Tetanos 20.haftaAmin inşallah canım. Bişey sorucam tetenoz aşısını ne zaman yapıyoruz biz bilgin varmı hani tüp bebekte farklı mı ? Bir de benim doktor ikili tarama yaptı gayet iyi dedi 3 Lü istemedi 4 lü yaptırdım sonuç bekliyorum. 3lü şart mıydı?
Ben onlari yaptirmadim canim tetenozu dun sordum 20.haftada yaptirablrsn dedi ayrintili da 22 haftada yapiyoruz dediAmin inşallah canım. Bişey sorucam tetenoz aşısını ne zaman yapıyoruz biz bilgin varmı hani tüp bebekte farklı mı ? Bir de benim doktor ikili tarama yaptı gayet iyi dedi 3 Lü istemedi 4 lü yaptırdım sonuç bekliyorum. 3lü şart mıydı?
Ben biontech oldum doktorum tetanoz olma dedi. Ama bildiğim kadarıyla 17’den sonra olunuyor.Amin inşallah canım. Bişey sorucam tetenoz aşısını ne zaman yapıyoruz biz bilgin varmı hani tüp bebekte farklı mı ? Bir de benim doktor ikili tarama yaptı gayet iyi dedi 3 Lü istemedi 4 lü yaptırdım sonuç bekliyorum. 3lü şart mıydı?
IKisi olmazmiymis neden canimBen biontech oldum doktorum tetanoz olma dedi. Ama bildiğim kadarıyla 17’den sonra olunuyor.
Aile sagligi merkezinde seni takip eden hemsiren sana zamanini soyluyor zaten canim 18 haftadan sonra vuruluyo bana 20. Haftada gel demisti ilk dozumu yaptirdim.bi ay sonra tekrar gel dedi ikinci doz icin.5 doz vurulcakmisim ikili test temiz ciktiysa digerlerine gerek yok.ikiliyi kaciranlar 4 lu testi yapiyolar.ama aldirmayi dusunmuyosan hic gerek yok fakat ola ki bisey var bu duruma psikolojini hazirlamak icin de bi yandan iyi oluyo.Ama bazen de yanlis cikip gereksiz stres yasamana sebep verebiliyor.20. Ve 24. Hafta arasinda ayrintili ultrason yapilacak zaten onu yaptirin bebis iyice inceleniyo organlarina bakiliyo bi ters durum varsa dogum esnasinda doktorlar hazirlikli oluyo.Sag salim alalim insallah yavrularimizi kucaklarimizaAmin inşallah canım. Bişey sorucam tetenoz aşısını ne zaman yapıyoruz biz bilgin varmı hani tüp bebekte farklı mı ? Bir de benim doktor ikili tarama yaptı gayet iyi dedi 3 Lü istemedi 4 lü yaptırdım sonuç bekliyorum. 3lü şart mıydı?
Ben de haftaya kontrole gideceğim, 21+3 de , doktorum o zaman tetenoz +boğmaca birlikte yapacağım dediBen biontech oldum doktorum tetanoz olma dedi. Ama bildiğim kadarıyla 17’den sonra olunuyor.
Kesin olmaz demedi ama ben geçen yaz akrep sokmuştu, tek doz tetanoz olmuştum. Şimdi ikisi bir gereksiz dedi o nedenle olmadım. Siz yine sorun tabii herkesin farklı olabilir.IKisi olmazmiymis neden canim
Gozun aydin canim saglikla hayirla gelsin insallah bi prenses daha katildi aramizaSelam kızlar banada önce erkeğe benziyor demişlerdi. Şimdi kız olduğu kesinleşti. Kızçemm geliyor
Sagolasin tatlimKesin olmaz demedi ama ben geçen yaz akrep sokmuştu, tek doz tetanoz olmuştum. Şimdi ikisi bir gereksiz dedi o nedenle olmadım. Siz yine sorun tabii herkesin farklı olabilir.
