• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek de tutmazsa...

Tmm cnm sagol bnde firsst bulursam başlarm insallah iyi gelir.. bide suan yumurtlama donemindeyim normalde ama hic yumurta akintisi gelmiyor :KK43: sanirim bu ay yumurtlamadimmi anlamadm. Normalde yumurta akı gelirdi bu günlerde. Ben bu aya hic ümit bağlamiyorum simdiden.. bu ay olmadi heralde
Ayyy bu ay oluyormuş bir de hanı diyorlar ya hiç umudum yoktu diye hadi inşallah :)

Canım bi arkadaşım bebeğini doğuralı 7 ay olmuştu baktı hamile. Çok yoruluyorum, erken daha diye hiç istemedi. Evde ağır kaldırdı, çekti, itti düşsün kendiliğinden diye, çok uğraştı. Ama düşmedi üstelik 4 kilo tosun gibi doğdu. Çok sağlıklı. Canım evde ne ağır kaldırmış olabilirsin en fazla çamaşır selesi kaldırmışsındır, alışveriş poşeti taşımışsındır, koltuk itmişsindir. Gardolap ittiğini sanmıyorum. Sağlıklı bebek ev işiyle düşmez. Tüm doktorlar böyle söylüyor. Benim de ilk gebeliğimde 3 haftalık hamileymişim bilmiyordum, işyerimle otobüsle haftasonu gezisine gittik, iki geceyi otobüste geçirdik, atladım, zıpladım, valiz kaldırdım hiç bi sorun yoktu. 9 haftalıkken aniden kalbi durdu, ilk tüp bebek dememem tutmadı, ikincisi kimyasal oldu. Demekki hepsi sağlıksızmış. Biz de daha sağlıklı gebelik yakalayamadık. İnan bana bebek sağlıklı değilse hiç kalkmadan yatsanda düşer. Geçmişi tamamen çıkar aklından. Bundan sonrası güzel olsun inşallah.
Allah razı olsun kardeşim ne güzel konustun. Yaptirdiklarimdan tutan bı o olunca işte insanda keşke dikkat etseydim diye üzülüyor ama dedin gibi sağlıklı olsaydı bişi olmazdı rabbim isteyen herkese nasip etsin kucagimiz boş kalmasın inşallah 🤲

Yok canm ya inan hic ümidim yok. Normalde her ay gelirdi o seffaf yumrta aki. Bu ay tık yok.. napalim nasip iste. Olsun tüpe başlicam ztn diye avutuyorum kendimi :)

Bilemeyiz yarınlar neler getirir..
Bir bakmışsın bir gün çiçek açmış umutlar..
Umutsuzluk yok dua var.. RABBİM bize imkanları vermiş o ol der oluverir inşallah..

Merhaba kızlar sabah sabah bu başlığa denk geldim okurken gözlerim doldu yazılarınızı .Aynı süreçten bende geçiyorum 5 yıllık evliyim ilk 3 yıl telefon uygulamasında olan tahmini yumurtlama günlerinde yapmayarak korunduğumu sanıyordum ,mutluydum meğer çocuğum olmuyormuş.Şimdi de olmuyor sebep bulunmuyor. zayıf ,adeti saat gibi bir gün bile şaşmamış bir pko yum ama doktorlar bunu engel olarak görmedi şimdiye kadar bir sebep bulunmadı 2 yıldır doktora gidiyorum hayatımda hiç hamile kalmadım galiba böyle bir vasfım yok :( 2 histereskopi,3 klomen ,2 femera ,rahim filmi ,aşılama ,tüp bebek herşey yapıldı sonuç sıfır.... dondurulmuş ikinci transfer İçin virüsün geçmesini bekliyoruz yorgunum bitkinim ilk tüpü eşim dayanamayıp tüm akrabalara söyledi sağolsun heyecanlandı sevindi ona da kızamıyorum sonra herkes aradı geçmiş olsun tutmamış eee niye tutmadı ?! Ne bileyim ben elinin köründen demek istedim aaaa bunun da iyice psikolojisi bozulmuş derler diye sustum , en çok kızdıklarım kafana takma diyenler bir de iki kopkoyu kırmızı çizgi gebelik testini atıp kızlar bir bakar mısınız hamile miyim ? Diyenler (sağlıkla kucaklarına alsınlar)
Umarım maddi olarak ,psikolojik , fiziksel olarak daha fazla yıpranmadan anne olabiliriz arkadaşlarım, kardeşlerim 🥰

5 yaşında kedi besliyorum o iyi ki var🙏Gözümden sakınırım stresimi alır öfkemi alır ağlayınca yanıma kıvrılıverir üzüntüm gider.Buna masraf edeceğine çocuk yapta ona bak diyenlerle karşılaştım,evde kedi olduğu İçin Allah vermiyor diyenle karşılaştım her kafadan bir ses çıkıyor 38yaşında bir kuzenim vardı çocuğum olmayacak yaşım geçti diye ağlardı üzülürdü eşimin işten arkadaşıyla arasını yaptım evlendi ilk ay hamile kaldı şimdi bana hergün çocuğun fotosunu atıyor e ne oldu ne oldu tüp bebek ne zaman deneyeceksiniz diye soruyor ..başkasına söylesemee ne var bunda der ama siz anlarsınız biliyorum ...

5 yaşında kedi besliyorum o iyi ki var🙏Gözümden sakınırım stresimi alır öfkemi alır ağlayınca yanıma kıvrılıverir üzüntüm gider.Buna masraf edeceğine çocuk yapta ona bak diyenlerle karşılaştım,evde kedi olduğu İçin Allah vermiyor diyenle karşılaştım her kafadan bir ses çıkıyor 38yaşında bir kuzenim vardı çocuğum olmayacak yaşım geçti diye ağlardı üzülürdü eşimin işten arkadaşıyla arasını yaptım evlendi ilk ay hamile kaldı şimdi bana hergün çocuğun fotosunu atıyor e ne oldu ne oldu tüp bebek ne zaman deneyeceksiniz diye soruyor ..başkasına söylesemee ne var bunda der ama siz anlarsınız biliyorum ...

Hoşgeldin arkadaşım...
Bir derdim var da konu açtım bununla ilgili ve insanlarin yüzde 50 sinden fazlası siz alıngansınız.. sizin olmuyor diye insanlar mutluluğunu paylaşmasın mı dedi..
O yüzden tüp bebek bölümünde hep söylüyorum.. bizi bizden başkası anlamaz zaten... kendi ailem bile neler dedi... biz birbirimize güç veriyoruz burda dua ediyoruz..
ALLAH yardımcımız olsun inşallah...

Hoşgeldin arkadaşım...
Bir derdim var da konu açtım bununla ilgili ve insanlarin yüzde 50 sinden fazlası siz alıngansınız.. sizin olmuyor diye insanlar mutluluğunu paylaşmasın mı dedi..
O yüzden tüp bebek bölümünde hep söylüyorum.. bizi bizden başkası anlamaz zaten... kendi ailem bile neler dedi... biz birbirimize güç veriyoruz burda dua ediyoruz..
ALLAH yardımcımız olsun inşallah...
Hepsini tek tek okudum herkesi öyle yakın hissettim ki kendime yaşamayanın asla anlayamadığı birşey gerçekten de hepimizin anne olması dileğiyle bir gün off demeyeceğim evladıma söz veriyorum 😭

Bugün yine bir karamsarım eşimi işe gönderdim nu gece nöbetçi kendime iftar yemeği bile yapmadım salata yer otururum
Kızlar ben hepinizden çaresiz hissediyorum kendimi neden derseniz ben hiç transfer aşamasına bile geçemiyorum tüp bebekte embriyo kalitem 0 :( ne olacak halim bilmiyorum düşündükçe içim sıkılıyor

