Çocukluğumdan beri hep iri yarı olmuşumdur.Yediklerimede pek dikkat etmezdim sürekli abur cubur yerdim sanki göeğim şişme bir simitle kaplanmış gibi dururdu.Her ne kadar yüzüm güzel olsada şimanlığım yüzünden bu pek dikkate alınmaz.Bir keresinde 6. sınıftayken 1.55 boyu civarındayken 60 kiloya ulaştım, bu yüzden bacaklarımda kalçalarımda çok büyük çatlaklar oluştu hatta hala duruyorlar.Annem beni diyetisyene götürdü. 3 ana öğün 3 ara öğün bir diyet programı uyguladım.Bunun sonucunda küçüklüğümden olsa gerek hem 51 kiloya düştüm ve 1 60 boyuna ulaştım.Beş ayın sonucunda hiçbir tatlı yemeden böyle olmuştum mutluydum ama tatlıya hasret kalmıtım diyeti bozdukdan sonra eski alıkanlıklarıma geri döndüm 52 53 54 derken tehlike sınırı olarak belirlediğim 55 e geldim.Bundan sonra lisede sürekli kendi kafamdan yada internette bulduğum kısa diyetlerle devam ettti.Ama ne yazıkki ikinci günden sonra yeme krizleri ile sonlandı en son 58 oldum.Şimdi ramazan geldi Dikkat etmeye başladım ve 1 saatlik bir fıtness videyosunu 2 haftada 3 kere izleyerek spor yaptım karnım doluyken 56-57 çıkarken boşken 55.2 çıktım.
Şimdi kendime göre sağlıklı bulduğum diyetleri uygulayıp 48 KIRKSEKİZ kiloya ulamak istiyorum elbette büyük bir hedef biliyorum.Elde etmesi çok zor olucak.Ama başaracağıma inanıyorum.
Yalnız 48 kiloya ulaşmadan önce önümdeki 4 haftada 50 51 kiloya düşmeyi planlıyorum.Tabi bunların kas kaybı olmaması ve sağlıklı olması için yediklerimin kararında olmasına ve spor yapmaya özen göstereceğim.
Sağlıklı kilo vermek için de sahurda protein ve karbonhidrat ağırlıklı olucak iftarı ise meyve veya sebzelerle geçiştireceğim ifatar ve sahur arasında da koca bir bardak yeşil çay içeceğim ve spor yapacağım.
Umarım 48 kiloya ulaşırım ve hep o şekilde sabit kalırım.Sizdende desteklerinizi alarak daha çok motive olacağıma ve diyeti bırakmayacağıma inanıyorum. :lepi:
Şimdi kendime göre sağlıklı bulduğum diyetleri uygulayıp 48 KIRKSEKİZ kiloya ulamak istiyorum elbette büyük bir hedef biliyorum.Elde etmesi çok zor olucak.Ama başaracağıma inanıyorum.
Yalnız 48 kiloya ulaşmadan önce önümdeki 4 haftada 50 51 kiloya düşmeyi planlıyorum.Tabi bunların kas kaybı olmaması ve sağlıklı olması için yediklerimin kararında olmasına ve spor yapmaya özen göstereceğim.
Sağlıklı kilo vermek için de sahurda protein ve karbonhidrat ağırlıklı olucak iftarı ise meyve veya sebzelerle geçiştireceğim ifatar ve sahur arasında da koca bir bardak yeşil çay içeceğim ve spor yapacağım.
Umarım 48 kiloya ulaşırım ve hep o şekilde sabit kalırım.Sizdende desteklerinizi alarak daha çok motive olacağıma ve diyeti bırakmayacağıma inanıyorum. :lepi: