• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebeğe Ara Verip,Doğal Yolla Olsun Diyenler

canım bende çektirdim rahim filmi tüplerin durumuna bakmak için yapmışlardı.yapışıklık varsa açıyormuş ama benim tamamen tıkalı olduğundan açılma olmamıştı.birde tıkanıklığı laparoskopiyle açalım demişti ben kabul edip ameliyat oldum öyle birşey mümkün değilmiş boşuna olmuşum ameliyatı söylerse araştır önce bence yaptırma.rahim filminden sonra hemen tedaviye başlayabiliyorsun ilk adetinle birlikte ama çektirdiğin ay korunmanı söylüyorlar.inşallah tüplerinde bir sorun yoktur.

cnm sen hsg yi diyorsun, onu biliyorum, benim dediğim sulu ultrason, rahmin içini bi kanül ile suyla dolduruyorlar ve kamerayla bakıyorlar, yapışıklığın olup olmadığını anlıyorlar, senin dediğin rahim filmini ilk tüp bebeğe başlamadan çektirmiştim yani ilaçlı olanı, çok şükür tüplerimde bişey yok, şimdi ise kürtajdan bir hasar kalmışmı yapışıklık varmı onu anlamak istiyorum, doktoruma histeroskopi dedim ama bana onun olmayacağını sulu ultrason ile daha iyi görünebileceğini söyledi, bilemiyorum yan arada kaldım...:26:

hsg sulu utasaona göre biraz daha zor ama biz bebişlerimiz için nelere katlanıyoruzzzz bir sulu ultason bir hsg ne vız gelir bize :21::21::21::21::21::21:

merhaba.seninle sorunlarımız ve birçok şey aynı.ben 23 eş,im 30 yaşında.bende pko var eşimde sayı azlığı ve morfloji bozukluğu ilk deneme negatif oldu..2deneme için gidicez ağustosta.şuanda eşim hiçbişi yiyip içmio sinir oluyorum başlatıcam ama bende doğal yiyeceklere tekrardan.bende bal çörekotu yicem.birde şu incir kürünü araştır derim faydası varmış bende bakıp başlıcam.

merhaba canım. eşini ikna edebilsen. biz henüz faydasını göremedik ama 6 ay sonra inşaallah değerler yükselecektir. rabbim inşallah doğal yoldan verir. nerde yaptırıyorsunuz tüp bebeği?

ben kaçtım şekerlerrr
topiğii boş bırakmayınn arada gelmeye çalısırım buldukça
öptümmm hepinizii:)))))))
cumanız hayrolsun evınıze ses, canınıza can versın rabbim
evınızı yuvanızı rahmınızı boş koymasın
sabrımızı görür elbet ki o bıze şah damarınızdan daha yakındır
en iyi o bılır yüreğimiz nasıl yanar..
bı gun hepımız,farklı zamanlarda da olsa anne olacağızz
bunun ıcın yaratldıkk herkeste olan rahim, fizyolojık takım edavat bizde de var:)
neden olmasın dıorum:))
Amin canım güzel duaların kabul olsun senin de cuman hayır olsun tabikiii neden olmasın :)))
kıslarr selamlar, bugün ayağımdaki şiş için hastaneye gittim, röntgen çekildi, e tabi çekilmeden önce beta hcg istediler ve sonuç yine sıfır , yok arkadaşlar bu iş doğal yolla tutmayacak gibi, yine tedaviye başlamak gerek :P :))
geçmiş olsun soway ayağındaki şişlik nedenmiş peki??
arkadaşlar merhaba,ben de geldim,ne yazılar okudum buralarda tüpleri tıkalı olup hamile kalanlar,tek spermle hamile kalanlar,artık bende bıraktım ,en son tüp denedim oda olmadı bıraktım kendimi artık,madem doktorlar doğal yolla hamile kalabilirsin dedi ben de o günü bekliyorum,yıpratmıyacam artık ,yoksa hasta ollucam,bol bol dua edyorum,Allahım cumaların yüzü suyu hürmetine bizlerin boynunu bükük bırakmasın,tez zamanda sağlıklı bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin......:49::49::49:
hoşgeldiiinnn canım Rabbim hepimizin önce karınlarını sonra kucaklarını doldursun aaamiiinnnn :)
hsg sulu utasaona göre biraz daha zor ama biz bebişlerimiz için nelere katlanıyoruzzzz bir sulu ultason bir hsg ne vız gelir bize :21::21::21::21::21::21:
işte buu aradığım gaz iyi ki varsın yeter :34:

