• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tükendim

Zeruss

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2014
1.273
2.704
133
Merhaba kızlar

2yıllık evliyim 1yaşında bebeğim var. Eşimi severek evlendim eşimde beni çok sever şükür onunla bir sıkıntım yok ama hayattan bezdim

Etrafımdaki hanımlara bakıyorum 2çocuklu o kadar geziyor günler yapıyorlar evlerine gittiğimde çeşit çeşit ikramlar evleri tertemiz nevresimlerine kadar ütülüyorlarmış ben kendi kıyafetlerimi ütülemeye üşenirken millet nevresimlerini ütülüyor her zaman bakımlılar yahu hiç mi kaşı bıyığı çıkmaz hatunların cıtı pıtılar çok süslüler giyimleri güzel... Kimseyi özenmiyorum içimden evde poğaçalar börekler yapmak gelmiyor evi temizlemek istemiyorum çamaşır yıkamaktan nefret ediyorum bütün gun uykum var

Ben çocukla ne evimi temiz tutabiliyorum nede çeşit çeşit yemek yapıyorum nede kendime bakabiliyorum her gün uyandığımda offf diye kalkıyorum uymayı sevmeyen bebeğim var çünkü asla uyutmaz bütün gece memede durur offflayarak gün başlıyor kahvaltı hazırlıyorum bulaşıkları toplamaya meccalim yok oğlum öğle uykusuna yattığı gibi bende yatıyorum bütün gün tepemde bebeğim hep ağlıyor mızmız akşam yemeği yapayım diye mutfağa giriyorum yapışıyor bacaklarıma anne diye başlıyor ağlamaya oyuncak koyuyorum önüne veya eline yiyecek veriyorum oyalansın diye yok asla bırakmıyor beni kucağıma gelmek istiyor millet ağlama sesini duyuyor soruyor neden ağlıyor diye çünkü bir görseniz kendinden geçiyor ağlarken iyi kötü yemekleri yapıyorum

Sabahları eşim evde oluyor çocuk uyanınca alıyor geçiyorlar salona ben yataktan kalkmak istemiyorum mesela bugün 3de kahvaltı yaptık depresyona mı girdim ben tükenmişlik sendromu mu yaşıyorum evde hiç bişi yapasım yok hep uykum var inanın bebeğim olmasa yemkte yapmam

Anne olmaya hazır değilmişim sanki 3çocuklu hatunlar görüyorum hem çalışıyor hem geziyor çocukta bakıyor yemekte yapıyor bakımlılarda hayret ediyorum onlara

Böyle hayat mı olur çok sıkıcı bekarken gezip tozan özgür biriydim ev oturmalarını asla gtmezdim evlenince mecbur gidiliyor çok sıkılıyorum millet şen şakrak bende tık yok sarmıyor beni evime gelende azdır kimseyi istemiyorum zaten evi b.k götryo

Kısacası insanda sevmiyorum çok darbe yedim bu yaşıma kadar arkadaş edinmek istemiyorum dostum diyebilicem kimsem yok....

Bana birşey tavsiye edin lütfen napsam ben böyle ömür geçmez 1yılda 10yaş yaşlandım sanki

Neden hazır olmadan çocuk yaptınız ki?
Keşke önce düzen oturtsaydınız.
Her neyse.
İşlerinizi gün gün sıraya koyun,detaylı temziliği de ayda bir yaparsınız.

Neden hazır olmadan çocuk yaptınız ki?
Keşke önce düzen oturtsaydınız.
Her neyse.
İşlerinizi gün gün sıraya koyun,detaylı temziliği de ayda bir yaparsınız.
Çocuk planda yoktu ummadık taş baş yardı diyelim:silah:

Çocuk planda yoktu ummadık taş baş yardı diyelim:silah:
Hahhaha aynısı bana da oldu,nasipte varmış diyelim.
Biraz kendinize vakit ayırın,eşiniz işlere yardım etmiyor mu? Akşam gelince o yapsın işleri,siz bütün gün çocuktu yemekti uğraşıyorsunuz en azından üstünden bir temizlik yapsın eline yapışmaz.

