aryabeste hikayeni okuyunca kendimden utandım desemKısaca 6 bucuk senelik uzun öykümü anlatayım canım.bebek düşününce doktora gıttık hersey normaldi:)sözde.sonra başka dr.sonra başka dr.duydugumuz 20 nın uzerınde doktora gittik rahım fılmı cekıldım .nedenı belli olmayan ınfertelite denıldı.4 defa iğneli tedavı.2 ay klomen.2 aşılama yapıldısonuç negatıf .ve öğretmenlik bekleyısım sona erdı atandım 1 yıl doğu hızmetı için eşimle ayrı yaşadık ara verdık.dogudan doner donmez bahçeci fulya ya gıttım .mustafa bahcecı hıkayemı dınledı ve tup bebek dedı .tup bebek işlemleri yapıldı 4 tane embrıyo oldu ikisini transfer etti .sonuç 11.gun evde yaptıgım testte çift çizgi :)çok mutluydum ama donuk bır mutluluk yasıyordum .takıplerimi erbıl yağmur yapıyordu 7. hafta bıtene kadar kesemiz gorunuyordu ama kalp atışı yoktu.7 hafta sonunda bebegım karnımda iyice küçülmüştü yani malesef onu kaybetmıstık .dunya başımıza yıkıldı şaşkındık .çunku hersey yolundaydı ...sonra kürtaj,kan uyuşmazlığı iğnesi ,ve bebegın ölüm nedenlerı uzerıne tum testler yapıldı,genetık ..hersey normaldi yanı gorunen bır neden yoktu .hsg çektirmemi istediler yenıden..çekildim ve once rahım fılmınde gorunemeyen ;tuplerimden biri kapalı ,diğeri dıgerınden daha uzun,,bır sure sonra bebekten kalan bır parça vardı o alındı.bu arada dr.bana bazen vucudumuz bebegı yabancı madde gıbı algılayabılır dedı belkine ölüm nedenı oydu.ve sonra yenıden denemeye hazırlanacaktık.bırkaç ay herseferınde sona yaklaşıp iptal edildi rahım duvarım inceliyordu.çok kalınlaşamadı ama bu şekilde de yapılabılır denıldı .gebelik aşısı yapıldı.sonra 29.haziranda dondurulmuş 2 tane 5. gun emb.transferı yapıldı.yarın ilk kontrolumuz var sabah umarım bu kez sıkı sıkı tutunmuşlardır bebişlerimiz.
9.gun beta hcg 50.1---
14.gun 500 küsürlerde
bu arada 77 dogumluyum :)
bu surecte oldukça yıprandım ama pes etmeye hiiiiç niyet etmedım bıle .inşallah bebeklerımız bu kez saglıkla bızımle kalacak.bu arada senın sorunun ne ,kaç yaşındasın,nerede tedavı oluyorsun.. .dualarınıza ihtıyacımız var.bende sizler için duacı olucam..iyi şanslar
Cok tesekkurler igor35 cigim .yolun basindasin ve dogru tedavi secimi ve dogru dr.onemli bana kalsaydi ben ilk sene tup bebek yaptirirdim.asilama bazen tutanlar oluyor ama dusuk ihtimal.bende zaman kaybettirdi..insallah isteyen herkes dilegine bebeklerine kavussun .sakin pes etme opuyorum
