• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek de tutmazsa...

Evet canım 3.Güne yumurta 5. Güne sperm devreye giriyor bunu çok araştırmıştım ben de.ya benim yaşım 30 amh da 9 doktor polikistik değilsin diyor ki adetlerim günü gününe çok şükür ama ben bu amh değerinden şüphe ediyorum neler yaptım yedim içtim bilsen spor falan bana misin demiyor ben artık ne yapacağımı şaşırdım. Peki senin 3.Gün transferi neden yapılmıyor canım sonuçta embriyo için en iyi ortam ana rahmi diyorlar 5.günü beklemesinler bir de en iyi spermi seçiyorlar madem neden ilerlemiyor off kafam iyice doluyor düşündükçe.sen hangi merkeze gidiyorsun ben 1 kez bahçeciye gittim sonra da yaşadığım yerdeki merkezde de aynısı oldu acaba diyorum merkezden mi kaynaklanıyor ama olanın da oluyor yani

Canım amh ya bakıldı mi kaç?

Evet canım 3.Güne yumurta 5. Güne sperm devreye giriyor bunu çok araştırmıştım ben de.ya benim yaşım 30 amh da 9 doktor polikistik değilsin diyor ki adetlerim günü gününe çok şükür ama ben bu amh değerinden şüphe ediyorum neler yaptım yedim içtim bilsen spor falan bana misin demiyor ben artık ne yapacağımı şaşırdım. Peki senin 3.Gün transferi neden yapılmıyor canım sonuçta embriyo için en iyi ortam ana rahmi diyorlar 5.günü beklemesinler bir de en iyi spermi seçiyorlar madem neden ilerlemiyor off kafam iyice doluyor düşündükçe.sen hangi merkeze gidiyorsun ben 1 kez bahçeciye gittim sonra da yaşadığım yerdeki merkezde de aynısı oldu acaba diyorum merkezden mi kaynaklanıyor ama olanın da oluyor yani
Canım ben önce başka bir özel hastanedeydim, şimdi bahçecideyim. İkisinde de hiç açıklama yapmadılar direk 5. Günü beklemeye karar veriyorlar. Soran da yok. İlkinde 3. Gün koyun demiştim biz öyle çalışmıyoruz dediler. Bunda da pgt’ye gideceği için beklediler

Canım bi arkadaşım bebeğini doğuralı 7 ay olmuştu baktı hamile. Çok yoruluyorum, erken daha diye hiç istemedi. Evde ağır kaldırdı, çekti, itti düşsün kendiliğinden diye, çok uğraştı. Ama düşmedi üstelik 4 kilo tosun gibi doğdu. Çok sağlıklı. Canım evde ne ağır kaldırmış olabilirsin en fazla çamaşır selesi kaldırmışsındır, alışveriş poşeti taşımışsındır, koltuk itmişsindir. Gardolap ittiğini sanmıyorum. Sağlıklı bebek ev işiyle düşmez. Tüm doktorlar böyle söylüyor. Benim de ilk gebeliğimde 3 haftalık hamileymişim bilmiyordum, işyerimle otobüsle haftasonu gezisine gittik, iki geceyi otobüste geçirdik, atladım, zıpladım, valiz kaldırdım hiç bi sorun yoktu. 9 haftalıkken aniden kalbi durdu, ilk tüp bebek dememem tutmadı, ikincisi kimyasal oldu. Demekki hepsi sağlıksızmış. Biz de daha sağlıklı gebelik yakalayamadık. İnan bana bebek sağlıklı değilse hiç kalkmadan yatsanda düşer. Geçmişi tamamen çıkar aklından. Bundan sonrası güzel olsun inşallah.
Tmm sağlıksız diyolar doktorlarda ama sağlıklı nasıl olcak işte. Takdiri ilahi başka çözümü yok Allah nasip edecek

Tmm sağlıksız diyolar doktorlarda ama sağlıklı nasıl olcak işte. Takdiri ilahi başka çözümü yok Allah nasip edecek
Canım onu da çok araştırdım. Deneye deneye sağlıklı bulacaksın başka yolu yok diyorlar. Bu ara İnstagramda çok canlı yayın, soru cevap yaptılar. Çok sordum. Dedikleri bu. Denemeye devam . Devam da bizde o kadar zaman, enerji, güç, para, sağlık var mı? Bize işkence, onlara eğlence.

