• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tritonissa'nın Diyet Günlüğü

evet haklısınzı geçekten 25 yaşına kadar sorunum yoktu hatta 27 şuan 29 yaşındayım son iki senede 6 kilo aldım
ve veremiyorummm.ama kararlıyım bu sefer olucak inşallah.

birlikten kuvvet doğar inş.başaracağız,
gerçi ben haftasonu bir kaçamak yaptım, yaşpasta yedim oyüzde diyet günlüğüme yazmak istemedim. Ama onun haricinde sebze yemeye ağırlık verdim.

Merhaba arkadaşlar, bu günlüğe bir türlü yazamamıştım.
Çünkü o zamanlar düğün hazırlıklarına başlamıştık.
Ama sonucu söyleyebilirim Mayıs ortasında düğünümde tam 57 kilo olmuştum.
Tabi buna düğün heyecanı ve koşturmacanın da etkisi olmuş olabilir. Ben 59u hedeflerken 57 olmuştum.
Üniversitedeki kilomdaydım.
Ancak düğün geçeli baya oldu ve ben yaklaşık 9 kilo kadar yine almış bulunmaktayım.
Buna göçebe hayatımın da etkisi oldukça büyüktü. Fakat şuan yerleşik düzene geçtim.
Geçen sene burada bir arkadaşım Karatay diyeti yaparak tam 8 kilo verdi (ki çok kilosu olmayanlar için bu kiloyu vermek oldukça zor bence...) bu verdiği kilolar tamamen göbek ve çevresinden oldu. Bende bu yüzden buna uyabildiğim kadar uymak istiyorum.
Bununla beraber hayatıma hareketi de yine eklemek istiyorum.
Bugün işe tempolu bir şekilde yürüyerek geldim.
Evet yine yazıyorum tarih:23.10.2013
Başlangıç Kilosu:66 (Hayatımın max.kilosu:( )
Hedeflediğim kilo:59-60 (Kalıcı olmak koşuluyla)
Buarada doktora tezi yazacağım...Umarım stresi beni etkilemez:)
Benimle birlikte bu diyeti yapmak isteyenler buyursun arkadaşlar

Sabah:
2 adet kayısı kıvamında yumurta
avuç içi kadar beyaz peynir
8adet zeytin
avuç içi kadar ceviz içi
Yeşil biber
Şekersiz limonlu çay

En az 4-5 saat öğle yemeği yemeyeceğiz. İnsülin-leptin direncini kırmak için...
Yani ara öğün yok!
Bol su tüketiyoruz...

Not: Hayatımızdan her türlü ekmek, pilav, makarna, tatlı, bal, pekmez,reçel hepsini çıkartıyoruz.(Tamam çok dayanamadığımız anlarda biraz bitter çikolata yiyebiliriz)

öğlen yemeği:
yeşil mercimek çorbası
alabalık
yeşil salata

akşam yemeği
tarhana çorbası
karnıbahar yemeği
bir kase yoğurt
bir avuç ceviz
yarım saat sonra 1 adet mandalina yedim.

gün boyunca yaklasık 2.5litre su içtim.(tabi kaç kere tuvalete tasındığımı tahmin edemezsiniz:))
bi ara yine limonlu çay ce sadetürk kahvesi içtim.

iş yerinden eve hıZlı tempoda yürüdüm.eve gelince mekik ve bacak hareketi yaptım.

benim anlayamadığım tartıya çıktım 65in altında duruyordu.ya birgünde 1kilo farkettiyse ben inanılmaz motive oldum diyebilirim:)

Evet günlüğüm
bugün 25 ekim,sabah tartıldım.63kilo geldim(muhtemelen barsak boşluğu ama olsun motivasyonumu arttırdı:))
Sabah:
kayısı kıvamında iki yumurta
avuç içi kadar betaz peynir
8adet zeytin
avuç içi kadar ceviz
bir adet çarliston biber
limonly çay

öğle:
yoğurtlu çorba
zeytinyağlı pırasa
şehriyeli kavurma (çok az)
ayran

aksam:
sütte mısır gecreği
bi kase karışık kuruyemiş
1 adet mandalina

2.5litre su yalnız bugün hareket yapamadım.

bugünlükte listeye uydum darısı yarına:)

hızlı verdiğin sanırım su canım cünkü öğünlerin dolu dolu corba yemek hepsi var bende mesela sadece sebze yemegi var ve yoğurt bi öğünde 1 cesit yani...
ama doyurucu ve saglıklı bi liste dielrim sebatla evam edersin kilonu 63le basladım say bence şişin gitmiştir...boyun kaçtı bu arada sen de ben gibi evlenince alanlardansın..ben 8ekimde 72 ile başladım 69 um su an...takıldım..kaçamaklarım oldu tabi ondan..

hızlı verdiğin sanırım su canım cünkü öğünlerin dolu dolu corba yemek hepsi var bende mesela sadece sebze yemegi var ve yoğurt bi öğünde 1 cesit yani...
ama doyurucu ve saglıklı bi liste dielrim sebatla evam edersin kilonu 63le basladım say bence şişin gitmiştir...boyun kaçtı bu arada sen dE
Banada öyle geliyor. Çünkü hayatımda su aklıma gelmediği için muhtemelen barsak boşluğudur. Çünkü uzun zamandır kabızlık problemi yaşıyordum. Yalnız 3 gündür gayet iyi oldu :)
Benim boy 1.70 aslında 3-4 kilo verip korumayı planlıyorum. Benim sıkıntım göbek ve çevresi, 2 3 kilo bile fazla olsa orası o kadar göze batıyorki...yoksa bacak ve basenim ince... Bu Karatay diyeti öZellikle göbek ve çevresinden verdirdiği için tercih ettim. Ancak dün dişçideydim. Diş etlerimde ödem olduğu için antibiotik vermişti. Sabah bulantı ile uyandım, bugün pek bişey yiyemedim, muhtemelen vüzut zayıf düştü bir anda herşeyi kesince...
Sizede kolay gelsin ancak, sadece sebze yemeğin en azından öğlenleri mutlaka et türü birşey olsun. Protein almak çok önemli çünkü, acıkmanızı engelliyor. Ben bu yediklerimle hakikaten 4-5 saat hiç acıkmıyorum mesela...Ara öğün yapmamak insülin-leptin hormonu dengesini ayarlamak ve yağ yakımını sağlamak için oldukça önemli çünkü...Size de benim yaptığımı tavsiye edebilirim.
Beraber bu listeden gidebiliriz isterseniz. Yada birbirimize destek olalım :)

Back