• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebeğe Ara Verip,Doğal Yolla Olsun Diyenler

kıslarrr ben kaçtım kociş sporu bıtırdı:))
öptum hepınızı mkoral bozmak yok
morazl bozunca yakınlaşmıo bebek uzaklasıo
stresten kıstınız olur hormonlar kafayı yer
en azından sakın kalarak bu sekılde yardımcı oallım bu surece
kaçtıııııımmmm:16::16::16:

evet ne guzel soyledin hep olumlu dusunelim , bize guzel enerji lazim :D

bu arada arkadaslar van ıcın de elımızden gelenı yapalım
kargolar ucretsız gonderecekmıs
su eskı kıslık kıyafet battanıye ne gonderebılırsenız
yada kızılaya msj
cok soğuktur oralar sımdi:((

ölenler öldü şimdi kalanları zor günler bekliyor. soğuk çok fenadır. 22 de öğretmen ölmüş. çok üzücü.... ne göndersek acaba hep eski battaniyeleride vermiştim müstahdeme. katalitik sobamı da verdim tüh tüh.. hepsini gönderebilirdim. bari mesaj atalım kızılay a

Son düzenleme:
şükür valla sıcacık evimizde sağsağlim oturduğumuz sağlıklı geçirdiğimiz her güne..........
aman çocuk da olsa yemeği çorbası meyvesi uğraş dur ohhh ne güzel keyfimize bakıyoz hehehe

umutcuk,
birden düşündüm de karşı komşum olduğunu....
şimdi ne güzel pastam var çayla yesek içsek yemeğin üstüne ne güsel olurdu...

kıslar hepiniz davetlisiniz bugün moral pastası yemeye ihtiyacımız var...

ölenler öldü şimdi kalanları zor günler bekliyor. soğuk çok fenadır. 22 de öğretmen ölmüş. çok üzücü.... ne göndersek acaba hep eski battaniyeleride vermiştim müstahdeme. katalitik sobamı da verdim tüh tüh.. hepsini gönderebilirdim. bari mesaj atalım kızılay a

şükür valla sıcacık evimizde sağsağlim oturduğumuz sağlıklı geçirdiğimiz her güne..........
aman çocuk da olsa yemeği çorbası meyvesi uğraş dur ohhh ne güzel keyfimize bakıyoz hehehe
canım aynen oyle yaa
cok yazık nbıraz once bı çift bırbırleıne sarılmıslar
oylece ölmusler zor ayırmıslar bırbırınden cok kötü yaa
cok sukür su halımıze..
bızde msj attık kızılaya cnm
en cok cadıra ıhtıyac varmıs cunku
umutcuk,
birden düşündüm de karşı komşum olduğunu....
şimdi ne güzel pastam var çayla yesek içsek yemeğin üstüne ne güsel olurdu...

kıslar hepiniz davetlisiniz bugün moral pastası yemeye ihtiyacımız var...

keske kuzumm yaa cok ısterdımm
kımseye ıhtıyac duymazdık ozaman:)))
hiç uzulmezdık omuz omuza asardık bu surecı
yıne asıcaz cnm ben eskıyım cok kk da senın gıbı
konusup boyel dertleştığım bı cok arkadasım suan doğurdular bıle
onlarda hiç ınanmıodu ama oluo cnm merak etme:)

canım aynen oyle yaa
cok yazık nbıraz once bı çift bırbırleıne sarılmıslar
oylece ölmusler zor ayırmıslar bırbırınden cok kötü yaa
cok sukür su halımıze..
bızde msj attık kızılaya cnm
en cok cadıra ıhtıyac varmıs cunku

keske kuzumm yaa cok ısterdımm
kımseye ıhtıyac duymazdık ozaman:)))
hiç uzulmezdık omuz omuza asardık bu surecı
yıne asıcaz cnm ben eskıyım cok kk da senın gıbı
konusup boyel dertleştığım bı cok arkadasım suan doğurdular bıle
onlarda hiç ınanmıodu ama oluo cnm merak etme:)
canım yaa valla kendine belki daha azdır ama bana sırf moral oluyosun.
hep diyorum allah gönlüne göre vericek seni de daha fazla üzmeyecek merak etme... inşallah gebeliklerimizin büyük bi bölümü çakışır da yakın zamanlı doğurup bu günleri anar güleriz...

