• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tukenmislik sendromu

Ayrıca Allah'tan uzaklaşmakta insanı ayrı bir depresyona sokuyor denendi onaylandı. Her derdimiz devası o bunu unutmamak lazım. İnşallah her şey yoluna girer sizin için :)
O konuya burada deginmek istemiyorum bile
Iste psikologa gittigimde derince konusulacak konu...

Maddi durumumuz cook iyi diyemem ama kotude degil. Suan ben calismiyorum, bu sebeple esim 2 is yapiyor. Kendimize yetiyor anneme destek oluyorum.
Maalesef buradaki imkanlar turkiye gibi degil. Daha dogrusu annemin bakiciya ihtiyaci yok ki olsada bunj asla kabul etmez.
Benim evime geldiginde hergun hemsire getirttim mesela
Devletin sundugu bazi seyleri annemi kabul etmiyor. Eve temizlikci mesela istemiyor cunku onlarin yaptigini begenmiyor kendisi yapiyor.

Butun kagit kurek isleri bende buda var mesela
Yaaa kocaman sarılıyorum. Ben buraya gelirken hep sen bana yüreklendirici şeyler yazmıştın.
1. Çok şükür bebeğini sağlıkla kucağına almışsın. Kötü bir sezaryen deneyimi olmuş ama unutmaya çalış, bak bebeğin sağ Salim gelmiş.

2. Devletin sunduğu şeyleri annen kabul etsin. Çok yoruluyorum bizim gibi yapmaz ama bana bi destek olur deyin. Yani biliyorum burda temizliği vs bizim içimize sinen şekilde yapmıyorlar ama en azından ütüyü yapar çamaşırı atar öyle ikna etmeye çalışın (sonra da gelmişken şunu da yapsın bu seferlik diye diye alıştırırsın)

3. Çocuklar okula gidiyor mu? Miniği de birkaç gün kreşe başlatma şansınız olur mu?

4. Tatilde bi yere gidip soluklanma fırsatınız var mı?

Yaaa kocaman sarılıyorum. Ben buraya gelirken hep sen bana yüreklendirici şeyler yazmıştın.
1. Çok şükür bebeğini sağlıkla kucağına almışsın. Kötü bir sezaryen deneyimi olmuş ama unutmaya çalış, bak bebeğin sağ Salim gelmiş.

2. Devletin sunduğu şeyleri annen kabul etsin. Çok yoruluyorum bizim gibi yapmaz ama bana bi destek olur deyin. Yani biliyorum burda temizliği vs bizim içimize sinen şekilde yapmıyorlar ama en azından ütüyü yapar çamaşırı atar öyle ikna etmeye çalışın (sonra da gelmişken şunu da yapsın bu seferlik diye diye alıştırırsın)

3. Çocuklar okula gidiyor mu? Miniği de birkaç gün kreşe başlatma şansınız olur mu?

4. Tatilde bi yere gidip soluklanma fırsatınız var mı?
Evet canim bende seni hatirliyorum unutmamis olman beni sevindirdi🥹

2. Noktaya deginirsem annemin evde temizlige vs ihtiyaci yok suan icin. Bak kardesim hakkinda hep kotu yazdim ama iyi bise yazim anneme robot supurgesini verdi. Hergun ortalikda donup duruyo. Ev islerinide kendisi yapar yemeginide...

Cocuklar okula gidiyo en kucuk haric. Kresde yerimiz cikmisti ama 3 hafta boyunca kopamadik, deneme sureci 3 hafta surdu kres hic boyle bi durumla karsilasmadigini benim buna hazir olmadigim icin cocuk kendini güvende hissetmedigini dile getirdiler. O seruvenimizde oyle bitti.

