- Konu Sahibi umutbizimolsun
- #4.621
allahım bu ay yaşatır inşallah güzel duyguları canım![]()
cook sagolasin canim sizlerin destegine ihtiyac duyuyorum , Allah hepimize nasip eder inşallah.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
allahım bu ay yaşatır inşallah güzel duyguları canım![]()
buda ılk deneme:)vallahi umutum böyle düşününce çok haklısın ama bende sanki tüple de olmayacakmış gibi karamsarım . bu yazdıklarını yaşamadan yaşamış kadar umutsuzum neden olduğunu bilmiyorum ... seni de tebrik ediyorum umudunu hala yitirmediğin için ....
evet diğer denemeyide ver okuyayım ...
tekrar evlendim hemde çok acele........yaşım geçiyor bebek yapamam diye......... bu kadar acele ettikten sonra böyle olmasına dayanamıyorum.
yapma cnm yaa sen bıde benım yasadıklarımı görseydın tam 3 kez tüp bebek
3 kez yıkım..gunde 3 saat gıdıorum ıkı gune bır,yorgunluktan ölıyor ertesı gun ıse gıdıorum
okuldakılere yalanlar atıyorum hastalık uyduruyorum rapor ıcın sevk ıcın
ruyalar göruyorum bu kez olcakmıs gibi..ama olmuyor..eşim her defasında yıkılıyor..onun yuzunden
olmuyor ve ben sankı onun yuzunden bunları cekıomusum gıbı..
hele son deneme yokmu...nerdeyse vejeteryenken sırf kalıtelı yumurtam olsun dıye
et yıyorum haftada 3 kez..kusmak uzereyım öğürme sınırında
yumrta toplandıktan 2 gun sonra arıolar..gerıye ıkı tane kaldı ama
onlarda 4 ve 2 hucrelı 2. kalıte dıolar..
ben hemen eşimi arıorum..koştur kostu adanaya gıdıoruz..oyle bır yağmur yağıyorkı...
gökyüzü mu ben mi daha cok ağlıyoruz bılmıyorum....5ten once yetırıoruz nelkı yarına beklersek ölür mınıklerım
2. gun koyduruoruz,,transfer oluo esımın gözlerı kıpkırmızı...ben oyle yorgunnu kı uyuorum yarım saat sonra 2 saat dolmadan cıkıp gıdırouz hastaneden..
akşam düğün var ama gelemıcez demiştik aılem orda yasamasına rahemn otel arıoz kalacak ogun..
cunku batan bu yana soylememısız,,halada bılmezler son denemeyi..
yer yok cunku tarıh 23 nısan...her yer dolu..mecbur dıoruzkı bız geldık suprız yaptık
düğüne gıdıoruz..ben guluorum içim kan ağlıyor hatta bı ara kalkıp oynuorumda dıkkat cekmesın dıye..
daha sonucumu almadan esımın varıkoselını öğrenıyoruz..bı yıkım daha..eşim ılk amelıyatını yapan
dru arıo dava acıcak ulasamıo...resmen bunalıma gırıo eşim sonra..evde sureklı yuzu asık ve ben hala
sonucumu almadım...adanaya gıdıp doktor buluoruz amelıyat gnu alıyoruz
bu arad ben okadar cok dua edıorum kı barı olsun da allahım bunları unutalım dıye..olmuyorr...
anneler guununde eşim amelıyat oluo..hastenadeyiz o gun cok ağlıorum yıne çaktırmadan esım uyuyunca...
ve amelıyata 5 ay oluo ben hala hamıle değilim..tam 2.5 yıl oldu
eğer diğer denemlı okumak istersen yazmıstım linkini vereyım onunda cnm yapma
bak daha beterlerı var..hala bı umut beklıyorum yınede...
hayırlısı cnm umarım kendılığındn mucıze yapar bı gun
merhaba adasım nasılsın
buda ılk deneme:)
oysa ki ben,her günü kızımsız ve oğlumsuz yasiyorum![]()
ocakta 2.yılımız doluyor evleneneli...düğün fotoğraflarıma bakarken öyle içim yandıki...
