İlk evlendiğimizde eşim üniversite ben ilköğretim mezunuydum sonra lise ünv (3unv) okudum şimdi kpss baya yol kat ettim
Ama eşimin bana o zaman cahil muaamelesi yapmasını aşamadim.
Direk söylese bu kadar üzülmedim belki ama hep dolaylı dolaylı cahilsin der hissettirdi.
Ben de hak verir sinerdim.
Sonra ahhhh deyip okudum deli gibi gece gündüz ders çalıştım şuan ben bile kendindeki değişimi görüyorum . Özel okulda yoneticilik yaptım çok da başarılı oldum.
Şimdi ben kendimi hem fiziken hem de kültürel olarak pozitif değiştirince bu sefer .
Biz dengiz falan demeye eşitiz falan diyor .
Eskiden yarışma izlerken bilgi yarışmasini.
İlk sorulari sen cvpla bunlar kolay beynimi yormuyum ben zor soru adamıyım falan derdi.
Şimdi diyor ki sen gitsin iyi para alırsın.
Ve sanki bana daha çok değer veriyor.
Eskiden giyimime müdahale ederdi.
Şimdi etmiyor kısacası daha çok saygı duyuyor.
Ama bu garip şekilde beni mutlu etmiyor.
Beni ben olduğum için değil sanki basardikca seviyor.
Geçen bir şey konuştuk bilgi verdim ona diyor oy kültürlüm .
Ne bilim işte mutlu olmam lazım belki ama nedense üzülüyorum tuhaflık mi yapıyorum
Siz şuanda da sizsiniz. Belli ki potansiyeliniz yüksekmiş ve bunu kullanmıyormuşsunuz. Siz kendinizi geliştirdikçe daha çok saygı duymuş bu çok normal ve insanı bence.
Benden mi bahsediyorsunuzBöyle biriyle evli kalmak en büyük cehalet bence.
Benden mi bahsediyorsunuz
Teşekkür ederim.Beni doğru anlamissinizHayır yapmıyorsunuz haklısınız.Ye kürküm ye olmuş bir nevi.Cahil demeyelim kendinizi geliştirmiş siniz diyelim yerinizde saymamissiniz gayret etmiş ve gelişmeye devam ediyor bilinç düzeyini arttiriyorsunuz diyelim.Olmasi gereken de bu zeka gelişen birşey üzerinde çalıştıkça .Ben olsam benimde ona sevgim saygım azalirdi .İnsanı desteklemek başka küçümsemek çok başka kavramlar o kadar okumuş bunun ayrımına varamamis.Ne diyelim.
Evet haklısıniz.Evet sizden. Eşiniz sizi küçümsemiş ve sözde cahil görmüş. Ama siz bunu bile bile evli kalmışsınız.
Bir örnek vereyim.İlk zamanlar yaptığı cahil muameleleri çok çirkin. Muhabbetiniz nasıldı bilemiyorum doğrusu, (okumaktan bağımsız olarak)bazı insanların muhabbeti bana öyle geliyor belki ondan mı diyeceğim ama yine de çok çirkin size böyle hissettirmesi. Şu anda da kendinizi geliştirdikçe size saygısı artmış diye düşünüyorum eğer o kafada olmaya devam etse tam tersi kıskanır iyice ezmeye çalışırdı sizi.
Eşinizle görücü usulü mü evlendiniz?Bir örnek vereyim.
Yolda gidiyorken arabayla yağmur bir anda durdu .
AA ne garip burda yağıyor burda yağmıyor dedim ne garip dedim.
Nesi garip biraz coğrafya görsen garip gelmezdi dedi..
Haklısınız .Ama ben de tarih coğrafya bilmiyordum sadece okumayı çok seven biriydim hala oyleyim ceyizimde 7 koli kitap vardıBen açıktan okunan okulların insana sosyal ve kültürel anlamda pek bir şey katacağını sanmıyorum ama eşinizin de çok dolu bir adam olmadığı çiğ konuşmalarından belli oluyor zaten, adamdan sığlık akıyor. Kendini geliştiren insan tavrı değil bunlar. Hangi okul/bölüm mezunu bu zat-ı şahane?
Eşin olacak cahile söyle her okuyan coğrafya öğrenmiyorBir örnek vereyim.
Yolda gidiyorken arabayla yağmur bir anda durdu .
AA ne garip burda yağıyor burda yağmıyor dedim ne garip dedim.
Nesi garip biraz coğrafya görsen garip gelmezdi dedi..
Hayır güya o beni çok sevdiEşinizle görücü usulü mü evlendiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?