Transfer süreci sorusu

Merhaba, ben sebepsiz infertilite tanısıyla tüp bebek sürecine girdim ve doktorum ilaçlı transfer tercih etti. Adetin 2.günü ilk kontrolde ilaçlara başlattı, 1 hafta sonra çağırdı ve direkt transfer günü verip transfere gittim. Yani adetin 2.günü ve ondan sonra bir kere daha gittim o kadar.

adetin 2. günü rahim kalınlığına bakıp ilaç verildi,5. günde tekrar kalınlığa baktı ilaç dozunu değiştirdi(arttırdı) 10. günde hem kalınlık hem de e2 ve progestan kan değerlerine baktı -yeni ilaçlar ekledi,transfer gününü belirledi.bu ilaçlı hazırlık şekli.

doğal siklıs olsa transferden beş gün önceye kadar sık sık bakıp son beş gün ilaç kullandıracaktı

her doktorun tarzı farklı tabii ki , rahim duvarı kalınlığınız ve o ayki yumurtanızın gelişimine göre ilerliyor süreç

reglin 14. günü transfer olan da var 25. günü olan da

Vajinal ultrason canımı acıtıyor inşallah benide az çağirsinlar

Muayene konusunda rahat olmak icin kas gevşetici magnezyum kullanmak fln mantıklı mı sizce bi öneriniz var mı vajinal muayene için

İlaçsız transferi doktor durum nasıl olursa karar veriyor peki
Her doktorun metodu farklı. Ozellerde falan riske atmamak için direk ilaclidan baslatiyorlar fikrinizi almıyorlar. Ben devlet hastanesinde yaptırdım. Doktorum mümkün olduğunca doğal yolu tercih ediyor. Adetiniz düzensizse ilaç başlatır. Eğer duzenliyse başlatma gereği duymayabilir. Yumurtan büyüyünce çatlatma iğnesi vericek ve bir hafta sonra da transfer olursun.( 5. Gün embriyosu ise). Benim adetim tam 18inde iğne oldu 1 hafta sonra da transfer. Ama her kadında süreç farklıdır. Kiminin yumurtası 12. Günde yeterince büyüklüğe gelmiştir ve o daha erken transfer olur. Kimse size burda kesin bir sonuç veremez. Genel süreç bu sekildedir

Muayene konusunda rahat olmak icin kas gevşetici magnezyum kullanmak fln mantıklı mı sizce bi öneriniz var mı vajinal muayene için
Çok uzun süre magnezyum kullandım onun etkisi var mıdır bilmiyorum ama tüp bebek sürecinde kullanmadım hiç. Spekulum takılırken rahatsız ediyor ama vajinal ultrason acısız bir şey aslında, bir de çok hassastır benim rahim ağzım en ufak muayenede kanamam olur ona rağmen ultrasonda hiç acımıyor. Doktorunuzla konuşsanız iyi olur bence.

Bende transfer için femara kullanmaya başladım. 5 gün sabah aksam kullanıcam 5 gun sonra tekrar kontrol. Transfer için kullanan var mı kızlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…