4. Tatil fikri asla turkiye gibi uzak biyer planlamiyorum. Buralarda takilicaz genel olarak. Tatili dusununce bile bana afacanlar basiyo. En iyisi evimizde kalalim bahcede salincak, kaydirak, havuz var, dahada farkli oyunlar eklicem cocuklar istedigi gibi girip cikip oynasinlar
Ulke disina Almanya, Hollanda, Fransa olabilir ya gunu birlik yada 1,2 gece. Daha fazlasini benim bunyem kaldirmaz

Umarim sende adapte olabilmisindir buralara

Estagfurullah, evet fitratimda bu var. Kucuklugumden beri herseyi ustlendigim icin kimseye guvenemiyorum. Benim gibi yapamazlar eksik yaparlar yanlis yaparlar diye diye kendime bunu kodlamisim.
Esimin kizi konusunda cok dusundum rdvuyu alsammi almasammi. Hatta gecen gun esimle aramizda konusuyoruz inisyatif almiyosun bazi konularda inisyatif almalisin diye konustuk. Ben kendime rdvu alirken onada alim dedim sonucta burada yasiyo travmatik yasadigi seyler gunluk hayatina yansiyo diye dusundum.
Yanlismi yaptim acaba ?
Estağfurullah yanlislik diye bir şey yok ailenizin dinamikleri siz daha iyi bilirsiniz. Bahsettiğim sadece maalesef her şeyi siz üstlenmişsiniz, bunların yorgunluğu ayrıdır, mükemmeliyetçi bir yapınız var belli ki o ayrı yoruyordur, muhtemelen hiç kimseye ve hiçbir şeye de tam anlamıyla yetemiyorsunuzdur çünkü bu kadar işe Hermonie Granger zaman kolyesi ile bile yetişemez. O nedenle çok normal tükenmeniz. Kendinize biraz zaman ayırın, haftada 1 gün mesela çıkın kahve için, alışveriş yapın veya spora yazılın haftada 2 3 gün deşarj olursunuz. İnanın düzenli spor enerjinizi azaltmıyor, aksine enerjinizi arttırıyor. Yani en azından 2 saat 3 saat haftada 1 gün de olsa kendinize ayırın. Babaları ile kalsınlar veya oralarda çocuk bakan öğrenciler oluyor tv de gördüğümüz kadarıyla öyle bir imkan varsa ayarlayın 2 saat 3 saat eşinizle gezin inanın iyi geliyor.

Estağfurullah yanlislik diye bir şey yok ailenizin dinamikleri siz daha iyi bilirsiniz. Bahsettiğim sadece maalesef her şeyi siz üstlenmişsiniz, bunların yorgunluğu ayrıdır, mükemmeliyetçi bir yapınız var belli ki o ayrı yoruyordur, muhtemelen hiç kimseye ve hiçbir şeye de tam anlamıyla yetemiyorsunuzdur çünkü bu kadar işe Hermonie Granger zaman kolyesi ile bile yetişemez. O nedenle çok normal tükenmeniz. Kendinize biraz zaman ayırın, haftada 1 gün mesela çıkın kahve için, alışveriş yapın veya spora yazılın haftada 2 3 gün deşarj olursunuz. İnanın düzenli spor enerjinizi azaltmıyor, aksine enerjinizi arttırıyor. Yani en azından 2 saat 3 saat haftada 1 gün de olsa kendinize ayırın. Babaları ile kalsınlar veya oralarda çocuk bakan öğrenciler oluyor tv de gördüğümüz kadarıyla öyle bir imkan varsa ayarlayın 2 saat 3 saat eşinizle gezin inanın iyi geliyor.
Herseyi ustlendigim cok dogru.
Esimin kizi bile bana super women herseyi hallediyo diyo babasina. Yani bi Durum oluyo hemen cozum arama yollarina girerim herkesden once.

Cocuklari birisine birakamam cunku güvenmiyorum. Bazen ufakligi uyuyo diye yarim saatlik evde kizlara biraktigimda bile okadar telaslaniyorumki. Acaba uyandimi, yatakdan dustumu, odadan cikip merdivenlerden yuvarlandimi. Veya kucuk kizi babama biraktigimda usudumu, kustumu, bise yedimi, corabi islandida ayaklari usudumu diye evham yapiyorum.