kendimi o kadar kapattım ki bu konu yüzünden kimseyle görüşmek istemiyorum bir kaç kişi dışında. evden çıkmak istemiyorum.neşeli halim bile gitti artık gerçekten....

dün bütün gece rüyamda tüp bebek yaptırdım hiç uyuyamadım huzurla sabahda dudağım uçuklamıştı:(

kendini teselli edemeyen bi acizim ben artık.

eşim de hep şey der ' hayırlısı olsun kızım hemen olur ''ibne'' :) olur,
hemen olur sağlıksız olur,
onu napcaklar??
boşver sen herkes doğuruyo herkes büyütüyo ama önemli olan zamanı değil; kaderi bahtı sağlıklısı hayırlısı ......'

doğru da bilirim :=)

buda ılk deneme:)

oysa ki ben,her günü kızımsız ve oğlumsuz yasiyorum:(
ocakta 2.yılımız doluyor evleneneli...düğün fotoğraflarıma bakarken öyle içim yandıki...
en güzel halimle en içten halimle gülümsemişim başıma nelerin geleceğini hiç tahmin etmeden..
benim kardeşim olmadı onun için mahalledeki bütün çoçukları kardeşim belleyip hepsine bakıyor hatta altlarını bile değiştiriyordum mınderi kıvırıp bebek yapıyor guya onu emziriyordum taa ozamandan belliymiş çoçuk hasretim onun için evlendikten sonra 6 ay kadar korunduktan sonra hemen coocuk ıstedimm
hemen hamile kalacağımdan okadar emin olduğum için son bir tatile çıkalım dedik alanya sonra istanbul,kan testı hemen belli olurmuss reglıme 3 gun kalaq bı polıklınığe gidiyoruz kan testı yaptırmaya 3 gune daynamaya sabrımız yok yani halbukii kaç 3 gunler kaç 3 aylardır sabredıyoruz şimdi..polınıkılıkten reglımı gecip geçmediğini sordular hayır dedım geçince gelın dedıler ama benim reglım hiç gecikmedi...
3 ayın sonunda hala kalmadığım için hemen kontrollere başladık ben zaten bebek dusunduğumuz ılk ay yaptırmıstım butun testleri normaldi hersey.. şimdi eşimdeydi sıra...
sperm değerlerim normalin biraz altındaymış dedi eşim sol taraftada varikosel varmış amelıyat demiş dr
ilk şokk...doğudayız adam gibi bit doktor bulurmuyuz o bıle belli değil..
eşim hemen bi doktor buluo ve randevu alıyor gıdıyoruz amelıyat oluo...şimdi 3 ayı sabırsızlıkla beklıyoruz kesın yukselecek değerler eminiz...bununla brlıkte kurler yapıyorum keçiboynuzu evıcap l-arginine içio ama 3 ayda sonuç aynı..
sonra bı dr buluyoruz dıokı 3.derece varıkosellerın duzelmesi zaman alır 1 yılı bulur bıraz sabredın ...
bu arada yaz oluyor ve tam bır yıl geçmiş oluyor bız coocuk ısteyelı. adanada bır tup bebek merkezine gıdıyoruz spermıyogram yaptırıoruz 10 mılyon cıkıo dr bu değerle sızın aşılamayla olur dıyor
bulunduğumuz yerde yapğtırsak sonuç cok değişirmı dıyoruz cok değişmez aynı işlemler yapılır dıyor ve bız aşılamya başlıyoruz
iğneleri 3 gun kullanıp gıdıyorum 8 tane yumurtma oluo istersenız tupe geçin dıyor drumuz
tekrar hurraaaa adanaya dönuyoruz ertesı gun 12 tane oluo bu defa yumurtam...tupe geçiyoruz rescue ıvf...sıklusu kurtarma yanii...
