• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuğçe!nin diyet günlüğü

tugce95

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2009
8
0
86
Ankara
Çocukluğumdan beri hep iri yarı olmuşumdur.Yediklerimede pek dikkat etmezdim sürekli abur cubur yerdim sanki göeğim şişme bir simitle kaplanmış gibi dururdu.Her ne kadar yüzüm güzel olsada şimanlığım yüzünden bu pek dikkate alınmaz.Bir keresinde 6. sınıftayken 1.55 boyu civarındayken 60 kiloya ulaştım, bu yüzden bacaklarımda kalçalarımda çok büyük çatlaklar oluştu hatta hala duruyorlar.Annem beni diyetisyene götürdü. 3 ana öğün 3 ara öğün bir diyet programı uyguladım.Bunun sonucunda küçüklüğümden olsa gerek hem 51 kiloya düştüm ve 1 60 boyuna ulaştım.Beş ayın sonucunda hiçbir tatlı yemeden böyle olmuştum mutluydum ama tatlıya hasret kalmıtım diyeti bozdukdan sonra eski alıkanlıklarıma geri döndüm 52 53 54 derken tehlike sınırı olarak belirlediğim 55 e geldim.Bundan sonra lisede sürekli kendi kafamdan yada internette bulduğum kısa diyetlerle devam ettti.Ama ne yazıkki ikinci günden sonra yeme krizleri ile sonlandı en son 58 oldum.Şimdi ramazan geldi Dikkat etmeye başladım ve 1 saatlik bir fıtness videyosunu 2 haftada 3 kere izleyerek spor yaptım karnım doluyken 56-57 çıkarken boşken 55.2 çıktım.
Şimdi kendime göre sağlıklı bulduğum diyetleri uygulayıp 48 KIRKSEKİZ kiloya ulamak istiyorum elbette büyük bir hedef biliyorum.Elde etmesi çok zor olucak.Ama başaracağıma inanıyorum.
Yalnız 48 kiloya ulaşmadan önce önümdeki 4 haftada 50 51 kiloya düşmeyi planlıyorum.Tabi bunların kas kaybı olmaması ve sağlıklı olması için yediklerimin kararında olmasına ve spor yapmaya özen göstereceğim.
Sağlıklı kilo vermek için de sahurda protein ve karbonhidrat ağırlıklı olucak iftarı ise meyve veya sebzelerle geçiştireceğim ifatar ve sahur arasında da koca bir bardak yeşil çay içeceğim ve spor yapacağım.
Umarım 48 kiloya ulaşırım ve hep o şekilde sabit kalırım.Sizdende desteklerinizi alarak daha çok motive olacağıma ve diyeti bırakmayacağıma inanıyorum. :lepi:

55 kg dan 48 e hdusmenın nesı zor olsn yahualtı uste 7 kg vercen bıde bana bak 48-49 ıstıyorum ben de ama 59 kg dan dusmeye calısıyorum. gercı bu sabah ıtıbarıyle 58.3'um =) gerıye kaldı 10 tane 1 kg. :) ben surda 59'dan 49-48 e ınmeye calısıyorum :) diyete basladıgımda 59.7 kg' duydm. hedefım senın hedefınle aynıydı karamsarlıga surukledın benı ya:) cok zor falan dıyerek :)

valla ben hayatımda 51 den aşağısını görmedim de ondan zor diyorum 51 e gelene kadarda neler çektim tabi sadece 1 hafta 51 kilo olarak kaldım maalesef

oda iyiymiş ben 70im.... :((((( ama boyum 172.... bukadar kilo almam sporu bıraktıktan sonra oldu 3yıl tekvado belli sürede kickboks yaptım ama lys ygs derken yetişememeye başladım bıraktım.... bogaza hakim olamayan biriyim.. dengede tutan spordu bırakmamla feci bi kilo alımı.... :(( eger yediklerini diyetini yazarsan sewinirimyerimseniben belkide birlikte başlarz diyete :(

Normalde bende çok yerim hiç ağızım durmaz açlıktan falanda yemem gerçi hareketde etmem 60 üstünede çıkmadım sanırım ben bunu çok su içmeme bağlıyorum mesela günde 3 4 sürahi suyu bitiririm.

Bugün yediklerimi yazıyim o zaman
Saat 3-3.30 gibi:
yarım kase yoğurtlu baharatlı pirinç lapası
bir hurma
İftarda ise yani 7.46-8.05 arası
1 kase yoğurtlanmış kavrulmuş kabak ve patlıcan
2 hurma
1 küçük kuru kayısı
Yemeği yavaş yemek için küçük kaşık kullandım.3 saat sonrada 1 büyük şeftali yiyeceğim.

doyuyomusun peki ?? mekige başladım gece cekiyorum göbek için yarında dersanem başlıyo belki onun sayesinde veririm fast food yemezsem...:gitme: yediklerimi yazıyım... kızsal sorundan dolayı oruçlu degildim :kedi::kedi::kedi::kedi:

sabah 1 yumurta biraz kasar ve 2 kibrit kutusu kadar beyaz peynirli omlet yaptım yag olarak zeytinyagı kullandım.. domates salatalık cay ve 3 dilim kepekli ekmek.. cay 3 sekerli domatesde biraz tuzlanmiştı:kedi: öglen bi kase çorba akşam 2 kase çorba 1 dilim normal ekmekle kapadım ögünü... 9 gibi sekerli cay bi adet kuru pasta simdide bi adet seftali yuttum

aralarda su içtim..
ve özel bi cay yaptım tadı igrenç ama metebolizmayı hızlandırıyo yag yaktırıyo 1cay bardagı ondan içtim.
eger istersen tarifini verebilirim???:1:
simdiden kolay gelsin inşallah veririz kiloları :)) kaydirigubbakcemile2

Doyuyo gibiyim ama ondan önce ki gün çokyediğim için de doygnluk hissi verebilir.
Bugünde maleseff regl oldum ee oruç tutmadık o yüzden biraz kaçırdık biskrem yedik mesela sonra üzüm şeftali pirinç sucuk badem kısaca ne istiyosam yaptım yedi kötü oldu.Küçük bir kase akam yemeği ve zayıflatıcı çay dışında başka bişi yememeyi düşünüyorum.Bu arada umarım bu yediklerimi 1 saatlik spor yapımıyla eritmişimdir her ne kadar imkansız olsada.Karnım dolu iken genelde 1 veya 2 kg artış olur imdi karnım doluyken baktım 56.7 idi.

bide bu dönemde canı çok tatlı çikolata istiyo insanın... :(( gunu iyi gecirdim sabah kahvaltıyı 8de yaptım salata domates 5 zeytin 1 dilim ekmk öglen 1.30da azıtıp cigköfte yedim ohaoldumsmileohaoldumsmile 5te üzüm yedim 1 salkımın yarısı kadar birazdan akşam yemegini aradan çıkarcam 1 kbiber dolması bi kase cacık kemekli ekmek yiyip iki saat sonrada sut veya meyveyle günü kapatırım....:1:

iki haftadır tartılmıyodum 68.400 olmuşum bu arada :bbo:

58e kadar yolu var :)))

Back