Ağlak bebek zordur bilirim.
Bende birde 13 ara ile iki bebek var :rolleyes:
Sabredin zamanla bu düzene alışacaksınız.
Yeni düzen zordur.
Alışmak ister.
Bu kez zamanla çocuğunuzla beraber yapabileceğiniz aktiviteler bulacaksınız.
Biraz daha büyüsün hele.
Bende asla börek poğaça yapmam.
Misafir çağırmam. Hayatta beceremem öyle misafir kaldırıp indireceğim felan.
Aman olmayı da versin eksik kalsın. :KK70:
Bebeğim 6 aylık az daha büyüse kreşe yollasam ikisini diyorum.
Öyle basit güzel hayaller kuruyorum.
Allah kolaylık versin ne diyeyim :anne:

Hahhaha aynısı bana da oldu,nasipte varmış diyelim.
Biraz kendinize vakit ayırın,eşiniz işlere yardım etmiyor mu? Akşam gelince o yapsın işleri,siz bütün gün çocuktu yemekti uğraşıyorsunuz en azından üstünden bir temizlik yapsın eline yapışmaz.
Ahh keşke yapsa canım ya anası bişi öğretmemiş eşime ters geliyor ev işi yapmak yapsa da bişileri deviriyor kırıyor geçen gün kahve istedim getirirken halıya döktü hiç yapmasaydı daha iyiydi yani sakar biraz

Ağlak bebek zordur bilirim.
Bende birde 13 ara ile iki bebek var :rolleyes:
Sabredin zamanla bu düzene alışacaksınız.
Yeni düzen zordur.
Alışmak ister.
Bu kez zamanla çocuğunuzla beraber yapabileceğiniz aktiviteler bulacaksınız.
Biraz daha büyüsün hele.
Bende asla börek poğaça yapmam.
Misafir çağırmam. Hayatta beceremem öyle misafir kaldırıp indireceğim felan.
Aman olmayı da versin eksik kalsın. :KK70:
Bebeğim 6 aylık az daha büyüse kreşe yollasam ikisini diyorum.
Öyle basit güzel hayaller kuruyorum.
Allah kolaylık versin ne diyeyim :anne:
Allah hepimize kolaylık versin çocuk bakmak zormuş gerçekten hiç hayal ettiğim gibi değilmiş:işsiz: 2de zar zor uyuttum az önce uyandı tekrar uyuttum 1saat arayla kalkıyor neredeyse ne kendi uyur neden beni uyutur bütün gün de uykusunu alamadığı için mızırdar senin işinde zor 2çocukla hem ikiside küçükmüş Allah kolaylık versin valla ver kıreşe en rahatı hem çocuklar sosyelleşir hemde sen kendine vakit ayırırsın:KK9:

Şimdi sen anlatırken bana karamsarlık çöktü.
Biraz fazla olumsuzsun.
Bebeğin henüz tek başına oyalanmak için çok küçük sanırım. O kısım biraz daha zorlayacak. Ama artık etkinlik vs de yapabilir kısa süreli de olsa, senin yönlendirmenle.

Günlerin için bir rutin belirlemelisin
Mesela 3 te kahvaltı olmaz :(
Herkes her zaman mükemmel değil çoğu öyle görünmeye çalışıyor sadece
Yani instagram hayatlarını gerçek sanma.
Belli bir hayat rutini olursa sen de çocuk da rahat edersiniz