ben okadar mutluyumkii aşılamayı zaten istemıyorum...bunda mutlaka bı hayır vardır dıyorum mutlaka olacak dıyorumbıde az bı ilaçla 16 yumurtam oluo daha moolsun...
pazartesi gıdıyorum kontrole kan verıyorum beklemnız gerekmez bız ararız dıolar alışverıse verıorum kendımı transfer esnasında gıyecek rahat bısıler denıyorum tam kabındeyım ustumu cıkardım tlf calıo delı gıbı çantanın ıcınde arayıp buluyorum hemşire hanım yumurtalarınız kendılığıden çatlamış tedavı ıptal dığer hastalığınızın 3.gunu gelın dıyor
yeğenlerim var yanımda soruolar nooldu dıyee bılmıolar cunku yalanlar uyduruoruz tek ayak ustunde denediğim herseyı alıp cıkıyoruz dunya baıma yıkılıo sankı cunku ilaçlar yan etkı yapmıs zaten bıran once yumurtalrım toplansın dıye beklerken okadar basıt 3 cumleyle herseyı boşa yasadınız dıyortlar resmen....
ynleri bırakıp merkeze zor atıyoruz kendımızı doktorumuz yumurtaların hepsının çatlamış olbıleceğını soylesede KALANLARI TOPLAYIN dıyorum
işlem sonunda ıkı embriyom 3. gune gelıyor 2. kaliteler cunbku cok olgun olmayan yumurtalrımla yapıllar progesteronum erken arttığı ıcın tarnsferı yapmıyorlar dondururuyorlar
3 ay sonra kasımda baslıyorum yenıden eşimın spermlerı cok kotu olmadığı ıcın aynı zamanda aşılamada yapılacakmıs hiç duymadım ama guvenıyorum doktoruma..
çok az dozla yıne 7-8 yumurtam oluo 5 tanesı olgun aşılama gunu gelıo eşimin yıkanmadan sonrakı sperm hızı beklendiği kadar artmıo drum bu tup bebek sperm sayısı ama sızın cok yumurtanız var belkı olur dıyor bir şokkk daha...
3 gun sonra merksden arıolar embriyolarınız çözuldu yarına kadar bekltıcez eger bı sorun olursa sızı arıcaz yoksa 11 gıbı gelın
erkenden uyanıyorum kulağım tlfda noolur aramsınlar gelişimlerı durdu demesınler dıyorum saat bişekılde 11 oluyor ama o saate kadar hiç durmadan bıldığım butun sekıllerde dua edıyorum
8 hucrelı 2 kalıte embriyom tarnsfer edılıyor sonunda içime kayısını göruyorum yıne dualar dualar...
resmını verıolar ama cok fazla fragmantasyon var okadar resım bakmısım kı artık yuzdesıne kadar bılebılıorum cok az sansımız var ama yınede bır umut en azından bır sansımızı denedık
9. gun dayanamayıp kan testı verıorum sonucu bılıyorum ama negatiff eşim yıkılıyor resmen sigarayı bırakmısken durup sigara alıp yakıyor
halbukı varlığına hiç alışmayım dıye hiç elını karnıma koyup konusmamıstı bıle yınede ne kadar alışmıs demmki...
ben elımı karnıma koyup bebeğıme veda edıyorum onu cok sevdiğimi soyluyorum....
ertesı gun arkadas bebeğının diş buğdayına çağırıo kahroluyorum ama gıdıyorum bırlıkte gıttığımız dığer arkadasımda kızını uyuduğu ıcın bakıcıda bırakmak zorunda kalıo ve dıoki
KIZIMSIZ HİÇBİR SEYDEN ZEVK ALMIYORUM..... O AN İÇİM DAHADA YANIYOR VE DIYORUMKI ICINDEN
BEN HER GÜNÜMÜ OĞLUMSUZ