Canim gozun aydin senin de benim gibi olmusSelam kızlar banada önce erkeğe benziyor demişlerdi. Şimdi kız olduğu kesinleşti. Kızçemm geliyor
Prensesler cogaliyorSelam kızlar banada önce erkeğe benziyor demişlerdi. Şimdi kız olduğu kesinleşti. Kızçemm geliyor
Merhabalar , benim de gece yatarken bacaklarımın üst kısmına fena agrı giriyordu , kalsiyum + magnezyum karışımı ilaç verdi doktorum , 10 gündür kullanıyorum , midem de daha öncekinden farklı bir durum hissetmedim ben , zaten ara ara sıkıntı oluyordu yine oluyor , farklı değil yaniSelam kızlar benim bir süredir bacaklarımda kemik üşümesi ve kasılma oluyordu doktor magnezyum eksikligindendir dedi magnezyum verdi hap olarak. 3-4 gündür kullanıyorum ama aşırı derecede mide agrısı yaptı kramp giriyor çok agrıyor doktor magnezyum yapmaz dedi ama aranızfa magnezyum başlayan oldu mu?
Benim de ilk haftalardan beri midem bi iyi bi kötü düzelmedi. Agrı şiddetli olunca korktum ama belki de dönemsel olarak mide agrılarıma denk gelmiştir. Yani umarım öyledirMerhabalar , benim de gece yatarken bacaklarımın üst kısmına fena agrı giriyordu , kalsiyum + magnezyum karışımı ilaç verdi doktorum , 10 gündür kullanıyorum , midem de daha öncekinden farklı bir durum hissetmedim ben , zaten ara ara sıkıntı oluyordu yine oluyor , farklı değil yani
Merhaba canım şöyle ki bana vinelac vitamin yazmıştı bir hafta sorun olmadı ama sonradan deli gibii midemi ekşime yanma geğirme ne varsa yaptı yani midemiz aşırı hassas olunca yapıyor kes içme dedi sonraSelam kızlar benim bir süredir bacaklarımda kemik üşümesi ve kasılma oluyordu doktor magnezyum eksikligindendir dedi magnezyum verdi hap olarak. 3-4 gündür kullanıyorum ama aşırı derecede mide agrısı yaptı kramp giriyor çok agrıyor doktor magnezyum yapmaz dedi ama aranızfa magnezyum başlayan oldu mu?
Ya ben utanip bunlari soramiyorum doktorum da sagolsun sormadan hic bise soylemio biz buna hic dikkat etmiyoruz iyi ki yazmissiniz tsk ederimMerhaba canimEndiselenme doktotunun da dedigi gibi kanama devam etmiyorsa ve agrin yoksa bebisin durumu da iyiyse ki bakmis doktorun her sey yolundadir gereksiz stres yapma.fitilden olabilir ,afedersin cinsel iliskiden olabilir,rahim genisliyodur belki ondan olabilir bir cok sebebi olabilir yine de dikkat et agir kaldirma kullandigin ilaclar varsa devam et.Allah saglikka kucagina almayi nasip etsin.Bi de benim doktorum sey demisti cinsel iliski yasadiginizda kesinlikle ice bosalma olmasin dusuge yada erken doguma sebebiyet verebilir demisti.
Rica ederim canim baskalari da faydalansin diye yazdim cekinerek yazdim ama bilmeyenler de riskli olanlar da bilgilensin diye yazmak istedim.Biz dokuz sene cocuk olmadigi icin hic korunmadik ne bileyim neyin neye etki edecegini o gun kananam da olunca benim de biraz riskli heralde doktorum soyledi sagolsun o konuda daha dikkatliyiz artik.aslinda doktorlarin uyarmasi gerekiyor boyle bi durum varsa hastalar cekinip soramayabiliyor cunku bana da kalsa hayatta soramazdim .Ya ben utanip bunlari soramiyorum doktorum da sagolsun sormadan hic bise soylemio biz buna hic dikkat etmiyoruz iyi ki yazmissiniz tsk ederim
Gözün aydınMerhaba kizlar dr dan ciktim simdi nasipse 2. Prensesim geliyormusdr 12 haftada erkege benzetmisti simdi kesinlesti ben de gordum
Amin canim insallah sen naptinGözün aydınhayırlı evlat olsun