• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek de tutmazsa...

Siz kendiniz dediniz evlenince öyle olmuyor diye. Ailenizle ilişkileriniz iyiyse , zaten sevdiğiniz bir insanın çocuğu olacağını düşünmenin bile mutluluk vereceğini bilirsiniz. Benim de 3 düşük yapan kardeş bildigim arkadaşım var, ben onun miyom ameliyatında ve perde ameliyatında 2 kurtajında, tedavi için doktor goruslemelerinde hep yanında oldum ameliyatlar öyle zamanlara denk geldi ki annesi ve kız kardeşi gelemediler ben şehir dışında yanında refakatçi kaldım , ameliyat sonrası temizliğini kadar ben yaptim, hemsirelerden utanmıştı ve kocasının yapmasını istemiyordu , o da benim beşik ve hastane çıkışı seçimimde hep fikir verdi , araştırdı , hatta daha iyi ve pahalı markadan almam için söylendi , benim yigenim daha iyilerine layık dedi. Bilmiyorum bu kişiler öz kardeş , hiç mi yanında olmadı ablasının tüp bebek denemelerinde , hiç mi endiselerini dinlemedi . Negatifi alınca üzülme abla , bir dahaki sefere olacak merak etme demedi?
Evet evet her şey senin bakış açından gördüğün gibi oldu canım boşver takma kafanı. Uğraşamicam İnsanlar korkularını dertlerini yazıp rahatakmak istiyorlar . Sen kendine göre bi gruba bak bence. Bir sürü konu var sana uygun da . Sen sanırım dunyayi herkes benim ailem gibi falan zannediyorsun dimi. Allah hepsini aynı karakterde senin ailene benzeyen turden yaratti çünkü

Sizin gibi düşünceye sahip insanlar işte ailem de böyle.. gruptan çıksam kıskandı derler..
Asla kıskanmam o benim kardeşim ALLAH sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah..
Benim tek derdim yaralarım.. unutmaya çalışıyorum ve her gün her dakkika bebeğe ayit başka bişey paylaşılıyor.. ayrıca tüp bebek topiginde bile bizi anlamayan birilerinin olması ne acı bişey...
Bencede hiç bir şey yazmaya gerek yok
Tekrar yazıyorum hep hayatım boyunca da bu cümle ile anlatacağım bizim sınavımızı ....
BIZI BİZDEN BAŞKASI ANLAMAZ...
Dayanamadım , 3 düşük yapan arkadaşıma sordum sen üzüldün mü bebek eşyası fotosu atınca ya da sorunca dedim , cevabı saçmalama oldu, neden üzüleyim ki hatta tekrar deneme isteğimi arttırdı, Ben de istiyorum o bebek esyalarindan almak dedi. Şu salgın olmasaydı , 15 kilo vermişti tekrar deneyecekti ama salgın olunca beklemeye karar verdiler. Sanırım asıl önemli kizkardesiniz ile olan ilişkiniz. Eğer gerçekten sizin negatiflerinizde yaşadığınız üzüntüyü görüp anlamayan bir kardesiniz varsa sizin kıskandığınızı düşünmesi çok önemli değil . Siz kendi hayatınıza bakın. Kıskanıyor demeleri sizin için neden bukadar onemliki , sonuçta siz biliyorsunuz kiskanmadiginizi. Ama sanki içiniz umutsuzlukla dolu gibi, tüm dünya size karşı değil , bu bir sinavsa geçmeye odaklanın , başkalarına değil. Benim arkadaşım öyle yapıyor çok umutlu çok heyacanli , sürekli ne zaman hastaneler eski haline gelecek ne zaman güvenli olacak diye haberlere bakıyor, ben senin kızını abla yapacağım göreceksin diyor. Siz de umudunuzu yitirmezseniz , o emzigini eşyasını gördüğünüz bebeğin , sizin bebeğinize abla ya da abi olacagini düşünürseniz, ozaman bence bakis açınız değişecektir.

