• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuhaf tuhaf erkek tiplemeleri

Elbette bende cok kolay bir karaktere sahip degilim, ama arizali degilimdir. Karsimdakini biraz zorlamayi (naz baabinda degil ama) normal buluyorum, tanisma asamasinda elbette biraz terlemeliler.

Hanimlar neden bana saldirdiniz anlamadim? Konuyu yanlis yere cekmenize gerek yok, biraz erkek dedikodusu yapmak istemistim sadece.
Sen bakma onlara erkenden doğru adamı bulmuşlar mutlular.Anlamazlar yaşanan zorlukları.

Elbette bende cok kolay bir karaktere sahip degilim, ama arizali degilimdir. Karsimdakini biraz zorlamayi (naz baabinda degil ama) normal buluyorum, tanisma asamasinda elbette biraz terlemeliler.

Hanimlar neden bana saldirdiniz anlamadim? Konuyu yanlis yere cekmenize gerek yok, biraz erkek dedikodusu yapmak istemistim sadece.
Yok sosyal medyada
ERKEKLER
, " evlenecek kız kalmamış, kız dediğin böyle olur, şöyle olur. Kizlar tuhaf, hep serserilere bakıyorlar......"

KADINLAR
" Erkekler ne istedigini bilmiyor, durust, sadık kızlara bakmıyorlar hep kotu kızlara bakıyorlar. Duzgun erkek kalmamış......."

Sosyal medyada okadar goruyorum ki bu serzenisleri artık midem bulanıyor. Herkes kendine göre iyidir. Keşke butun bu mukemmeller birbirini bulsada bitse bu işkence demeye başladım. Kisacasi herkes birbirinden sikayetci artik. Baydi bu muhabbet

O halde şansını kadınlar üzerinde dene.
Eminim onları kendine daha yakın bulursun.

Ben "entellektüel" kategorisine uyan kimselerle arkadaş olmayı çok isterdim.
gayette eminim hetero'lugumdan canim, ama enteresan bakis acisi oldu hahah tesekkurler.

Ya bide o entellektuel tipler burada genelde Turk kadinlarinda aradiklarini bulamiyorlar, Hollandali/Arap artik neyse onlara yoneliyorlar. Birkac dostum var o durumda olan. Sonucta yabanci kadinlarlada mutlu olamadilar ama..uzucu.

Ah ah..siz bir çabuk evlenemeyin böyle absürsd kişileri tanımak zorunda kalın da göreyim sizi.
Kıza kaç erkek tanıdın ki demişiniz.

Tok açın halinden anlamıyor işte.
Kaç erkek tanıdın ki diyen benim, kusura bakma ama dedirtiyorlar yani.Kadınları da kategori yapsalar tepkim aynı olur.
Absürt kişileri evlenmeden önce de tanımadım ben.Yapım gereği çekmiyor olabilirim:KK54:
Bana hep öylesi denk gelseydi kendimde sorun arardım,erkek arkadaşlarım da gayet normal bizim gibi insanlar.

Maşallah çıkmadıgın erkek tipi kalmamış :)
Cikmak olayi farkli canim, cikmak sanirim gayette sevgili olunca oluyor.
Date diyelim biz ona :) evet date'lerim oluyor, 'ya tutarsa' diyorum hep ama i-ih henuz tutturamadim haha..

38
icini karartma. 40/42 yasima kadar cocuk yapabilecegime guveniyorum nedense..bisuru is arkadasim ancak 35ten sonra 40a merdiven dayadiktan sonra anne olduklari icin belkide.
38im ben..On yaş genç göstermek güzelce olmak bir şans da olsa kimse yok etrafta..Birşekilde biraz yanlış ama çok da yanlış olmayan kişileri sevdim.Tek eksikleri düzgüncs sağlamca bir sevgiydi.Onlar da olanların eniyisiydi..

Kaç erkek tanıdın ki diyen benim, kusura bakma ama dedirtiyorlar yani.Kadınları da kategori yapsalar tepkim aynı olur.
Absürt kişileri evlenmeden önce de tanımadım ben.Yapım gereği çekmiyor olabilirim:KK54:
Bana hep öylesi denk gelseydi kendimde sorun arardım,erkek arkadaşlarım da gayet normal bizim gibi insanlar.
Hangi tasin altina saklanmis o 'gayet normal' erkekler???

gayette eminim hetero'lugumdan canim, ama enteresan bakis acisi oldu hahah tesekkurler.

