• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Transferden sonra nelere dikkat etmek gerekir di?????

deniz0509

Birgün geliceksin bebeğim
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2009
742
10
96
40
İstanbul
merhaba arkadaşlar,
benim transferim perşembe gunu oldu, bugun 5. gunum ve ben işe başladım
serviste paldır paldır geldim
transferden hemen 20 dk sonrada ayaga kalktım lavaboya gittim giyindim ve eve taksiyle gittim
çok az yattım sayılır
oturup kalktım
yatarkende o akşam yan yattım ben pikeyi falan bacagımla düzelttim
sanırım ben sizin gibi dikkatli olamadım degil mi
her aklıma bişey geldiğinde kalktım kendim yaptım
ama çok hafifde olsa kasık agrım var
birazda başım dönüyor ve son iki gundur tansiyonum çok çıkıyor nabzım çok yuksek atıyor
neden olabilir acaba bilen var mı arkadaşlar?

aman neden kendine bakmıyorsun ki...şu dönem önemli.işi de boşver,ev işini de...
mecbur kalmadıkça zaten 3-4 gün yatarak dinlenme öneriyor doktorlar.sana da transfer sonrası söylemiş olmaları lazım.

lütfen kendinle ilgilen...sevgiyle...

evet haklısın canım ama ne yapayım bazen unutup yaptım bazende bişey olmaz diye
ama eger benim hareketlerim yuzunden tutmazsa çok uzulurum şimdi

selam korkma canım yaa bişi olmaz aslında hareketli olmak lazım fazla dinleme kendini hareketli olanların daha çabuk tutuyor bebekleri bende 3 defa yaptırdım hepsinde kıpırdamadım sayılır çok dikkat ettim tutmadı yinede önemli olan ağır kaldırmaman fazla yorulmaman ne yaparsan yap tutacağı varsa tutuyor rahat ol hayatın keyfini çıkararak bekle benim gibi yapma acaba tuttu mu tutmadı mı diye diye kendime işkence ettim durdum mümkünse aklından çıkarmaya çalış sakin ol bol şans canım umarım iyi haber alırız senden

bende böyle yapmaya çalışıyorum tatlım ama sanki fazla dikkatsiz davrandım gibi geldi
yinede egilmedim ağır kaldırmadım
ama koltuga rahat oturdum kalktım
yatakta döndüm falan offf ne bilim ya

denizcim insallah sorun olmadan tutar canım. benim ilk denemem ve transferim bu carsamba yapılacak muhtemelen o yuzden tecrubeli degilim ama doktoruma sorduklarımdan ve okuduklarımdan anladıgım kadarıyla ilk gun kalkmadan dinlenmek gerekli kesin. ama sonrasinda kendini yormadan zorlamadan uzanıp, eğilip, ağır kaldırmadan günlük hayatına devam edebilirsin diyorlar.

hatta fazla yatmak rahmin kanlanmasını engeller ve tutunmayı zorlaştırır diyenler bile var.

bence kısmetimizde varsa tutar inşallah rabbim kararlar. yoksa da zaten gerekli dikkati gösterdikten sonra yani elimizden geleni yaptıktan sonra ister yat ister kalk birşey fark etmez gibi geliyor.

Canım inanki hiç bunlarla alakası yok.Ben transfer oldum,aynen yarım saat içinde kalktım evime gittim arabamızla.İki gün sonra tam gün çalıştığım özel okulda işime devam ettim,kim dinler senin transferini bilmem neyini.Tuttu çok şükür.
Yani bebeklerin gelecekse gerisi bahane canım.Benimel beraber opu ve transferi olan bir arkadaş vardı,Onu akşama kadar yataktan kaldırıp evine gönderemediler,dinlenecem ben kalkamam dedi,inleye sızlaya geldi gitti,kıpırdamıyordu bile.Onunki tutmadı inan.
Bu işler kısmet canım.Çok dua et,Allah'ın taktiri ne ise o olur..
İnşallah sağlıkla bebeklerine kavuşursun..

