Tüp Bebek,birinci deneme,*PKOS> serüvenim.

Bernaistanbul

❤️🌿
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2015
1.082
657
73
35
Merhaba arkadaşlar,

Ilk tüp bebek deneyimim. 'polikistik over sendromum' (PKOS) var.

• 5 kere klomen ile deneme oldu, yumurta takibi seklinde. Normal yollardan denedik olmadı.
  • Sonra aşılama yöntemini deneyelim dedik.
Aşılama sonucu: Negatif. Sene ağustos 2017.
MEKAN: Bunların hepsini Çakmak ERDEM hastanesinde yaptım.
Çakmak ERDEM hastanesinden memnun değilim
çünkü
'polikistik over sendromum' (PKOS) olduğunu Prof. Dr. Ulun Ulug'dan
öğrendim.

Şimdiki doktorum Prof. Dr. Ulun Ulug.

Başlangıç tarihim:Haziran 2018.
Testler ve sonuçlara göre ilerledik. Erdem hastanesindeki doktorun neden ''PKOS'' olduğumu ve neden bunun için tedavi başlatmamasına anlam veremedi.

Çok anlayışlı ve açık sözlü biri. Ne demek istediğini anlıyorsun çünkü sana tip terimleriyle konuşmuyor. Doktoru övmeme gerek yok, adam kendini kanıtlamış, TV programlarına çıkmış vs.

HSG ve diğer test sonuçlarına göre;

1. Glukofen hap
  2. Folik trio
  3. OMEPA Q 10,
Kullanmalıydım.

Rahim filmi olarak bilinen histerosalfingografi (HSG) test sonucuna göre

HİSTEROSKOPİ İLE SEPTUM (PERDE) OPERASYONU olmalıydım.
Tatil planımız araya girdiği için Eylülde oldum. Sonrasında tam başlıyacaz hadi bismillah dedik, yumurtam çatlamamış, kiste donüşmüş bir ayda öyle doğum kontrol hapı kullandım , markası Ginera.

START 1: 6 - 12 - 2018 basladık.
  1. 2x Glonal F 900 aldım.Aksamlari vuruldum 225 ml
  2. 10 tane femara hap ictim, gunde 2 tane.
START 2.Kontrol; 11 - 12- 2018.
  • 20 yumurtam gelişmiş.
  • Glonal F; doz 150 ml düşürdü,
  • Cetrotide 250 ml ekledi.

START 3 : 13 -12- 2018
  • Glonal F ;bugün ve yarin son dedi 225 ml.
  • Cetrotide 3 x. cumartesi son.
  • ve Cumartesi gece 12 de 2x çatlatma iğnesi gonapeptyl.

FINISH 4 : 17 - 12 - 2018
  • toplama işlemine başlıyoruz.
Pazartesi 17 aralıkta eşin ile beraber gel dedi..

Not. bu ay transfer olmayacak. Rahmim çok kasıldı ve ağrıyor. Aşırı yumurta üretildiği için. Rahim su topladığı için erteleniyor.

Bilmek isterseniz eger:

Tüp bebek maliyeti: 6800 tl.
Embriyo dondurma: 1600 tl.

İlaçlar:
Ginera Fiyat: 22.96 tl.
Glonal F 900: 832.68 TL
Glonal F 900: 832.68 TL
Femra : 100.30 TL
CETROTIDE: 139.48 TL
Total: 10886.02 TL

Artik 17 aralık 2018 pazartesi Yumurta toplama işlemi (oocyte pickup-OPU) olduktan sonra devam edicem yazıma.