Ya bide o entellektuel tipler burada genelde Turk kadinlarinda aradiklarini bulamiyorlar, Hollandali/Arap artik neyse onlara yoneliyorlar. Birkac dostum var o durumda olan. Sonucta yabanci kadinlarlada mutlu olamadilar ama..uzucu.

O halde tam olarak ne istediğine karar vermelisin.
İstediğin anlayışlı, dürüst, anı yaşayan vb gibi özelliklere sahip bir kimse ise erkek ya da kadın diye kategorize etmene gerek yok.
Ve eminim ki, tüm bu özellikleri bir kadında daha rahat bulabilirsin.

Tavsiyem kendini sınırlandırmaman gerektiği yönünde.

Sana bir sey soyleyeyim mi...
Bosuna kategorilere ayirma erkek milletini.

Sixpackli cocukla da takildiiim, arabasiyla ovuneniyle de, entellektueli ile de... sixpackliyi lahmacun yemiyor diye terk etmistim. Arabasi olani serdar ortac dinliyor diye terk ettim, entel olan da cok konusuyordu ve muhabbetinden sikilip terk ettim. Hele bir tanesi daha flort doneminde sagolsun farkli cinsel egilimlerinden bahsetmisti de uzatmamistik.

Sonra gittim tip olarak "ben seni uzerim kizim" kafasi yasayan birini buldum. Bende de "ben bunu uzerim hic sevgili olmiyim simdi" kafasi vardi. Karsilikli uzemedik tabi. Zaten gerek de kalmadi evlendik.

O tipin altindan baska bir sey cikti zaten. Gorundugu gibi degil cogu sey.

Herkes bir sekilde birilerini buluyor. Evet bu yurtdisinda daha zor tahmin edebiliyorum. Ama bir sekilde karsina elbet cikar.

Nettekilere bakim dedim bir ara.Bakamadım içim götürmedi.

Hammaddeleri aynı sadece kılık kıyafet farklı bence. Fakir dediğine biraz para ver o bahsettiğimiz lüks arabalı erkeğe dönüşür anında. Zengin fakir olsa o da yine farklı bir şekilde kabuk değiştirir. Onları değiştiren tek şekil : PARA

Bence akisina birakmalisin. Illa turk olsun diye neden sart koyuyorsun.
Her baklava dilimi olan bos beyin olamaz.
Her eli yuzu duzgun kendi halinde diye tabir ettigin ot gibi yasamiyordur.
Bir iki kez kahve icmekle insanlari gruplandiramazsin.
O yuzden sacma buldum bu isi.
Senin mutevazi sandigin adam sapik ruhlu olabilir, entel takilan bos beyin olabilir, baklavanin altindan entel cikabilir. Benim rahatsiz oldugum gruplandirma oldu. Ona istinaden yorumumu yaptim.

O halde tam olarak ne istediğine karar vermelisin.
İstediğin anlayışlı, dürüst, anı yaşayan vb gibi özelliklere sahip bir kimse ise erkek ya da kadın diye kategorize etmene gerek yok.
Ve eminim ki, tüm bu özellikleri bir kadında daha rahat bulabilirsin.

Tavsiyem kendini sınırlandırmaman gerektiği yönünde.
Tam olarak ne istedigime karar vermek istemiyorum, kafamda bir liste veya kriterlere bagli olmak istemiyorum.
Ucuk kacik arzu ve isteklerim yok, gercekten beklentilerim tavanda degil, hem gonlume hem zevklerime hemde kafama hitap etsin, yeter.

Ayrica fiziksel olarak gercekten sadece erkekler heyecanlandiriyor beni, o yuzden kadin erkek olarak kategorilendirmemek benim icin mumkun degil.

Boyle bi gruplandirma yapman icin her gruptan 4-5 kisiyle cikip cidden birbirine benzediklerini teyit etmen lazim.
Bu da simdiye kadar en az 25/30 kisi yapar (6 grup vermissin onu baz alarak )

Bak işte ben de 30 yaş öncesi bekarken tanımamıştım.Elimi sallasam ellisiydi öyle herkese şans vermezdim.Herşey 30 yaş sonrası boşanmadan sonra oldu.Ne oldum dememeli.Ne olacağım demeli.

