Tukenmislik sendromu

Evet yurtdisindayim
Ben ortancayim. Abim hic bizaman okulu sevmedi hep turk ortamlarinda takildi oyuzden dile cok hakim olmadi. Suan kalkip onkolojiye gitse konusulan hic biseyi anlamaz.
2 kardesim var ikiside erkek. Ikiside ilgilenmiyo

Onerilere karsi degilim ama ilgilenmezsem elimi cekersem onlarin ilgilenmesinden bi hayir gelmez.. annem icin yapiyorum o hasta uzulmesin diye yapiyorum, o bilmezsede Allah rizasi icin yapiyorum. Kizkardes gibisi yok, ben kardesimin ablasi annesi babasi oldum. Kiz istemede ben gittim, kendisi yabanciyla evli dil bilmeyen anne baba olunca ben herseyde on planda oldum. Herseyine kostum, ona sorsan oda bana kostu ama son zamanlar beni cok kiriyo

Evet yurtdisindayim
Ben ortancayim. Abim hic bizaman okulu sevmedi hep turk ortamlarinda takildi oyuzden dile cok hakim olmadi. Suan kalkip onkolojiye gitse konusulan hic biseyi anlamaz.
2 kardesim var ikiside erkek. Ikiside ilgilenmiyo
Lösemi hastalarina baktim 2 sene. O yuzden biliyorum aileler icin cok zor bir dönem. Hasta icin en buyuk avantaj, destek cikan birileri olmasi ailesinde.

Siz kardesiniz ile araya mesafe koyun.
Yoksa daha cok basiniz agrir.
3 de cocugunuz varmis. Yaslari kac?
Aklima size fayda edecek tek sey mesafe koymak ve anneniz istemesede devletin sagladigi tum yardimlari kabul etmek.

ama siz tüm önerilere karşısınız olmaz ko böyle... ben annemle ilgilenmeyen erkek kardeş ile görüşmeyi keserim mesela. yatır bir yaralı parmağa merhem sürmeyecek ise ne yapayım oyle kardeşi?
1 kardeşiyle zaten görüşmüyorlar, kimse görüşmüyor.

diğeriyle de siz öyle diyorsunuz da
bu adam da evli
üstelik yabancı biriyle ve bebeği var

şimdi kusura bakmayın da burada yerli gelinlere kayınvalide konusu açsak

aaa olur mu öyle zaten k.valide kendi işini görebilecek şekilde bir kadın, yatalak değil o değil bu değil, niye ben bebeğimle peşinden koşturcam evime alcam vs vs denir

yalan mı bana söyleyin? yabancı geline gidip k.valide evi temizlemeyi ya da faturası yatırmayı anlatın hadi bakalım...neden yapsın? neden eşine yaptırsın? tabi ki otur evde bebeğine bak der. bunu 100 insandan 90ı der.

bu kadın annesinin peşinden koşturuyor çünkü senelerdir annesi dil öğrenmemiş...e öğrenseymiş?
çünkü annesi sosyal yardımdan gelip onun yemeğini temizliğini yapacak kişileri beğenmiyor
çünkü annesi bu kızın yapmasına alışmış
çünkü alıştırmış

bunun çözümü geline/kardeşe gitmek değil, baştan böyle alıştırmamaktı, maalesef 35 sene böyle alışmış anneye şu anda ben bittim kardeşim yapsın demekle o iş olmaz. zaten kardeşi su verse onu da doğru şekilde veremiyordur, kesin...

ha gerçekten yapamıyorsa bıraksın gelip devlet zaten yapar, ilgilenir, adam gönderir. orası türkiye değil

ama işte o zaman da dinimiz örfümüz kısmını bırakamıyor...o zaman da tükenir.

hem tükenmeyeyim hem hepsini yapayım...nasıl olacak?

Sureklı sureklı kendinizi övmüşsünüz gibi geldı
Kırıcı olmak istemem ama hepi topu evrak kurek ısleir ile ugrasırken vay anama ben bakıyorum dıye sırtımızda taş taşır gıbı bahsetmenız Cok abartı ve acımasızca da bana kalırsa
Bakmak zor geliyorsa bakmayın diyemiyorum bıle, cunku zaten annenize bakmıyorsunuz ki kadın kendıne yeten bı kadın. Hepi topu evrak koşturmacası sizi niye psıkıyatrıstlık etti?

Kardesınızın de bebegi ufaksa annenize hastayken ıkı gun sız bakıcaksınız tabi bebekli evde hasta olur mu hiç.

Bugun kardesimle tartistim zaten. Artik benimle eskisi gibi olamayacagini anlamistir umarim
3 cocugum : 14, 4 yas ve 14 aylik + esimin kizi 15 yasinda
Devletin benim durumumda saglayacak bi yardimi yokki. Sorun bi bakici tutmak temizlik yapacak birisine ihtiyacimiz yok.
Ihtiyacimiz olan: annemin doktor kontrollerinde onunla gidip doktorun soylediklerini tercume etmek, butun resmi islemlerini yapmak.

Soyledikleriniz gercekten dogru
Durumu ozetlediniz.
Kardesim annemin bi isini yapsada beceremiyor, doktora gidiyo anlamadan geliyo annemin sikayetlerini ceviremiyor.

Nasil olacak bilmiyorum isin icinden cikamiyorum.

Rabbim yüreğinize ferahlık versin inşallah, annenize çok çok geçmiş olsun. Yaşadıklarınız gerçekten ağır. 3 çocuk başlı başına zor. Üstüne annenizin hastalığı. Tek kız çocuğu olmanız.. Avrupa'nın kağıt kurek işlerinin ne kadar sabır tükettiğini çok iyi biliyorum.