Bu kadar çok uyuma isteği normal gelmedi bana. Önce fizyolojik sebepleri araştırın. Troid,şeker,demir seviyelerinize baktırın. Ve bence erken kalkmaya,kalktıktan sonra da yatmamaya çalışın. Günün önemli bir kısmını yatakta geçirirseniz nasıl yetişeceksiniz herşeye? Sabah 6.30 da kalkıyorum ve çocuklar gittikten sonra asla yatmıyorum. Çünkü yatsam uyamdığımda depresif olacağımı,günü kaçırmış hissedeceğimi,planlarını gerçekleştiremeyeceğimi üstelik başağrısı çekeceğimi biliyorum. O yüzden uykum da olsa,yorgun da olsam asla yatıp uyumam. Güne erken başlayıp erken bitiriyorum ben.10 da yataktayım en geç 11 de uyurum. Sizin bebepiniz küçük. Uykunuzun düzensiz olması çok normal. Herşey yoluna girecek. Gene de kendinizi erken kalkmaya ve tekrar uyumamaya alıştırın. Ben 2 saat uykuyla tüm gün ayakta olduğum saatleri bilirim. Kolay gelsin

Merhaba kızlar

2yıllık evliyim 1yaşında bebeğim var. Eşimi severek evlendim eşimde beni çok sever şükür onunla bir sıkıntım yok ama hayattan bezdim

Etrafımdaki hanımlara bakıyorum 2çocuklu o kadar geziyor günler yapıyorlar evlerine gittiğimde çeşit çeşit ikramlar evleri tertemiz nevresimlerine kadar ütülüyorlarmış ben kendi kıyafetlerimi ütülemeye üşenirken millet nevresimlerini ütülüyor her zaman bakımlılar yahu hiç mi kaşı bıyığı çıkmaz hatunların cıtı pıtılar çok süslüler giyimleri güzel... Kimseyi özenmiyorum içimden evde poğaçalar börekler yapmak gelmiyor evi temizlemek istemiyorum çamaşır yıkamaktan nefret ediyorum bütün gun uykum var

Ben çocukla ne evimi temiz tutabiliyorum nede çeşit çeşit yemek yapıyorum nede kendime bakabiliyorum her gün uyandığımda offf diye kalkıyorum uymayı sevmeyen bebeğim var çünkü asla uyutmaz bütün gece memede durur offflayarak gün başlıyor kahvaltı hazırlıyorum bulaşıkları toplamaya meccalim yok oğlum öğle uykusuna yattığı gibi bende yatıyorum bütün gün tepemde bebeğim hep ağlıyor mızmız akşam yemeği yapayım diye mutfağa giriyorum yapışıyor bacaklarıma anne diye başlıyor ağlamaya oyuncak koyuyorum önüne veya eline yiyecek veriyorum oyalansın diye yok asla bırakmıyor beni kucağıma gelmek istiyor millet ağlama sesini duyuyor soruyor neden ağlıyor diye çünkü bir görseniz kendinden geçiyor ağlarken iyi kötü yemekleri yapıyorum

Sabahları eşim evde oluyor çocuk uyanınca alıyor geçiyorlar salona ben yataktan kalkmak istemiyorum mesela bugün 3de kahvaltı yaptık depresyona mı girdim ben tükenmişlik sendromu mu yaşıyorum evde hiç bişi yapasım yok hep uykum var inanın bebeğim olmasa yemkte yapmam

Anne olmaya hazır değilmişim sanki 3çocuklu hatunlar görüyorum hem çalışıyor hem geziyor çocukta bakıyor yemekte yapıyor bakımlılarda hayret ediyorum onlara

Böyle hayat mı olur çok sıkıcı bekarken gezip tozan özgür biriydim ev oturmalarını asla gtmezdim evlenince mecbur gidiliyor çok sıkılıyorum millet şen şakrak bende tık yok sarmıyor beni evime gelende azdır kimseyi istemiyorum zaten evi b.k götryo

Kısacası insanda sevmiyorum çok darbe yedim bu yaşıma kadar arkadaş edinmek istemiyorum dostum diyebilicem kimsem yok....