Canım onu da çok araştırdım. Deneye deneye sağlıklı bulacaksın başka yolu yok diyorlar. Bu ara İnstagramda çok canlı yayın, soru cevap yaptılar. Çok sordum. Dedikleri bu. Denemeye devam . Devam da bizde o kadar zaman, enerji, güç, para, sağlık var mı? Bize işkence, onlara eğlence.
Dene dene biz deneme tahtası miyiz insaniz duygularımız var doktorların umuru degil ki

Dene dene biz deneme tahtası miyiz insaniz duygularımız var doktorların umuru degil ki
Her deneme 15-20 bin lira. Hele bizim gibi kenarda donuk embriyon kalmıyorsa, her seferinde sıfırdan başlıyorsan. Tam ballı lokma tatlısı onlar İçin. İlki olmadı acaba histeroskopi mi yapsak, ikinci olmadı cd56 testi mi yapsak, üçüncü de olmadı hadi bi DNA hasarına bakalım. Dördüncü olmadı mikroçip deneyelim belki olur acaba serum da mı taksak. Yahu şunlara başlamadan baksaydınız ya. Hepimizin buna benzer şekilde olmadı mı?

Her deneme 15-20 bin lira. Hele bizim gibi kenarda donuk embriyon kalmıyorsa, her seferinde sıfırdan başlıyorsan. Tam ballı lokma tatlısı onlar İçin. İlki olmadı acaba histeroskopi mi yapsak, ikinci olmadı cd56 testi mi yapsak, üçüncü de olmadı hadi bi DNA hasarına bakalım. Dördüncü olmadı mikroçip deneyelim belki olur acaba serum da mı taksak. Yahu şunlara başlamadan baksaydınız ya. Hepimizin buna benzer şekilde olmadı mı?
Evet bende direkt gonal f den başladık ne pıhtılaşma ne genetik. Kendim düşükten sonra yaptrdim hepsini. 10 15 milyar veren 20 de verir yeterki olsun ama böyle parca parca hemde olumsuz olursa ne güven kalıyor ne bisey

Kızlar allah kimseyi bunların eline düşürmesin..
Ticarete döktüler işi.. hocam diyorum 1. Tutmadı.. genetik test fln birseyler yapsak diyorum.. bana ne diyor doktor biliyor musunuz.. biz 3. Ve 4. Tüp bebek de tutmazsa o zaman araştırıyoruz...
ALLAH kimseyi doktor eline düşürmesin..
Zor durumumuz ALLAH sonumuzu hayır etsin inşallah...

Kızlar allah kimseyi bunların eline düşürmesin..
Ticarete döktüler işi.. hocam diyorum 1. Tutmadı.. genetik test fln birseyler yapsak diyorum.. bana ne diyor doktor biliyor musunuz.. biz 3. Ve 4. Tüp bebek de tutmazsa o zaman araştırıyoruz...
ALLAH kimseyi doktor eline düşürmesin..
Zor durumumuz ALLAH sonumuzu hayır etsin inşallah...
Bende hep düşükten sonra yaptrdim testlerimi. Mesela kan sulandirici iğne veriyolarmis garanti olsun diye.benimki vermedi pıhtılaşma testi de yaptırmadı. Bilmiyorum ya Allah yuzumuze baksin

Bende hep düşükten sonra yaptrdim testlerimi. Mesela kan sulandirici iğne veriyolarmis garanti olsun diye.benimki vermedi pıhtılaşma testi de yaptırmadı. Bilmiyorum ya Allah yuzumuze baksin

Pes etmek yok kızlar kendimizi birakmiycaz sonuna kadar mücadele edeceğiz..
Biliyorum zor ben 3. Tüp bebek tedavisine girecegim çok zor ama sonu güzel olsun inşallah.. burdan bi arkadaş 9. Tedavide ikiz kızları oldu..
ALLAH ol derse olur..

Pes etmek yok kızlar kendimizi birakmiycaz sonuna kadar mücadele edeceğiz..
Biliyorum zor ben 3. Tüp bebek tedavisine girecegim çok zor ama sonu güzel olsun inşallah.. burdan bi arkadaş 9. Tedavide ikiz kızları oldu..
ALLAH ol derse olur..
Evet ben de buna inanıyorum Rabbim imkansızı bile imkânlı yapar tek dayanağım o

Süper ötesi ve sen umutsuzsun öyle mi ?
Yapma arkadaşım bak RABBİM ne güzel nimet vermiş zamanı gelince meleğini de verir?
Benimki normal değil canım çok araştırdım çok yükseği de iyi değilmiş ki 3 kere aynı şeyleri yaşadım tüp bebekte kalite sorunu var amh yüksekliği de iyi değil yani

Benimki normal değil canım çok araştırdım çok yükseği de iyi değilmiş ki 3 kere aynı şeyleri yaşadım tüp bebekte kalite sorunu var amh yüksekliği de iyi değil yani

Yinede umutsuz olmayacaksın..
Bu topik de kimse olumsuz konuşmasın..
Biz buraya allahın izniyle hamileliklerimizi de konuşacağız.. bir birimize destek olacağız..
Yokdan var eden allah ben kendim mucize bir bebeğim.. benim bebeğim de mucize olacak..
Doktorların yaşamaz dediği prematüre bir bebeğim ben bakın yaşıyorum 34 yaşındayım..
ALLAH ol derse olur öl derse ölür...
Doktorları çokta şeyyapmamak lazım..
Hep birlikte inşallah bu zorlu yol da mutlu sona ulaşırız inşallah şu mübarek gün yüzü suyu hürmetine rabbim bize yardım edecek...