Ya kizlar artik ciddi ciddi gidip hepsini tek tek sarsip sirkeleyesim geliyor, butun erkeklerde bi tuhaflik bi acayiplik!

Kategorilere koyuyorum artik hepsini, okadar tuhaflarki! Simdi soyle bir durum, ben yurtdisinda yasiyorum o yuzden gundelik aktivitelerimde, yani isimde gucumde spor salonunda vs Turk erkekleri az, varsada tanidigim delikanlilar yani potansiyel sevgili degil. O yuzden daha cok online mecralarda sansimi aramam gerekiyor, yada sosyallestigim ortamlarda (oda genelde ya konserdir, ya bi loungekafesidir, yada nebilim bi kuluptur).

Erkeklerin kategorileri aynen soyle:
  • Sixpackli yakisikli yakisikli delikanlilar, sosyal medyada baklavalariyla turlu turlu fotolar cekip yayinlayanlar. Gorustum bikaciyla, hepsi bildiginiz bos beyin, kendilerine guveni tavan sanirsiniz uzaktan gorseniz, karsinizda iki kelimeyi bir araya getirip sohbet edemiyorlar! Bombos yani bombos.

• Mutaasip delikanlilar, dini paylasimlari var, arada kendi ozcekim paylasimlari var, elleri yuzleri temiz, lakin belirli bir kesimden hatunlarla ilgileniyorlar, benim gibi aslinda gayette mutaasip olmasina ragmen, yinede ‘rahat’ gorunen hatunlardan cekiniyorlar.

• Arabalariyla paralariyla reklam yapan herifler. Hem ciddi iliski isteyip, hemde finansal gucune guvenip dogru duzgun bir iliskiye verilmesi gereken ilgi ve alakayi vermeyip daldan dala atlayan tipler, uc bes hatunla ayni anda gorusup hepsinden birden vazgecip yine bir sonrakilerle gorusmeye baslayanlar. Gorustum biriyle, nekadar gereksizdi, hem karsimda oturuyor hemde zihinsel olarak bende degil, diger iki hatunda akli sanki. Onlarlada olunca akli yine bende oluyordur kesin piskopatlarin.

• Kendi halinde delikanlilar. Bunlar cok yakisikli degiller genelde, kendi hallerindeler, isleri gucleri hayatlari hep ortalamalarda. Bi aksiyon yok, bi olay yok, bi eglence yok, fazla duz. Bunlarda heyecanlandirmiyor arkadas napiim!

• Depresip delikanlilar, nasil bir ask acisi yasamislarsa arkadas, takilip kalmislar bozuk plak gibi. Aman aman Guzin abla olmadigim kalmisti birtek diyip uzak duruyorum bunlardan tabi.

• Entellektuel abiler; ah ah ah en tehlikeli tipler. Kafalari piskolojileri dusunmekten okadar bozulmuski, okadar tuhaflasmiski, anin keyfini cikarmayi coktan unutup sadece politika, materyalizm, kapitalizm, dini konular, toplumsal sorunlarla kendilerinide karsilarindaki hatunuda yorup, bi turlu kadin-erkek iliskilerinin guzelligini kesfedemeyenlerden.

Ya bi normali yokmudur bunlarin? Birinizde su kategorilerde olmayin, yada nebilim hepsinden azcik alin kombinasyonu olun, yada nebilim dengeyi saglayin degilmi!

Yok arkadas hepsi tuhaf. Hepsi yanlarinda hem tipik turk kadini isterler borek corekler acilsin isterler, hem calisan parasini kazanan kadin isterler, hem sporundan geri kalmayan tas gibi bi hatun isterler. Ya yeter yeter bizde Superkadin degiliz degilmi? 'Sen nesinki karsindakinden bunlarin hepsini bekliyosun oogluuum' diyip sayip sovduklerim oluyor arada ahaha..

Bu ne yahu. Birtek benmi dertliyim bu tuhaf tiplerden? Bekar hatunlar, bu kategoriler Turkiyedeki Turk erkeklerinde cok farkli degildir sanirim?!? Isyan ettirdiler bana resmen hahah..

ps; bekar olmaktan gayet memnunum, elbette dogru zamanda dogru kisi cikacaktir herkesinde benimde karsima, lakin bu gozlemlemelerimi paylasamayacagim anlamina gelmez degilmi?

