Tuhaflık var biliyorum ama nerede🙄

hemmam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2016
2.451
827
123
İlk evlendiğimizde eşim üniversite ben ilköğretim mezunuydum sonra lise ünv (3unv) okudum şimdi kpss baya yol kat ettim
Ama eşimin bana o zaman cahil muaamelesi yapmasını aşamadim.
Direk söylese bu kadar üzülmedim belki ama hep dolaylı dolaylı cahilsin der hissettirdi.
Ben de hak verir sinerdim.
Sonra ahhhh deyip okudum deli gibi gece gündüz ders çalıştım şuan ben bile kendindeki değişimi görüyorum . Özel okulda yoneticilik yaptım çok da başarılı oldum.

Şimdi ben kendimi hem fiziken hem de kültürel olarak pozitif değiştirince bu sefer .
Biz dengiz falan demeye eşitiz falan diyor .

Eskiden yarışma izlerken bilgi yarışmasini.
İlk sorulari sen cvpla bunlar kolay beynimi yormuyum ben zor soru adamıyım falan derdi.
Şimdi diyor ki sen gitsin iyi para alırsın.
Ve sanki bana daha çok değer veriyor.
Eskiden giyimime müdahale ederdi.
Şimdi etmiyor kısacası daha çok saygı duyuyor.
Ama bu garip şekilde beni mutlu etmiyor.
Beni ben olduğum için değil sanki basardikca seviyor.
Geçen bir şey konuştuk bilgi verdim ona diyor oy kültürlüm .

Ne bilim işte mutlu olmam lazım belki ama nedense üzülüyorum tuhaflık mi yapıyorum

Bilgili insanların daha fazla değer görmesi normal benim açımdan.
İstemsizce ayrıca bir saygı duyuyorum oyle kişilere, sevgi meselesi değil daha çok saygı meselesi.
Ayrıca olaya yalnızca bilgi değil kendine geliştirme yönünden bakarsak yine aynı şey. Bir insan kendini ne kadar geliştirirse o kadar değer görür.
Kötü bir şey yok ki ortada

Hayır yapmıyorsunuz haklısınız.Ye kürküm ye olmuş bir nevi.Cahil demeyelim kendinizi geliştirmiş siniz diyelim yerinizde saymamissiniz gayret etmiş ve gelişmeye devam ediyor bilinç düzeyini arttiriyorsunuz diyelim.Olmasi gereken de bu zeka gelişen birşey üzerinde çalıştıkça .Ben olsam benimde ona sevgim saygım azalirdi .İnsanı desteklemek başka küçümsemek çok başka kavramlar o kadar okumuş bunun ayrımına varamamis.Ne diyelim.

Böyle biriyle evli kalmak en büyük cehalet bence.

İşte bu yüzden evliliklerde eğitim denkliği çok önemli bence. Siz yerinizde saymamış kendinizi geliştirmişsiniz ama eğitim denkliği olmadığı için eşi tarafından manipüle edilen o kadar insan var ki.

Teşekkür ederim.Beni doğru anlamissiniz

Ben açıktan okunan okulların insana sosyal ve kültürel anlamda pek bir şey katacağını sanmıyorum ama eşinizin de çok dolu bir adam olmadığı çiğ konuşmalarından belli oluyor zaten, adamdan sığlık akıyor. Kendini geliştiren insan tavrı değil bunlar. Hangi okul/bölüm mezunu bu zat-ı şahane?

İlk zamanlar yaptığı cahil muameleleri çok çirkin. Muhabbetiniz nasıldı bilemiyorum doğrusu, (okumaktan bağımsız olarak)bazı insanların muhabbeti bana öyle geliyor belki ondan mı diyeceğim ama yine de çok çirkin size böyle hissettirmesi. Şu anda da kendinizi geliştirdikçe size saygısı artmış diye düşünüyorum eğer o kafada olmaya devam etse tam tersi kıskanır iyice ezmeye çalışırdı sizi.

Bir örnek vereyim.
Yolda gidiyorken arabayla yağmur bir anda durdu .
AA ne garip burda yağıyor burda yağmıyor dedim ne garip dedim.

Nesi garip biraz coğrafya görsen garip gelmezdi dedi..

Bir örnek vereyim.

Eşinizle görücü usulü mü evlendiniz?

Haklısınız .Ama ben de tarih coğrafya bilmiyordum sadece okumayı çok seven biriydim hala oyleyim ceyizimde 7 koli kitap vardı
Şuan evde kütüphanem var .
Hatta kv milletin gelini bardak getirir bizimki kitap diye dalga geçmişti

Bir örnek vereyim.

Eşin olacak cahile söyle her okuyan coğrafya öğrenmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…