Kısaca 6 bucuk senelik uzun öykümü anlatayım canım.bebek düşününce doktora gıttık hersey normaldi:)sözde.sonra başka dr.sonra başka dr.duydugumuz 20 nın uzerınde doktora gittik rahım fılmı cekıldım .nedenı belli olmayan ınfertelite denıldı.4 defa iğneli tedavı.2 ay klomen.2 aşılama yapıldısonuç negatıf .ve öğretmenlik bekleyısım sona erdı atandım 1 yıl doğu hızmetı için eşimle ayrı yaşadık ara verdık.dogudan doner donmez bahçeci fulya ya gıttım .mustafa bahcecı hıkayemı dınledı ve tup bebek dedı .tup bebek işlemleri yapıldı 4 tane embrıyo oldu ikisini transfer etti .sonuç 11.gun evde yaptıgım testte çift çizgi :)çok mutluydum ama donuk bır mutluluk yasıyordum .takıplerimi erbıl yağmur yapıyordu 7. hafta bıtene kadar kesemiz gorunuyordu ama kalp atışı yoktu.7 hafta sonunda bebegım karnımda iyice küçülmüştü yani malesef onu kaybetmıstık .dunya başımıza yıkıldı şaşkındık .çunku hersey yolundaydı ...sonra kürtaj,kan uyuşmazlığı iğnesi ,ve bebegın ölüm nedenlerı uzerıne tum testler yapıldı,genetık ..hersey normaldi yanı gorunen bır neden yoktu .hsg çektirmemi istediler yenıden..çekildim ve once rahım fılmınde gorunemeyen ;tuplerimden biri kapalı ,diğeri dıgerınden daha uzun,,bır sure sonra bebekten kalan bır parça vardı o alındı.bu arada dr.bana bazen vucudumuz bebegı yabancı madde gıbı algılayabılır dedı belkine ölüm nedenı oydu.ve sonra yenıden denemeye hazırlanacaktık.bırkaç ay herseferınde sona yaklaşıp iptal edildi rahım duvarım inceliyordu.çok kalınlaşamadı ama bu şekilde de yapılabılır denıldı .gebelik aşısı yapıldı.sonra 29.haziranda dondurulmuş 2 tane 5. gun emb.transferı yapıldı.yarın ilk kontrolumuz var sabah umarım bu kez sıkı sıkı tutunmuşlardır bebişlerimiz.
9.gun beta hcg 50.1---
14.gun 500 küsürlerde
bu arada 77 dogumluyum :)
bu surecte oldukça yıprandım ama pes etmeye hiiiiç niyet etmedım bıle .inşallah bebeklerımız bu kez saglıkla bızımle kalacak.bu arada senın sorunun ne ,kaç yaşındasın,nerede tedavı oluyorsun.. .dualarınıza ihtıyacımız var.bende sizler için duacı olucam..iyi şanslar
Canim bende senin gibi mustafa beyle basladim butun kontrollerimi ve yumurta toplama islemimi erbil bey yapti ve hala ona gidiyorum islemlerimin hepsine o karar verdi.o işini cok iyi bilen bir dr.az laf çok iş yani .insallah seninde guzel haberlerini okurum buradan.bugun su anda bahcecideyiz kese gorunecekmi acaba
Canim bende senin gibi mustafa beyle basladim butun kontrollerimi ve yumurta toplama islemimi erbil bey yapti ve hala ona gidiyorum islemlerimin hepsine o karar verdi.o işini cok iyi bilen bir dr.az laf çok iş yani .insallah seninde guzel haberlerini okurum buradan.bugun su anda bahcecideyiz kese gorunecekmi acaba.9 da randevimuz umarim guzel haberlerle konusuruz yeniden cok optum
Merhaba canim muayenede 1 kese gorundu cok sukur.10 gun sonra tekrar gidicez inş hersey yolunda gider..transferim 29 haziranda olmuştu canim..
Merhaba canim muayenede 1 kese gorundu cok sukur.10 gun sonra tekrar gidicez inş hersey yolunda gider..transferim 29 haziranda olmuştu canim..
