TÜP BEBEK 2021 KASIM ANNELERİ

Benden 75 istedi eczaneden bi gün önce mi aldınız sabah 830 da gel dedi sağlık ocağına eczane kaçta açılıyordu 7de açılır mi yoksa gidip alayım mı bugünden
Evet dün almıştım ben. Bana da 8:30da gelin demişlerdi ama ben ne olur olmaz diye erken gitmiştim. Tekrar sıraya vs girmek gerekirse diye. 8de oradaydım ve benden önce bekleyenler vardı. Ne kadar erken o kadar iyi bence. Çünkü 3 kere kan veriyoruz toplamda. İlk kandan sonra içeceği içip hemen geri gelmemizi istiyorlar. 1 saat ve 2 saat sonra tekrar kan verdiğimiz için erken gidip erken dönmekte fayda var. Çünkü bu süreç boyunca herşey yasak.

Evet dün almıştım ben. Bana da 8:30da gelin demişlerdi ama ben ne olur olmaz diye erken gitmiştim. Tekrar sıraya vs girmek gerekirse diye. 8de oradaydım ve benden önce bekleyenler vardı. Ne kadar erken o kadar iyi bence. Çünkü 3 kere kan veriyoruz toplamda. İlk kandan sonra içeceği içip hemen geri gelmemizi istiyorlar. 1 saat ve 2 saat sonra tekrar kan verdiğimiz için erken gidip erken dönmekte fayda var. Çünkü bu süreç boyunca herşey yasak.
Herşey yasak derken bir şey yiyip içmek mi yasak?

Ya bende aç karnına şekerli su içiyormussun ondan korkuyorum 😔 migdemin çok kabul edecegi bir uygulama degil. Normalde doktorum yaptırmayacaktı ama yediklerime dikkat etmeme ragmen el ayak yanmam ve el ayak şişkinliğim aşırı derece de kontrol amaçlı yaptıracagım. Birde iki taraflı aileler şeker hastası olunca
Ben de yaptiricam 2 hafta sonra. Aynen ben de hem ödem yüzünden hem de kilo yüzünden Dr endişeli. Bakalım nolcak😩

Hanimlar gunaydin dun ilk doz tetanozumu oldum ve kolum cok agrio gece basladi sabaha kadar devam etti ben mi nazliyim yoksa sizlerde de boyle agri yapti mi?
Gecmis olsun canim bunye meselesi herkeste farkli olabiliyor cok agri sisme varsa buz koy biraz bi iki gune toparlarsin benim hafif agriydi 1. Gun ve 3. Gun agridi ikinci gun pek yoktu ama hafif atlattim sukur.cok kotu olursa bi iltihaptan suphelenirsen git doktora onun disinda sabret buz koy insallah kolay sekilde atlatirsin

Kızlar haklıymışım kasılmaymış onlar. Ama endişelenecek bir şey yok normal dedi magnezyum takviyesi verdi. Stresten olmuş büyük ihtimalle dedi. Neyseki bugün yok öyle kasılmam falan zaten. Bebişimi de gördüm 600 gr olmuş büyümüş baya🤣 yüzünü göstermedi kapadı eliyle beyefendi ama olsun sağlığı iyi ya oh bi rahatladım😍😝
Ay cok sukur kocaman olmus minnos masallah😍

Ben bugün yaptırdım 26. Haftadayım.
Sabah aç karnına gidiliyor su da içilmiyor. Şekerli içecek veriyorlar. İçtikten bir saat sonra kan alınıyor. Benden önceki hamileye iki saat daha bekliyceksiniz dedi ama ben daha vermedim doktorum o şekilde istedi demekki farklı oluyor neye göre istiyorlar bilmiyorum onu. İçeceği bir şekilde içtim ama sonrasında çarpıntım ve mide bulantım oldu. Hemşire normal dedi birden şeker yükleniyor cunku vücuda dedi. Sıcağın da etkisi vardı bence hastanenin bahcesinde bekledim cunku corona korksuna hava cok sıcaktı.

Kızlar şeker yüklemesi yaptıran var mı?? Ellerim ayaklarım yanıyor ve sürekli şişiyor doktor kontrol amaçlı diger ay aç gel yapalım dedi
Yaptırdım bugün 75lik önce içmeden kan verdim sonra eve gidip içtim bir saat sonra kan.verdim bir saat sonra bir daha kan verdim ac susuz gittim ilk başta sonra sadece şu içebilirsin dedi beklerken biraz su içtim şekerli birşey içim bi garip oldu ama kusmadım evde yatarak bekledim sağlık ocağı yakın olduğu için benim birinci s saat 187 çıktı 180 olmalıymış ikinci saat te 152 çıktı ikincisi 153 altı olmalıymış sınırda dedi hemşire yarın çıkacak tüm sonuçlarla doktoruma göstereceğim diyetisyene yönlendirebilir dedi moralim bozuldu biraz ağladım 😪

Sabah aç karnına gidiliyor su da içilmiyor. Şekerli içecek veriyorlar. İçtikten bir saat sonra kan alınıyor. Benden önceki hamileye iki saat daha bekliyceksiniz dedi ama ben daha vermedim doktorum o şekilde istedi demekki farklı oluyor neye göre istiyorlar bilmiyorum onu. İçeceği bir şekilde içtim ama sonrasında çarpıntım ve mide bulantım oldu. Hemşire normal dedi birden şeker yükleniyor cunku vücuda dedi. Sıcağın da etkisi vardı bence hastanenin bahcesinde bekledim cunku corona korksuna hava cok sıcaktı.
Kaç çıktı sizin ıyi mi?

Ben açlık yarın öğreneceğim birinci saat 187 ikinci saat 152 hemşire sınırda dedi doktora yarın tüm sonuçlarla bildireceğim hemşire belki diyetisyene yönlendirebilir dedi
Yok benim değerim de bir saat sonraki değer. Hmm sınırdaysa diyet vereceklerdir ama düşer zaten sıkmayın canınızı🙏🏾

Çok şükür canım 🙏 ben de 3 hafta önce görmüştüm en son , haftaya göreceğim tekrar , acayip merak ediyorum . Ben de hareketlerini bazı günler sık hissediyorum bazı günler daha nadir , bazı günler yok denecek kadar az.benim gibi olan var mı acaba ? beni de o endişelendiriyor , sürekli elim karnımda dinlemeye çalışıyorum . Hep bir tedirginlik işte ... allahım sağlıkla tamamlayalım şu süreci inşallah 🙏
Bende de durumlar ayni canim telas yapma 28 haftaya kadar boyleymis 28 den sonra daha duzenli hissediyormusuz ,:)

X