Hayırlı olsun tedavi canım umarım ilk denemede hamile kalırsın.. Ben de pkos var ve ilk transferim 3 gün önce negatifl sonuçlandı maalesef.. Ocak ayının sonunda tekrar transfer olacak

Hayırlı olsun tedavi canım umarım ilk denemede hamile kalırsın.. Ben de pkos var ve ilk transferim 3 gün önce negatifl sonuçlandı maalesef.. Ocak ayının sonunda tekrar transfer olacak

Uzulme canim bende ilk deneme olucak ama tutcak diye hic umudum yok. Uzun zamandir ugrastigim icin hic heycan kalmadi sadece motive var. Ve sigarayi da biraktim. Tutmamasinin nedenini soyledilermi ve hangi hastane doktor da tedavi goruyorsun?
Bu arada hergun glukofen,Omepa Q10 ve folik trio kullaniyormusun? PCO oldugu icin bunlari kullanmalisin demisti hormonlar icin.

Tutmama sebebi olarak doktorum olabiliyor dedi embriyom da çok kaliteliydi ama sonuçta ysptığımız suni bir işlem ve dışardan mükemmel görünen embriyolar sağlıksız olabiliyor dedi.. Ben şişli mamorial da yaptırıyorum toplam 13 tane 5.gün embriyom donduruldu biri tutmadı daha 12 tane var onlardan devam edicez.. Ben transferden önce sadece folik asit kullanıyordum transfer aşamasında da rahmi hazırlayıcı ilaçları kullandım sana da verilrcek zaten. Neden umutsuzsun ki kısmet bu işler bakarsın ilk transferde tutar merak etme

Peki 2ci kez transfer olunca ucretler yine ayni mi oluyor.
Ben ocakta baslicam allah kismet ederse. Rahmi hazirlayici ilaclara vesayre onlarla daha tanisamadim. Ayni ay transfer olurdu aslinda ama yapmak istemedi. Umutsuzum cunku umutlu olunca hayalkirikligi pismanlik pes etme gibi hissiyatlara burunuyorum. Artik boyle olursa olur olmassa olmaz kafasi, ilkte zaten olmaz bi kac kez ugrastirir felan diye his var icimde bilmiyorum artik bakicaz gorucez bacim. herseyin hayirlisi

Öncelikle Tedavin hayırlı olsun kardeş.inşallah ilk denememde kavuşursun bir evlada.bende pcos "um iki denemem oldu ikisindende elim boş çıktım maalesef aslında doktorlara göre tüp bebekte en kolay gruptayız ama nasip olmayınca olmuyor maalesef.benim merak ettiğim tüp bebek öncesi kullandığın ilaçlar ben sadece folk asit kullanıyorum.neye göre kullanıyorsun glukofeni falan.beni sorarsan kilolu falan değilim hiçte olmadım sadece hafif tüylenmem var yüzümde fsh 5.60 lh 7.20 ilk tedavide 20 yumurtam toplanmıştı 6 tanesi 5.gün donduruldu.2 transfer edildi 2side tuttu biri 6.haftada düşürdüm diğerini 10.haftada kalp atışı durduğu için kürtaj oldum.ikinci deneme kimyasal oldu.3.martta düşünüyoruz kısmet olursa inşallah.

Bende ileri derecede pko hastasiyim.transferi bekliyirm.Allah utandirmasin hepimizin yardimcisi olsun .ins. hepsi saglikli birsekilde dondurulur.

Canım nerde yaptırıyorsun ve kankpıhtılaşma testlerini yaptırdın mı

Sadece transfer ücreti oluyor canım o da 4350 tl

Ben glukofene basladim hafif kiloluydum ama tuylenmem yoktu.Doktorum bana temel ilaç olarak verdi sürekli kullanıyorum. Aslında şeker hastalarına verılıyormuş fakat ıcındekı bı madde hamıle kalmayı kolaylaştırıyormuş
aynı zamanda da zayıflatıyormuş.

Iste bunlar nasip meselesi. PKOS grubunda en kolay ve cok yumurta elde edebilen kategorideyiz ama onemli olan kisim tutunmasi.