mrb kızlar bende 2 hafta önce bebegimi kaybettim ilk tüp bebek denememdi inşallah gene olur dogal yolla ama şunu anladım tüp bebek işi çk zormuş Allahım herkesin gönlüne göre versin
geçmiş olsun tatlım inşallah doğal yolla hamiş kalıp aynı sıkıntıları tekrar yaşamayız

kızlar bişey sorucam size.benim son adet tarihim 17 hazirandı,gebelik testini ne zaman yaptırsam çıkar?kan ya da idrar?adet düzensizliğim var o yuzden ne zaman geçti ne zaman geçmedi bilmiyorum.önceki aylarda da 14 nisan-7 mayıs-17 haziran dı.bu ay iyi gelişmiş bi yumurtam varmış bizde onu değerlendirdik gün aşırı :)) sürekli kasık ağrısı ve acayip göğüs ağrım var.bunlar aynı zamanda adet belirtileri de olduğu için hangisi gelicek bilemiyorum :) karnımda sabaha lkarsı oyle değişik bişey olduki anlatamam.kendimi iyi hissetmiyorum bugun hiç :((
inşallah hamişsindir güzel haberlerini bekliyoruz.

selammm kizlar..butun kizlar toplanmisizz....bizdede sorun erkek infertilitesi..sayi haraket morfoloji hepsi diplerde..varikosel ameliyati oldu esim benimde..ve malesef basarisiz tup denemem var...bir daha aynis eyleri yasamamak icin dualar ediyorum gece gunduz..bir tane olsun yeter...Allahim bu yolda ugras veren herkese nasip etsin insallah saglikli hayirli bebisler...kendi derdimle ayri ugrasiyorum..birde elden gelen sorular beni deili ediyor..yok neden hala hamile degilsin? yok bak senden sonra evlenenler patir patir dogurdu....soyle alip basimi gidesim var cokkk uzaklara...ama her umidimi kaybettigim anda tekrardan toparlaniyorum....

insallah hepimizi bir an once anne olabiliriz...
hepimiz yaşıyoruz canım allah ım sabır versinnn...

selamlar,

ben araniza yeni katildim.
37 yasindayim.
yasim dolayisiyla da çok tedirginim.
bu bebegi çok istedigimi gitgide daha kuvvetle hissediyorum.
büyük konusmayim ama dogal olsun istiyorum ve herhangi bir tüp bebek denemesi yapmiycam.
5aydir deniyoruz...her ay adet görmek moralimi yipratmaya basladi.
bugün yine adet gördüm ve isyerinde olmasam hüngür hüngür aglayabilirdim.
buradan iyi haberler duyup, iyi haberler verip herkese moral vermek ve deneyimlerimi paylasmak istiyorum.

dualarim sizlerle...benden de duanizi esirgemeyin!
her ay adet görmek. keşke benim de adetim düzenli olsa zamanında gelse de; gelmedi acaba hamile miyim düşüncelerinden en azından kurtulurdum. o kadar zor ki adet olsan en azından tamam olmadı dersin...
inşallah tüpe ihtiyaç duymazsın arkadaşım ne diyeyim. biz şubtta yapacağız o zamana kadar doğal yolla deneyeceğiz.

Ben uzun zamandır siteyi takip ediyorum. Bütün yazıları teker teker okuyordum ama üye olmaya üşenmiştim. Bu güne nasipmiş. Bende ilk tüp bebek deneyimimde hüsrana uğradım. 4 yıllık evliyim. Benim süreç çok zorlu geçti. Artık denemeye cesaretim yok. Tüp bebek yaptırdığımda arkası yarın filmi gibi tüm üyeleri takip ettim. Aman belirtiler nasıl, bende de var mı , kimin tuttu kimin tutmadı, derken benimki tutmayınca siteye de küstüm:) Bu başlık çok hoşuma gitti. Dün gece Aman tüp olmuyorsa belki normal olur diye bi cesaret geldi sabah hadi bi siteye bakayım dedim. Bingo kendimi klavyeyle boğuşurken buldum. Uzun lafın kısası merhaba....:64:

hoşgeldin canım...