Masallah denemedigin kalmamis. Bu saatten sonra seni esra erol paklar :KK70:

Ne kadar erkek tanıdın ki böyle kategorilere ayırdın diyesim geldi. o_O Eşim bunların hiçbiri değil mesela. Ya da çevremdeki erkeklerin hepsi bu kategorilerden sadece birine girmiyor,bu böyle şu şöyle diyemem. Sen tam olarak nasıl ayırıyorsun?

Yani, kategorilere ayırmaya gerek yok. Sana gereken sadece bir kişi. Onunla da karşılaşsan bile, böyle hemen pat diye kategorilerinden birine sokuverirsen , ön yargılarından ötürü fırsatı kaçırırsın.

Lütfen okurken kızmayınız, ciddi anlamda kırıcı olma maksadıyla değil, dertleşme maksadıyla yazdım. Bence burada bizim vereceğimiz cevaplardan öte soracağımız sorular daha önemli. (Bu kadar arka arkaya soruyu okuyunca bana kızabileceğinizi düşündüm ama cidden kızacak bir şey yok, gayet ciddi bir şekilde dertleşme maksadıyla yazıyorum. Hatta bu sebepten ötürü yazım ve noktalamaya dikkat etmeye çalıştım. Diğer mesajlarımda bu kadar özenli değilimdir :) ) İzninizle şunları sormak isterim:
1. İnsanları neden kategorize etmek istediniz?
2. Kategorize etmek avantaj/dezavantaj sağladı mı?
3. İnsanları 6 kategoriye ayırmışsınız. Bu 6 kategori, sınıflandırma yapmanızda yeterli oldu mu yoksa daha fazla kategoriye ihtiyaç var mı?
4. Bu kategori işlemini yaparken bir insan sadece bir kategoriye mi dahil edildi, yoksa bir kişiyi birkaç kategoriye birden dahil ettiğiniz oldu mu?
5. Eğer bu 6 kategori yeterli olmadıysa diğer kategorilerle iletişim kurmayı denediniz mi?
6. Sizce, iyi düşünün lütfen, bu sınıflandırmayı tamamen doğru bir şekilde yapabildiniz mi? Yani A kategorisindeki bir kişi hakikaten o sınıfa mı dahil yoksa biraz sallapati mantığıyla mı o kategoriye koydunuz? (Eğer ki sınıflandırma varsa kriterleri, kriter varsa ölçme ve değerlendirmesi olmalı ve konu sizinle ilgiliyse değerlendirmede maksimum hakkaniyet olmalı)
7. Bu kategorik sınıflandırmanızdan, bu bahsi geçen erkeklere bahsettiniz mi? Bahsettiğinizde "ben senin kalıplarına sığmam" diyen çıktı mı?
8. Siz kendiniz hangi kategoriye koyuyorsunuz?
9. Kendi kategorinizdeki insanların fonksiyonları ne olmalıdır? (5 madde halinde yazınız)
10. Sizin kategorinizdeki bir insanın sahip olmaması gereken fonksiyonlar nelerdir? (5 madde halinde yazınız)

bunlara cevap vermeyin. sadece okumanız yeterli. zaten okurken kafanızda bir şeyler canlanır diye tahmin ediyorum...

3 sene önce benzeri durumdaydım, bu mesajı 3 sene önceki halim atmış olabilirdi. Haa bu arada sosyal medya demişsiniz, sosyal medya aracılığıyla tanıştığım ve evlenmeye doğru giden de bir ilişkim var bilginize... =)))

Boyle bi gruplandirma yapman icin her gruptan 4-5 kisiyle cikip cidden birbirine benzediklerini teyit etmen lazim.
Bu da simdiye kadar en az 25/30 kisi yapar (6 grup vermissin onu baz alarak )
Arkadas ortamlarinda tanistigim muhabbet ettigim, bi ortamda konustugum sohbet ettigim, yada bi kulubte karsilastigim muhabbet ettigim tipleride dahilinde goruyorum. Yani illa 'date' olayina giripte gruplandirmiyorum.
Yanliz evlenmeden onceki dateleri ve sonrakileri sayarsak..yakinlasmistir 25e :)))

Back