Sadece transfer ücreti oluyor canım o da 4350 tl

anladim canim, masrafin yine 80% aliyorlar. Bazen dusunuyorum bu doktorlar fazla para kazanmak icin acaba transferi yaparken dogru yere yapmayip yanlis yere biraktiklari olurmu. Sonucta bu isten iyi para kazaniyorlar.

anladim canim, masrafin yine 80% aliyorlar. Bazen dusunuyorum bu doktorlar fazla para kazanmak icin acaba transferi yaparken dogru yere yapmayip yanlis yere biraktiklari olurmu. Sonucta bu isten iyi para kazaniyorlar.
Canım ben zannetmiyorum ya doktorum gerçekten vicdanlı vr iyi bir insan.. Başka doktorların da yaptığını düşünmüyorum

Bende ileri derecede pko hastasiyim.transferi bekliyirm.Allah utandirmasin hepimizin yardimcisi olsun .ins. hepsi saglikli birsekilde dondurulur.

insallah tez zamanda hamile kalirsiniz. transfer gunu nezaman? Ilk denemen mi?
Yumurta toplama dan sonra ne yapmaliydin ve kendini nasil hissediyordun?

Canım ben zannetmiyorum ya doktorum gerçekten vicdanlı vr iyi bir insan.. Başka doktorların da yaptığını düşünmüyorum
insanin aklina bin turlu seyler geliyor valla insallah doktorum oyledir cunku ilk gittigim hastanede gercekten husrana ugradim ve guvenim kirildi.

Canım nerde yaptırıyorsun ve kankpıhtılaşma testlerini yaptırdın mı
Kayseri acıbademde denedim ilk ikisini.pıhtılaşma, eşimle bana genetik test hepsini yaptırdım.bende heterozigot yani pıhtılaşmaya meyil çıktı. Transfer öncesinden kan sulandırıcı kullanmaya başlıyorum ama yinede devam etmiyor

Bizde tekrardan martta düşünüyoruz da aceba dedim bende mi kullansam o zamana kadar glukofeni.çaresizlikten kıvranıyorum geceleri uyuyamıyorum vesilemi arıyorum

Bizde tekrardan martta düşünüyoruz da aceba dedim bende mi kullansam o zamana kadar glukofeni.çaresizlikten kıvranıyorum geceleri uyuyamıyorum vesilemi arıyorum
Doktoruna danışmadan asla kullanma, benim kan testi sonucundan bunu verdi.

Ayrıca o pıhtılaşma testi nezaman yapılıyor ben yapmadım onu. Heterozigot ne oluyor,?

Doktoruna danışmadan asla kullanma, benim kan testi sonucundan bunu verdi.

Ayrıca o pıhtılaşma testi nezaman yapılıyor ben yapmadım onu. Heterozigot ne oluyor,?
Haklısın canım artık öyle bir raddeye geldim ki ne bulursam deneme yolundayım.
Pıhtılaşmaya gelince benim ilk denememde ikiz kaybım olduğu için istediler ikinci denemeden önce yani eşimle bana kromozom analizi yaptılar, kan uyuşmazlığı testi birde bana pıhtılaşma testi.bendeki pıhtılaşma hariç hepsi normal çıktı.heterozigot pıhtılaşmaya meyil var kanın koyu kıvamda dediler.homozigot çıksaydı pıhtılaşma var demekmiş

Yeni transfer Mart’a mı olacaksın?

Ben yarın yumurta toplatıcam çok heycanlıyım
En son Perşembe kontrole gittim ama hiç kan testi felan yapmadı, direk Pazartesi toplama olcak dedi.
Diğer herkeste’de test yapılmış felan filan anlamadım

Evet kızlar,
Şuan size med amerikan hastanesinden yazıyorum.
28 adet yumurtam toplanmış. Doktorun demesine göre çok iyi umarım embriyolarda aynı şekilde sağlıklı kaliteli olurlar. Bundan sonra inşallah güzel haberler alırız kaliteli embriyo transferi konusunda görüşmelere başladığında yazıcam tekrar.

Adet olduktan sonra transfer olucam inşallah.

Sizlerde nasıl geçti opu. Ve kaç yumurtanız olustu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…