Kardeşinizle konusmaniz lazım yükünüzü hafifletmesi lazim, böyle bir durumda köşeye çekilmek gibi lüksü yok. Kardesiniz çok bencil davranıyor.

Siz konuyu kacirdiniz sanirim
Ben dogum yaptim kirkliyken sezeryan dikislerimle bebegim pusette 14 aydir onkoloji servisindeyim. Ben bir kadin, anne olarak emzirmesiydi altini almasiydi gazli bebegiydi herseyi birebir yasarken onkolojiden cikmadim.
Kardesim dedim erkek, suan bebegi oldu diye isi birakti. Tabiki babalik gorevlerini yapacak benim esimde yapiyor onu demiyorum, ama ben doktora gittigimde bebegim aglayip zirlarken susturma cabasina girip terler dokuyorum. Hic bise bilemedi gelip cocukla ilgilenebilir rdvu esnasinda. Onkoloji hastanesinde tek bebekli kadin benim (hastane diyorum cunku sadece kanser tedavisi olan bi hastane) yani nedemak istedigimi anladinizmi bilmiyorum

Forumda yurtdisinda yasayan, Almanya, Fransa, Belcika gibi ulkelerde yasayanlar anlar kagit kurek nedemek istedigimi. Size burada listede cikarabilirim ama liste cok uzun.

Hangi ulkedesiniz bilmiyorum. Avrupa ise hemen hemen cogunda ayni seyler vardir.
Hastaneye gideceginde tercuman ayarlaniyor. Baya ukranyali geldi buraya. Ve biz (hemsireler) ayarliyorduk cevirmen .
Evlere gunde birkac defa bakici da gelebiliyor. Bu tamamen annenizin durumuna bagli.

bebeklinick ornek bakin. Kagit kurek isleri dusundugunuz gibi ayda yilda gelen bise degil surekli elimin altinda surekli bi ugrasi olan bisey.

Kardesimle teyzem konustu ama erkek oldugu icin iste istedigi gibi davraniyor. Ozelliklede bebegi oldugundan beri dunyadan koptu. Ornek veriyorum. 3 cocuk buyuttum devletin sagladi ucretsiz asilari var gerekenleri yaptirdim ama o 2 sini yaptiriyo 3.yu yaptirmiyo neden cunku guvenliyomus okey. Ulkede cocuklar 2,5 yasinda anasinifina baslar. Gitmeyen cocuk hic gormedim. O gondermicekmis 5 yasina kadar cunku guvenmiyomus. Cocuklarim hastayken asla bir araya getirmedim yegenimi yenidogan diye. Ama cocuklarimi her gordugunde burnunmu akiyo senin oksuruyonmu cocuga yaklasma gibi tepkiler veriyo

strawberry_cake dualariniz icin tesekkur ederim

Belcikadayim, bazi kurumlarda turk tercumanlar var evet. Aile hekiminde var mesela oraya kendisi gidiyo. Ama hastaneye giderken yanliz gitmek onu cok dibe cekiyo uzuldugunu hissediyorum ben gitmedigimde kardesim gidecek diye anlasiyoruz sonra duyuyorumki gece uyumamis sabah zor gelmis gitmek oyuzden gitmemis.
Benim yanimda kaldi ameliyat suresinde o zaman hergun hemsire getirttim eve ama kendisi evine cagirsa turkce konusan birisi gerek olacak mesela.

o kadar yetişemiyorsanız üniversite öğrencisi birisine saatlik ücret verirsiniz
hemşirelik vs okuyan birisi gayet de yapar.
hastaneye gider bunun bir çözümü var mı dersiniz belki hastanede konuşan personel vardır?
belli yerlere de kardeşiniz götürüp sizi görüntülü arayabilir sonra sonra alışır (bu adam orada yaşıyor neticede dğeil mi hastane gitmiyorsa potaneye de gidiyordur)
bakın yani çözüm arasanız var, arayın.

ama sizinki hem hayırlı evlat olayım hem dinime örfüme uyayım hem takdir edileyim hem sınır çizip görüşmediğim kardeşime bak ben hepsini de yaptım dedirteyim filan...kaldı ki anneniz kaza geçirip birden kaldırılıp yatmış değil. kanser uzun bir süreç hadi ilk 3-5 gün bilemediniz. 1 sene bu böyle yönetilmez ki.

en iyi hayırlı evlat olcam derken patlarsınız, kim olsa patlar.
hiçbişey olmasa evdeki çocuklara her işi kız çocuk yapar eğitimi veriyorsunuz şu anda.

Ben de hayatımın en zor 1 senesini bu sene geçirdim gerçekten çok iyi anlıyorum hissettiklerini. Yorumlarına baktığımda ortak noktamız olarak şunu fark ettim, biz sorumluluk aldıkça insanlara yardımcı oldukça insanlar daha da sırtımıza binmiş ve artık kendimizi bile taşıyamaz hale gelmişiz.. bence artık senin de sınır koyma vaktin gelmiş. Elinden geldiğince hayır demeyi öğrenmen gerekiyor.

Kardeşin neden gece uyumuyor?

Aneniz neden dil bilmiyor? Sonradan geldi ise neden Türkiye'ye dönmüyor?

Gurbetçilerin çoğu böyle ki..
aynen
ama çoğunun da evde bekar -evlenmedi bu da evde kaldı diye ağladığı, belki tr'den de en az 1 kere damat getirdikleri (ama kalıcı oturumu alınca evden kaçmış) kızı var
benim etrafımdaki anne bakan gurbetçilerin ya küçük çocuğu yok, (bir tanesinin hiç yok) ya evde bekar kızı var
ha oğlu bakan hiç yok bak....

bir de bu konu sahibi çalışmıyor. çalışsa ne olacaktı acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…