Dayanamadım , 3 düşük yapan arkadaşıma sordum sen üzüldün mü bebek eşyası fotosu atınca ya da sorunca dedim , cevabı saçmalama oldu, neden üzüleyim ki hatta tekrar deneme isteğimi arttırdı, Ben de istiyorum o bebek esyalarindan almak dedi. Şu salgın olmasaydı , 15 kilo vermişti tekrar deneyecekti ama salgın olunca beklemeye karar verdiler. Sanırım asıl önemli kizkardesiniz ile olan ilişkiniz. Eğer gerçekten sizin negatiflerinizde yaşadığınız üzüntüyü görüp anlamayan bir kardesiniz varsa sizin kıskandığınızı düşünmesi çok önemli değil . Siz kendi hayatınıza bakın. Kıskanıyor demeleri sizin için neden bukadar onemliki , sonuçta siz biliyorsunuz kiskanmadiginizi. Ama sanki içiniz umutsuzlukla dolu gibi, tüm dünya size karşı değil , bu bir sinavsa geçmeye odaklanın , başkalarına değil. Benim arkadaşım öyle yapıyor çok umutlu çok heyacanli , sürekli ne zaman hastaneler eski haline gelecek ne zaman güvenli olacak diye haberlere bakıyor, ben senin kızını abla yapacağım göreceksin diyor. Siz de umudunuzu yitirmezseniz , o emzigini eşyasını gördüğünüz bebeğin , sizin bebeğinize abla ya da abi olacagini düşünürseniz, ozaman bence bakis açınız değişecektir.

Ben kesinlikle umudumu yitirmiyorum..
Allah'a çok şükür imkanim var yumurta sperm rahim...
RABBİM de nasip ederse olacak inşallah...
Bakın nasıl anlatayım nasıl belirteyim bilemiyorum.. 2 negatifim var hayallerim umutlarım vardı.. benim evimde melegimin kıyafetleri bile var.. gördükçe üzülmemek için gardolap dan kaldırdım..
Her defasında kıyafet almak için açtığım da bebegimin kıyafeti karşımda bu kez anne olacağım bu kez anne olacağım diyerek girdim 2. Tedavime.. negatif aldığım gün eşim sonucu öğrenmeye gitti ve saatler geçti adam eve gelemiyo.. geldi sonra.. gözler kıpkırmızı içimden diyorum ki mutluluktan ağlamış..
ISSIZZ yine negatif dedi dünya başıma yıkıldı..
Eşim ağladı ben ağladım...
Biz kiyafetleri kaldırdık çünkü bize acı veriyor tekrar hatırlatıyor bize..
Ve ben her gün aynı foto ya aynı msj a uyanıyorum sabah öğlen akşam...
Anlatamıyorum da size bu kıskanma fln değil..
Şöyle düşünün afrika da aç bir çocuk..
Siz ona telefonunuzdan et süt en lüks yemekleri gösteriyorsunuz her gün..
Bak sen yiyemiyorsun ama biz yiyoruz bak ALLAH sanada versin bize vermiş...
Böyle anlatmaya çalışıyorum nasıl anlaşılır yine tereddüt deyim çünkü kıskanma fln değil bu.. bu konu yanlış anlaşılmaya çok müsait o yüzden aileme de bişey diyemiyorum...

Herkesin ailesi sizin aileleriniz gibi değil genelleyerek yorum yapmayın lütfen... bizzat yaşadım herkes bir değil
Haklı olabilirsin canım şimdi aileni tanımadığım için bişey diyemiyorum.belki kardeşinde de bu konuda duyarsızlık olabilir.hani sana abla diye sarılıp acını paylaşmış olsaydı belki sen ona iki adım atardın.ama şunu unutma her karanlığın sonu aydınlıktır.bu konuda tek değilsin.bu bizim sınavımız ve kim ne derse desin bizler bu yola başkoymuşuz bi defa.yenilen pehlivan güreşe doymaz misali bizler bu uğurda her tokat yediğimizde daha güçlü kalkıyoruz allah mücadele edenin elini boş bırakmaz.başkasını boşver.acını içine göm ve çevrene karşı dimdik ayakta dur.yaşını bilmiyorum ama ben 45 yaşımda hala umutluysam eminim senin yaşın daha genç önünde uzun ve güzel günler yakındır.sabırla dimdik mücadeleni ver.

Haklı olabilirsin canım şimdi aileni tanımadığım için bişey diyemiyorum.belki kardeşinde de bu konuda duyarsızlık olabilir.hani sana abla diye sarılıp acını paylaşmış olsaydı belki sen ona iki adım atardın.ama şunu unutma her karanlığın sonu aydınlıktır.bu konuda tek değilsin.bu bizim sınavımız ve kim ne derse desin bizler bu yola başkoymuşuz bi defa.yenilen pehlivan güreşe doymaz misali bizler bu uğurda her tokat yediğimizde daha güçlü kalkıyoruz allah mücadele edenin elini boş bırakmaz.başkasını boşver.acını içine göm ve çevrene karşı dimdik ayakta dur.yaşını bilmiyorum ama ben 45 yaşımda hala umutluysam eminim senin yaşın daha genç önünde uzun ve güzel günler yakındır.sabırla dimdik mücadeleni ver.
HEr seferinde öyle kalkıyoruz ayağa bakalım nasibimizde varsa elbet olacak birgün