Bu yolda yaşadıklarımız ve hissettiklerimiz çok çok ortak zannedersem.BU işlere girMEK gibi bir deyim kullanıyorum ben tedavilere bulaşan herkese...Bu sokağa yolu düşen herkese...Hamile kalanlara ilk tepkim ohh bir kişi daha kurtuldu oluyor...nedense...Bir yıldır bu hengamedeyim.6 yıllık evliliğimde eşimin istememesi benim yoğun çalışmam yaşımın küçük olduğunu düşünmem hep alıkoydu beni.geçen sene ise çocuk yapmaya kaar verdik artık ve ben iş hayatına ara verdim,hemen herşeyi bıraktım.bir bakalım ne var ne yok bizde diye dr randevusu aldım.seçtiğim dr gittiğim hastanenin tüp bebek dru çıktı.İlk günkü tepkimi ömrümce unutamam.aa yanlış geldik yaa dedimeşime.ama hikaye anlatmaca hsg sperm testi 7 tüp kan vajinal muayene derken drum normal yollardan çocuğunuz olmaz dedi.o anı da unutamam ömümce...çok ağladım ramazan günüydü hsg çekildi acı içindeyim ama acıyan daha çok kalbim...nasıl geçti o gün bilemiyorum...sonrasıysa ertesi ay ilk deneme,ertesi ay aşılama,ertesi ay kist aspirasyonu ertesi ay yine deneme...hamilelik var ama sağlıklı değil düşürmek içn uğraş iğneler falan ...çıksın diye dua ettiğin değerlerin düşşün diye dua et...şizofren işi...mayısa kadar durabil..snra yine bir deneme...3 tüp bebek bir aşılama sonuç negatif...sayılarla düşündükçe çıldırmamak elde değil...ama hayat sayılarla çlömüyo demek ki çekilen acıları...ama bunu yaşıyorsak var bir nedeni...Ben burada o kadar insan tanıdım ki her sözünde yürek akıyordu ılık ılık...Hiç kötü kalpli biriyle karşılaşmadım.Onlarca merhabamın içinden...Bu o halde bir ceza değil...bu pazar bir tüp bebeğimizi ziyarete gittim.1 günlüktü henüz.Anne babasınn gözlerinde şunu gördüm...Yılmamak lazım...herşeye değer bir duygu bu...Hayatın bize neyi ne zaman getireceği belli değilse Umut etmek azım...Ve yaşamak lazım acıyıdaa kahrıdaaa dayanılmazlığıdaaa gömmemek aytnen böyle paylaşmak lazım...

hep diyorum allah gönlüne göre vericek seni de daha fazla üzmeyecek merak etme... inşallah gebeliklerimizin büyük bi bölümü çakışır da yakın zamanlı doğurup bu günleri anar güleriz...
ınsallah canım benımm
bu konuda ben okada yandımkı
cok tanıdık bıldık gelıo aynı suyrecı yasayanların yazdıkları
senın yazdıkların bır parca merhem olmak ıstıorum sanırım
bırazda kendıme:))
ıse yarıosa ne mutlu bana canım benım umarım kırklarımız karıssın birbirine:))))))
Bu yolda yaşadıklarımız ve hissettiklerimiz çok çok ortak zannedersem.BU işlere girMEK gibi bir deyim kullanıyorum ben tedavilere bulaşan herkese...Bu sokağa yolu düşen herkese...Hamile kalanlara ilk tepkim ohh bir kişi daha kurtuldu oluyor...nedense...Bir yıldır bu hengamedeyim.6 yıllık evliliğimde eşimin istememesi benim yoğun çalışmam yaşımın küçük olduğunu düşünmem hep alıkoydu beni.geçen sene ise çocuk yapmaya kaar verdik artık ve ben iş hayatına ara verdim,hemen herşeyi bıraktım.bir bakalım ne var ne yok bizde diye dr randevusu aldım.seçtiğim dr gittiğim hastanenin tüp bebek dru çıktı.İlk günkü tepkimi ömrümce unutamam.aa yanlış geldik yaa dedimeşime.ama hikaye anlatmaca hsg sperm testi 7 tüp kan vajinal muayene derken drum normal yollardan çocuğunuz olmaz dedi.o anı da unutamam ömümce...çok ağladım ramazan günüydü hsg çekildi acı içindeyim ama acıyan daha çok kalbim...nasıl geçti o gün bilemiyorum...sonrasıysa ertesi ay ilk deneme,ertesi ay aşılama,ertesi ay kist aspirasyonu ertesi ay yine deneme...hamilelik var ama sağlıklı değil düşürmek içn uğraş iğneler falan ...çıksın diye dua ettiğin değerlerin düşşün diye dua et...şizofren işi...mayısa kadar durabil..snra yine bir deneme...3 tüp bebek bir aşılama sonuç negatif...sayılarla düşündükçe çıldırmamak elde değil...ama hayat sayılarla çlömüyo demek ki çekilen acıları...ama bunu yaşıyorsak var bir nedeni...Ben burada o kadar insan tanıdım ki her sözünde yürek akıyordu ılık ılık...Hiç kötü kalpli biriyle karşılaşmadım.Onlarca merhabamın içinden...Bu o halde bir ceza değil...bu pazar bir tüp bebeğimizi ziyarete gittim.1 günlüktü henüz.Anne babasınn gözlerinde şunu gördüm...Yılmamak lazım...herşeye değer bir duygu bu...Hayatın bize neyi ne zaman getireceği belli değilse Umut etmek azım...Ve yaşamak lazım acıyıdaa kahrıdaaa dayanılmazlığıdaaa gömmemek aytnen böyle paylaşmak lazım...

