TÜİK geçen yılın en popüler bebek isimlerini açıkladı

alaraey

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2013
2.225
328
0
Diğer
[h=2]TÜİK verilerine göre geçen yıl erkeklerde en gözde çocuk ismi Yusuf, kızlarda ise Zeynep oldu.[/h]
Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre nüfusun yüzde 29.7'sini çocukların oluşturdu. Geçen yıl erkeklerde en gözde çocuk isminin Yusuf, kızlarda ise Zeynep olduğu belirlendi. AB ülkeleri arasında da en çok çocuğun nüfusun Türkiye'de olduğu saptandı.

[h=4]ÇOCUK NÜFUS ORANINDA AZALMA[/h] TÜİK Kayseri Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada; Türkiye nüfusunun yüzde 29.7'sini çocuk nüfusun oluşturduğu, toplam nüfus 76 milyon 667 bin 864 iken çocuk nüfusun 22 milyon 761 bin 702 olduğu görüldü. Birleşmiş Milletler tanımına göre "0-17" yaş grubunu içeren çocuk nüfus, 1935 yılında toplam nüfusun yüzde 45'ini meydana getirirken, 2013 yılında bu veri, toplam nüfusun yüzde 29.7'sini oluşturdu.

[h=4]KENTLEŞME VE EĞİTİM DÜZEYİ ETKİLİ OLDU[/h] Çocuk nüfus yaş grubuna göre incelendiğinde, 2013 yılında çocuk nüfusun yüzde 27.3'ünü "0-4" yaş grubu, yüzde 27,6'sını "5-9", yüzde 28'ini "10-14" ve yüzde 17.2'sini ise "15-17" yaş grubundaki çocuklar olduğu ortaya çıktı. Kentleşme, kadının eğitim düzeyinin artması, kadının çalışma hayatına aktif katılımı ve bu bunun gibi gelişmeler doğurganlığın azalmasına, doğumların ileri yaşlara ertelenmesine, kadın başına düşen ortalama çocuk sayısının düşmesine neden oldu. Bu değişimler, çocuk nüfusun toplam nüfus içindeki oranının azalmasına etki etti. Çocuk nüfus oranının 2023 yılında yüzde 25.7'ye, 2050 yılında yüzde 19.1'e ve 2075 yılında ise yüzde 17.6'ya düşeceği tahmin edildi.

[h=4]EN ÇOK ÇOCUK TÜRKİYE'DE[/h] Çocuk nüfusun toplam nüfus içindeki oranı Avrupa Birliği üyesi ülkelerle karşılaştırıldığında, 2013 yılında en yüksek çocuk nüfus oranı yüzde 29.7 ile Türkiye'nin, en düşük çocuk nüfus oranına ise yüzde 16 ile Almanya'nın sahip olduğu görüldü. Çocuk nüfus oranının Fransa'da yüzde 22.2, İngiltere'de yüzde 21.2, İsveç'te yüzde 20.2, Yunanistan'da yüzde 17.6 ve İtalya'da yüzde 16.8 olduğu görüldü. Çocuk nüfus oranı illere göre incelendiğinde, 2013 yılında en yüksek çocuk nüfus oranına sahip olan il yüzde 48.8 ile Şırnak oldu. Şırnak'ı yüzde 48 ile Şanlıurfa ve yüzde 46.3 ile Ağrı izledi. Çocuk nüfus oranı en düşük olan ilk 3 il ise sırasıyla yüzde 18.2 ile Tunceli, yüzde 19.7 ile Edirne ve yüzde 19.9 ile Çanakkale oldu. Doğum istatistiklerine göre 2013 yılında 1 milyon 283 bin 062 doğum gerçekleşmiş olup, doğan bebeklerin yüzde 51.4'ünü erkek, yüzde 48.6'sını kız bebekler oluşturdu. Doğum olayları yıla göre incelendiğinde, cinsiyet bazında doğumlarda önemli bir değişim gözlenmedi. Doğuşta cinsiyet oranı 2013 yılında 100 kız çocuğuna karşılık yaklaşık olarak 106 erkek çocuğu doğdu.

