Tukenmislik sendromu

Anlasilmaya ihtiyacim var
Anlaşılmak için anlaşılır olmak da çok önemli. Mesela ben yazdıklarınızdan sorunun ne olduğunu anlayamadım. Çevrenizdekiler de sizi anlayamıyor olabilirler. Kendinizi daha net ve basit ifade etmeniz gerekiyor olabilir. Bir yılda 4 görüşmenin hiç bir faydası olmaz. Ayda 4 görüşme gereklidir akıt durunlarda. Ben babamı kaybettiğim ay haftada 3-4 defa psikolog ile görüştüm. Bazı dönemlerde yardıma çok ihtiyacımız olur.

Sorunumu konuyu acarken yazamadim cunku okadar kilitlenmisimki
Konustukca sorular geldikce anlatabildim anca. Genel olarak hayatin yorgunlugu
3 cocuk, annemin hastaligi ve bu surecte yanliz olmam
Çocuklarınızı kendiniz mi bakıyorsunuz, boşandınız mı? Annenizin neyi var bu arada? Çocuklara arada bir bakım verecek bir yakınınız yok mu, ya da bir bakıcı tutsanız, çalışsanız?

Maddi durumunuz nasil bir bakici yardimci bulsaniz orada boyle birsey varmi?
Maddi durumumuz cook iyi diyemem ama kotude degil. Suan ben calismiyorum, bu sebeple esim 2 is yapiyor. Kendimize yetiyor anneme destek oluyorum.
Maalesef buradaki imkanlar turkiye gibi degil. Daha dogrusu annemin bakiciya ihtiyaci yok ki olsada bunj asla kabul etmez.
Benim evime geldiginde hergun hemsire getirttim mesela
Devletin sundugu bazi seyleri annemi kabul etmiyor. Eve temizlikci mesela istemiyor cunku onlarin yaptigini begenmiyor kendisi yapiyor.

Butun kagit kurek isleri bende buda var mesela

şu ultra acaip profilli gelin sizin abiniz miydi?

ya acı olacak bunu demek ama herşeyi üstünüze alarak zamanında hata yapmışsınız
biz de kalabalık aileyiz evlenen kız kardeşim hiçbişeye dokunmuyor sağolsun ama bekarlar olarak hepimiz bişeylerin ucundan tutuyoruz mesela ben kolay kolay evleneceğimizi düşünmüyorum anne-baba hastalığı olsa.
tek 1 çocuğa yıkılması normal değil. bu eninde sonunda patlar. hem 3 ocuk bakayım hem anne bakayım diyemezsiniz ki.

sizin de o patlama zamanınız gelmiş. çok normal yaşadığınz şey.

sosyal hizmetlerden kimseyi gönderemiyorlar mı?
kardeşinize 3 çocukla yıprandığınızı olmadığın söyleyemiyor musunz?

bir de evet, o gelin konusunu hatırlıyorum ama siz istemiyorsunuz diye abinizi de sildiniz gitti...tamam gelin istenecek gelin değil de yaşadığınz ülkede böyle bir mevzu olsa kimse abisini silmez, annem bu yüzden kanser oldu mevzusu olmazdı ? ama orada olan pek çok imkanı da siz kullanmıyorsunuzdur kalıbı basarım, neden çünkü bizim aileler böyle...

yani çok uzatmayayım da herşeyi kendi bildiğiniz ve istediğiniz/onayladığınız ve size onay verecekleri (!) gibi yapmaya çalışırsanız yetişemezsiniz. yetişebilene madalya verelim...

dayınız için bşaınız sağ olsun.

Evet aslinda soyle bise ben savasci karaktere sahibim cok guclu duran bi karakterim boyle gorundukce butun yuku bana verdiler patlak verdigi yerde sesim cikinca ciddiye alinmiyorum.
Ben psikologa gitmeyi red ediyodum zaten mecburi gitmek zorunda kaldim. Hastane protokolunda sezryan sonra ve doktorum benim durumumdan dolayi ozellikle psikologa yonlendirdi.
4 seans sonrasi biraktim cunku yetisemiyorum ve tatmin olamiyorum. Bizim kulturumuze ve dini degerlerimiz uzerinden giden bi psikologumuz vardi onceden suan ondan rdvu aldim oda beni buyuk ihtimal 2 haftada bir gormek isticek

Çocuklarınızı kendiniz mi bakıyorsunuz, boşandınız mı? Annenizin neyi var bu arada? Çocuklara arada bir bakım verecek bir yakınınız yok mu, ya da bir bakıcı tutsanız, çalışsanız?
Bosanmadim
Esimde evde oldugunda bakiyor, mesela suan asagida cocuklarla ilgileniyo ben yatakda dinleniyorum
Annem kanser tedavisi goruyor

Bosanmadim
Esimde evde oldugunda bakiyor, mesela suan asagida cocuklarla ilgileniyo ben yatakda dinleniyorum
Annem kanser tedavisi goruyor
Annenize şifalar dilerim, umarım en kısa sürede kanseri yener, zamanla her şey yoluna girecek, daha iyi olacak eşinizin çocuklarıyla ilgilenmesi çok güzel

şu ultra acaip profilli gelin sizin abiniz miydi?
Evet abi konusunu dogru hatirliyosunjz
Annemin aslinda evde bakilacak bi durumu yok cok sukur islerini kendisini girebiliyor. Ama doktor kontorlleri olsun resmi islemler olsun herseyi benden geciyo, cunku dil bilmiyor. Direk soylesemde anliyacak kafa yapisinda degiller. Teyzemle konusuyoruz surekli o bunlara acik acik herseyi soylemis (Turkiyede kendisi) sandriyon iyi degil agir lohusalik geciriyor biraz yukunu alin vs vs vs... ama erkek cocugumu diyim hoppa akillimi diyim bilmiyorum siz koyun adini
Bu dediginizi tam anlayamadim...