Amin canım güzel duaların kabul olsun senin de cuman hayır olsun tabikiii neden olmasın :)))

geçmiş olsun soway ayağındaki şişlik nedenmiş peki??

hoşgeldiiinnn canım Rabbim hepimizin önce karınlarını sonra kucaklarını doldursun aaamiiinnnn :)

işte buu aradığım gaz iyi ki varsın yeter :34:

:60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60:ara sıra (hatta çogu zaman )gazada ihityacımız var

yetercim aynen öyle cnm ya, her acı vız gelir, ilk başta acılardan çok korkardım alıştım artık, bebeğim olsunda her ağrıya katlanırım, neler gördük biz, dimi ama ;))

CEYDA cnm, kötü kollesterolüm yükselmiş, şişliğin sebebi oymuş, diet verdi dr, ona göre besleneceğim bir süre, kendime dikkat etmem gerek nede olsa tedaviye başlamam yakındır sağlıklı olmam gerek, bir süre light sütler yoğurtlar hayatımdan çıkmayacak hiç :34:

arkadaşlar merhabalar,
aslında yazdığım bi kaç topik varken,nerden cıktı bu topik derseniz
uzun süredir kendimi resmen arafta hissediyorum şöyle bir özetleyim anlaşılacaktır:)
ben 28 eşim 32 yasında,bundan 2 yıl once bu zamanlar bebek planlamaya başladık..
bı kaç ay olmayınca,gebelik bölümünden ateş ölçme topiğine girmeye başladım sık sık,
sonraki ay eşimdeki varikoseli öğrendik sonra varikoselden sonra hamile kalanlar topiğine,
1 yıl olmayınca aşılamaya başlayalım dedik o topiklerde fink attım,az dozla cok yumurtam olusunca
aşılmadan tüpe geçildi direk ve böylece son durağım tüp bebek özel bölümündeki topikler oldu...
vallahi henüz bitmedi:))))sonra 2 negatif denemden sonra benım eşimin 1.5 yıl önce yapılan ameliyatının
basarısız olduğu ve varıkoselle bırlıkte reflununde olduğu gıbı durduğunu öğrendik,cok sukur dıorum cunku hala boşa çabalıyor olacaktık,eğer spermlerı onarmıosanız tüp bebek yaptırmakta manasız oluyor..
son durumumuz 2 ay önce eşim çifttarflı varıkosel amelıyatı oldu bi dolu ven varmıs varıkosellı,hepsi bağlanıp kesıldı..suan seneye yaza kadar kendımıze sure verdik doğal denicez:))))))
fakat artık böyle bi topik açmak şart oldu..benim ilk başladığım topiğimde nerdeyse kimseyi tanımıyorum maaşallah hepsi hamile kaldı,ve aklımın bir ucunda da tüp bebek gelişmeleri olacak nasılsa diye yeni topiği buraya açtım...
benim içimde umut,güç ve emek verecek dirayet var ama çevremde kımseyla paylaşamadığım için sizlere ihtiyacım var, gelin birbirimize moral ve güç verelim, sadece bebekten değil hayattan da,modadan da magazinden de bahsedelim..dularımızı paylaşalım ve burda kocaman bi voltran oluşturalım...bi yandan da tüp bebekteki gelişmeleride takip ederiz..eğer kafamdaki paylaşımlar olursa hiçbirimize bu süreç zor gelmeyecek allahın ıznıyle
hadii beklıyorum hepınızı 5 cayına muhabbete:))))))))

selammm..benimde eşim tam 1 yıl önce çift taraflı varikosel operasyonu geçirdi..eşim süre tanıyalım olure dedi..ama maalesef sper sayısı 1 ay önce muayeneye gittiğimizde kesinlikle doğal gebeliğe yeterli değil dendi... arkadaşım moralini bozmak gibi olmasın ama 1 yıl kayıp ...bunuda düşünmek lazımmmm...şimdiden iyi şaNSLAR