[h=4]BEBEKLERE EN ÇOK VERİLEN 2 İSİM[/h] Sağlık Bakanlığı verilerine göre sağlık kuruluşlarında gerçekleşen doğumların oranı, 2002 yılında yüzde 75 iken 2012 yılında yüzde 97'ye yükseldi. Yeni doğan bebeklere konulan en popüler üç erkek ismi 2013 yılında; Yusuf, Berat ve Mustafa oldu. En popüler üç kız ismi ise Zeynep, Elif ve Ecrin oldu. 0-17 yaştaki çocuklar arasında kullanılan en popüler üç erkek isminin Mehmet, Yusuf ve Mustafa, en popüler üç kız isminin ise Zeynep, Elif ve Merve olduğu görüldü. Çocukların (6-15 yaş grubu) bilgisayar kullanmaya ortalama başlama yaşı 2013 yılında 8 iken İnternet kullanmaya başlama yaşı 9 ve cep telefonu kullanmaya başlama yaşı ise 10 oldu. Çocuklarda (6-15 yaş grubu) 2013 yılında kendi kullanımına ait bilgisayara sahip olanların oranı yüzde 24.4, cep telefonuna sahip olanların oranı yüzde 13.1 ve oyun konsoluna sahip olanların oranı yüzde 2.9 olarak belirlendi.

http://www.ensonhaber.com/590-tuik-gecen-yilin-en-populer-bebek-isimlerini-acikladi-2014-04-22.html

valla isim konusunda şaşırdım , sanki erkek çocuklarına daha çok doruk
kız çocuklarına da ecrin, beren , buğlem gibi isimler verildi
internet kullanma yaşı 8-9 cep telefonu 10 yazık bu çocuklara , biz o yaşlarda dışarda oyunlar oynuyorduk, hoplayıp zıplıyorduk..

Son düzenleme:
aslında pek bişey değişmemiş, zeynep, mustafa elif, yusuf hep popüler, ahmet mehmet fatma da öyle , sanırım ecrinler beratlar çıkış yapmış

cep telefonu kullanma yaşnın düşmesi normal bence, aileler heran çocuklarına ulaşmak istiyorlar bu devirde haliye
hatta iphone nun arkadaşını bul uygulması bana öyle cazip geldi, oğluma almayı düşünüyorum sırf bu uygulama yüzünden, paranoyak olduk çocuklara karşı işlenen suçlar yüzünden

Her yer ecrin artık..
Neden bir akım oluyor herkes o ismi koyuyor.
Ezelden beri Zeynep popüler bir isimdir ancak Ecrin kadar tırmalamıyor gözümü.
Berat da popüler miymiş hiç duymadım koyan..

Aynen beni de şaşırttı bu sonuçlar. Farklı olacak diye ne abuk isimler türedi.

Her yer ecrin artık..
Neden bir akım oluyor herkes o ismi koyuyor.
Ezelden beri Zeynep popüler bir isimdir ancak Ecrin kadar tırmalamıyor gözümü.
Berat da popüler miymiş hiç duymadım koyan..

:128:

Bilakis Zeynep ismini çok severiz.
Değil mi?
( Yani şahsen ben severim. O yüzden dediğiniz gibi tırmalamıyor gözümüzü... )

Bir de cidden değişik / radikal / orijinal olacağız diye tuhaf tuhaf isimler koyuyor herkes ya da kendi isimlerinden türetiyorlar...

Evet Zeynep modası hep var. 5 tane arkadaşımdan 2 sinin çocuğunun adı Zeynep.
Aleyna, Almina,İlayda gibi isimler içimi baydı resmen…

Ya Prenses yanlış anlama da neden imzana sürekli beğeni ile ilgili şeyler yazıyorsun ? :44: Bazen beğeneceğim varsa da gözüme çarpıyor yazı,vazgeçiyorum.