Ama sizde arkadaşın cok üstüne geliyosunuz Allah bizi sinarken böyle bir şeyle bu tavır da hoş değil. Cocuk hasreti çekiyoruz şahsen ben düşük de yaptim ama napalim kardeşim foto da atiyo atacak tabi ben de olsam ben de atacağım ben de sevinecegim bundan daha doğal ne var. Belki akraba konu komşu olsa nispet yapar da kardeş icin böyle şeyler şahsen ben dusunemem
Canim bisey gonderiyosa o zaman kisisel gondersin yani. Empati yoksunu demekkki kardesi. Ben olsam o gruptan cikardim aile grubuda olsa. Sonucta beni yaraliyosa her gun aklima bu dusunceyi sokup beni uzuyosa cikarim. Beni gruba almayin derim telefon kasıyo derim veya msjlara yetisemiyrm internetm yok vs vs deyip onlardan uzaklaşirdim. Onlar empati kuramiyosa ben orayi terk ederim bu kdr da kendimi üzdürtmem kimseye ISSIZZ ISSIZZ bence bi an once cik o gruptan kuzum.. sonucta 9 ay boyunca bu byle çekilmez.. elbet bir gun anlar oda hatasini bence..

Ben onu sormadım , siz ne düşünürsünüz onu sordum . Siz bu kadar ablasının yerine koymasını istiyorsunuz. Bir kere de siz ilk hamileligini yaşayan , üstelik dünyayı saran bir salgının ortasında,kendi ve bebeği için endişeli bir kadının yerine koyun . Bu endişelerin içindeyken ablaniz sizin gruptan çıkıyor , aklınıza ilk ne gelirdi??
Benimde dayımın eşi tüp bebek denedi daha once 3 kez dusuk yapti tup bebek denedi en sonunda ve ikiz bebekleri tutundu smdi gün sayiyor allahin izniyle bebeklerimiz geliyor.. ama o bu durumlari asla ve asla paylastigini gormedim durum yaptigini gormedm. Ve annem onlara gittiginde resim atalim demiş benim icin. Onun verdigi cevapsa "abla üzülmesin" olmus... bunu demesi bile yetti benim icin. Sonrasinda ben aradim onu napiyosun resm at bakaym karnina fln dedm isim dusundunzmu dedm isim onerdim. Bu insanin kendi empatisiyle alakali. Ince fikirlilikle alakali. Siz de hemen hamile kalmişsiniz aramamssiniz bizim gibi cok sukur ama gercekten bizi anliyamazsinz. O her gun vuruldunuz iglenerin acisi bi yandan verdigi psikolojik dengenizi bozmasi bi yandan birde umut etmek ve umudunun boşa cikmasi onca emeğin bosa cikmasi bunlari bilemezsiniz siz hic bir zaman... o yuzden konuyu saptirmayin baska yerlere cekmeyin. Her aci kendince özeldir. Bu da bambaska bir sey. Burasi tüp bebek sayfasi.. umut dolu insanlarin yeri yani. Lutfen burda kirici konuşmayin insanlara. Bunun vebalini odeyemezsiniz..

Asıl siz saçmalamayın ve laflariniza dikkat edin, bazıları çocuk sahibi olamıyor diye , olanlar kendilerini suçlu mu hissetsin. Hem istemiyorsa WhatsApp grubundan çıkar olur biter. Hem söz ettiği kardeşinin çocuğu , benim kardeşim daha evli değil ama evlense çocuğu olsa deli gibi severim ve sanırım abla si olduğum içinde her eşya alımında her hazırlığa karisirim . Ben tüp bebek falan denemedim, normal yolla oldu, ama bunun kardeşimin çocuğuna duyacağım sevgiyle ne alakası var ki. Hem o zaman benim babam öldü diye babasıyla foto çekenlere mi kizayim, ya da onlardan anlayış bekleyeyim. O çocuk doğduğunda ne olacak, alınan emzikten eşyayı görünce bu kadar üzülen , çocuk doğduktan sonra paylasilanlara hiç dayanamaz çünkü ozaman 10 katına çıkıyor paylaşım .
Yav he he

Hayırlı geceler arkadaşlar...
Bikac kişiden arı sütü polen kullanıp hamile kalanı duydum bu konuda bilgisi olan var mı..?
Sanırım arı sütü polen in bir kaç çeşidi varmış size danışmak istedim???

Bu hayattaki en önemli şey sizsiniz. Aklınızla dalga geçen ayarlarınızla oynayan insanlardan uzak durun.