Herkese hayirli geceler arkadaşlar.. gece gece bi hüzünlendim yazıları okurken bende yazmak istedim.. 3 kez negatif aşilama yaptirdim 2 kez aşılama dışında kimyasal gebelik gecirdim kendiliginden oldu. En son kimyasal gebeligim 8 9 ay oluyor. Yani saglikli bi bebek olsaydi belkide simdi kucagimdaydi ama rabbim boyle uygun görmüs. En son ki aşilamam da 2 ay oluyor. Artik aşilama defterini kapattık bu corona belası gidince tüp bebege gecmeyi dusunuyoruz artik. Bu sürede vucudumun biraz dinlenmesi de iyi olucak hem. Ama korkuyorum.. 3 aşilama tutmadı. Tüp bebek de tutmazsa ne yaparım.. sanki son çarem tüp bebekmiş ama oda tutmazsa ne yaparım diyorum simdi bile sanki hiç bizim cocugumuz olmucakmiş gibi hissediyorum.. hep boyle yanliz kalicakmişiz gibi.. bu bir iç döküş benim gibi hissedenler olduysa yazarmisiniz.. bu arada hiç bir tıbbı rahatsizligimiz yok gibi gozukuyor testler vs hersey yapildi.. herşey Allahtan. Ama ben çaremi arayım gerisi rabbimin takdirine kalmis.. hayirli geceler tekrardan yorumlarinizi bekliyorum. Benim gibi dusunüp ayni seyleri yaşamis olanlar varsa bana destek olurmusunuz. Rabbim bu mübarek ayın hürmetine tüm isteyenlere de banada kendiliğinden tedavisiz hamile kalip sağlikli bebekler dünyaya getirmeyi nasip etsin inşallah..
Canım hiç sıkma kendini. Bizimde eşimle yumurta ve sperm değerlerimiz iyiydi, tüplerimde sıkıntı yoktu 3 doktorla görüşmüştüm hepside normal yolla olmaması için bir sebep göremiyorlardı. 6 ay yumurtlama takibi, 3 aşılama denedim hiç birinde gebelik oluşmadı. Kimyasal bile olmadı. Tüp bebeğe karar verdik ilk transferim yapıldı o da tutmadı. Ben artık baya genetik filan sorunumuz var diye düşünmeye başlamıştım, etrafta isteyen istemeyen herkes hamile kalıyordu. Rahim çizdirdim 1 ay rahim dinlensin demişti doktorum. Sonra bir genetik hekimine gittim bizden genetik testler ve trombofili paneli( pıhtılaşma testi istedi). Bende pıjtılaşma bozukluğu vardı. Gebeliğe engel olmaz dedi kadın doğum hekimlerim, gebelik oluştuktan sonra önemli dediler, zaten benden test de istememişlerdi. 2. transferim oldu artık sinirlerimde iyice bozulmuştu, ilk transferde raporluydum 1 hafta evde hiçbir yapmadan yatmıştım. Progestan iğneler ateş yapmaya başlamıştı. 2. De transfere giderken eşimle kavga etmiştim, zaten nasip de yok diye gitmeyecektim ama çözülmüş embriyolara kıyamadım, transferden sonraki gün evi filan süpürdüm. Sonraki transfer ve tekrardan yumurta toplamak için mali durum planları filan yapmıştım. Hiç unutmuyorum ananem sormuştu 4. gün filan bende kendimi bomboş hissediyorum demiştim. Uzun lafın kısası 7. gün erken gebelik testiyle hamile olduğumu öğrendim. Kızım şimdi 1 yaşında. Allah inşallah kucağına almayı nasip edeceği zaman sana da hayırlısıyla bir evladını gönderir. Çok uzun yazdım kusura bakma ama moralini bozma, denemeye devam. Bu yolda herkes aynı karamsarlığa düşüyor, yalnız değilsin bil.