en güzel halimle en içten halimle gülümsemişim başıma nelerin geleceğini hiç tahmin etmeden..
benim kardeşim olmadı onun için mahalledeki bütün çoçukları kardeşim belleyip hepsine bakıyor hatta altlarını bile değiştiriyordum mınderi kıvırıp bebek yapıyor guya onu emziriyordum taa ozamandan belliymiş çoçuk hasretim onun için evlendikten sonra 6 ay kadar korunduktan sonra hemen coocuk ıstedimm
hemen hamile kalacağımdan okadar emin olduğum için son bir tatile çıkalım dedik alanya sonra istanbul,kan testı hemen belli olurmuss reglıme 3 gun kalaq bı polıklınığe gidiyoruz kan testı yaptırmaya 3 gune daynamaya sabrımız yok yani halbukii kaç 3 gunler kaç 3 aylardır sabredıyoruz şimdi..polınıkılıkten reglımı gecip geçmediğini sordular hayır dedım geçince gelın dedıler ama benim reglım hiç gecikmedi...
3 ayın sonunda hala kalmadığım için hemen kontrollere başladık ben zaten bebek dusunduğumuz ılk ay yaptırmıstım butun testleri normaldi hersey.. şimdi eşimdeydi sıra...
sperm değerlerim normalin biraz altındaymış dedi eşim sol taraftada varikosel varmış amelıyat demiş dr
ilk şokk...doğudayız adam gibi bit doktor bulurmuyuz o bıle belli değil..
eşim hemen bi doktor buluo ve randevu alıyor gıdıyoruz amelıyat oluo...şimdi 3 ayı sabırsızlıkla beklıyoruz kesın yukselecek değerler eminiz...bununla brlıkte kurler yapıyorum keçiboynuzu evıcap l-arginine içio ama 3 ayda sonuç aynı..
sonra bı dr buluyoruz dıokı 3.derece varıkosellerın duzelmesi zaman alır 1 yılı bulur bıraz sabredın ...
bu arada yaz oluyor ve tam bır yıl geçmiş oluyor bız coocuk ısteyelı. adanada bır tup bebek merkezine gıdıyoruz spermıyogram yaptırıoruz 10 mılyon cıkıo dr bu değerle sızın aşılamayla olur dıyor
bulunduğumuz yerde yapğtırsak sonuç cok değişirmı dıyoruz cok değişmez aynı işlemler yapılır dıyor ve bız aşılamya başlıyoruz
iğneleri 3 gun kullanıp gıdıyorum 8 tane yumurtma oluo istersenız tupe geçin dıyor drumuz
tekrar hurraaaa adanaya dönuyoruz ertesı gun 12 tane oluo bu defa yumurtam...tupe geçiyoruz rescue ıvf...sıklusu kurtarma yanii...
ben okadar mutluyumkii aşılamayı zaten istemıyorum...bunda mutlaka bı hayır vardır dıyorum mutlaka olacak dıyorumbıde az bı ilaçla 16 yumurtam oluo daha moolsun...
pazartesi gıdıyorum kontrole kan verıyorum beklemnız gerekmez bız ararız dıolar alışverıse verıorum kendımı transfer esnasında gıyecek rahat bısıler denıyorum tam kabındeyım ustumu cıkardım tlf calıo delı gıbı çantanın ıcınde arayıp buluyorum hemşire hanım yumurtalarınız kendılığıden çatlamış tedavı ıptal dığer hastalığınızın 3.gunu gelın dıyor
yeğenlerim var yanımda soruolar nooldu dıyee bılmıolar cunku yalanlar uyduruoruz tek ayak ustunde denediğim herseyı alıp cıkıyoruz dunya baıma yıkılıo sankı cunku ilaçlar yan etkı yapmıs zaten bıran once yumurtalrım toplansın dıye beklerken okadar basıt 3 cumleyle herseyı boşa yasadınız dıyortlar resmen....