denizcim insallah sorun olmadan tutar canım. benim ilk denemem ve transferim bu carsamba yapılacak muhtemelen o yuzden tecrubeli degilim ama doktoruma sorduklarımdan ve okuduklarımdan anladıgım kadarıyla ilk gun kalkmadan dinlenmek gerekli kesin. ama sonrasinda kendini yormadan zorlamadan uzanıp, eğilip, ağır kaldırmadan günlük hayatına devam edebilirsin diyorlar.

hatta fazla yatmak rahmin kanlanmasını engeller ve tutunmayı zorlaştırır diyenler bile var.

bence kısmetimizde varsa tutar inşallah rabbim kararlar. yoksa da zaten gerekli dikkati gösterdikten sonra yani elimizden geleni yaptıktan sonra ister yat ister kalk birşey fark etmez gibi geliyor.

canım allahın izniyle hepimiz bebişlerimize kavuşuruz
tedavin hayırlısı olsun canım
kafana takılan bişey olursa yardımcı olmaya çalışırım

Canım inanki hiç bunlarla alakası yok.Ben transfer oldum,aynen yarım saat içinde kalktım evime gittim arabamızla.İki gün sonra tam gün çalıştığım özel okulda işime devam ettim,kim dinler senin transferini bilmem neyini.Tuttu çok şükür.
Yani bebeklerin gelecekse gerisi bahane canım.Benimel beraber opu ve transferi olan bir arkadaş vardı,Onu akşama kadar yataktan kaldırıp evine gönderemediler,dinlenecem ben kalkamam dedi,inleye sızlaya geldi gitti,kıpırdamıyordu bile.Onunki tutmadı inan.
Bu işler kısmet canım.Çok dua et,Allah'ın taktiri ne ise o olur..
İnşallah sağlıkla bebeklerine kavuşursun..

canım benim çok sevindim evet herşeyin hayırlısı
ama ben biraz yuruyunce hemen kasıklarım agrıyor adet sancısı gibi bu normal mi
yemek arası için iki kat indim çıktım suan yerime oturdum sanki regli olucakmışım gibi oldum

canim arkadasim.bebislerin seninle.ben inan senden çok umutluyum.lüfen kendine artik hamis gözüyle bak ve dikkat et.yaptiklarin aslinda çokta agir seyler degil.dualarim seninle.bende adet belirtileri yasamistim.takma kafana.kendini dinleme.en önemli unsur budur aslinda.dualarim seninle.

hadi hayırlı olsun bakalım.....transferin olmuş.....belirti arama bende çok vardı ama olmadı biliyosun .....bende kalktık dolaştım evde....... transferden 45 dakika sonra kalktım wc ye gittim....dua et bol bol....su iç......inşallah bebeklerin sıkı sıkı tutunucak stres yapma hiç bişe düşünme........relaks ol tamammııııııııııııı..........sevinçli haberini bekliyoruz.....inşallah......cici anne adayı.....

benim de pazartesi günü oldu transfer ilk 1 saat yatırdılar bana ishal olduğum için serum veriyorlardı ben serum bitene kadar yattım ama1 saatin sonunda tuvalete gidceğimi söyledim kalkabileceğimi söylediler kalktım gittim serum bitene kadar 2 kere kalktım o gün ve ertesi gün dinlen kendini yorma dediler ben rahatsız olduğum için sürekli tuvalete gittim yan yatmak da zarar vermez ben transferden sonra hemşirelere belimin ağrıdığını yan yatmak istediğimi söyledim ilk 1 saatin geçtğini söylediler ve yattım şmdi de çoğunlukla oturuyorum mutfağa gidip geliyorum arada uzun süre ayakta değilim ama bana bilgi için verdikler kağıtta 12 gün boyunc yatmak zorunda değilsiniz diordu cinsellik bile yasak değilmiş o nedenle bişy olmaz diğer arkadaşlara katılıyorum tutacağı varsa tutar kasık ağrsı da olabilirmiş