Bana birşey tavsiye edin lütfen napsam ben böyle ömür geçmez 1yılda 10yaş yaşlandım sanki
Bebiş biraz daha büyüsün herşey çok daha güzel olucak inanın birde siz annesiniz güçlü olmalısınız kendinizi salmayın
Dönem dönem bende de tembellik olur ama toparlarım kendimi beni bekleyen işler onlardan önemlisi kuzularım var
Bulunduğunuz yerde arkadaşınız varmı bebeği eşinize bırakın bi kaç saatlikte olsa biraz kafa dağıtın çok iyi geliyor
Kendinizi motive edin is konusunda aklınıza gelince hemen kalkın yapın erteledikce erteleniyor yoksa

Ah bacım, seni en iyi ben anlarım ama o 2 çocuklu gezen, süslenen ve çocukları saniye durmayan bir kadınım.
Nasıl oluyor biliyor musun, o misafir eve gelmeden önceki gece uyunmuyor da o ikramlar yapılıyor.
Mesela akşam yemeğe gitceksin, öğlen 12 de başlıyorsun hazırlanmaya çünkü çocuklarla hazırlanmak 4 saat rahat alıyor, kapıdan çıkmak zaten en az 20 dk.
Saçım başım fönlü, makyajlı gezerim.
Bir elimle saç kurutup bir elimle makyaj yapıyorum, ayağıma yapışık bebeğime şarkı söylüyor yere attığım oyuncağı yuvarlıyorum tek ayak.
Ütü yemek hak getire, ev olmuş bir pazar yeri.
Kucağımda çocukla bulaşık diziyorum.
Bak saat 5 olacak, ben akşam 11 den beri dört çeşit yemek yaptım, mutfağı topladım bebeğim 6 kere uyandı, onu uyuttum ve biraz daha bekleyip yatacağım, 8 de bakıcı gelecek kalkacağım.
Bakıcı dediysem yanlış anlama, çocuk tutucu sadece ve alt değişir.
Yemeği önüne koyarım, bütün işi ben yaparım büyük bebeğimle, o sadece küçüğe bakar, oturur onla, sonra uyutur.
Küçüm uyuyunca bakıcım da ya yatar tv telefon takılır ya da o da uyur.

Eğer görünen dışında hayatları benim gibi değilse, ya çocukları duruyor uyuyor kucak istemiyor ve ağlak değildir, ya da insan değildir.
Çünkü günde 2 3 saat uykuyla iki bebekli ev, her gün yemek içmek gezmek anca bu kadar oluyor, daha iyisi olsa ben yapardım emin ol.

Uyku durumuna gelince, bu aralar ben de öyleyim muhtemelen mevsim geçişi ve aşırı yorgunluktan vücut dinlenmiyor.
Biraz nefes almak iyi gelecek, bebeğini bırakabileceğin biri varsa haftada 1 kere birkaç saat bırakıp mutlaka sosyalleş ya da kendine ada bu süreyi.

Instada orda burda goruyosan o hatunlari cogu gosteris:)) onu soyleyim:)) ama real hayattada boyle kadinlar var tabii:)) bebegin kucuk uykusuz olunca en basit seye useniyosun bu net! Bu yoldan hepimiz gectik yani.. hsla sabahin 5 inde yatagima dikiliyolar:) zamanla alisiyosun bunyede alisiyo.. ve bazi insanlar daginik sever idare edebilir.. kek pogca yapmasada olur mesela. Bu yetisme tarzi kisilik aliskanlik meselesi.

Ben daginik ortam sevmem mesela ruhum daralir.. pis ortamda oyle. Mutfak tezgahi temiz olacak..yatmadan once ortaligi toparlarim bu gune iyi baslamami saglar. Haricinde kil tuy isinide biyik miyik sabah kalktigimda yaptigim ilk seylerden biri dis fircalamak lens takmak ve biyik almak.. o an yapmazsam kalircunku biliyorum. Bu yuzdencok fazla zamanimi almaz bu kil tuy isi. Ha haftada en az 1 kezde hamurisi yaparim kekborek pogca gibi gibi cocuklar yesin diye baska derdim yok. Cogu zaman yemek yapmaktan daha kolay gelir bu yuzden yaparim birde. Ha benimde paspal oldugum zamanlar oluyor, acil disari cikmam gerekiyosa ya da cocugu okuldan alacaksam vs.

Ilerde hepsi olacak. Birde sende tek ve ilk cocuk oldugu icin boyle geliyo.. 2 cocuk olsa dersinki ne cok zamanim varmis o zamanlar:))

Ama kuzum sende bebegin daha kucuk ustelik zor bir cocuk insan daralir yani biraz sabirli ol duzelicek o her gecen gun daha iyi olucak sende buarada evini temizler islerini yaparsin motivasyonun dusmesin aninin tadini cikar hepsini birarada yapma gelip giderken birseyler yapsan da olur

Karnı doymuyor olabilir bebeğinin. Yatmadan önce mutlaka birşeyler yesin.

Anne sütünü bırakınca uykusu da hayatında normale dönüyor. Tabi eskisi kadar özgürlük artık asla olmuyor. Geçecek bu günler merak etme. Kendimden biliyorum:)

Nasıl yapıyor o bahsettiğin bakımlı çıtı pıtı kadınlar biliyor musun ?? Senin gibi 3’te güne başlamayarak.. az uyuyarak,güne erken başlayarak..
2 çocuğum var biri daha 2 aylık diğeri 3 yaşında.. 6:30’da günü başlatıyorum neden biliyormusun ? Duşa girip saç makyaj yapabilmek için. Bende biliyorum 8’e kadar uyumayı ama bakımlı olmayı tercih ediyorum. Kızımı okula bırakıp kendi işlerime koşuyorum arada eve emzirmeye uğruyorum falan derken saat kaç oluyor haberim olmuyor.. öyle yatmakla olmuyor o işler.

Troid, b12, d vitamini, demir eksikligi mutlaka bakilmali.
Hekim degilim ama kendimden biliyorum, hafif bir depresyonda var gibi.

Bir donem bende boyleydim, hirsimdan aglardim hic bisi yapmak gelmezdi icimden.
Aksam uzerine kadar uyku, halsizlik vs. Aksam bir girisirdim bal dok yala :) bitirince kendimi cok iyi hissederdim

Ev isi kadar nankor bisi yoktur .
Bebeginiz kucuk biraz zamana birakin.

yaşadıklarınız benim yaşadıklarımla o kadar aynı ki. şu anda kızım 6 yaşında, yıllar sonra uzaktan bir gözle baktığımda o dönemin lohusa depresyonu olduğunu görüyorum. merak etmeyin geçiyor hepsi, bu dönemi atlatmamda işe dönmem süreci kolaylaştırmıştı.

Merhaba kızlar

Kan değerlerinize bir baktırın derim.Onun da çok etkisi oluyor özellikle demir,D vitamini ve magnezyum.Size çok afaki gelecek belki ama bunların eksikliği derin bir depresyon yaratıyor insanda.Yataktan kalkmama isteğiniz ve enerjinizin çok düşük olması hemen aklıma bunu getirdi.

Merhaba kızlar

Biraz bunalmışsın. Benim de bu ay yaşina girecek cocugum var ve aynı seninki gibi asla kucagimdan inmez. Hep aglar. Dışari cikamam cunku ne bebek arabasinda ne kanguruda durmaz. Uyku takintili. Duzen takintili. O yuzden bir yere cikamam. Benim bir de eş faktörü var. Asla yardimci olmaz. Yemek gec saatte hazir oldu diye agzina gelemi sayar. Herkes 2-3 cocukla her seye yetisiyor. Sen 1 cocukla yapamiyosun der. Cocuga bakmaz. Hep rahatini arar. Benim sadece cocuk degil rahat birakmayan. Esim bi de isten cikti. Hic huzur vermiyor. Ama ben senin kadar karamsar degilim.

Bosver. Mukemmel olmak zorunda degilsin. O cocuk buyuyecek elbet. Sen de uyuyacaksin. Rahat edeceksin. Kimseyle kiyaslama kendini. Sen özelsin. Kendi basinabir bireysin. Kimin nasil yasadigini umursama. Birak evin pis kalsin. Birak kaşın bıyığın cıksin. Gecer bu günler. Sen de hayat enerjini tekrar toplarsin.

Back