Evet Zeynep modası hep var. 5 tane arkadaşımdan 2 sinin çocuğunun adı Zeynep.
Aleyna, Almina,İlayda gibi isimler içimi baydı resmen…
Allah affetsin. Manaları derinse bir şey demiyorum ama bu üç ismi ben de pek sevmem.
Hele Çişem, Tanem, İlkim vs. gibi isimleri hiç sevemiyorum.
Ya Prenses yanlış anlama da neden imzana sürekli beğeni ile ilgili şeyler yazıyorsun ? :44: Bazen beğeneceğim varsa da gözüme çarpıyor yazı,vazgeçiyorum.
Yok neden alınayım? Farkındayım. Bazılarına ters geliyordur, diye de düşünüyordum zaten. Arkadaşlarla esprisine yazdım. Değiştirecektim zaten senin vesilen ile değiştirmiş olayım.

Benim kuzumun da ismi Yusuf.. İsmi ilk koyduğumda herkes eleştirdi. Eski isim diye, ama o kadar benimsemiştim ki. Yusuf isimli öğrencilerim hep çok efendi ve çalışkan oluyorlardı. Bana çok naif geliyor bu isim.. hep eşimle benim ismimizin harflerinden de bu isim çıkıyor. Bir daha oğlum olursa Mustafa koymayı düşünüyorum. bu isim de çok güzel.. Adlarıyla yaşasın evlatlarımız, kaderleri güzel olsun. Amin

Eski isim ne yav,insanları anlamak zor cidden.:26:

Çok da güzel isimler ikisi de,ömürlü olsun inşallah.Yusuf peygamber gibi güzel yüzlü,güzel huylu olsun.

bazilari kulagi hos geliyor diye cocuklarina isim takiyorlar anlami ne oldugunu bilmeden bu cok yanlis tam arastirmak lazim cocuklarin anne ve baba üzerinde haklarindan biri de güzel isim koymaktir...
sadece kuranda geciyor diye veliler ordan birsey alip takiyorlar buda dogru degildir anlamini iyi arastirmak lazim mesela aleyna, irem, ecrin vs....
KK da bu konuyu acmislar sagolsunlar...

http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=270920

Bazı isimler sırf kuranda geçiyor diye konuyor ama her kuranda geçen kelimenin anlamı güzel demek değildir. Kuran da birçok şeyden sözedilir ve o kelimeler bazı kötülükleri tasvir için kullanılır bunları din alimleri açıklamıştı emin olmadan koymamak lazım.

Ayrıca gerçekten bir isim furyası oluyor herkes o ismi koyuyor bu seneyi bilmiyorum ama geçen iki senede ecrin çok popülerdi söylemesi seslenmesi zor bir isim bence. Çok eski isim koymak istemeyebilirler ama çok uç söylenmesi zor isimler kötü oluyor farklı olacağım adına ne isimler koyuyorlar hayret ediyorum bilindik isimler güzeldir bence ama genç kızlarda isimlerini beğenmiyorlar modern isimler olunca. Mesela burada birisi bir kere konu açmıştı ismimi mahkemeye başvurup değiştiricem diye haticeymiş adı ne var ki bunda yani.

İsmiyle yaşasın.
Çok güzel bir isim ve gerçekten Yusuf isimliler nahif, güzel huylu oluyorlar... Oğlunuz da öyle olsun inşallah.

Kız kardeşim de çok sever Yusuf ismini... Oğlu olursa koyacak kadar.

2014'ün de en popüler kız isimleri Hira, Mira olacak heralde :44:

O kesin elimi sallasam Hiraya carpiyor.

Benim kizimin adi Ipek. Siradan bir isim koyma dediler cevremdekiler ne alakaysa. :26:

Gayet güzel bence :) Bir on sene sonra da İpek ismi "farklı" bir isim olarak algılanır belki de bu kadar Hira, Mira varken :)

ismimim heerkesde olan bir isim ıolmasını istemezdim sanırım. neyseki öylede değil:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…