yetercim aynen öyle cnm ya, her acı vız gelir, ilk başta acılardan çok korkardım alıştım artık, bebeğim olsunda her ağrıya katlanırım, neler gördük biz, dimi ama ;))

evet işte benim savaşçı anne adyalarımmmm :38::38::38::38::38::38::38::38:

kızlar selam herkese, nerdesiniz bugün yaaa, hepiniz geç kaldınıssssss, sohbet edemicezmi hiç, hastaneye gidiyorum ultrasonum var ayağımla ilgili, hepinizi öpüyorum pzt görüşürüs muckssssssssss:)):16::16::16:

geçmiş olsun tatlım inşallah doğal yolla hamiş kalıp aynı sıkıntıları tekrar yaşamayız

inşallah hamişsindir güzel haberlerini bekliyoruz.

hepimiz yaşıyoruz canım allah ım sabır versinnn...

her ay adet görmek. keşke benim de adetim düzenli olsa zamanında gelse de; gelmedi acaba hamile miyim düşüncelerinden en azından kurtulurdum. o kadar zor ki adet olsan en azından tamam olmadı dersin...
inşallah tüpe ihtiyaç duymazsın arkadaşım ne diyeyim. biz şubtta yapacağız o zamana kadar doğal yolla deneyeceğiz.

hoşgeldin canım...

çok haklisin, benim periodum 26 günde seyrederken evvelki ay 29 güne çikinca 3 gün boyunca nasil katmakarisik duygular yasadigimi hatirliyorum. sonuç çok büyük hayal kirikligi olmustu. canim senin subatta tüp bebege geregin kalmadan hamile kalacaksin...dilegim ve hislerim o yönde...öpüyorum.

arkadaşlar merhaba,ben de geldim,ne yazılar okudum buralarda tüpleri tıkalı olup hamile kalanlar,tek spermle hamile kalanlar,artık bende bıraktım ,en son tüp denedim oda olmadı bıraktım kendimi artık,madem doktorlar doğal yolla hamile kalabilirsin dedi ben de o günü bekliyorum,yıpratmıyacam artık ,yoksa hasta ollucam,bol bol dua edyorum,Allahım cumaların yüzü suyu hürmetine bizlerin boynunu bükük bırakmasın,tez zamanda sağlıklı bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin......:49::49::49:
hoşgeldınn canım elbette kıı herkesın bı zamabnı var
bol bol dua ıle umarım tez zamanda olur:)
selammm..benimde eşim tam 1 yıl önce çift taraflı varikosel operasyonu geçirdi..eşim süre tanıyalım olure dedi..ama maalesef sper sayısı 1 ay önce muayeneye gittiğimizde kesinlikle doğal gebeliğe yeterli değil dendi... arkadaşım moralini bozmak gibi olmasın ama 1 yıl kayıp ...bunuda düşünmek lazımmmm...şimdiden iyi şaNSLAR
denizcım zaten 2 denememız var tüp bebek
ama spermleri tedavı etmediğinizde tüple bıle olmuo
ben kendımde hıstereskopi dahıl herseye bakıldı bı sorun yok
zaten ıstanbulda denıcez olmazsa
öğretmen olduğum ıcın ancak yaz tatılınde gıdebılırım yarıyıl belkı spermlerın durumuna ve gıdısatına gore
bakıcaz artık zaten 2 ay oldu amelıyata onumuzdekı aylarda nasıl bı yol
izleyeceğimiz belli olacak eşim zaten ne gerekırse yaparız dıor iğneye kadar yolu var dahada olmazsa
tüpçü amcaya gitcez:)))))))))))
çok haklisin, benim periodum 26 günde seyrederken evvelki ay 29 güne çikinca 3 gün boyunca nasil katmakarisik duygular yasadigimi hatirliyorum. sonuç çok büyük hayal kirikligi olmustu. canim senin subatta tüp bebege geregin kalmadan hamile kalacaksin...dilegim ve hislerim o yönde...öpüyorum.

