Bende sabah peynir kesiyordum ama bıçağı ters tutmuşum parmağımı kestimBenim de yazıp göndere basmayı unuttugum çok oluyorartık normal böyle şeyler bize
Canım çok sık emdiği için sana süt az gibi geliyor. Bir de memeler de terbiye olurmuş yumuşak olurmuş artık. Oğlun da ihtiyacı kadarını alıp rahatlıyor. Ancak sık emince midede eski süt(yani henüz sindirilmemiş) ve yeni emdiği süt gaz yaparmış ondan da uyanıyor olabilir. Her uyanması açlıktan olmayabilir yani. Ama tabi her memeyi verdiğinde alıyo diyebilirsin hep açlıktan değil güvenlik ihtiyacından, sakinleşmek için filan da emiyolarmış. Geceleri yapabiliyosan bi tık uzun uyutmaya çalış mesela 2 saatte uyanıyosa yarım saat daha uyutmaya çalış öyle öyle süresi uzadıkça sen de rahatlar uyursun belki.Bence süt çok fazla olmadıgı için acıkıp acıkıp uyanıyor.. akşamlara mama verme denemeleri yapıyorum acıkınca aldı 1 2 defa ama az..
Artıkdengem şaştı bebek uyusa da ben uyuyamaz oldum uyuyamamaktan sütüm azaldı .. tsh düşüklüğü de yaparmış uykusuzluk..
Bir an önce normale dönmeyi diliyorum
Ay aman Allah korusun fly dikkat et kendineBende sabah peynir kesiyordum ama bıçağı ters tutmuşum parmağımı kestimgece uyanınca bazen suyu ısıtmak için cezveyi ocağa koyacağıma biberonu koyuyorum ya da biberon kapağı ile mamayi kapatmaya çalışıyorum çok vukuatim var
Ozellikle gecenin en tatlı yerinde uyanınca kafa başka yere gidiyor yaAy aman Allah korusun fly dikkat et kendineyorgunluktan ne yapacağımızı bilemiyoruz bazen. Ben de buzdolabına koyacaklarımı tencerelerin yanına, çayı buzdolabına koymuştum en son.
Ah ah sorma önceden azcık erken kalksam bütün gün söylenirdim uykumu alamadım diye. Şimdi anlıyorum uykusuzluk neymişOzellikle gecenin en tatlı yerinde uyanınca kafa başka yere gidiyor yaadamı başka yerlere koymayalım
Çok severim burada da çok güzel yapan bir yer var daha dün aldık düzenli içmeye çalışıyorumPimpiriklila Kriel 1 1mucize1umut Optimussprime Bal0ncuk emziren kizlar severmisiniz bilmem ama süt için boza tuketin bu ara tam zamanı
Benım yengemde cocuk bezını dolaba koymus tuAy aman Allah korusun fly dikkat et kendineyorgunluktan ne yapacağımızı bilemiyoruz bazen. Ben de buzdolabına koyacaklarımı tencerelerin yanına, çayı buzdolabına koymuştum en son.
Onu da çamaşır sepetine atıcam diye korkuyorum bi günBenım yengemde cocuk bezını dolaba koymus tu
Evet bende bu ara içtim canım. Normalde sütüm sağınca az cikardi bugün sagdim iki gogus ten toplam 70 çıktı yine az ama bana göre çok bu sütÇok severim burada da çok güzel yapan bir yer var daha dün aldık düzenli içmeye çalışıyorumsağolasın canım ayrıca sen de iç sana da şifa olsun yorgunluk giderip zihin açıyormuş hem sen de demiyor muydun sütüm azaldı diye.
Turşu tuzlu olduğu için su tutar çok tüketmeyin diye okumuştum kuzum.doğru mu bilmiyorum. Maşallah ne güzel çıkmış. Bu arada bir de şey okudum anne sütünde mama gibi aylara göre cc çoğalmıyormuş yani bir yerden sonra hep 90-150 cc arasıymış bi öğünü. O yüzden 70 cc gayet iyi canım.Evet bende bu ara içtim canım. Normalde sütüm sağınca az cikardi bugün sagdim iki gogus ten toplam 70 çıktı yine az ama bana göre çok bu sütbirde pancar tursusu yiyorum bu ara sanırım fayda etti.
Bende turşu probiyotik o yüzden süt daha faydalı olur diye okumustjm. Birde ev tursusu yiyorum o yüzden hazır kadar tuzlu değil.Turşu tuzlu olduğu için su tutar çok tüketmeyin diye okumuştum kuzum.doğru mu bilmiyorum. Maşallah ne güzel çıkmış. Bu arada bir de şey okudum anne sütünde mama gibi aylara göre cc çoğalmıyormuş yani bir yerden sonra hep 90-150 cc arasıymış bi öğünü. O yüzden 70 cc gayet iyi canım.
Şifa olsun canım.Bende turşu probiyotik o yüzden süt daha faydalı olur diye okumustjm. Birde ev tursusu yiyorum o yüzden hazır kadar tuzlu değil.
Ben 100cc gibi sayıları hiç göremedimama buna da şükür çünkü artık tüm gününü mama ile geçiriyor günde bir iki kere böyle çıksa raziyim
Evet canım biliyorum sağma ile gerçek süt çıkmaz ama şu da var göğüste bebeğin emecegi 100cc varken makineden 20 çıkmaz. Az olsa gogusteki süt hakkında bilgi verir. Ben uzun zamandır sagmiyorum ama bu ara kizim beni emmiyor. Meme veriyorum kafasini ters çeviriyor süt iyice bitmesin diye arada sagiyorum mecbur.Şifa olsun canım.
