• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Trnaklarm hemen krlyo neden....kzlar yardmmm

TırnakLarınız biraz uzadıktan sonra kırıLıyor mu?

• Ankete Katılan
    10
  • Anket Kapalı .

katikula

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
34.740
12.323
298
İstanbul
ya ben 1 sene ye kadar hep yerdım tırnaklarımı artık yemıyorum ve uzatıyorum..ama bıraz uzadıktan sonra kırılıyo tırnaklarım nasıl onleyebılrm kızlar bı cozumu warmıııı

maalesef yeme huyu bende de var.
valla emin değilim ama bildiğim kadarıyla limon sürmek tırnakları güçlendiriyo. ben mesela salataya limonu sıktıktan sonra atmadan önce elimin üstüne tırnaklarıma filan sürüp öyle atıyorum.. hem güzel kokuyo hem de elleri yumuşatıyo..tırnaklarım da çok uzun dğil şimdi ama sert baya..

hmm olabilr deniyeym bi :) ben artık bıraktm tırnak yemıyorm cnm..sende yenmeye çalış çok kötüü..ben tırnak yeme yuzunden bagırsaklarım bozldu neler cektm...dkkat et cnm acı oje flan kullan

benimde tırnaklarım kırılıyor. hepsini tam uzattım diyorum başlıyor kırılmaya. bazende öyle derin kırılıyorki kanamasın diye yamuk kesiyorum. 2 hafta da bir manikürde yaptırıyorum. kalyon kullanıyorum işe yaramıyor :( sally hansenin ürünlerinin iyi olduğunu duydum. biraz pahalı.
birde elini dayanabileceğin sıcaklıkta zeytinyağına batırıp yarım saat beklemek gerekiyormuş. ben yapamadım daha. başka fikirleri olan varsa ben de öğrenmek istiyorum.

benimde tırnaklarım kırılıyor. hepsini tam uzattım diyorum başlıyor kırılmaya. bazende öyle derin kırılıyorki kanamasın diye yamuk kesiyorum. 2 hafta da bir manikürde yaptırıyorum. kalyon kullanıyorum işe yaramıyor :( sally hansenin ürünlerinin iyi olduğunu duydum. biraz pahalı.
birde elini dayanabileceğin sıcaklıkta zeytinyağına batırıp yarım saat beklemek gerekiyormuş. ben yapamadım daha. başka fikirleri olan varsa ben de öğrenmek istiyorum.

elimi sıcak suda hemde zeytnyglı sudamı bekletıcem...dayanamammkiiii..dha normal bı cozum yokmuuu :çok üzgünüm:

öncelikle beslenmene önem vericeksin cnm..
ardından oje sürdüğün zaman ( ki sanırım genelde 1 tl ye satılan ojelerden alıyosundur çünki bende yapıyon aynını :)))) ) alt katmana ilk önce kalyon sür ( tırnak besleyici ) sonra oje sür..
oje direk tırnağınla temas etmesin..
oje sürmüyosan eğer kalyonu haftada3 kez filan sür..
tırnaklara çok iyi gelir kalyon ..

öncelikle beslenmene önem vericeksin cnm..
ardından oje sürdüğün zaman ( ki sanırım genelde 1 tl ye satılan ojelerden alıyosundur çünki bende yapıyon aynını :)))) ) alt katmana ilk önce kalyon sür ( tırnak besleyici ) sonra oje sür..
oje direk tırnağınla temas etmesin..
oje sürmüyosan eğer kalyonu haftada3 kez filan sür..
tırnaklara çok iyi gelir kalyon ..

Evt 1tl lık oje kullanıorm cnm flormar,golden rose flan....beslenmemede dıkkat edıorm..bu kalyonu bı degerlendırm saol cnm

elimi sıcak suda hemde zeytnyglı sudamı bekletıcem...dayanamammkiiii..dha normal bı cozum yokmuuu :çok üzgünüm:

canım benim elini o kadar sıcakzeytinyağına koyarsan sosis olarak yersin:roflol:

zeytinyağını çık ısıtmıyorsun zaten 1dakika ısınmadan yani ılık olacak ocaktan al. sonra tırnaklarını batır. ben de yapacağım yarın. bunu ilk hafta sürekli yap sonra tırnaklarından anlarsın gerek olup olmadığını. o zaman ara ara yaparsın.
ben önce kalyon sürüyorum sonra oje ama yine de kırılıyor. senağlama
kalyon sadece tırnaklardaki kurulukları kapattığı için güzel görünüyor. kırılmaya faydası olmadı bende. :çok üzgünüm:

canım benim elini o kadar sıcakzeytinyağına koyarsan sosis olarak yersin:roflol:

zeytinyağını çık ısıtmıyorsun zaten 1dakika ısınmadan yani ılık olacak ocaktan al. sonra tırnaklarını batır. ben de yapacağım yarın. bunu ilk hafta sürekli yap sonra tırnaklarından anlarsın gerek olup olmadığını. o zaman ara ara yaparsın.
ben önce kalyon sürüyorum sonra oje ama yine de kırılıyor. senağlama
kalyon sadece tırnaklardaki kurulukları kapattığı için güzel görünüyor. kırılmaya faydası olmadı bende. :çok üzgünüm:

hmm blmıormkı cnm yaa denemek lazm aslnda...bıldgmz sıvı yag olmuomu o kdr para veremem zeytnyagına hehe :roflol:

Limonun güçLendirdiini bende duydumm denicem aynı sorun bndede war uF (:

Kalyon kullanın hanımlar kalyon.senelerdir kullanıyorum,tırnaklarım at toynağı gibi serttir:roflol::roflol:

Kalyon nedir?
Nerde satılır...