evet derıncım ne guzel anlatmıssın sen de
bı sure sonra duruluosun sanırım dıngınlesıosun
kanıksıosun durumu..yaha az yanıo canın
ya da canın yanmasıyla yasamaya alısıosun
umarım bı gun göbüşerımızı konusuruz
sımarıklıkla çatlakalrımızdan
beebişlerın gazlarından uykusuzluktan ben razıyımm:)))))

ınsallah canım benımm
ıse yarıosa ne mutlu bana canım benım umarım kırklarımız karıssın birbirine:))))))

ınsallah canım benımm

İnşallahh canımmm:26:ne kadar uzak görünsede bazen yaşanan her şey biraz daha yaklaştırıyor bizii mutlu sona inanıyorummmmmmmmmmm:49:

arkadaşlar merhaba ,hafta sonu kuzenimin düğünü vardı,benden sonra nekadar evlenen varsa her birinin kucağında birer bebek bir havalar,hele diğer kuzenimin benden sonra iikinci oğlu oldu,defalarca beni çatlatmak için ay iki çocukla ne kadar zormuş hazırlanmak kendini beğenmekler burnu beş karış havada ,boğazım düğüm düğüm oludu iki gün boyunca göz yaşlarım içime aktı,şimdi söyleyin bana 5 yıldır bebek özlemiyle yanıp tutuşutorum,bunları yaşayınca ben nasıl ağlanmayım ümitlerim kırılmış,yaşam sevincini kaybetmiş durumdayım,:14::14:

kızlar çoşmuş duygularınız ben de anlatsam son aynı son yaşayışlar şansızlıklar hemen hemen benzer hissedilenler ise tamaman aynı:(

arkadaşlar merhaba ,hafta sonu kuzenimin düğünü vardı,benden sonra nekadar evlenen varsa her birinin kucağında birer bebek bir havalar,hele diğer kuzenimin benden sonra iikinci oğlu oldu,defalarca beni çatlatmak için ay iki çocukla ne kadar zormuş hazırlanmak kendini beğenmekler burnu beş karış havada ,boğazım düğüm düğüm oludu iki gün boyunca göz yaşlarım içime aktı,şimdi söyleyin bana 5 yıldır bebek özlemiyle yanıp tutuşutorum,bunları yaşayınca ben nasıl ağlanmayım ümitlerim kırılmış,yaşam sevincini kaybetmiş durumdayım,:14::14:

hafta sonu bizde düğündeydik kuzenim evleniyorduu (erkek kuzen )evlenen kuzenin kız kardeşi 10 ay önce evlenmişti ve tabiki bebeği kucağında (rabbim sağlıklı uzun ömürler versin )işte aynen senin anlatığın tavırlar içinde ben üzerime alınmıyorummm bu davranışları ama benim kız kardeşim (bıdıkın annesi )onların söyledikleri her söze hemen (bizim yerimize )cevabı yapıştırıyorr sağolsunnnn
ama o insanların unutuğu bir şey var ONLARA BEBEĞİ VERENDE ALLAH BİZLERE VERMEYENDE ALLAH