Zaten bu acıyı iliklerinde hissetmeyen hiç kimse anlamaz...
Çok şükür ki ahiret var herşey in bir hesabı var...
RABBİM merhametsiz insanların diline düşürmesin...
Hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar versin Inşallah şu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine.. her namazda hepimiz için dua ediyorum.. hep diyorum bizi bizden başkası anlamaz....

Zaten bu acıyı iliklerinde hissetmeyen hiç kimse anlamaz...
Çok şükür ki ahiret var herşey in bir hesabı var...
RABBİM merhametsiz insanların diline düşürmesin...
Hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar versin Inşallah şu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine.. her namazda hepimiz için dua ediyorum.. hep diyorum bizi bizden başkası anlamaz....
Canım en başından okudum yazılanları.şu çok doğru:bizi bizden başkası asla anlamaz.Bu konuda bende çok çektim örnek vereyim 2 ay önce bin bir zorlukla olan 5.gebeliğimi sonlandırmak zorunda kaldım yaşayan bebeğim yok.Bu sürecimi geçenlerde çok kıymet verdiğim bir arkadeşımla paylaştım.kendisinin bebeği var benimle konuşmasına kadar asla bebeğinin fotosunu instagramda paylaşmamıştı benden saniyeler sonra kızının fotosunu paylaştı ve altına manidar yazılar yazdı herkesin herşeyi var ama benim için en kıymetlisi sensin olmayan düşünsün gibi bir yazı 😂 tövbe yarabbi ağlanacak halimize gülüyorum şimdi ben bu arkadaşımı kıskanmış olmuyorum sadece yaptıklarına içerleniyorum kendi durumuma üzülüyorum.Bu arada arı sütünü sormuşsun biz eşimle arı sütü ve propolisi her sabah kullandık 3 4 ay boyunca yumurta kalitem artmış olacak ki hamile kalmıştım kendiliğinden.tabi bunun yanında bir sürü takviye spor falenda yaptım.Hangisi vesile oldu bilemem.

Arı sütü propolis karışımı ben de kullandım. Beeo nun tablet olan formunu ama artık bulamıyorum bıraktım. Yumurta kalitesi için en önemli şey sigara içmemek.

Ben de cok kez hesaplarimi kapatmak istedim. Unlulerin bile cocuklu fotograflari dusuyo sayfama. Gorunce hep ozellikle sinandigimi dusunuyorum. 2 kuzenim hamileymis. Akraba grubundan paylastilar. Onlar adina sevindim ama sonra darisi sana olsun, dualarimiz seninle falan dediler. Iyi niyetliler ama ben mahvoldum. Sanki aciz hissettim. Dedigin gibi bir ben kalamiyomusum gibi hissettim. Aslinda hamilelik haberlerine uzulmuyorum, Allah daha cok nasip etsin, sadece bu yolda ayni derdi paylastigim insanlar hamile kaldikca ben iyice yalniz ve caresiz hissediyorum. Herkes ilerliyor da ben hep yerimde kaliyorum gibi. O yuzden sizlerle dertlesmek cok iyi geliyor. Birbirimizi tanimasak da varliginiz yalniz olmadigimi hissettiriyor
Merhaba 31 yasinda ve amh i 0.60 olup kendiliginden 3 defa hamile kaldim ve 3 u de nedensiz dusukle sonuclandi..Hissettiklerinizi oyle iyi anliyorum ki....her anlamda.ozguvenli biri oldum hayatim boyunca ama sanki hayat beni cezalandiriyor gbi bu konuda kendimi eksik hissediyorum....uzuluyiorum halbuki ne sacma degil mi?cocuk.dogurabilmek bir beceri degil tabi ama kendimi.beceriksiz hissediyorum....akraba es dostun cocuklari olurken bana da da dua.ettiklerini soylemeleri kotu niyetli olmasalar dahi beni oyle bir yaraliyor ki...Allahim yardimcimiz olsun🙏Allahim baska dert vermesin

Merhaba 31 yasinda ve amh i 0.60 olup kendiliginden 3 defa hamile kaldim ve 3 u de nedensiz dusukle sonuclandi..Hissettiklerinizi oyle iyi anliyorum ki....her anlamda.ozguvenli biri oldum hayatim boyunca ama sanki hayat beni cezalandiriyor gbi bu konuda kendimi eksik hissediyorum....uzuluyiorum halbuki ne sacma degil mi?cocuk.dogurabilmek bir beceri degil tabi ama kendimi.beceriksiz hissediyorum....akraba es dostun cocuklari olurken bana da da dua.ettiklerini soylemeleri kotu niyetli olmasalar dahi beni oyle bir yaraliyor ki...Allahim yardimcimiz olsun🙏Allahim baska dert vermesin