Ya sağmayla gerçek süt miktarı çıkmıyor maalesef canım. Ben şimdi sağsam hiç çıkmaz mesela. Hatta bebek etkili emmezse de çıkmıyor. Bizimki gece bi türlü ememedi gazdan aç aç uyuttum valla napıym. Ayrıca bu aya kadar meme+mama gitmesi bile güzel. Kimi şimdiye vazgeçerdi. Ne kadar alsa o kadar kar.
Sağmaya alışması da önemliymiş sanırım memenin canım. Ben çalışmaya başlamadan 3 hafta önce filan sağmaya başlıcam. İlk başta hiç süt gelemeyebilirmiş zamanla alışırmış sağmaya meme. Ben de ilk zaman sağıyordum sonra bıraktım. Bir de meme hafızası varmış yani bebek kaç saatte bir ne kadar emiyorsa o kadar süt üretmeye başlıyormuş.Evet canım biliyorum sağma ile gerçek süt çıkmaz ama şu da var göğüste bebeğin emecegi 100cc varken makineden 20 çıkmaz. Az olsa gogusteki süt hakkında bilgi verir. Ben uzun zamandır sagmiyorum ama bu ara kizim beni emmiyor. Meme veriyorum kafasini ters çeviriyor süt iyice bitmesin diye arada sagiyorum mecbur.
Cok şükür ki az da olsa emmesi yetiyor bana bi şekilde anne sütü aldı bu zmana kadar bir kaç ay daha devam etse güzel olacak
Az önce pazardan pancar aldık, şimdi ona bakıyodum yesem mi gaz yapar mı diye, pişirip hafif sulu turşu gibi yapıyoruz biz de yapalım da yiyim o zaman.Evet bende bu ara içtim canım. Normalde sütüm sağınca az cikardi bugün sagdim iki gogus ten toplam 70 çıktı yine az ama bana göre çok bu sütbirde pancar tursusu yiyorum bu ara sanırım fayda etti.
Baya yumuşadı memeler aynen ben süt olmamasına yoruyorum, süt dolunca her türlü sertleşiyor çünkü.. inşallah ona yetecek kadar vardır bilemiyorum.. ara ara mama deniyorum, süt yetmiosa açsa onu içer belki diye..Canım çok sık emdiği için sana süt az gibi geliyor. Bir de memeler de terbiye olurmuş yumuşak olurmuş artık. Oğlun da ihtiyacı kadarını alıp rahatlıyor. Ancak sık emince midede eski süt(yani henüz sindirilmemiş) ve yeni emdiği süt gaz yaparmış ondan da uyanıyor olabilir. Her uyanması açlıktan olmayabilir yani. Ama tabi her memeyi verdiğinde alıyo diyebilirsin hep açlıktan değil güvenlik ihtiyacından, sakinleşmek için filan da emiyolarmış. Geceleri yapabiliyosan bi tık uzun uyutmaya çalış mesela 2 saatte uyanıyosa yarım saat daha uyutmaya çalış öyle öyle süresi uzadıkça sen de rahatlar uyursun belki.
Bende başta çoğu zaman sagdim. Süt artıp Nisa emmeyi arttirinca bıraktım.Sağmaya alışması da önemliymiş sanırım memenin canım. Ben çalışmaya başlamadan 3 hafta önce filan sağmaya başlıcam. İlk başta hiç süt gelemeyebilirmiş zamanla alışırmış sağmaya meme. Ben de ilk zaman sağıyordum sonra bıraktım. Bir de meme hafızası varmış yani bebek kaç saatte bir ne kadar emiyorsa o kadar süt üretmeye başlıyormuş.
Bu zamanlarda bende de oluyor aç olmasına rağmen emmiyor ya sıkıntıdan ya da etrafa bakmaktan. Ben stres olup zorlarsam ağlıyo iyice itiyor. Yalancı meme reddi deniyormuş buna.
Devam eder inşallah ya senin kız maşallah bak mamaya rağmen memeye yok dememiş bugüne kadar canımben de en azından 6 aya kadar idare etsem yeter diyorum
Sert olması olumsuz bi durummuş ama yumuşak olması sürekli süt ürettiği anlamına geliyormuş. Bu aylarda özellikle yetmiyor endişesi oluyormuş ama çişli bez sayısı ve kilo alımı fikir veriyormuş.Baya yumuşadı memeler aynen ben süt olmamasına yoruyorum, süt dolunca her türlü sertleşiyor çünkü.. inşallah ona yetecek kadar vardır bilemiyorum.. ara ara mama deniyorum, süt yetmiosa açsa onu içer belki diye..
Aynen canım bizde haşlıyoruz sarımsak sirke limon ile yapıyoruz.Az önce pazardan pancar aldık, şimdi ona bakıyodum yesem mi gaz yapar mı diye, pişirip hafif sulu turşu gibi yapıyoruz biz de yapalım da yiyim o zaman.
Boza gaz yapar mı acaba?
Herşeyde böyleyim ben ya gaz yapar mı ki diye düşünüp duruyorum, annem ye üstüne kimyon iç diyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?