Bugün yine bir karamsarım eşimi işe gönderdim nu gece nöbetçi kendime iftar yemeği bile yapmadım salata yer otururum
Kızlar ben hepinizden çaresiz hissediyorum kendimi neden derseniz ben hiç transfer aşamasına bile geçemiyorum tüp bebekte embriyo kalitem 0 :KK43: ne olacak halim bilmiyorum düşündükçe içim sıkılıyor
Prp araştırdın mı hiç canım

Kızlar ben hepinizden çaresiz hissediyorum kendimi neden derseniz ben hiç transfer aşamasına bile geçemiyorum tüp bebekte embriyo kalitem 0 :KK43: ne olacak halim bilmiyorum düşündükçe içim sıkılıyor
Canım benim olacak birgün. Peki eşinle ilgili detay testler yapıldı mi ?

Canım benim olacak birgün. Peki eşinle ilgili detay testler yapıldı mi ?
6 yıldır yapılmayan şey kalmadı ki canım dna hasar testinden tut da genetik pıhtılaşma her şeye bakıldı sebebini doktorlar da bilmiyor benim durumum çok vahim gerçekten:(beni yoran tüp bebek değil de yumurta toplamadan sonraki evre var ya işte o zamanlar ben çöküyorum boşa giden umutlar emekler paralar :(

6 yıldır yapılmayan şey kalmadı ki canım dna hasar testinden tut da genetik pıhtılaşma her şeye bakıldı sebebini doktorlar da bilmiyor benim durumum çok vahim gerçekten:KK43:beni yoran tüp bebek değil de yumurta toplamadan sonraki evre var ya işte o zamanlar ben çöküyorum boşa giden umutlar emekler paralar :KK43:
Canım çok iyi anlıyorum seni. Benimde 3. Gün iyi durumda oluyorlar. Beşinci gün aradılar hepsinin gelişimi geride diye. Senin nasıl oluyor, kaçıncı günde sorun oluyor.

Ahh benim de yaram..
8 yıllık evliyim..neler duydu bu kulaklarım ha arkadan ha direk yüzüme..
Ilk seneler cok kafaya taktım cok üzüldüm kimseye de belli etmedim icimde yaşadım herşeyim cok ağladım..
Çünkü kimse anlamiyo olur daha erken..
Teselli deil bu olur..sanki artik inanmışlar olmayacağına ya öylesine söylenen olur üzülme..

Tabi 8 sene icinde gitmediğim dr kalmadi..hepsi sil bastan tedavi..hicbir sorun yok elde tutulan..

6 kere klomen+ovitrelle (2 gebelik oldu ama sonlandı)
3 kere femara+ovitrelle
Sonra 1.aşılama
2. Aşılama oldu ve tuttu..hic beklemezken tutmayacagindan eminken..
Ve devlette yaptırdım asla küçümsemek deil..
Nasip kısmet vakti bu zamanmis oldu..

Rabbime dua ediyorum her zaman allahim isteyen hak eden herkese annelik babalik duygusunu tattır..acısını biliyorum çünkü..

Insallah sizide sevindirir rabbim şu mubarek günlerde 🤲

Canım çok iyi anlıyorum seni. Benimde 3. Gün iyi durumda oluyorlar. Beşinci gün aradılar hepsinin gelişimi geride diye. Senin nasıl oluyor, kaçıncı günde sorun oluyor.
Hadi Ya senin de 5. Güne mi gitmiyor canım sana ne açıklama yaptılar peki sebep ne olabilirmiş? Benim 3.günde sonlanıyor gelişim malesef 3. Gün açılıp bakıldığında her şey bitmiş oluyor

Ahh benim de yaram..
8 yıllık evliyim..neler duydu bu kulaklarım ha arkadan ha direk yüzüme..
Ilk seneler cok kafaya taktım cok üzüldüm kimseye de belli etmedim icimde yaşadım herşeyim cok ağladım..
Çünkü kimse anlamiyo olur daha erken..
Teselli deil bu olur..sanki artik inanmışlar olmayacağına ya öylesine söylenen olur üzülme..

Tabi 8 sene icinde gitmediğim dr kalmadi..hepsi sil bastan tedavi..hicbir sorun yok elde tutulan..