35 yas ve ustunde 6 aydan sonra butun kontroller yapılmıssa
en azından klomenle sıklusu takıp etme filan yapılabılır
zaman kaybetme bence ılla tüp yaptırmak değil ama
rezervine fılan bakıldımı
bız bi çok seyı bılmeden pat dıye tüpe başladık dediğin gibi zor bı sureç
ben diyorum keşke en azından eşimim kontollerınde bıraz daha sıkı davransaydık bosu bosuna
1.5 yıl kaybettik bıde haybeye 2 denememız oldu
en guselı spontan gebelık tabıkı keske bıranda kalıversek hepımız:)))))

Ya kızlar benim regli olayım kafayı yedi bundan 6 gün önce peçete çok az kırmızılık gelmişti normalde reglim dündü dünde yine çok az geldi ama bugün ne gelen var ne giden benim hiç böyle olmazdı günü gününe olurum kist mist oluştu diye çok koruyorum bakalım yarın ne olacak normade bugün 2. günüm yarın 3. günüm ayın 18 inde doktora gidicem bakaım nediyecek

Son düzenleme:
Bende geldim :)) anneme gittim dün saat 16:30 da geldim . Bamya ve barbunya yaptım ve yeni oturdum :68:

hoşgeldinn canımmm
bende geldım gelırken bıraz huzunlendım butun yegenlerım ordaydı
yılda bı kez ancak görüyürum hepımız turkıyenın dört bı yanındayız
hatta dunyanın diyebılırım:))
ay ben bı ağla bı kötü ol arabaya bındım ama vanalar acıldı epey bı döktümm:)))

Ya kızlar benim regli olayım kafayı yedi bundan 6 gün önce peçete çok az kırmızılık gelmişti normalde reglim dündü dünde yine çok az geldi ama bugün ne gelen var ne giden benim hiç böyle olmazdı günü gününe olurum kist mist oluştu diye çok koruyorum bakalım yarın ne olacak normade bugün 2. günüm yarın 3. günüm ayın 18 inde doktora gidicem bakaım nediyecek

tatlım yerleşme knaması fılan olmasın anlattığın kadarıyla ona benzıo ama
ilaç kullnıomusun bu arada

tatlım yerleşme knaması fılan olmasın anlattığın kadarıyla ona benzıo ama
ilaç kullnıomusun bu arada

Yok cnm ilaç kullanmıyorum ama belirtiler aynı karın ağrısı bel ağrısı sanmıyorum birden sökülecek ama ne zaman hiç böye olmazdım ben dengem şaştı çok mu kafama takıyorum ondan mı ? Bebeğimden ayrılalı tam 3 ay oldu

Yok cnm ilaç kullanmıyorum ama belirtiler aynı karın ağrısı bel ağrısı sanmıyorum birden sökülecek ama ne zaman hiç böye olmazdım ben dengem şaştı çok mu kafama takıyorum ondan mı ? Bebeğimden ayrılalı tam 3 ay oldu

canımm hepımız aslında bu konuyu cok dusunuoruz
dusunmek ıstemesek de dusunuoruz
ama hani reglin gecıkırdı stresten olsa boyle bıraz olup durumuydu kı
gebelıkle reglın belırtısı aynıdır zaten ama
hiç test yaptınmı
ayy umutlandırmak da ıstemıorum ama canımm ne bılım
spermlerde sayı hız ve morfoloji sorundu değil mi sizde?

canımm hepımız aslında bu konuyu cok dusunuoruz
dusunmek ıstemesek de dusunuoruz
ama hani reglin gecıkırdı stresten olsa boyle bıraz olup durumuydu kı
gebelıkle reglın belırtısı aynıdır zaten ama
hiç test yaptınmı
ayy umutlandırmak da ıstemıorum ama canımm ne bılım
spermlerde sayı hız ve morfoloji sorundu değil mi sizde?

Ya böyle olmasının nedeni Bodrumdan yeni geldi 1 hafta oldu kesin ben üşüttüm çünkü gün içinde bikini değişikliği yapmadım .
Evet cnm bizde sorun sperm birazdan yazarım en sonki sonuçları eşim testis kanseriydi ondan

Back