ynleri bırakıp merkeze zor atıyoruz kendımızı doktorumuz yumurtaların hepsının çatlamış olbıleceğını soylesede KALANLARI TOPLAYIN dıyorum
işlem sonunda ıkı embriyom 3. gune gelıyor 2. kaliteler cunbku cok olgun olmayan yumurtalrımla yapıllar progesteronum erken arttığı ıcın tarnsferı yapmıyorlar dondururuyorlar
3 ay sonra kasımda baslıyorum yenıden eşimın spermlerı cok kotu olmadığı ıcın aynı zamanda aşılamada yapılacakmıs hiç duymadım ama guvenıyorum doktoruma..
çok az dozla yıne 7-8 yumurtam oluo 5 tanesı olgun aşılama gunu gelıo eşimin yıkanmadan sonrakı sperm hızı beklendiği kadar artmıo drum bu tup bebek sperm sayısı ama sızın cok yumurtanız var belkı olur dıyor bir şokkk daha...
3 gun sonra merksden arıolar embriyolarınız çözuldu yarına kadar bekltıcez eger bı sorun olursa sızı arıcaz yoksa 11 gıbı gelın
erkenden uyanıyorum kulağım tlfda noolur aramsınlar gelişimlerı durdu demesınler dıyorum saat bişekılde 11 oluyor ama o saate kadar hiç durmadan bıldığım butun sekıllerde dua edıyorum
8 hucrelı 2 kalıte embriyom tarnsfer edılıyor sonunda içime kayısını göruyorum yıne dualar dualar...
resmını verıolar ama cok fazla fragmantasyon var okadar resım bakmısım kı artık yuzdesıne kadar bılebılıorum cok az sansımız var ama yınede bır umut en azından bır sansımızı denedık
9. gun dayanamayıp kan testı verıorum sonucu bılıyorum ama negatiff eşim yıkılıyor resmen sigarayı bırakmısken durup sigara alıp yakıyor
halbukı varlığına hiç alışmayım dıye hiç elını karnıma koyup konusmamıstı bıle yınede ne kadar alışmıs demmki...
ben elımı karnıma koyup bebeğıme veda edıyorum onu cok sevdiğimi soyluyorum....
ertesı gun arkadas bebeğının diş buğdayına çağırıo kahroluyorum ama gıdıyorum bırlıkte gıttığımız dığer arkadasımda kızını uyuduğu ıcın bakıcıda bırakmak zorunda kalıo ve dıoki
KIZIMSIZ HİÇBİR SEYDEN ZEVK ALMIYORUM..... O AN İÇİM DAHADA YANIYOR VE DIYORUMKI ICINDEN
BEN HER GÜNÜMÜ OĞLUMSUZ
yazdiklarini dikkatle okudum , Allah hepimizin yardimcisi olsun, herkesin degisik sorunlari var , olmuyor kelimesinin arkasinda ne hikayeler , bunalimlar var diye dusundum seni okuyunca , zor gunler geciriyoruz , ama inaniyorum geride kalacak bu gunler...
çok sinir bozucu ameliyatın yanlış olması ve bu bekleme sürecinde deneme yapmanız sizi daha çok yıpratmış belli ki.. mesela ocaktaki denemenize ( inşallah gerek kalmaz kendiliğinden kalırsın) çok daha yüksek şanslarınız olacak umutum.. bu konularda acele etmek malesef bazen sadece bizi yoruyor sürece bi etkisi olmuyor.ama gelde bunu beynime anlat.....
herkes çektiğini yaşadığını biliyor ve bizi anlamalarını beklemiyorum ama artık bu konu beni cidden baydı.......
eşime bebek istemiyorum deyip herşeyi oluruna bırakmayı asla bebek için sevişmemeyi bile düşünüyorum artık......