Canım hiç sıkma kendini. Bizimde eşimle yumurta ve sperm değerlerimiz iyiydi, tüplerimde sıkıntı yoktu 3 doktorla görüşmüştüm hepside normal yolla olmaması için bir sebep göremiyorlardı. 6 ay yumurtlama takibi, 3 aşılama denedim hiç birinde gebelik oluşmadı. Kimyasal bile olmadı. Tüp bebeğe karar verdik ilk transferim yapıldı o da tutmadı. Ben artık baya genetik filan sorunumuz var diye düşünmeye başlamıştım, etrafta isteyen istemeyen herkes hamile kalıyordu. Rahim çizdirdim 1 ay rahim dinlensin demişti doktorum. Sonra bir genetik hekimine gittim bizden genetik testler ve trombofili paneli( pıhtılaşma testi istedi). Bende pıjtılaşma bozukluğu vardı. Gebeliğe engel olmaz dedi kadın doğum hekimlerim, gebelik oluştuktan sonra önemli dediler, zaten benden test de istememişlerdi. 2. transferim oldu artık sinirlerimde iyice bozulmuştu, ilk transferde raporluydum 1 hafta evde hiçbir yapmadan yatmıştım. Progestan iğneler ateş yapmaya başlamıştı. 2. De transfere giderken eşimle kavga etmiştim, zaten nasip de yok diye gitmeyecektim ama çözülmüş embriyolara kıyamadım, transferden sonraki gün evi filan süpürdüm. Sonraki transfer ve tekrardan yumurta toplamak için mali durum planları filan yapmıştım. Hiç unutmuyorum ananem sormuştu 4. gün filan bende kendimi bomboş hissediyorum demiştim. Uzun lafın kısası 7. gün erken gebelik testiyle hamile olduğumu öğrendim. Kızım şimdi 1 yaşında. Allah inşallah kucağına almayı nasip edeceği zaman sana da hayırlısıyla bir evladını gönderir. Çok uzun yazdım kusura bakma ama moralini bozma, denemeye devam. Bu yolda herkes aynı karamsarlığa düşüyor, yalnız değilsin bil.
Tesekkur ederim insallah burdaki benm gibi mujdeli haber bekleyen herkes de bende istedigimize kavusurz sizin gibi. Allah bagiasin bebeginizi.. insan hep negatif görunce hic pozitif olacagina inanamiyor dimi.. boşa ugrasiyormusum gibi hissediyor insan. Ama rabbim ol dedimi oluyor

Merhaba kızlar sabah sabah bu başlığa denk geldim okurken gözlerim doldu yazılarınızı .Aynı süreçten bende geçiyorum 5 yıllık evliyim ilk 3 yıl telefon uygulamasında olan tahmini yumurtlama günlerinde yapmayarak korunduğumu sanıyordum ,mutluydum meğer çocuğum olmuyormuş.Şimdi de olmuyor sebep bulunmuyor. zayıf ,adeti saat gibi bir gün bile şaşmamış bir pko yum ama doktorlar bunu engel olarak görmedi şimdiye kadar bir sebep bulunmadı 2 yıldır doktora gidiyorum hayatımda hiç hamile kalmadım galiba böyle bir vasfım yok :( 2 histereskopi,3 klomen ,2 femera ,rahim filmi ,aşılama ,tüp bebek herşey yapıldı sonuç sıfır.... dondurulmuş ikinci transfer İçin virüsün geçmesini bekliyoruz yorgunum bitkinim ilk tüpü eşim dayanamayıp tüm akrabalara söyledi sağolsun heyecanlandı sevindi ona da kızamıyorum sonra herkes aradı geçmiş olsun tutmamış eee niye tutmadı ?! Ne bileyim ben elinin köründen demek istedim aaaa bunun da iyice psikolojisi bozulmuş derler diye sustum , en çok kızdıklarım kafana takma diyenler bir de iki kopkoyu kırmızı çizgi gebelik testini atıp kızlar bir bakar mısınız hamile miyim ? Diyenler (sağlıkla kucaklarına alsınlar)
Umarım maddi olarak ,psikolojik , fiziksel olarak daha fazla yıpranmadan anne olabiliriz arkadaşlarım, kardeşlerim 🥰
Benim eşimde aman kimse duymasin der her zaman. Annemlere kendi annesine bile anlatayim istemez. Böyle olunca bende pek birsey anlatmam kimseye. Icimizde yasariz genelde ikimiz.. benimde cok yakin bir arkadaşim var . Az cok bilir durumumu. Evlenir evlenmez hamile kaldi.. sonra arkasindan birdaha ust uste oldu gibi bisey. Tabiki anlamaz halimi. Bende bahsetmem hic. Gecen bana sordu naptin gidiyomusun doktora falan. Geçiştirdim konuyu. O akşam cocuklarini paylaşmiş. Icinde kötülük yoktur bilirim yakin arkadaşim.. ama genede bi icim burkulmadi değil.. insanlar ince fikirli olamiyor iste. Bilmiyorum ben paylaşrmiyim cocugumu helede yakin arkadasimin olmuyorsa.. bu aksam tv izlerken anneler günü reklamı veriliyordu. Eşime dedim bu senede anne olamadım dedim.. sonrasında bi iç çekiş.. vardır herşeyde bir hayır diyorum ve rabbime şükür ediyorum genede halimize bin sükür sağlıklıyız.

Back