaşacağım diye çok korkuyorum doktoruma da güveniyorum ama yine de düşünmeden edemiyorum.bir de yumurta toplama işlemindeki anesteziyi düşündükçe canım sıkılıyor daha önce hiç anestzi almadım.hafif bir anesteziymiş gerçi.sonuç pozitif olacaksa çekmeye değer ama insanın kafasında soru işaretleri oluyor.acaba benim gibi PKO hastası olupta tüp tedavisi yaptıran var mı forumda merak ediyorum deneyimleri paylaşmak açısından.Ben Celal Bayar Üniv.de Doc.Dr. Hasan Tayfun Özçakır'ın hastasıyım.çok ilgili ve güler yüzlü bir doktor.
Bebek özlemi çekipte bebeğine bir an önce kavuşmak isteyen herkesin dileği bir an önce gerçekleşir inşallah.Rabbim herkesin dualarını kabul etsin...

Arkadaşlar merhaba bende yeni girdim aranıza baştan forumu okumaya başladım yalnız olmadığımı anladım. Bundan sonra bende artık sizlerleyim . Bizde tüp bebek düşünüyoruz yarın adetimin 2. Günü bazı testler varmış galiba onları yaptıracaz aşamaları yaşadıkça paylaşırım sizlerle allah hepimize evlat sevgisini tattırsın.

merhaba arkadaşlar,
Manisa'da yaşıyorum.PKO hastasıyım,eşimin de sperm sayısı düşük(14milyon) olduğundan dolayı aşılama falan denemeden tüp bebek tedavisine başladık.bir haftadan beri puregon iğne vuruyorum göbekten ilk üç gün 150ml uyguluyorduk.daha sonra yapılan hormon testinde estradiol(e2) hormonum 30 seviyelerden 729 olunca doktorum 125ml indirdi.ve iki günden beri de gece orgalutran diye bir iğne vuruyoruz.doktorum PKO hastası olduğum için yumurtalıkların çok fazla tepki verdiğini söyledi bu da işi zorlaştırıyormuş.günde en az 3,5 litre su içmemi ve protein ağırlıklı beslenmemi söyledi.kasıklarımda ve belimde ağrı oluyor özellikle yürüken ve tuvalette.bunların yumurtalıkların büyümesinden dolayı olduğunu söyledi doktorum.yarın yine kontrole gideceğim.ohss diye bir hastalık varmış özellikle Pko lu olan kadınlarda daha çok oluyormuş öyle bir şey yaşacağım diye çok korkuyorum doktoruma da güveniyorum ama yine de düşünmeden edemiyorum.bir de yumurta toplama işlemindeki anesteziyi düşündükçe canım sıkılıyor daha önce hiç anestzi almadım.hafif bir anesteziymiş gerçi.sonuç pozitif olacaksa çekmeye değer ama insanın kafasında soru işaretleri oluyor.acaba benim gibi PKO hastası olupta tüp tedavisi yaptıran var mı forumda merak ediyorum deneyimleri paylaşmak açısından.Ben Celal Bayar Üniv.de Doc.Dr. Hasan Tayfun Özçakır'ın hastasıyım.çok ilgili ve güler yüzlü bir doktor.
Bebek özlemi çekipte bebeğine bir an önce kavuşmak isteyen herkesin dileği bir an önce gerçekleşir inşallah.Rabbim herkesin dualarını kabul etsin...
.

iyi geceler mitna biz ilk tedavimize geçen sene şubatta başlamıştık sperm azlığı ve hareketsizliğinden dolayı bize de aynı sizin gibi aşılama olamaz demişti drumuz biz tüp bebek diye başladık ama benim 6. gün yumurtalarım aşırı büyüdü ve çatladılar 2 gün önce herşey normal olduğu halde kısmet işte PKO değilim ama neden oldu bilmiyoruz neyse drum 1 2 tane çatlamamış yumurta olduğunu istersek onlarla aşılama yapılabileceğini söledi bizde denedik şansımız çok düşük olmasına rağmen ama hamile kalamadım mayıs ayında da 2.tüp bebeği denedik( bu sefer tedaviye başladığımızın 3.günü çatlamasını engelleyen iğnelere başladık biraz erkenden tekrar çatlamasın diye normalde yumurta büyütün iğneler bitince başlanıyo)fakat gene olmadı şimdi 3.ye hazırlanıyoruz bu ay sonu inş 20 gün var.Yumurta toplama işleminden korkmana hiç gerek yok boşuna kendini yıpratma gerçekten hiç bişey anlamıyosun bende ilk anestezimi almıştım sadece heyecan oluyo sonrasında da benim hiç ağrım olmadı en ufak bile 2 3 saat dinlenip evine gidiyosun bak ben geçen cuma polip aldırdım rahmimden gene anestezi aldım hiç bişey anlamıyosun ohhh bebekler gibi uyuyosun.Allah yardımcın olsun canım inş hepimizin kucakları bebeklerimizle dolar belki de aramızdan dünür olanlar bile çıkar haa ne dersin:KK9:

merhaba arkadaşlar,bende 4 yıllık evliyim pko hastasıyım bu hastalık peşimi bırakmıyo zaten mikroenjeksiyon yaptırdım yumurta toplama işleminden sonra hastanede yattım su toplaması oluştu tabi transferim ertelendi.5 dondurulmuş embriyom kaldı şimdide 2 denemem için tedavi görüyorum ilaçla.neden olmadığı araştırıdı genetik teste kan pıhtılaşması sorunu çıktı ondada iğne vurulcakmışım hamile kalırsam 6 aya kadar. sebepsiz deniliyor ama araştırılınca yok yok hepsi sıraya diziliyo sanki.allah kimsenin kucağını boş bırakmasın herkeze böyle güzel duyguyu nasip eder inş emeklerimiz boşa gitmez....

