Teşekkürler Mada ellerine sağlık. Okyanusu yüzmüşsün çok gecmiş olsun artık düzlüktesin inşallah. Göz asimetrisinden bahsetmiştin onu tarif etsen cekiklik ve yuvarlak hat olarak mı tanımlardın?Sanırım 1 hafta kadar sonra idi dikişlerim klinikte asistan cerrahi hemşiresi tarafından alındı. Benim dikişlerim hızlı iyileşti. Hatta cerrahi hemşiresine sormuştum nasıl iyileşme diye o da başka hastalara göre 15 gün ileriden gidiyor gibisiniz demişti.. ilk dikişler alındı bazıları kaldı onları vücut atacaktı öyle de oldu..
Taburcu olup eve gelince ( 2 gün sonra ) her gün duş yaptım. Tabi patlayacak gibi şiş ve gergin hissediyorsunuz . Saç içinde de dikiş olduğu için saçlarıma hiç dokunmadım kendi halinde kurudu..Yüzüme ilk zamanlar nemlendirici sürmek bile zordu çünkü ödem var ve hassas bölgeler acıyordu bir de korktum dokunmaya
Dikilşler: Kirpiklerin olduğu yer alnın üst bölgesi saç içi kulak arkası kulak önü bir de benim saç içinden şakağa saçsız bölgeye inmiş olan küçük bir kesi izi var saç ile kapanıyor kapatıyorum fakat saçı toplamaya kalkarsam ortada görünür olacak zamanla silikleşir sorun olmaz diye düşünüyorum. Bu sol kulak üstü şakakta ince bir çizgi. Sağ tarafımda saçlı şakak üst üstünde daha belirgin daha uzun bir hat var . Saçım az ve seyrek olduğu için saçımı toplar isem net görünür fakat henüz çok erken zamanla silikleşir.
Başımın içinde bir iki yerde daha ağrıyan dikiş atılmış hissi veren odak yer var onu bir türlü soramadım .
Ödem gittkçe nasıl olacağını yeni yeni snlayabiliyorum.3 aya yaklaşıyorum daha yeni fark ettiğim şeyler var örneğin çekilmiş ya da dikiş hat yerlerini anlayabiliyorum bu zamanla kaybolursa iyi fakat belli olursa kötü tabi ki.. İşte erken dönem radikal çıkarım yapmak doğru sonuç değilmiş bunu anladım.
Gecmıs olsun bu amelıyatta sabır cok onemlı. Benım sormak ıstedıgım neden buladar uzun kesı yaptı ozan bey acaba endoskopık operasyonda hep bır ıkı cm keserım dıyor doktorlar.Teşekkürler Mada ellerine sağlık. Okyanusu yüzmüşsün çok gecmiş olsun artık düzlüktesin inşallah. Göz asimetrisinden bahsetmiştin onu tarif etsen cekiklik ve yuvarlak hat olarak mı tanımlardın?
Sizden yuvarlak fiyat konusunda fikir edinebilmem icin tam rakami olmasada su fiyatla su fiyat araliginda gibi bir rakam belirtebilirmisinizErken dönem gözlem ; Ödem ve şiş ilk haftalar amannn bu nee diyorsunuz. Bandaj diye adlandırdığım yüz maskesini çıkardığımda kafanın yüzün üst tarafı çok şiş alt taraf tabi o kadar şiş olmadığı için üçgen bir görünüm ve uzakdoğulu gibi gözler görüyorsunuz bu beklenen görüntü erken dönemde. Bundan şunu anlıyoruz şişen bölge üst taraf alt bölge tabi ki şiş fakat üst bölge gibi değil. Bu da şundan bence üst bölgeye hem endoskopik girişimde bulunuldu hem gözaltı torbalarım alındı yani iki girişim birden yapıldı . Göz bölgem göz altlarım morardı ki hala morluk var sayılır bazen daha belirgin oluyor.
Alt bölge bu çene dudakların konuşlandığı yerler boyun onlar ilk başta tabi ki ödemli idi zamanla son halini almaya başlıyor fakat üst bölge gibi olmuyor şok yaşatmıyor yani. Üst bölgede boşluklar olduğu için daha çok şişiyor
Alnım hala ödemli elimle dokunduğumda özellikle kaş üstlerine süngersi gibi bir his yani hala ödem var dağılması zaman alacak demek.
Dikkatimi çeken bir iki nokta var bunların zamanla geçip geçmeyeceğini bilemiyorum. Örneğin sol yanağım daha gergin ve gerilen hat ve oluşan ince oluklar çizgiler şeklinde idi ve belki dikiş hattı resmen izli idi Ozan bey sakinleştirdi geçecek 3 ay sonra dümdüz olacak dedi ve gerçekten de geçti düzeldi çok minik bir iz var o da geçecek. Daha 2.5 .aydayım.
Gözler dışında herşey iyi gidiyor.
Bir kere giysi seçiminde özgür olacağımı biliyorum motivasyonum arttı eskiden bunu giyemem boyun bölgeme dikkat çeker bu model olmaz vs gibi takıntılar yapıyordum hepsinden kurtuldum.
Rica ederim esas biz size teşekkür etmeliyiz, zahmete girip aydınlatıyorsunuz hepimizi.Sinsirella2020 ; Ne kadar güzel cesaret veriyorsunuz ne kadar sıcak sevecen yaklaşıyorsunuz teşekkür ederim. Çünkü bu zor ve uzun bir yolculuk. Ameliyat da uzun sonucu beklemek de stresli uzun ve zor. Bir kere sürekli bir bozukluk olursa paniği yaşıyorsunuz
Ozan bey çok şirin biri iyi bir cerrah alanında başkaları tarafından övgü ile anılan biri bunları onlardan da duydum.
Gözlerim konusunda mutsuzum.
Parça parça yazıyorum
Tesekkurler cevabiniz icin. Cok aciklayici yazmissiniz. Parmaklariniz dert gormesin.Devam ; Hastanede yalnız olmaktan korkmuştum fakat hemşireler o kadar bilinçli ve bilgililer ki hem tıbbi olarak her sorunuzu yanıtlıyorlar hem güven duymanızı sağlıyorlar Ben standart hangi kata nöbet rastlıyor ise öyle çalışıyorlardır diye düşünmüştüm fakat ameliyatımızın spesifik sorularını yanıtladıklarını ve bildiklerini görünce anladım ki donanımlılar derslerine çalışmışlar hepsi de yüksek eğitimli yani güven duyacağınız bir ekip görünce rahatlıyorsunuz . Ben sonrasında evde de hep yalnızdım..
Olur mu öyle şey . Estağfurullah. Hepinizin bu konuları araştırıp strese girdiğinizi biliyorum ben de aynı idim. Fakat sanırım ben biraz hızlı çıktım. Neye ihtiyacım var biliyordum daha doğrusu radikal çözümü araştırınca keşfedip buna karar verip pat diye aniden kendimi ameliyat tarihini almış olarak buldum.Rica ederim esas biz size teşekkür etmeliyiz, zahmete girip aydınlatıyorsunuz hepimizi.