Simdi yavas yavas kendime vakit ayirmam gerektigini farkettim. Pazar gunu cilt bakimi rdvusu aldim suan tam 2 yildir cilt bakimina gitmedigimi fark ettim.
Yarin nasil gecicek gunum merak ediyorum. Bensiz ev ucmaz umarim

Benim de gördüğüm oğulları genelde hayırsız. Çok haklısın. Hatta şöyle bir genelleme yapsam yanlış olmaz. Oğlan ya çalışmıyor, ya içki, uyarıcı madde vs kullanıyor bu yüzden oğlandan kurtulmak için türkiyeden gelin ithal ediyorlar ve aileler eli eteği çekiyor.. vallahi yazsak neler yazılır da konuyu dağıtmak istemiyorum 😔
Aynen bu şekilde 18 yaşında evlenip Almanya’ya gitmiş arkadaşım var. Üstelik çocuk akrabasıydı. Oraya gidince öğrendi eşinin madde kullandığını, görümcesinin evli adamdan çocuk sahibi olduğunu… daha neler neler… konu sahibine Allah yardımcın olsun demekten başka yorumum yok bu konuya dair. Çok zor bir durum

Aynen bu şekilde 18 yaşında evlenip Almanya’ya gitmiş arkadaşım var. Üstelik çocuk akrabasıydı. Oraya gidince öğrendi eşinin madde kullandığını, görümcesinin evli adamdan çocuk sahibi olduğunu… daha neler neler… konu sahibine Allah yardımcın olsun demekten başka yorumum yok bu konuya dair. Çok zor bir durum
Tesekkur ederim
Benim konum tam olarak bu degil aslinda
Annemin dil bilmemesinden ogrenememis olmasindan yola cikarak boyle bise soylendi.

Herseyi ustlendigim cok dogru.
Esimin kizi bile bana super women herseyi hallediyo diyo babasina. Yani bi Durum oluyo hemen cozum arama yollarina girerim herkesden once.

Cocuklari birisine birakamam cunku güvenmiyorum. Bazen ufakligi uyuyo diye yarim saatlik evde kizlara biraktigimda bile okadar telaslaniyorumki. Acaba uyandimi, yatakdan dustumu, odadan cikip merdivenlerden yuvarlandimi. Veya kucuk kizi babama biraktigimda usudumu, kustumu, bise yedimi, corabi islandida ayaklari usudumu diye evham yapiyorum.

Simdi yavas yavas kendime vakit ayirmam gerektigini farkettim. Pazar gunu cilt bakimi rdvusu aldim suan tam 2 yildir cilt bakimina gitmedigimi fark ettim.
Yarin nasil gecicek gunum merak ediyorum. Bensiz ev ucmaz umarim
Ev uçarsa da uçsun siz bulur yerine oturtursunuz hiç merak etmeyin =)
Umarim güzel geçer ve evin durumu da iyi olur, iyi görürseniz siz de rahatlar ve daha sık çıkarsınız. Sizin bebeginizle yaklaşık yaşıt bebeğim var, daha oyalanabilirler merak etmeyin evet yürüme işi biraz problem bir anda şaha kalkıyorlar, depar atıyorlar uçmayı öğrenmek gerekiyor ama hallederler hayırlısıyla.

Ev uçarsa da uçsun siz bulur yerine oturtursunuz hiç merak etmeyin =)
Umarim güzel geçer ve evin durumu da iyi olur, iyi görürseniz siz de rahatlar ve daha sık çıkarsınız. Sizin bebeginizle yaklaşık yaşıt bebeğim var, daha oyalanabilirler merak etmeyin evet yürüme işi biraz problem bir anda şaha kalkıyorlar, depar atıyorlar uçmayı öğrenmek gerekiyor ama hallederler hayırlısıyla.
Cocuklari alip disari cikip geldigimde evi esim piril piril yapiyo o zamanlar kafamda ev ucacakmi acaba endisesi olmuyor cunku cocuklar benimle oluyo. Ama yarin cocuklar evde olacagi icin cok endiseleniyorum bunu atmam gerek uzerimden biliyorum, ama bi kerede basarabilecegimi sanmiyorum buna adim atiyorum sadece.

2 cocuk buyuttum ama erkek cocugunun enerjisi cok farkli 2 saniyede masanin uzerine cikacak kapasitesi var

Allah sizinde yardimciniz olsun bebeginiz icin

Back