6 kere klomen+ovitrelle (2 gebelik oldu ama sonlandı)
3 kere femara+ovitrelle
Sonra 1.aşılama
2. Aşılama oldu ve tuttu..hic beklemezken tutmayacagindan eminken..
Ve devlette yaptırdım asla küçümsemek deil..
Nasip kısmet vakti bu zamanmis oldu..

Rabbime dua ediyorum her zaman allahim isteyen hak eden herkese annelik babalik duygusunu tattır..acısını biliyorum çünkü..

Insallah sizide sevindirir rabbim şu mubarek günlerde 🤲
Rabbim sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah duan için de Allah razı olsun canım amin

Hadi Ya senin de 5. Güne mi gitmiyor canım sana ne açıklama yaptılar peki sebep ne olabilirmiş? Benim 3.günde sonlanıyor gelişim malesef 3. Gün açılıp bakıldığında her şey bitmiş oluyor
Canım bana hiç açıklama yapan olmadı. 6 embriyom vardı, 5. Gün hepsinin gelişimi geride yarını bekle dediler. 6. Gün aradılar iki tanesi kurtulmuş, doğal olarak biri orta-kötü kalite, diğeri kötü kalite, 5bc, 5cc. Sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim. Sordum sebebini, yumurtada spermde olabilirmişmişmiş. Araştırdım DNA hasarına benziyor. 3. Güne yumurta 5. Güne sperm taşırmış. Embriyolog bi tanıdıkla konuştum, sağolsun anlattı. Boş yumurta bile kendi kendine bölünürmüş 3 gün, 3 günden sonra sperm genetiği kendini göstermeye başlarmış. Yüzde yüz diyememekle birlikte genel olarak 5i görmekten sperm sorunluymuş. Canım 3 güne gitmiyorsanız sıkıntı yumurtada olabilir, benim de yaş 38 mükemmel gitmiyor 3. Güne iyi-orta kalite gidiyor. Offf offf ne zor işler. Nolcak bizim sonumuz

Canım bana hiç açıklama yapan olmadı. 6 embriyom vardı, 5. Gün hepsinin gelişimi geride yarını bekle dediler. 6. Gün aradılar iki tanesi kurtulmuş, doğal olarak biri orta-kötü kalite, diğeri kötü kalite, 5bc, 5cc. Sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim. Sordum sebebini, yumurtada spermde olabilirmişmişmiş. Araştırdım DNA hasarına benziyor. 3. Güne yumurta 5. Güne sperm taşırmış. Embriyolog bi tanıdıkla konuştum, sağolsun anlattı. Boş yumurta bile kendi kendine bölünürmüş 3 gün, 3 günden sonra sperm genetiği kendini göstermeye başlarmış. Yüzde yüz diyememekle birlikte genel olarak 5i görmekten sperm sorunluymuş. Canım 3 güne gitmiyorsanız sıkıntı yumurtada olabilir, benim de yaş 38 mükemmel gitmiyor 3. Güne iyi-orta kalite gidiyor. Offf offf ne zor işler. Nolcak bizim sonumuz
Evet canım 3.Güne yumurta 5. Güne sperm devreye giriyor bunu çok araştırmıştım ben de.ya benim yaşım 30 amh da 9 doktor polikistik değilsin diyor ki adetlerim günü gününe çok şükür ama ben bu amh değerinden şüphe ediyorum neler yaptım yedim içtim bilsen spor falan bana misin demiyor ben artık ne yapacağımı şaşırdım. Peki senin 3.Gün transferi neden yapılmıyor canım sonuçta embriyo için en iyi ortam ana rahmi diyorlar 5.günü beklemesinler bir de en iyi spermi seçiyorlar madem neden ilerlemiyor off kafam iyice doluyor düşündükçe.sen hangi merkeze gidiyorsun ben 1 kez bahçeciye gittim sonra da yaşadığım yerdeki merkezde de aynısı oldu acaba diyorum merkezden mi kaynaklanıyor ama olanın da oluyor yani

Back