• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek 2013 Fiyatları

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.004
448
Kocaeli
Birçok ülkede tüp bebek uygulaması 9.000 ile 10.000 dolar arasında bir maliyet ile yapılmaktadır. Türkiye’de ise bu rakam 3000 TL’ye kadar düşmektedir. Tedavi maliyeti 1400-2100 dolar arasında değişirken ilaçları ise 1500-1800 dolar arasında seyretmektedir. Basit bir hesaplama ile tüp bebek sahibi olmak isteyen çiftlerin yaklaşık olarak 5.000 TL kadar bir bütçe hazırlamaları gerekiyor. Herhangi sağlık kurumuna bağlı iseniz örneğin emekli sandığı, bu kuruluşun size sağladığı avantajlardan yararlanmak için sağlık bakanlığına bağlı eğitim ve araştırma hastanelerinden ya da üniversite hastanelerinden tüp bebek tedavisi uygundur raporu alınması gerekmektedir. Bu rapor alındığında tedavinizin 1.123 TL’lik ücretini bağlı olduğunuz kurumdan alma hakkına sahip oluyorsunuz. Tüp bebek işlemi bittikten sonra (Tüp Bebek Uygunluk Raporu) hangi merkezde tedavi uygulandığını açıklayan raporu epikriz ile sevkinizle kurumunuza getirmelisiniz. Bu 1.123 TL’lik ücreti size belirli zaman diliminde geri ödenecektir. Bunun yanında tedavi için erkekten ameliyat yöntemi ile sperm alındığı durumlarda. Mikro –tese ameliyat adı verilen operasyon geçirilmiş ise ameliyat ücretinin 600 TL kısmı bağlı olduğunuz kurum tarafından ödenmektedir. Tedavi bittikten sonra herhangi bir ilaç verildi ise ilaç raporu ile ilaç ücretinin %80’lik kısmını kurumunuz ödemektedir.

Yapmanız gereken işlemler bunlardan ibarettir. Ankara, İzmir, İstanbul, Eskişehir ve Bursa hemen hemen her yerde fiyatlar bu rakamlar etrafında gezinmektedir.

Benim araştırdığım kadarıyla 2012 deki tüp bebek maliyetive ilaçlar ortalma 7bin tl civarındaydı ve bu fiyatlara 2013 de zam gelecekti.kaldıki testler yapılan muayeneler erkeke ve kadın için ortalma 10000 tlyi buluyor.siz nerde 5bin tl ye yaptırıyosunuz merak ettim.ben fiyatı yüksek bulduğum için şuan devletde yaptırıyorum.raporla özelde yaptırmak istersen belki ozaman 5 tl olabilir ama yinede geçer diye düşünüyorum.
BİRDE RAPOR ALMAK HİÇ KOLAY DEĞİL TAM 2 AY SÜRÜYO RAPOR ÇIKMASI DÜŞÜNENELER HİÇ VAKİT KAYBEKMESİN DERİM.HAFTADA BİR KERE MUHAKKAK HASTANEYE GİTMEK GEREKİYO

Son düzenleme:
MERHABA BEN DE EYLÜL AYINDA TÜP BEBEK YAPTIRACAĞIM. ŞUAN DA ZEYNEP KAMİL HASTANESİNDE RAPOR İŞLEMLERİYLE UĞRAŞIYORUM. SONRASINDA EUROFERTİL DE DIŞARDAN BİR DOKTOR GELİP YAPACAK RAPORUM OLUNCA HASTANE 1500 TL ALACAK. DIŞARDAN GELEN DOKTOR DA 1000 TL . iLAÇLARI DA SANIRIM RAPOR KARŞILAR EKSTRAM OLUR MU BİLMİYORUM.

CADDY, BEN BU HASTANEYE ÖDEYECEĞİM MASRAFI SGK DAN GERİ ALABİLİYORMUYUM 1123 TL SİNİ ?

TEŞEKKÜRLER

Bende 2 kez rapor hakkımı kullandım.ist tüp bebek merkezinde yaptırdım tüp bebeği.745 ilaçlara.900 küsürde merkeze ödedim.

benimde aklımda ist tüp bebek Aret bey vardı.Eurofertilde yaptırdım bugün yumurtalarım alındı Ptesi günü transfer im olacak. ist tüpbebek ten memnunmuydunuz? Allahın izniyle inşallah tutar bebeğimde ist tüp bebeğe değerek kalmaz. sonuncunuz ? tşk ler

Bende 2 kez rapor hakkımı kullandım.ist tüp bebek merkezinde yaptırdım tüp bebeği.745 ilaçlara.900 küsürde merkeze ödedim.

İst Tüp Bebekten memnun kaldınmı ? sonucun ? dr kimdi ? ben eylülde eurofertilde yaptırdım zerre kadar memnun kalmadın sonucum da olumsuz. Aralık gibi kadıköyşifada denemek istiyorum . Gerizekalı eurofertil emriyologu embriyolarımı 2 saat geciktirmişşşş tabiki tutmazzzz bin pişmanın o nalet hastaneye gittiğime . Çalışanlar bile bir tuhaf

Back