Merhaba canım hepimiz aynı duyguları yaşıyoruz inanki yalnız değilsin..
Buraya bir cümle bile yazmasak ta birbirimizi yürekten hissedebiliyoruz..
Bazen banada diyorlar ALLAH sanada versin..
O cümle bile bi tuhaf hissettiriyor..
Benim var evet allah sanada versin der gibi...
Zamanla piskolojimiz alt üst oldu..
O yüzden bana dua etmek isteyen haber vermeden etsin bu benim için en makûl olanı..
Embriyo yu genetiğe gönderip tüp bebek tedavisini öneririm sana.. bak çok şükür hamile kalabiliyorsun.. burda ben ve benim gibi çok arkadaş var daha hiç hamile kalamadık... Hakkımız da hayırlısı olsun inşallah...

Pardon da bunu nasıl söylüyorsunuz ne yani siz nereden bileceksiniz neler yaşadığımızı neler çektiğimizi tabiki allahtan ve bizde olması için elimizden geleni sonuna kadar yapıcaz.. biz bu süreçte bu kadar dikkatliylen hem maddi hem manevi birazda çevreye rol düşmüyor mu? Düşünsene çocugun olmuyor defalarca deniyorsun ve kız kardeşin en yakının hamile tabiki çok seviyorsun o senin kanın canın ama birazda saygı insanın gözüne sokularak olmaz birazcık empati tedavi oluyorsun ama %100 olumlu sonuç diye birşey de yok ve bunu en yakından ailende biliyor birazcık empati kurmaları lazım bu normal birşey mi bebekten bahsediyoruz evlat sevgisi sahip olamamak ne kadar kötü hiç yaşadınız mı bu durumu kendine vurduğun iğneleri onları acısını vurduğun yerlerin yağ bezesi bağlamasını ama herşeye transferden sonra o psikolojiyi tuttumu tutmadı mı düşüncesini ve sonunda aldıgın negatifi dünyanın başına yıkılmasını yaşadın mı hiç....... 3 senedir ugrasıyorum ben en yakınlarım çocugumun olmadıgını bildiği halde bana neden acele ediyorsun diyorlar işte bu ne biliyor musun karsındakinin duygularını hiçe sayma çocuk hasretini yaşamayan anlayamaz o yüzden hiç abartıyorsunuz diyemezsin öle bir hakkın yok kusura bakma
Rabbim verir insallah üzülmeyin bende karnimda kaybettim büyüktü bende uzuluyorum yiyip bitiriyorum kendimi benim çevremde de herkes hamile hatta eltimde bile hamile.oldugumu duydugunda 2 tane büyük cocugu varken hamile kaldi sonrada bana teselli olsun diye onca sozler soyledi ama teselli olmuyo iste sanki herkes bana inat hamile kaliyo hamilelik haberini verince cevremdekilerin gözüme bakmasi deli ediyo beni boynum bükük sanki kusurluyum tam degilim gibi geliyor ama iste ne yapacaksin elden bisey gelmiyo cnm takdiri ilahi Allahim bizimde yüzümüzü güldürür insallah ben umutluyum umudumu hala yitirmedim

Merhaba canım hepimiz aynı duyguları yaşıyoruz inanki yalnız değilsin..
Buraya bir cümle bile yazmasak ta birbirimizi yürekten hissedebiliyoruz..
Bazen banada diyorlar ALLAH sanada versin..
O cümle bile bi tuhaf hissettiriyor..
Benim var evet allah sanada versin der gibi...
Zamanla piskolojimiz alt üst oldu..
O yüzden bana dua etmek isteyen haber vermeden etsin bu benim için en makûl olanı..
Embriyo yu genetiğe gönderip tüp bebek tedavisini öneririm sana.. bak çok şükür hamile kalabiliyorsun.. burda ben ve benim gibi çok arkadaş var daha hiç hamile kalamadık... Hakkımız da hayırlısı olsun inşallah...
Bir de darısı başına var nasıl saçma bir cümle öyle bende diyorum canım bana dua edecek insan söylemesin yüzüme kuran okurken namaz kılarken adımı anarak dua etsin ama darısı başıma Allah sana da nasip etsin falan demesin sanki herkese vermiş Allah da bi tek bize vermemiş gibi hissettiriyorlar

Bir de darısı başına var nasıl saçma bir cümle öyle bende diyorum canım bana dua edecek insan söylemesin yüzüme kuran okurken namaz kılarken adımı anarak dua etsin ama darısı başıma Allah sana da nasip etsin falan demesin sanki herkese vermiş Allah da bi tek bize vermemiş gibi hissettiriyorlar
Aynen

Back