yani çok uzatmayayım da herşeyi kendi bildiğiniz ve istediğiniz/onayladığınız ve size onay verecekleri (!) gibi yapmaya çalışırsanız yetişemezsiniz. yetişebilene madalya verelim...
Baska carem yok. Yani annemle ilgilenmezsem kimse ilgilenmicek korkusubdan ilgilenmek zorunda kaliyorum
dayınız için bşaınız sağ olsun.
amin tesekkur ederim

O zmn ya kendi yapacak yada susacak siz hic uzerinde dusunmeyeceksiniz yuk edinmeyeceksiniz.
Ya ev islerini yemegini kendisi yapar ona karismiyorum
Ben ona bizimle.gel yasa istediginde evinede gidersin bile dedim ama o elden ayakdan dusmedim sana daha cok yuk olmak istemem dedi kabul etmedi
O konularda sknti yok
Genel olarak doktor kontrolleri, resmi islemler. Hastaligi geregi cok sik doktora gidiliyo. Belki duymusunuzduz avrupada kagit kurek islemleri bitmez. Mesela su faturasi geldi taksite bolunecek ben irtibata gecerim..suan sakat maasi aliyo farkli farkli avantajlardan faydalanmasi icin basvurular yapilmasi gerek ben yaparim

Annenize şifalar dilerim, umarım en kısa sürede kanseri yener, zamanla her şey yoluna girecek, daha iyi olacak eşinizin çocuklarıyla ilgilenmesi çok güzel
Esim ben suan calismadigim icin 2 is yapiyor. Aksamlari gec geliyo haftasonlari evde.
Mesela ben yarin anneme gidicem diyelim cocuklari alir giderim o butun evi temizler supurur siler alisveris yapar vs vs
Ama onunda yetistirilme tarzindan dolayi eksikleri var. Bunlari dile getirdigimde ortak yolu bulabiliyoruz.
Amin insallah rabbim tum hastalara sifa versin.

Herzaman ailenin hem psikologu hem idari isleri bana bakiyodu. Ozellikle annemin cunku dil bilmiyor, cunku kiz evlat yardim eder cunku ben boyle kodlanmisim.
Yurtdisindasin galiba.
Seni anliyorum. Nedense hep yurtdisinda olan aileler ilk cocuklarini boyle yetistiriyor.
Bende herseylerine kosardim. Benim ihtiyacim olunca kimse kosmadi.
Erkek kardesim hayirsizin teki. Ama en ufak birseyde kosa kosa oraya gidilir. Her türlü yardim edilir.

Kanser hastaligi ile ic ice olmakda ayri zor. Tum aileyi etkiliyor. Ama kendinizide dusunun. Fişinizi cekin, baska kardesiniz var ise erkek kardesiniz disinda, sirasi ile ilgilenilsin annenizin hastane isleri ile

3 cocuk diyorum ama son bir aydirda esimin ilk evliliginden olan kizida bizimle yasamaya basladi. Ha bunu sorun etmiyorum, hatta iyiki geldi. Onun basina kotu seyler gelsin istemem. Kendi kizima ne tur ozen gosteriyosam onada gosteririm. Hastaysa ilgilenirim, onunla anlayacagi dilden sohbet ederim. Okuluyla ilgili bise olsun ilgilenirim. Annesi degilim ama ablalik yapiyorum, cok klise olacak ama annesinin yapmadigi seyleri yapiyorum. Kendi kizima yaptigim seyleri onada yapiyorum. Oda cok travmatik seyler yasadi onada rdvu aldim psikologdan

Ailece tabi ki, en azindan farkli ortam esiniz cocuklar ile dolasir size doga iyi gelir nefes alirsiniz
Kucuk geziler yapiyoruz zaten
Ama cocuklar kucuk oldugu icin 1 hafta suraya gidim 2 hafta surda kalim fikrine sicak bakamiyorum
Hatta yazin Turkiye iznini bile iptal ettim
Cunku benim icin daha yorucu olacak
Burdan kalk 4 cocukla valizleri hazirla oraya git, ordada kurulu bi duzenim olmadigi icin cocuklarla daha zor bi alisma sureci yasicam biraz daha buyumelerini beklemeyi tercih ediyorum

ama siz tüm önerilere karşısınız olmaz ko böyle... ben annemle ilgilenmeyen erkek kardeş ile görüşmeyi keserim mesela. yatır bir yaralı parmağa merhem sürmeyecek ise ne yapayım oyle kardeşi? anneniz vefat etse allah korusun mirastan en önce payı allah bilir kendi ister. yok öyle bir dünya. bu evdeki en Cabbar kişinin üzerine bu kadar yuklenilmesi beni en sinir eden konu. neden pasamiz evlat bakacak diye annesi dr a götürülmüyor? Allah aşkına bu anne baba sadece kiz çocuklarına mi zimmetli? Allaha şükür erkek kardeşim abim yok. buna her zaman şükrederim her zaman. biz 6 kiz kardeşiz. hepimiz taşın altına elimizi koyarız her zaman. birimiz pazara gidiyorsak birimiz marketi hallederiz. birimiz hastaneye eşlik ediyorsak otekimiz atıyorum koltuk yikamaci işini halleder. e biz besimiz çekilelim kenara 1 i tüm isi yüklensin olur mu öyle? olmaz bakin olmamış da. bi zahmet erkek kardeşinizi durtun annesi olduğunu hatırlatın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…