benim de pazartesi günü oldu transfer ilk 1 saat yatırdılar bana ishal olduğum için serum veriyorlardı ben serum bitene kadar yattım ama1 saatin sonunda tuvalete gidceğimi söyledim kalkabileceğimi söylediler kalktım gittim serum bitene kadar 2 kere kalktım o gün ve ertesi gün dinlen kendini yorma dediler ben rahatsız olduğum için sürekli tuvalete gittim yan yatmak da zarar vermez ben transferden sonra hemşirelere belimin ağrıdığını yan yatmak istediğimi söyledim ilk 1 saatin geçtğini söylediler ve yattım şmdi de çoğunlukla oturuyorum mutfağa gidip geliyorum arada uzun süre ayakta değilim ama bana bilgi için verdikler kağıtta 12 gün boyunc yatmak zorunda değilsiniz diordu cinsellik bile yasak değilmiş o nedenle bişy olmaz diğer arkadaşlara katılıyorum tutacağı varsa tutar kasık ağrsı da olabilirmiş
kız cinsel ilişki yasak gebelik testine kadar.......aman ha dikkat et....kaydirigubbakcemile

kız cinsel ilişki yasak gebelik testine kadar.......aman ha dikkat et....kaydirigubbakcemile

bana merkezden bilgilendirme için kağıt verdiler orada cinsel ilişki yasağı yoktur yazıyor canım ama zaten benim o işi yapacak durumum yok 33 tane yumurtam oduğu için hipersitümülasyon oldu kanım şiş,nefes alamıyorum,yatamıyorum kalkamıyorum,ishal de oldum serum verdiler .................
başımda bir sürü dert var anlayacağın istediğim şekilde yatağa kendimi bırakıp da yatmaya hasretim inşallah sonu hayırlı oluryerimseniben

neden çok su içmek gerekiyor ya
ben hiç sevmiyorum su içmeyi

karnındaki şişlik o şekilde geçermiş bana doktor dedi karında sıvı birikirse embriyo için zararlıymış bana sadece su değl ddi doktor meyve suyu komposto gibi ben öyle yapıyorum günde 5litre - 4litre içmeye çalışıyorum:içelim:

canım benim çok sevindim evet herşeyin hayırlısı
ama ben biraz yuruyunce hemen kasıklarım agrıyor adet sancısı gibi bu normal mi
yemek arası için iki kat indim çıktım suan yerime oturdum sanki regli olucakmışım gibi oldum

Canım şimdi yumurtalarımız büyütülüyor,toplanıyor,sonra takviye hormonlarla destek sağlanıyor,bunlar tabi ki vücudun normal algılayamadığı ve ufak hareketliliklerde tetpki verebildiği durumlar.Ben de kesin tutmadı dieyceğim kadar belirtisiz ve adet ağrıları içindeydim.Yani dediğim gibi bunlar hiç baz alınacak şeyler değil,,keyfine bak,merakla bebeklerini bekle canım..
Kaç yumurtan oluşmuştu,kaç embrio transfer edildi acaba?

hadi hayırlı olsun bakalım.....transferin olmuş.....belirti arama bende çok vardı ama olmadı biliyosun .....bende kalktık dolaştım evde....... transferden 45 dakika sonra kalktım wc ye gittim....dua et bol bol....su iç......inşallah bebeklerin sıkı sıkı tutunucak stres yapma hiç bişe düşünme........relaks ol tamammııııııııııııı..........sevinçli haberini bekliyoruz.....inşallah......cici anne adayı.....

Canım sen tekrar denedin mi deneycekmisin?Var mı beklediğin bir zaman,bulmuşken seni sorayımkaydirigubbakcemile3

karnındaki şişlik o şekilde geçermiş bana doktor dedi karında sıvı birikirse embriyo için zararlıymış bana sadece su değl ddi doktor meyve suyu komposto gibi ben öyle yapıyorum günde 5litre - 4litre içmeye çalışıyorum:içelim:

eee ben 5 gundur sadece ilaçlarla su içiyorum
başka ölesine su içmedim
offfff
ne olucak şimdi

Back