Kalyon,cila gibi tırnağa sürülür.Tırnakları güçlendirir.Kozmetikçilerin çoğunda vardır.Rakı beyazı gibi duruyor şişesinde,ama sürülünce şeffaf oluyor.Yine ucuz bişey oje fiyatında..

Başka markalarında tırnak güçlendiricileri var ama ben senelerdir bunu kullanırım.Şiddetle de tavsiye ederim.Oje gibi koyulaşmaz,uzun süre muhafaza edilir.çok kullanışlı..

Bendede aynı sorun var çok güzel bir şekilde uzuyor ve sonra 1-2 tırnağım kırılıyor bende mecburen hepsini kesip baştan uzamasını bekliyorum bütünlük bozuluyor diye ama gene aynı şeyler oluyor malesef :( bu kalyonu en kısa zamanda deneyeceğim o yüzden, inşallah işe yarar..

kızlar tırnak kırılması ya da yamuk uzaması b vitamini eksikliğinden kaynaklanır. b vitamini takviyesi yaparsanız hem saçınız hemde tırnaklarınız çabuk uzar. güçlenir.
ayrıca tırnak kırılması içinde koruyucu sürerseniz faydası olabilir.

Benim tırnaklarım maşallah at toynağı gibi kalın kırılmıyokaydirigubbakcemile3
Ama kalsiyum,vitamin ve mineral eksikliğinden kırılabiliyo tırnaklar..Zeytinyağı ve limonu bende duymuştum.Kalyonun yanında onlarıda denemek lazım.Bide ceviz,yoğurt gibi bezinleri tüketmekte güçlendiriyo tırnakları=)

bende oje altına 1 kat kalyon kullanıyorum çok memnunum eskiden de limon ve zeytinyağını karıştırıp bir kapta tırnaklarımı içinde bekletirdim 10 dk.ama geçenlerde flormarın tırnak bakım serisinde bu karışımın hazır oje gibi şişelendiğini gördüm hemen aldım kokusuda çok güzel oje sürer gibi tırnağına sürüp bekliyosun sonra ıkıyosun hemen tırnağın canlılığa kavuşuyor. bir de flormarın sararan tırnaklar için bir ojesi var şiddetle tavsiye ederim özellikle uzun süre oje kullandıktan sonnra oluşan sararmalara hemen etki ediyor.(sararma için olanı beyaz görünen,bakım yağı olanı sarı olan bilginize)
BFLOR079.JPG
NAIL-CARE_01.jpg

Son düzenleme:
kızlar aynı sorun bende de vardı, hem de kırılmayı geçtim katman katman soyuluodu tırnaklarım. bi de namaz kılıodum, güçlendirici filan süremezdim yani. flor mar'ın sarı olan yağını aldım, bildiğin yağ, yıkayınca da çıkıyor, ama bi etkisini görmedim.
limon sürmek de belki besler ama limon asitli bişeydir ve tırnağı iyice kurutur, denedim ve fayda görmedim. başka doğal yöntem de soğanın sütüdür, salata yaparken hani soğan tuzla ovalanır ya acısı çıksın diye, işte o işlem iyi gelio biraz. ama her gün 2 defa salata yapmak işinize gelir mi bilmem, bi de elde kalan kokusu var tabi.
benim sorunuma da kalyon çare oldu, dediğim gibi her gün sürmedim, namaz kılamadığım vakitler sürdüm, ayda 1 hafta kadar. sanırım kullanım yöntemimin çok etkisi oldu çünkü her gün kullanmak demek tırnağı havasız bırakmak demek, ayrıca 2-3 günde 1 aseton sürmek de sağlam tırnağı bile mahveder.
flor mar ın resimdeki beyaz olanını da denedim, kalyonun yanından bile geçemez. normalde oje olarak flor mar kullanırım ama, güçlendiriciye gelince kesinlikle kalyon derim.

bi de arkadaşlar asetonun kalitesi de çok önemli, sert formüllü asetonlar satılıo genelde piyasada, tırnağı çok yıpratıyorlar. en son watsons da flor mar ın yeni çıkan asetonunu gördüm, aldım, gerçekten şimdiye kadar kullandıklarımdan çok farklı. omega yağı var içinde, tırnağı nemli bırakıyor ve çift kat kırmızı ojeyi bile tek hamlede temizliyor.

sözün özü:
oje-hatta kalyon bile olsa her gün kullanmayın, bırakın tırnaklarınız hava alsın.
yumuşak formüllü aseton kullanın.,
ojeyi tırnaklarınızdan çıkardıktan sonra ellernizi yıkayın ve tırnaklarınıza krem sürün, arkonun yağlı kremi bile olur.opuyorumnanaktan

canım bende tırnaklarım biraz uzadıktan sonra kırıldığı için dr ye gittim bana asetonu yasakladı onun yerine oje temizleyici kullan dedi,ayrıca tırnakların düzelene kadar oje sürme ve uzayan kısımları hemen kes bir süre kısa kullan dedi ve temizlik esnasından astarlı temizlik eldiveni kullan dedi,ayrıca 2 adet ilaç yazdı, birisi n-balsam dermoskin tırnak güçlendirici bir krem(çok iyi geldi)-akşam yatarken tırnaklarıma sürmem gerekiyor,diğeride excipial diye bir balsam günde 3 kez sürmem gerekiyor,ve tırnaklarım düzeldi bayada uzunlar şu anda,manikürede ara vermemi söyledi yanlış torpulemedende kaynaklanabiliyormuş,istersen sende bunları bir dene,belki faydası dokunur.

Back