canım sız hiç denemedınız tup bebek blkı ılk denemde olacak
bızım spemler son denemde okadar kötu hale gelmıskı bak embyo bıle olmadı doğru durust
eğer senı beklemek daha cok strese sokuosa tup bebeği one alın
sızın spermelrde sorun yok cok sukur
ınsallh canımm bakalım aşılamayla başlıcaz yarıyıl tatılınde olmayabılırd kendımı her turlusune aşlıtırıorum ama
yılmak yok 3-4 kez denıcem aşılamayı:)))
eşim tüpe başlamak için ocağı bile erken buluyor.
bende kararsızım.
negatif sonuç almaktan korkuyorum.
sen bencede aşılama yı inatla denemelisin .ve denerken de olmazsa olmaz ben yinede yapayım demelisin ki olumsuz sonuç olsada üzülmemelisin. çünkü sende bi sorun yok mutlaka döllenecek ve tutunacak yumurtan.
ben içerde başka bi sorun olduğundan eminim şu iğneleri yedikten sonra laparoskopi için görüşcem ona göre de tüp tarihi netleşir. ama çok sıkıldım o geçsin bu geçsin şu geçsin demekten.
oyle dıorum zaten kusum dıorum 4e kadar yolu var olmazsada yaza istanbula
,gıtcem tekrar tüp ıcın
ama spermelr duzeldığı ıcın tupde bıle daha cok umudum var yasanan herseye ragmen:))
evet sen bı lap.hallet bakalım cnm belkı yapısıklık fılan vardır boşa beklıosunzudur
evet boşa bekliyor olabiliriz....... tüpü engelleyecek içerde bi terslik olabilir. ki büyük ihtimal var öyle hissediyorum.
milletin çenesi de durmuyor o da beni strese sokuyor.
kendimi o kadar kapattım ki bu konu yüzünden kimseyle görüşmek istemiyorum bir kaç kişi dışında. evden çıkmak istemiyorum.neşeli halim bile gitti artık gerçekten....
dün bütün gece rüyamda tüp bebek yaptırdım hiç uyuyamadım huzurla sabahda dudağım uçuklamıştı
kendini teselli edemeyen bi acizim ben artık.
dün bütün gece rüyamda tüp bebek yaptırdım hiç uyuyamadım huzurla sabahda dudağım uçuklamıştı
kendini teselli edemeyen bi acizim ben artık.
mılletın cenesı benıde sıkıo ama sızın yıne az olmus evleneli cnm bızım ocakta 3 yıl olacak
onlarada aldırmamayı öğrenıo ınsan cnm bozma moralını
yoksa bu surec cekılmez olur
bende kıtaplar siparıs ettım okuyayım kendımı oyalayım dıye
gelemdı daha bugun oğrencılerden bırının kıtabına el koydum onu okuorum:)
aynen ben de oyleyim , bebekleri gormek istemiyorum, anne muhabbeti dinlemek istemiyorum...
yapma bıtanem bende oyelyım tlflardan kacıorum geecnelerde eskkı okulumdan aradı bı arakads
açmak ısteemdım ama actım mecbur hemen bebek sordu tabıı
bızım okuldada doğuran doğurana dedi napayımm alalah sığınıorum cnm
namaza başladıktan sonraa daha huzurluyum kuran okuorum ayetler benı sakınlestırıo
zaten allah da ayetlerde namazla sabrederek ısteyın dıor cnm
nasıl mutlu oluosan oyle davran onmelı olan sen esın sağlığınız ve huzurunuz kıme ne
ona ne:))
yavrum yaa ben yedi yıla yakın yıl evli kaldım bebeksiz ama kimse sormazdı sorsalarda alınmazdım yok biz istemiyoz der geçerdim. farkındalığım yoktu demekki.çünkü gerçekten istemezdi malesef benim eski eşim. bir kez bile denemedim yani. konuyu bile açtırmazdı. eksik hissetmiyordum o zaman. bi abla demişti iyi yine gebe kalmadın kazayla diye ben o zaman aydım biraz acaba bende bişey mi var diye?
şimdi artık doğurganlık yaşı biterken insanlarda salak değil ya anlıyolar. kendimi oyalamanın bende bi yolunu bulmalıyım.