Canim biz henuz kimseye soylemedik .evde yalniz geciriyorum gunlerimi .henuz hamilelik belirtisi yok .adet sancisi.hafif basdonmesi disinda .hadi bakalim ins senin de guzel gecer .guzel haberlerini bekliyorum
Sevgili bubble nasilsin gittinmi dr. Neler oldu
Sevgili bubble nasilsin gittinmi dr. Neler oldu
canım benım inşallh yasadıgın karmaşalı durum pozitif sonuçlanır.doktora guvenmek dışında zaten yapabileceğimiz bir başka durum yok ..dualarım senınle .guzel haberlerını heyecanla beklıyor olacagım .sevgilerMrb aryabeste, genelde fulya bahceciler burayaa forumunu takip ettiğim için bu mesajını yeni gördüm. Cuma gunu 5. Gün transferi yapıldı bana. Durumu o forumda detaylı anlattım. Aslında yaş itibarıyla 2 embriyo tranfer edilebilirken biraz kararsızlık ve ikiz gebelikten korktuğum için tek mi olsa dedim. Aslında odadayken eşimle bile konuşup karar vermemiştik, embriyolog doktorla konuşursunuz dedi, ancak hep bekledik ve konuşamadık. Ameliyathaneye aldılar ve ordan laboratuvardan birisi 2 embriyo transfer edileceğini söyledi. Ya 2si tutarsa ikiz düşünmemiştim dedim, doktorla bi konuşsak dedim ve bayağı bekledim belki 30 dak. Sıkışık bi şekilde(zaten bu halde insanın beyni durur!) sonunda doktor geldi ve aslında hiç açıklama olmadan tamam dediğin gibi bir tane olsun dedi. Sonraki 2 olur. ( ben pek saglıklı düşünemedim tabii, böyle nerdeyse ameliyat masasında transfer yapılırken de son dakıka kararı gibi saçma bir durum oldu. Hatta beklerken de hemşirelere ya eşimle duruma tam karar veremedik dedim. Doktor gelsın konuşursunuz zaten dendi, ama öyle olmadı. Ben artık çook sıkışmıştım. Bayagıdır bu vazıyetteydım. Olay olsun artık da sıkışıklıktan rahatlıyım istedim ve tek transfer oldu. Çıkınca da aslında durumun açıklanamamasına çok sinir oldum Kendime de duruma da kızdım çok karışık bi durum yaşadık, odaya gelince eşime anlattım, bi gidip doktorla konuşsa bu durumun avantaj dezavantajı ne olur diye. Asıl transferden önce bunları duymak istemiştim, ama öğrenemedim
Doktor odaya gelince yok bu tutacak dedi. Biz eşimle tek mi iki transfer mi diye emin olamamıştık ve olayın gidişatı nedeniyle biraz pişman gibi duruyoduk. Ama artık hayırlısı olsun diyorum ve inşallah kesin tutar! Doktora güvenmek istiyorum.. Durumum bu cnm.
Benimde bugün 12.günüm değerim 43.57 forumu okuyunca kendiminkinin çok düşük olduğunu düşünüyorum ve umutsuzluğa kapılıyorum Dr um iyi cuma tekrarlayalım tahlili dedi ama çok mutsuzum(
Bence degerin gayet iyi cnm, arkadasımın 15 idi ve su anda n urtopu gibi bir kızı var
kızlarr bugün transferden sonraki 7. günüm ve değerim 68.6
canım bence değerin iyi korkma hiç yarınki değerinde yükselme varsa hiç korkma...Benimde bugün 12.günüm değerim 43.57 forumu okuyunca kendiminkinin çok düşük olduğunu düşünüyorum ve umutsuzluğa kapılıyorum Dr um iyi cuma tekrarlayalım tahlili dedi ama çok mutsuzum(
Arkadaşlar ilk tüp bebek denememi yaptım ve dün transfer sonrası 12. günümde bHCG değerim 1400 lerde çıktı.
Merkezden hemşireler arayıp tebrikler gebesiniz dedi. Ancak bu kadar yüksek değeri pek okumadım forumlarda ve nette.
Hemşireler gebelik takibi için 15 gün sonra gelin diyor. Başka test de istemediler.
Sağlıksız gebelikten korkuyorum. Buna benzer durum, yani yüksek bHCG yaşayan var mı? Deneyimlerini paylaşırlar ise sevinirim.
(Yaşım 35 diyim ve rezerv azlığım vardı, bu bilgi gerekli mi bilemedim.)
Arkadaşlar ilk tüp bebek denememi yaptım ve dün transfer sonrası 12. günümde bHCG değerim 1400 lerde çıktı.
Merkezden hemşireler arayıp tebrikler gebesiniz dedi. Ancak bu kadar yüksek değeri pek okumadım forumlarda ve nette.
Hemşireler gebelik takibi için 15 gün sonra gelin diyor. Başka test de istemediler.
Sağlıksız gebelikten korkuyorum. Buna benzer durum, yani yüksek bHCG yaşayan var mı? Deneyimlerini paylaşırlar ise sevinirim.
(Yaşım 35 diyim ve rezerv azlığım vardı, bu bilgi gerekli mi bilemedim.)