merhaba arkadaşlar,bende 4 yıllık evliyim pko hastasıyım bu hastalık peşimi bırakmıyo zaten mikroenjeksiyon yaptırdım yumurta toplama işleminden sonra hastanede yattım su toplaması oluştu tabi transferim ertelendi.5 dondurulmuş embriyom kaldı şimdide 2 denemem için tedavi görüyorum ilaçla.neden olmadığı araştırıdı genetik teste kan pıhtılaşması sorunu çıktı ondada iğne vurulcakmışım hamile kalırsam 6 aya kadar. sebepsiz deniliyor ama araştırılınca yok yok hepsi sıraya diziliyo sanki.allah kimsenin kucağını boş bırakmasın herkeze böyle güzel duyguyu nasip eder inş emeklerimiz boşa gitmez....

selam banu84 ben de de senin gibi pıhtılaşma yatkınlığım var genetik olarak ,test yaptırmıştık heterozigot çıktı ama tehlikeli değil homozigot daha tehlikeli ilk 2 tedavimde de tüp bebek ilaçlarına başladığım gün göbekten kan sulandırıcı iğnelere de başladım hamilelik olursa inş 9 ay boyunca kullanmam gerekiyomuş zaten dr um bana normalde tüp bebek tedavisi gören hastalarında kullanması gerekli dedi kullanması çok basit inisülin iğnesi gibi incecik duaların için aminnnnnnnnnnn diyorum görüşmek üzere

selam banu84 ben de de senin gibi pıhtılaşma yatkınlığım var genetik olarak ,test yaptırmıştık heterozigot çıktı ama tehlikeli değil homozigot daha tehlikeli ilk 2 tedavimde de tüp bebek ilaçlarına başladığım gün göbekten kan sulandırıcı iğnelere de başladım hamilelik olursa inş 9 ay boyunca kullanmam gerekiyomuş zaten dr um bana normalde tüp bebek tedavisi gören hastalarında kullanması gerekli dedi kullanması çok basit inisülin iğnesi gibi incecik duaların için aminnnnnnnnnnn diyorum görüşmek üzere

canım merhaba,bende ikiside var hayırlısı güzel sonuçlar alırız inş.şuan ne aşamadasın?iğneden korkarım hep önüme iğne geliyor.gerçi dediğin gibi fazla can yakmıyor ama....artık tedavi ilerledikçe acaba bu sefer ne olacak diye korkam oldum önüme neler gelecek diye....

hayırlısı olsun cnm,benimde cuma günü transferim oldu 16 şubatta test yaptıracağım...allah dualarımız kabul etsin..:KK49:[/QUO
inşallah ALLAH gönlüüze göre versin.ölcem merektan 13 üne kadar zaman geçmiyo sen hangi hastanede tedavi oldun.ben bahçelievler medicalde.ilk demneme benim çok heyecanlıyım walla çok merek ediyorum.....inşallah çabalarımız boşa gitmez

aminnn bende heyecanıyım hemde çok :))) ben göztepe medikal'de tedavimi oldum hayırlısı bakalım sonucu bende çok merak ediyorum inş. dediğin gibi çabalarımız boşa gitmez..

evet canım bende başta cokkk korkmuştum ama korkulacak bi durum yokmuş igneler hiç acıtmıyor zaten ucu cok kısa gobekten vuruluyorum ben kendin bile vurabilirsin o kadr basit sadece biraz şişkinlik oluyor o kadr ben henuz igne aşamasındayım bakalım kaç yumurtam olucak allah hepimizin yardımcısı olsun ilk denemen olucak galiba hangi merkezde yaptıracaksın?

Evet canım ilk deneme ama bu süreçte 3 kez hastaneye gidicem ama şimdi iltahabım vardı onun tedavisini oluyorum öbür aya inşallah yaptırıcaz.Rabbim herşeyin hayırlısını nasip etsin olmazsa ya tutmazsa diye çok korkuyorum...

canım merhaba,bende ikiside var hayırlısı güzel sonuçlar alırız inş.şuan ne aşamadasın?iğneden korkarım hep önüme iğne geliyor.gerçi dediğin gibi fazla can yakmıyor ama....artık tedavi ilerledikçe acaba bu sefer ne olacak diye korkam oldum önüme neler gelecek diye....

korkma canım ben kan sulandırıcıları çok kolay yapıyorum ama menagonları ve diğer iğneleri 1 2 defa kendim yaptım ama bi yanlışlık yapmaktan korktuğum için diğerlerini sağlık ocağında yaptırdım hep daha garanti olsun diye biz bu ay sonunda 3.denememize başlıcaz canım inş allah inş sana da en kısa zamanda sağlıklı ve hayırlı bi evlat nasip etsin.

korkma canım ben kan sulandırıcıları çok kolay yapıyorum ama menagonları ve diğer iğneleri 1 2 defa kendim yaptım ama bi yanlışlık yapmaktan korktuğum için diğerlerini sağlık ocağında yaptırdım hep daha garanti olsun diye biz bu ay sonunda 3.denememize başlıcaz canım inş allah inş sana da en kısa zamanda sağlıklı ve hayırlı bi evlat nasip etsin.

canım bende dondurulmuşlarla 2 denemeye başlıyoruz bakalım inş bu sefer tutar ilaç kullanıyorum şimdi salı günü kontrol iyi olursa rahim gün verirler sanırım.en çok 12 günü beklemek insanı mahvediyo kendinde sürekli belirtiler aramak ve sonunda hüsran olması hayırlısı tabiki herşeyin.inş hamiş haberlerimizi yazmak nasip olur buraya...

X