hafta sonu bizde düğündeydik kuzenim evleniyorduu (erkek kuzen )evlenen kuzenin kız kardeşi 10 ay önce evlenmişti ve tabiki bebeği kucağında (rabbim sağlıklı uzun ömürler versin )işte aynen senin anlatığın tavırlar içinde ben üzerime alınmıyorummm bu davranışları ama benim kız kardeşim (bıdıkın annesi )onların söyledikleri her söze hemen (bizim yerimize )cevabı yapıştırıyorr sağolsunnnn
ama o insanların unutuğu bir şey var ONLARA BEBEĞİ VERENDE ALLAH BİZLERE VERMEYENDE ALLAH

yeterim rabbim şimdi vermiyorsa bir bildiği vardır elbet hepimizin sırası gelecek ya sabır sen üzme o güzel canını..

selam kızlar naber? biz kızımla attalara geldik :)) ankarada seminerdeyim kısmetse yarın akşam dönüşüm..
haftasonu kontrole gittim tombalak olmuş bizimki.. galiba güçleniyor artık akşam nasıl vurdu oturdum sevincimden hüngür hüngür ağladım.. hepinize duacıyım bu hissi tatmayanımız kalmaz inşallah..

hahh yeterim çok harika laf ettin. veren de allah vermeyende var bi bildiği ki böyle olmuş. doğurmak marifet olsaaaaaaaaaa.........ülke bile kalnınırdı.farede çok doğurgan.......önemli olan nasıl yetiştirdiğin...ne anneler görüyorum adı anne hatta annecik. hayvanlar bile çoğu zaman o annelerden daha fazla sahip çıkıyo yavrusuna...
canım senin durumunda o kadar çok insan var ki. ama hepimiz bigün bu sorunları aşıcaz ve hepsi geride kalıcak. bigün dönüp bakınca yavv ben ne çok dert etmiştim bu konuyu deli gibi bak işte benimde çocuğum oldu diyeceğiz emin ol.......
selam kızlar naber? biz kızımla attalara geldik :)) ankarada seminerdeyim kısmetse yarın akşam dönüşüm..
haftasonu kontrole gittim tombalak olmuş bizimki.. galiba güçleniyor artık akşam nasıl vurdu oturdum sevincimden hüngür hüngür ağladım.. hepinize duacıyım bu hissi tatmayanımız kalmaz inşallah..
ayyyyyy topaç mu olmuş teyzesinin kuzusu.... vursun vursun hiç durmasın fır fır dönsün içerde... o bizim de kızımız. dualarını eksik etmediğin için çok saolasın ayşecim. hadi artık attadan dönün. sen ist. da mıydın yaa ben hiç hatırlayamadım.

Son düzenleme:
hahh yeterim çok harika laf ettin. veren de allah vermeyende var bi bildiği ki böyle olmuş. doğurmak marifet olsaaaaaaaaaa.........ülke bile kalnınırdı.farede çok doğurgan.......önemli olan nasıl yetiştirdiğin...ne anneler görüyorum adı anne hatta annecik. hayvanlar bile çoğu zaman o annelerden daha fazla sahip çıkıyo yavrusuna...

canım senin durumunda o kadar çok insan var ki. ama hepimiz bigün bu sorunları aşıcaz ve hepsi geride kalıcak. bigün dönüp bakınca yavv ben ne çok dert etmiştim bu konuyu deli gibi bak işte benimde çocuğum oldu diyeceğiz emin ol.......

ayyyyyy topaç mu olmuş teyzesinin kuzusu.... vursun vursun hiç durmasın fır fır dönsün içerde... o bizim de kızımız. dualarını eksik etmediğin için çok saolasın ayşecim. hadi artık attadan dönün. sen ist. da mıydın yaa ben hiç hatırlayamadım.

ıkızlerım naptın noldu ateın bugun erken dusmus ama yaa
cumartesı daha cok var:)bu dusus unsallh yerleşme dususudur kuzum

ayy teyzelerı sevsın o bıdığıııı:),
cok sukur aysecım 27 haftalık olmussunuz
buyumus yaramaz kuzuu:)

Back
X